Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  283 członków

YB Audio Klub
IGNORED

Klub miłośników YB Audio

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, baran napisał:

No to rozbiłeś bank. Trinnov jest moim marzeniem, bo podobno po zaaplikowaniu ich korekcji postęp jest ogromny.

Pełne zazdro

No jeśli chodzi o Bass to nie musi być Trinnov, Bass mi buczał, Amethyst mi to zrobił, ale i Dirac czy inne systemy też to dobrze robią, ale to co on z resztą robi to jest dopiero jazda. Już same Ellipticory jak grają, a tu jeszcze z  Trinnovem.  Precyzja, ocieplenie, miękkość, delikatność brzmienia, naprawdę chce się słuchać. Chciałem zrobić wszystko na Ellioticorach, ale na Basie mi tak nie zależało, a i tak na tych 18 revelator jest kosmos. Tu zdjęcie moich kolumienek, musiałem pomniejszać bo format nie pasował. Pozdro dla Pawła i Roberta.

IMG_20240507_171836.thumb.jpg.22c95b3bbe3e3c1acf227815f9ca59b7.jpg

2 minuty temu, baran napisał:

Dzięki,  bo Trinnov chodzi mi po głowie od dawna...

Weź pod uwagę że Trinnov to nie wszystko, ktoś se pomyślał, aaaa kupię se Trinnova to kolumny nie muszą być jakieś tam drogie, on zrobi resztę, albo końcówka mocy jakaś tam, nie, nie tak to nie działa. Wszystko musi być na tym samym poziomie, albo co gorsze, to jak mam Trinnov to mogę kable głośnikowe za 100zł kupić, nie tędy droga. Cały system zagra jak najsłabszy element w zestawie, a u mnie najsłabszym elementem są kable w ścianie, no i tu mam dość, to się nigdy nie skończy, dlatego nie robię już nic, ale gniazdko sieciowe to se chyba jeszcze zmienię 🤣🤣

Jak coś służę pomocą jeśli chodzi o Trinnov Amethyst

Nad wzmacniaczem jeszcze myślę 😉

Albo Benchmarki albo Anthem STR (końcówka), więc się nie boję. Niemniej, Dziękuję za uwagę, bo jest słuszna. Zwłaszcza jeśli kolumny są trudne.

Inwestycja raczej w przyszłości, ale trinnov jest mało popularny w polszy, więc łykam każdą informację.

Edytowane przez baran
20 godzin temu, Irasek napisał:

Weź pod uwagę że Trinnov to nie wszystko, ktoś se pomyślał, aaaa kupię se Trinnova to kolumny nie muszą być jakieś tam drogie, on zrobi resztę, albo końcówka mocy jakaś tam, nie, nie tak to nie działa. Wszystko musi być na tym samym poziomie, albo co gorsze, to jak mam Trinnov to mogę kable głośnikowe za 100zł kupić, nie tędy droga. Cały system zagra jak najsłabszy element w zestawie, a u mnie najsłabszym elementem są kable w ścianie, no i tu mam dość, to się nigdy nie skończy, dlatego nie robię już nic, ale gniazdko sieciowe to se chyba jeszcze zmienię 🤣🤣

Jak coś służę pomocą jeśli chodzi o Trinnov Amethyst

robiles pomiary, na roznych kablach glosnikowych/zasilajacych/sygnalowych? Nie chce otwierać "kablowej puszki pandory", ale w 2 zdaniach mozesz napisac czy masz jakies wnioaski w zwiazku z tym?

3 godziny temu, LOBO_M napisał:

robiles pomiary, na roznych kablach glosnikowych/zasilajacych/sygnalowych? Nie chce otwierać "kablowej puszki pandory", ale w 2 zdaniach mozesz napisac czy masz jakies wnioaski w zwiazku z tym?

