Skocz do zawartości
IGNORED

Netflix, HBO Go, Ipla w jednym domku (Blue Ray player) stali…

osiek

Rekomendowane odpowiedzi

Rozglądam się po rynku i jakoś nie mogę natknąć się na pewne informacje. Szukam odtwarzacza blue ray, który by umożliwiał odtwarzanie treści z Netflixa, HBO Go i Ipli (opcjonalnie mógłby być jeszcze TVN Player czy TVP VOD). O ile Netflixem producenci się chwalą z Ipla bywa rożnie, tak z HBO Go raczej nabierają wody w usta. Czy jest jakiś odtwarzacz BR, który spełnia takie założenia? Wystarczy Full HD.

Obecnie korzystam z Apple TV poprzedniej generacji. Netflix jest natywnie, HBO Go przez AirPlay a Ipla w ogóle (ipla ma być dla młodego - pakiet bajek). Urządzenia z Android TV z kolei nie mają aplikacji HBO Go a te ze zwykłym Androidem ponoć maja problem z treścią HD z Netflixa.

Dokładnie miałem wykupione w UPC i zrezygnowałem po 3 miesiącach.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Z HBO GO daj sobie spokój. ...jakość masakra jak z DVD....

Mam HBO Go i nic mnie on nie kosztuje. Jakości nie jestem w stanie dobrze ocenić, bo i tak na razie leci na jakimś małym TV( mniej niż 42). Docelowo będzie może projektor po zmianie mieszkania to wtedy będę rozważał nad jakością. Zreszta treściowo HBO Go sie broni. Na razie szukam ustrojstwa, które zapewni mi dostęp do tych trzech serwisów. Najchętniej blue ray aczkolwiek niekoniecznie.

Jak zawsze polecę podpiąć HTPC lub zwykłego laptopa i nie bawić się w odtwarzacze. Wszystko działa i wygoda użytkowania bez porównania większa. I nie ma obawy, że coś zaktualizują i nagle przestanie nam działać.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Jak zawsze polecę podpiąć HTPC lub zwykłego laptopa i nie bawić się w odtwarzacze. Wszystko działa i wygoda użytkowania bez porównania większa. I nie ma obawy, że coś zaktualizują i nagle przestanie nam działać.

Wygodne? To powiedz jak sterować z pilota/aplikacji na smartfona/tableta takim HBO Go. Czy Netflixem. Czy Iplą. Bo ja nie znam, ale może jest. Bo o ile temat PC Audio jako tako ogarniam, tak PC Video (czy tam HTPC) niemal w ogóle. Sterowanie klawiaturą/myszą odpada bo nie jest to wg mnie wygodne. Nie ten interfejs.

Sterowanie myszą jest niewygodne? No nie wiem... dla mnie jest idealne. Jak nie lubisz klasycznej myszy to poszukaj w necie pod hasłem "mini klawiatura wi-fi" i masz wszystko w jednym, a majątku nie kosztuje.

Korzystałem z Ipli, tvn playera i trochę z Netflixa z pilota i odszukanie czegokolwiek zajmowało sporo czasu. Nie mówiąc już o tym, że często oprogramowanie w tv jest fatalnie napisane i potrafi się zwiesić, zerwać połączenie z netem i inne cuda (zwłaszcza w Philipsach). Każda z tych usług jest normalnie dostępna przez przeglądarkę i dla mnie nie ma porównania jeśli chodzi o wygodę. A obsługa ze smartfona jakoś nigdy do szczęścia mi nie była potrzebna.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Obsługa TV lub playera myszą jest niewygodna. Mam takie zdanie i go nie zmienię. Tym bardziej klawiaturą. Szukam innych rozwiązań. Najchętniej z odtwarzaczem blue ray, choć niekoniecznie.

Najbliżej ideałowi jest chyba Android TV ze wsparciem chromecasta (nie ma aplikacji HBO Go na Android TV albo sam chromecast (nie ma wyjścia cyfrowego audio a by sie przydało i sama obsługa jest nieco bardziej skomplikowana). Sprzęt ma obsługiwać zarówno 3 latek jak i jego babcia.

Uznajmy zatem temat HTPC za zamknięty.

Kup sobie jakiegoś android boxa i możesz go sterować czym sobie zapragniesz ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Jadę Netflixa od ponad pol roku na Oppo, i biorąc pod uwagę ofertę filmow, jakość, dzwiek, obsługe uważam ze jest to bd propozycja.

Mam rownież HBO Go, Ipla- porównujac do powyższych parametrów Netfilx'a, sorry ale te propozycje to syf....Ktoś powie ze za darmo, ale....ja wole jakość obrazu i dzwieku bo w kinie o to chodzi, a nie oszczędność kasy imo.

