Skocz do zawartości
IGNORED

Lista streamerów obsługujących Tidal

biniek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pantagruel

(Konto usunięte)

Dzięki,

chociaż i tak nie słucham z kompa. Z tidal korzystam w naimie nac n272, a tam nic nie słychać na razie o nowym sofcie z tą możliwością.

Trzeba mieć konto HiFi.

Wiem. Mam hi fi.

Dzięki,

chociaż i tak nie słucham z kompa. Z tidal korzystam w naimie nac n272, a tam nic nie słychać na razie o nowym sofcie z tą możliwością.

Wiem. Mam hi fi.

Zrobiłem aktualizację i rzeczywiście pojawiło się hifi master. Myślałem, że automatycznie wskoczy ten master. Co i tak nie zmienia, że muszę czekać na naima aż zmieni swoje oprogramowanie.

Tymczasowo możesz podłączyć kompa kablem do Naima i słuchać.

A co jesli komp bedzie rozpoznawal te pliki a wzmacniacz czy tez dac nie obsluguje tych plikow???

Trzeba mieć konto HiFi.

Dotyczy to plikow w formacie MQA czy tidal odtwarza tez hi res flac???

Proponuję zapoznać się z tymi tematami:

w zakładce Hi-Fi

- MQA - Master Quality Authenticated - Co myślicie o nowym formacie

zakładka PC Audio

- Tidal master-quality

Arcam rPlay

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Bluesound ma już pełne wsparcie MASTERS, a więc zakładka jest widoczna z poziomu BluOS

post-63965-0-33436900-1485946600_thumb.png

http://www.tophifi.pl/systemy-bezprzewodowe/systemy-bezprzewodowe-bluesound/bluesound-node2.html

Salon TopHiFi - POZNAŃ, ul. Woźna 14

61 852 86 48, [email protected]

pn: 13.00–19.00, wt-pt: 10.00–18.00, sob: 10.00–14.00

• 3 tygodnie później...

możecie napisać które streamery NA PEWNO obsługują Tidala i na jakich platformach?

Ostatnio jest duże zamieszanie - niektorzy prodecenci deklarują działanie a okazuje się że jest poblokowane

Daphile też jest wybredny - jednym działa innym nie

Witam

Od okolo roku jestem uzytkownikiem Streamera Lumin D1

Uzywam Platformy Tidal jak i Spotify...

Lumin ma wbudowana aplikacje Tidal oraz Qubuz jako podstawe a Spotify gra jako airplay...

Wszystko smiga pieknie a dzwiek Lumina to poprostu petarda...!!!

Posiadam specialne zasilanie co sprawia ze Lumin potrafi zagrac jak sprzet za 30-40.000zl albo i lepiej a koszt takiej dodatkowej zabawki to 1800zl

Lumin sie nie zawiesza nie ma kompletnie zadnych problemow z obsluga etc.

Jedyna rzecz to Lumin jest w pelni kompatybinly i tylko z tego urzadzenia dostepne sa pelne ustawienia oraz opcje a mianowicie pelna kontrola tylko z urzadzenia Apple (ipad/iphone)

Jesli sa jakies pytania to prosze pisac...

Pozdrawiam

Krzysiek

Na PC działa, ale jakość nie urywa żadnej części ciała.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

A jeśli DAC obsługuje MQA (np. Mytek Brooklyn) - to jakie powinny być wymagania względem streamera żeby to działało?

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Auralic Aries Femto - co o tym sądzicie, jest warty swojej ceny ?

Ktoś się tym "bawił" ?

Świetny streamer. Obsługa Tidal'a bardzo fajna. Kupiłem nowy z ponad 25% rabatem.

Witam

Od okolo roku jestem uzytkownikiem Streamera Lumin D1

Uzywam Platformy Tidal jak i Spotify...

Lumin ma wbudowana aplikacje Tidal oraz Qubuz jako podstawe a Spotify gra jako airplay...

Wszystko smiga pieknie a dzwiek Lumina to poprostu petarda...!!!

Posiadam specialne zasilanie co sprawia ze Lumin potrafi zagrac jak sprzet za 30-40.000zl albo i lepiej a koszt takiej dodatkowej zabawki to 1800zl

Lumin sie nie zawiesza nie ma kompletnie zadnych problemow z obsluga etc.

Jedyna rzecz to Lumin jest w pelni kompatybinly i tylko z tego urzadzenia dostepne sa pelne ustawienia oraz opcje a mianowicie pelna kontrola tylko z urzadzenia Apple (ipad/iphone)

Jesli sa jakies pytania to prosze pisac...

Pozdrawiam

Krzysiek

pozwolę sobie zadać pytanie, gdzie można kupić Lumin D1 za 1800zł?

Fajna sprawa z Cocktail X50 , można wyświetlacz powielić, lub tylko zrobić na swoim TV . Przy włączonym trybie tylko na TV , nie obcina boków. Bardzo wygodne.

Czyli X50 zostaje ?

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Czyli X50 zostaje ?

Narazie tak. Dzisiaj było kilka testów X50 (oczywiście test, naszym zdaniem wygrał X50)

Jednak strasznie mnie korci pożyczyć do testu Auralic Aries Femto, ceny praktycznie te same . Ciekawe jak by wypadła taka konfrontacja.

Dosyć ciekawe urządzenie. Zamiast np. Synology z zainstalowanym MinimServerem. Obsługa Google Cast...

Wysłane z mojego SHIELD Tablet K1 przy użyciu Tapatalka

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.