No nie, kable wszystkie miałem już zakupione przed zakupem Trinnova, na innych kablach nie robiłem pomiarów, z pomiarami to się bawiłem ustawiając kolumny żeby rezultat był najlepszy. Po pomiarze masz wgląd na pewne parametry np. Jaka jest rozbieżność między jedną a drugą w db.. widać, czy kolumny stoją idealnie, czy kąt jest ten sam itd. dlatego tak ważne jest ustawienie kolumn i mikrofonu w Trinnovie. Co do kabla, np. głośnikowego, testowałem różne, Transparent Super okazał się do mojego systemu najlepszy, już to pisałem, czym droższy sprzęt to i różnica w kablach będzie większa. Powiem tak, jak już jesteśmy na jakimś etapie, to za np. 2% poprawy dźwięku płacimy już naprawdę sporą sumę.  Przykład - zrobiłem se sam kabel głośnikowy i było nieźle, kosztowało mnie to 600zł, no ale ten Transparent okazał się lepszy ale kosztował mnie 3800€ i teraz pytanie dał byś tyle za 2% poprawy w dźwięku, ja dałem. Teraz jak to mam to mnie dołują  kable w ścianach, pojebane audiofilstwo  🤔🤔

6 godzin temu, Irasek napisał:

ale ten Transparent okazał się lepszy ale kosztował mnie 3800€ i teraz pytanie dał byś tyle za 2% poprawy w dźwięku, ja dałem

3800 euro plus te 4 revelatory na basie, dają ci 4 razy 21we i nie 2 procent zysku a z 50, oczywiście patrząc na całość.

No, ale co ja tam wiem.😀

5 godzin temu, NRK napisał:

3800 euro plus te 4 revelatory na basie, dają ci 4 razy 21we i nie 2 procent zysku a z 50, oczywiście patrząc na całość.

No, ale co ja tam wiem.😀

Teraz to można tylko gdybać:

-ale co ja tam wiem ?-

Myślę że każdy na tym forum coś tam wie, sugestia dobra, masz rację. Jest jak jest, czasu nie cofniemy. Pozdro👍

2 godziny temu, NRK napisał:

Fakt, no ale niedosyt pozostał. Pytanie jak z nim żyć

Normalnie, trzeba za jakiś czas zamówić kolejne kolumny ! 😄

Aktywna korekcja akustyki pomieszczenia to bardzo ciekawa sprawa i ja ogólnie jestem zwolennikiem tego typu rozwiązań jednak zdaje sobie sprawę z ograniczeń i tego, ze nie należy ich traktować jako panaceum absolutne.
Na pewno jest to mega wygodne w użyciu i absolutnie nie ingerujące w pomieszczenie. To jest chyba największa zaleta tych systemów. Bo z punktu widzenia fizyki zjawiska lepiej jest jednak zadbać o akustykę pomieszczenia bo da to zawsze lepszy efekt. Jednak realia są jakie są. Moda na "nowoczesne" pomieszczenia, mało mebli, twarde powierzchnie itd, to wszystko nie sprzyja akustyce i taki system może wiele zmienić. Nie zmieni jednak fizyki zjawiska, mody rezonansowe będą zawsze, może trochę aktywnie zakamuflowane ale jednak. Korekcja pasma kolumn które grają zbyt jasno w pomieszczeniu które ma za małe tłumienie na pewno pomoże ale to też nie będzie idealne rozwiązanie bo nie zmienia to fizycznych cech pomieszczenia. Pewnych rzeczy po prostu się tymi metodami nie przeskoczy.

Wydaje mi się, że te systemy będą ewoluować w kierunku przy którym obecne klasyczne audio będzie wyglądało jak dinozaur. To możne pójść w kierunku aktywnych kolumn o kontrolowanej charakterystyce promieniowania w przestrzeni. To już teraz jest możliwe w jakimś stopniu np przez przesunięcia podziałów pasma i odpowiednim doborze filtracji ale myślę, że to pójdzie dużo dalej. Do kolumn aktywnych z kreowaną charakterystyką przestrzenną w zasadzie w dowolny sposób tak, że system dobierze taką charakterystykę która będzie optymalna do danego pomieszczenia. Czyli nie tyle korekcja stanu zastanego co stworzenie stanu najbardziej optymalnego dla danego pomieszczenia.

