Skocz do zawartości
IGNORED

Wieża Yamaha MCR-N870D

Jacek_61828

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mogę poprosić użytkowników Yamaha MCR-N870D o kontakt. Chciałbym pogadać o jakości muzyki i o funkcjach sieciowych.

Rozważam zakup jakiegoś podobnego rozwiązania do domu. Muzyka raczej spokojna jazz wokal itp. Zależy mi na \Spotify i ewentualnych plikach cyfrowych oraz radia internetowe. Całość dla zaawansowanego melomana.

Pozdrawiam Jacek

https://www.audiostereo.pl/topic/131555-wie%C5%BCa-yamaha-mcr-n870d/

Dzień dobry.

Jesli na pierwszym miejscu stawiasz jakość dźwięku, na pewno najlepszym rozwiazaniem będzie jednak standardowy zestaw segmentów, ewentualnie amplituner sieciowy i odpowiednio dobrane kolumny.

Podaj proszę wielkość pomieszczenia odsluchowego, preferencje brzmieniowe i budżet na zakup zestawu. Czy w zestawie poza amplitunerem i kolumnami musi być także odtwarzacz CD?

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jacku najlepiej umów się na odsłuch do salonu. Myślę ,że jeden z salonów TopHiFi jest blisko Ciebie. Tam posłuchasz Yamahy Grand Pianocraft 870 i na pewno obsługa przedstawi jakąś alternatywę gdyby urządzenie nie spełniło Twoich oczekiwań. Zapraszamy http://www.tophifi.pl/

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

...w swoim przedziale cenowym, all in one GrandPiano bardzo dobrze gra. Oczywiście polecam natychmiastową wymiane okablowania, bo to znajdujące sie w zestawie to sznurki za kilka złotych. Funkcje sieciowe świetne, obsługa via smartfon tablet to podstawa. Bez smartfona obsługa raczej niemożliwa. Aplikacja dobra i stabilna.

Segmenty z pewnością zagrają lepiej odpowiednio dobrane, jednak przewagą Yamahy jest kompleksowość wykorzystania funkcji sieciowych i bezprzewodowych, w tym AirPlay, bluetooth itd. Brak TIDAL !

...za segmenty z takimi funkcjami trzeba zapłacić wiele więcej.

Były użytkownik GrandPiano 670 :)

_ . . _

Witaj,

840tka to dobre urządzenie. Mały ale wydajny wzmacniacz do tego sprawnie działające funkcje sieciowe i aplikacja.

W tej cenie jednak musisz pomyśleć o nieco lepszych monitorach. Są one jednak ograniczeniem tego systemu.

Do 20 m kwadratowych przydały by się większe.

Jesli jest jak piszesz że jesteś zaawansowanym melomanem od razu to wyłapiesz.

Pytanie czy nie lepiej iść w amplituner sieciowy Yamaha 602, Onkyo 8150 czy Pioneer SX30 a po prostu dokupić większe monitory.

Przy takim zestawieniu masz większą możliwość zmiany, edycji czy wyboru dźwięku.

Pozdrawiam

• 3 miesiące później...

Witam serdecznie

Przepraszam , że się wtrącam ale potrzebuje pomocy

Jestem posiadaczem sprzętu audio yamaha pianocraft mcr-840. Od pewnego czasu nie dziala mi gniazdo na ipoda , sprzet jest juz po gwarancji , wiec pozwolilem sobie go rozebrac w celu zapozniania sie z usterka. No i okazalo sie , ze ktos za mocno lokowal w stacji ipoda i uszkodzil zlaczke. Probowalem ją jeszcze ratowac , ale bez skutku , styki zostały powyrywane z ukladu.. Tak wiec moje pytanie jest nastepujace gdzie dostane cala plytke sterujaca na ktorej znajduje sie te gniazdo ipoda. Na plytce byl zapisany nr ktory podaje 62131C , Czy ktos moze mi pomóc jestem laikiem ale mam elektronika ktory by mi ta czesc wymienil jednak on nie moze mi pomoc w zdobyciu tej czesci. Dlatego potrzebuje namiaru na dostawce ??? Czy ktos rowniez orientuje sie jaki jest koszt tej plytki???

Z góry dziękuje za podpowiedzi i informacje

W Polsce jest to serwis Audioklan,

Nie wiem ile krzykną za taką cześć dlatego osobnego maila napisał bym do serwisu Niemieckiego oraz Brytyjskiego.

Po ile mają dostępną taką część.

Możesz też szukać uszkodzonej mini wieży w dobrym gniazdem, jednak o taką za pewne trudno, stosunkowo nowy model. Oraz nie wiadomo czy tam już także nadszarpnięte nie jest.

• 1 rok później...

Jeszcze   jej   nie   kupilem   ale    chce   wiedziec   czy   Instrukcja  obslugi   do   Wiezy  Yamaha  Grand  Piano  Craft  MCR - N870  DAB +   jest  w  wersji   ksiazkowej ?  na  plycie CD ?  taka  opinie   tez   slyszalem !         Dziekuje   za   odpowiedz  !

W dniu 2.02.2019 o 02:33, Arkadiusz Dybinski napisał:

czy   Instrukcja  obslugi   do   Wiezy  Yamaha  Grand  Piano  Craft  MCR - N870  DAB +   jest  w  wersji   ksiazkowej ?  na  plycie CD ?  taka  opinie   tez   slyszalem !         Dziekuje   za   odpowiedz  !

Instrukcja PL jest drukowana w formie książkowej, o ile kupisz ją z polskiej dystrybucji. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
25 lat doświadczenia | 15 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.