Skocz do zawartości
IGNORED

Ulepszenie zestawu audio - wybor DACa

roman_tyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam kolumny Acoustic Neo Energy v4 2. Z poczatku zasilalem to wszystko majacym sprzetem onkyo tx-8050.

Kiedys mnie tknelo i sprzedalem. W tamtym tygodniu podlaczylem pod NAD-326BEE, postawilem takze daphile na thin komputerku.

Panowie rewelacja miazdzaca roznica oczywiscie na plus (nad jest po prostu zajebisty, daphile w porownaniu do strumieniowcow jest szybki i niezawodny). Na ta chwile aby wycisnac odrobine wiecej (puszczam flacki z daphile a moja zona slucha radia internetowego 128kbps), potrzebuje miedzy daphile wcisnac DACa.

Myslalem o:

Cambridge Audio DacMagic 100

SMLS Sankrit

Musical Fidelity V-DAC II

TAGA HARMONY DA-300

Moze jakas gotowa plytka z Chin...

Cos innego polecacie do 600zl w uzywce?

https://www.audiostereo.pl/topic/131249-ulepszenie-zestawu-audio-wybor-daca/
  • Moderatorzy

Zamiast Daphile proponuję Raspberry

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) problem dac masz rozwiązany.

Poczytaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Też miałam Daphile i przeszłam na raspberry, polecam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Dołóż 3 stówy i kup smsl m8 , miałem dacmagica model wyższy i sanscrita porównanie ich do m8 to duża przepaść

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) problem dac masz rozwiązany.

a powiedz mi jak z oblsluga Volumio 2 bo rozumiem ze tego uzywasz?

Jak stabilnosc, i jak jakosc tego wbudowanego DACa?

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Ja używam Rune audio bardziej mi pasuje. System jest bardzo stabilny wgrywasz, konfigurujesz i zapominasz, a jakość dźwięku super.

Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka

Obsługa ze smartfonu lub tabletu.

Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Weź sobie zobacz polskie Nostromo. Ja mam jakąś starą wersję i z odpowiednim wzmacniaczem, potrafi nawet na słuchawkach dużo pokazać. Tylko nie ten "mini" czy "micro" bo on na najprostszej PCM2704

W uNOSTROMO V6 jest PCM2706 a nie PCM2704, ale to nie ma znaczenia to ta kostka odpowiada jedynie za uzyskanie sygnału cyfrowego z komputera. Za dźwięk w największym stopniu odpowiada WM8524 firmy Wolfson,

• 1 miesiąc później...

Napisano 18.01.2017 - 21:34

Wyświetl postUżytkownik Rucia1 dnia 18.01.2017 - 08:32 napisał

Ukryta Zawartość

a powiedz mi jak z oblsluga Volumio 2 bo rozumiem ze tego uzywasz?

Mam volumio 2 na RPi 2B z HiFiBerry DAC+ PRO.

Nie mogę się przyczepić do brzmienia.

Natomiast lubi przestać reagować zarówno przez przeglądarkę z komputera, jak też przez apkę iOS.Wyszukiwanie i nawigacja działa nie całkiem przewidywalnie. Ogólnie interfejs jest jakby cały czas w fazie beta.

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Natomiast lubi przestać reagować zarówno przez przeglądarkę z komputera, jak też przez apkę iOS.Wyszukiwanie i nawigacja działa nie całkiem przewidywalnie. Ogólnie interfejs jest jakby cały czas w fazie beta.

Spróbuj Rune Audio apka jest bardzo stabilna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.