• 2 tygodnie później...

Witam Klubowiczów YB
Z dużą przyjemnością tu dołączam. Witam bardzo serdecznie ! - twórców YB + naszą Ekipę klubową.
Od dość dawna wiem jakiej firmy  będą moje następne kolumny 🙂
Mieliśmy miły kontakt mailowy już jakiś czas temu mailowy, w 26 lutego 2024 więc wstępnie ceny znam, akcept

Żebyśmy coś wybrali, wiem że muszę do Was podjechać drodzy twórcy programu YB - Polska.
Do okolic Częstochowy mam spory kawałek  ale wiem, że to najlepsza  i jedyna racjonalna opcja.

Plan akcji - nowe kolumny zamiast moich Audiovectorów QR5 planuję  gdzieś w okolicach przełomu 2024/2025 bo najtrudniejszy element toru audio mi nieco zakłóca za dużo wymian i upgradów, więc musi ciut ostygnąć" 😉 / wyrozumiała małżonka / bo już czasem patrzy czy nie lekko nie oszalałem przy moich zmianach ...  /  🙂     A wolałbym mieć możliwość słuchania audio w pomieszczeniach z klamkami na starsze lata 🙂

A teraz bardziej poważnie:

Co do dźwięku oczekiwania będę miał jak niżej .Zapisuję co by nie zapomnieć przemyśleń obecnych za pół roku.
Oczekiwania (mogące elastycznie zmieniać się po "naradzie naszej" z twórcami YB )

Wokal piękny, głęboki gdzie słychać oddech piosenkarki 🙂 , czysty miękki soczysty (ten typ muzyki zajmuje sporą część mojego pasma ),
Wysoka  dynamika kolumn  , precyzyjne (muzyka elektroniczna to drugi kawąłek mojego tortu ) ale nie za bardzo żeby nie było sybilantów + pewna uniwersalność bo słucham innych typów muzyki, pop/rock, pianino, fortepiany skrzypce. (trzeci kawałek)
Miękki zróżnicowany środek i dobrze kontrolowany bas , nasączony czysty, miły dla ucha dźwięk.
I może najważniejsze : - zależy  mi na tym,  ponieważ wieczorami  słucham dość cicho (rodzinka) chciałbym aby słyszeć muzykę  porządnie / wyraźnie / detalicznie szczegółowo  przy niskiej głośności.
To jest w zasadzie główny powód zamiany Audiovectorów na YB . Reszta mi b.odpowiada w AV bo są dynamiczne i czysto grają ale to zachowanie się kolumn z aluminiowymi kanapkami słabo się sprawdza przy cichej muzyce a chciałoby się przyjemnie czuć cały zakres częstotliwości słuchając także cicho. Bo głośno to większość potrafi...

Współpraca kolumn z Heglem   H390 , PONTUS II 12th-1 , kable monokrsytaliczne są w miarę fajne, jest akustyka nie najgorzej ostatnio poprawiona z absorberami dźwięku za kolumnami  ale bez cudów innych.

Kolor piano black - tu chociaż muszę kompromisowo podejść do upodobania kolorystycznego małżonki

Na razie po bardzo wstępnej analizie najbardziej podobają mi się kolumny z Lini Huracan - jest jak widzę kilka odmian ale to na spokojnie jak podjadę omówimy żebym dobrał to co da mi najwięcej  radości. 🙂
PS. Otwarty jestem na inne sugestie Panowie z YB jeśli uważacie że inna linia i produkt.

Podziękowanie dodatkowe dla @Mikelas76   z naszego forum bo to dzięki jego poleceniu Was poznałem. 