U mnie Netflix ogłada cała rodzinka i zawsze kazdy cos znajduje dla siebiez za 40 zł/mie-c....

Jak nadaje NETFLIX ?

Czy są różnicowane 24 / 25 / 30 fps i synchronizują z odświeżaniem matrycy TV ?

Na PC przez przeglądarkę jest zawsze na TV 60 Hz.

Brak aplikacji NETFLIX player na PC.

Gdy film jest 24 lub 25 fps to mamy brak płynności. Ja to widzę.

Dla porównania: każdy BD player wymusza synchronizację matrycy TV z fps-em treści.

Jakie więc urządzenia mogą synchronizować NETFLIXa z TV ?

Kup sobie jakiegoś android boxa i możesz go sterować czym sobie zapragniesz ;)

Ukryta Zawartość

Pisałem już o boxach z androidem. Albo mają kłopot z Netflixem HD (ponoć, nie sprawdzałem, nie mam w domu żadnego Androida), albo nie ma aplikacji HBO Go (Android TV).

Jadę Netflixa od ponad pol roku na Oppo, i biorąc pod uwagę ofertę filmow, jakość, dzwiek, obsługe uważam ze jest to bd propozycja.

Mam rownież HBO Go, Ipla- porównujac do powyższych parametrów Netfilx'a, sorry ale te propozycje to syf....Ktoś powie ze za darmo, ale....ja wole jakość obrazu i dzwieku bo w kinie o to chodzi, a nie oszczędność kasy imo.

U mnie Netflix ogłada cała rodzinka i zawsze kazdy cos znajduje dla siebiez za 40 zł/mie-c....

Czy ja napisałem, że zamiast? Netflixa mam(płacę), HBO Go mam (za darmo), iPlę chcę, bo mają fajny pakiet bajek dla dziecka (raptem 5 złotych/m-c). Skoro masz Netflixa i CI on wystarcza - super. Ja na HBO Go znajduję co rusz trochę pozycji, które z przyjemnością oglądam. Na Netflixie również. I chciałbym aby można było z tych serwisów maksymalnie wygodnie korzystać. Tak, by było to łatwiejsze albo równie łatwe co włączenie TVN, TVP czy Polsatu.

Do następnych komentujących: proszę darować sobie komentarze o jakości HBO czy Ipli. Nie o to pytałem, tylko o urządzenie, najlepiej odtwarzacz Blue Ray, który ma aplikacje HBO, Netflixa i Ipli. Być może nie ma takiego odtwarzacza. Być może skończy się na Android TV z obsługą chromecastu (HBO Go). Być może zostanie tak jak jest (Apple TV) jak iPla zacznie wspierać AirPlay. Choć AirPlay też nie jest jakoś super wygodne.

Ukryta Zawartość

Chromecasta biorę pod uwagę. Ma swoje wady, jeśli miałbym odnieść do urządzenia idealnego do moich wymagań. Nieco skomplikowana obsługa i raczej mam na myśli obsługę przez trzylatka czy jego babcię, która czasami się nim opiekuje, no i wymaga jakiegoś telefonu czy tabletu do uruchomienia streamu czyli jak mnie nie ma w domu to d.. blada ;) Drugą wadą jest brak wyjścia cyfrowego audio ale to powiedzmy, że może przeboleję. Biorąc pod uwagę zakup dodatkowego tabletu czy telefonu jako „pilota” do Chromecasta to cenowo wychodzi blisko boxa z Androidem TV, np takiego Xiaomi Mi Box TV. Ten z kolei HBO Go tylko przez Chromecast (i nie zapowiada się, żeby się to zmieniło niestety). Dlatego też zacząłem szukać wśród BR z nadzieją, że znajdę a możliwość odtwarzania płyt byłaby dodatkowym bonusem.

Tu kluczową kwestią jest wsparcie/aktualizacje, w takim blu rayu to długo sprawnie nie pochodzi, zresztą mało jest urządzeń w których to jest na tyle rozbudowane ;) Chromecast to jest rewelacyjne urządzonko, ale ma też ograniczoną funkcjonalność. Najlepiej chyba pójść w jakiegoś Android playera, sprzęty te sa już na tyle dopracowane że warto. Oczywiście nie jakiegoś najtańszego złomka tylko coś markowego typu np. ->

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

od dzis testuje netflixa na tv samsung z serii h i js i jest znaczaca roznica w jakosci na korzysc js, na js obraz super a na tym z serii h juz nie, testowane na filmach i serialach uhd, zostaje jeszcze do przetestowania xbox, bo na lapie i 15 calach ciezko wychwycic roznice, ale ogolnie jestem pod wrazeniem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.