Życzę wspaniałego dalszego rozwoju Waszej Firmy Panowie z YB. Bardzo cieszy że Polacy potrafią i to jak!
Marek

Edytowane przez Marek333
6 godzin temu, Marek333 napisał:

Na razie po bardzo wstępnej analizie najbardziej podobają mi się kolumny z Lini Huracan

Gdyby znalazły sie srodki ja bym pomyslal o tych

http://yb-audio.pl/realizacje/epicel/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0HCzWD0bBJu8r9l5X2miJj0OG1nB7V_2Uwr8t5xoSe2vxy3ZvqnRHKrMo_aem_AWpXQkV8VuADGbtLCfL5k-yrRxXyfxSl4QHAVoEmKctLUG-9f7OkBIwCYzxStJzcCoDgCc9OkpLdKueGl4qzP41E

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Tak, ten zestaw na Elipticorach to jest prawdziwy sztos! Za mną chodzi też trochę Nord na Textreme, to musi fajnie brzmieć.

"Tynk pożera dźwięk" 747

Teraz zauważyłem dopiero że  w EPICach są Ellipticory i ten model jest wyższy od Huricana. Dzięki za podprowadzenie informacyjne. Jeszcze po prostu dokładnie nie analizowałem opisów tylko wstępnie wzrokowo po głośnikach. 
Miłego dnia
Zapytam dziś jaka cena byłaby w black piano.

Teraz dostrzegłem że te najprzyjemniejsze w jakości" mają tylko 60 W mocy
Ja mam HEGLA H390  o mocy 2 x 250 W  8 Ohm  i obawiam się czy to nie będzie błąd , ... mogą się uszkodzić przy przypadkowym nawet ustawieniu głośności za wysoko i czy nie lepiej wziąć od YB któreś z modeli Hurrican jednak lub innych o mocy co najmniej 120 W jak na stronie opisane mają. ?? 

Jak sądzicie  ?
Chciałbym zachować najwyższą jakość/ radość z jakości i dynamiki dźwięku ale przy dopasowaniu do mojego wzmaczniacza 2 x 250 W 

Edytowane przez Marek333

To nie ma w ogóle znaczenia żadnego. Moce kolumn, a wzmacniacza to inne światy. Może być tylko za słaby wzmacniacz, wtedy nie wysteruje poprawnie kolumn. Twój zagra ze wszystkimi.

Edytowane przez EmilioE
Literówka

"Tynk pożera dźwięk" 747

3 godziny temu, EmilioE napisał:

Za mną chodzi też trochę Nord na Textreme, to musi fajnie brzmieć

Mysle ze zabrzmi wzorcowo, ale nie z chlodnym, klinicznym i szczegolowym wzmacniaczem czy DACiem. Z tego co mowil mi Pawel textreamy sa bardzo neutralne i chyba dosc szybkie jesli dobrze pamiętam. Ja osobiscie chyba lekko lamalbym te cechy odrobina ciepelka. Ale ktos lubiacy mega neutralny dzwiek bedzie zadowolony 👍

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Teraz, Mikelas76 napisał:

Mysle ze zabrzmi wzorcowo, ale nie z chlodnym, klinicznym i szczegolowym wzmacniaczem czy DACiem. Z tego co mowil mi Pawel textreamy sa bardzo neutralne i chyba dosc szybkie jesli dobrze pamiętam. Ja osobiscie chyba lekko lamalbym te cechy odrobina ciepelka. Ale ktos lubiacy mega neutralny dzwiek bedzie zadowolony 👍

No to wobec tego Nord 25 nie będą się nadawały pod Hegla, bo będzie mało muzykalnie, raczej będzie to przedstawiało dźwięki, a nie muzykę. Ale Nord S25 na Seas + Crescendo może już zabrzmieć spójnie, a nie tylko efektownie. Diabli wiedzą jak tego Hegla kolegi połączyć... ma w sumie DAC Pontus, więc to jest ok. Biorąc pod uwagę jego preferencje, to chyba lepiej posłuchać Scan Speaków lub SB Satori. Ale te Nord S25 na Seas w tym zestawieniu (Hegel + Denafrips) to może być połączenie bardzo ekscytujące, szybkie ale analogowe i muzykalne (tak bym sobie ten dźwięk wyobrażał).

"Tynk pożera dźwięk" 747

50 minut temu, EmilioE napisał:

No to wobec tego Nord 25 nie będą się nadawały pod Hegla, bo będzie mało muzykalnie, raczej będzie to przedstawiało dźwięki, a nie muzykę. Ale Nord S25 na Seas + Crescendo może już zabrzmieć spójnie, a nie tylko efektownie. Diabli wiedzą jak tego Hegla kolegi połączyć... ma w sumie DAC Pontus, więc to jest ok. Biorąc pod uwagę jego preferencje, to chyba lepiej posłuchać Scan Speaków lub SB Satori. Ale te Nord S25 na Seas w tym zestawieniu (Hegel + Denafrips) to może być połączenie bardzo ekscytujące, szybkie ale analogowe i muzykalne (tak bym sobie ten dźwięk wyobrażał).

Hmm, w sumie to nie dowiesz sie dopoki nie posluchasz. Ja mam wlasnie te nordy na seasie i jestem mega zadowolony, z tym ze ja mialem juz inne paczki na tych samych seasach i wiedzialem jak to zabrzmi. U mnie graja teraz pod integra Shanling a3.2 mk2. Mam tez tego samego daca i ten sam streamer co kolega Marek. Jest na tyle dobrze ze nic nie zmieniam, ewentualnie streamer ale nie ze wzgledow dzwiekowych. Fajnie jak ma sie mozliwosc posluchania, a u Roberta staly kiedys nordy na Textreme. Kto wie, moze ta neutralnosc w połączeniu z heglem wypadnie inaczej niz podejrzewasz. Moze byc tak jak zainteresowany lubi 😉

Odpowiem w przybliżeniu/ troszkę na około  ponieważ p. Paweł z YB może sobie tego nie życzyć by pisać publicznie wprost cen: Epic ELEG. są  ok 55% droższe  niż Huracan RS EVO. Mam nadzieję że pomogłem..
Tanio to nie wyszłoby z tymi Ellipticorami dlatego chcę podjechać i  posłuchać wersji Huricane RS lub EVO które są znacznie tańsze , o  ile tak można powiedzieć..  bo to wydatek poważny się robi więc wybór musi być bardzo trafiony i zadawalający mnie na lata.

Przyznam że ten upgrade moich kolumn nie jest dla mnie łatwym i przyjemnym zadaniem. Raz że kosztowny, dwa: obecne moje AUDIOVECTORY QR5 grają bardzo dobrze w całym pasmie z jednym  tylko minusem (brak doskonałości w niskich głośnościach / powód:  nowoczesne aluminiowe kanapki membrany, dlatego muszą być tym razem  miękkie w kolumnach które kupię wtedy zagrają nawet gdy cicha głośność,  bardzo ładnie.

Sam PONTUS  II dodał mi do mojego setupu ogromnie dużo soczystości ,  której poszukiwałem ,więc ta decyzja jest trudna, nie spodziwam się że zmieni mi ogromnie jakość a raczej  jeszcze uprzyjemni / udoskonali.  Pytanie, ile i jak...? Stąd dylemat wydać   xx tyś PLN ..i czy będzie różnica naprawdę wow! odczuwalna.

Zostaje dlatego wyprawa ze sprzętem , rozmowa i decyzja . Na razie jestem bardzo pozytywnie na TAK , tym bardziej że czuć z maili że rozmawiam z osobą b.inteligentną, życzliwą  i z dużą wiedzą a to dla mnie ważne,  nadzieję mam dużą. Wiem, że może zestaw mój grać lepiej, sporo słuchałem na ostatnim AudioShow i też z Heglami setupy i wiem że bardzo dobre kolumny zrobią dużą różnicę
Sorry za jak zwykle długie wywody...  🙂  

Edytowane przez Marek333

--edit

Tylko te przetworniki zdecydowałem że będą mnie interesować / dobór i odsłuch:

Ellipticory / Purifi, Satori Textreme

Chcę czysto z precyzją lokalizacji instrumentów, miękko , detalicznie  ,dokładnie,  po prostu pięknie  i przyjemnie dla ucha szczególnie wokale, pianina, skrzypce (np. Lindsey Stirling ) i inne dynamiczne utwory wszelkiej maści 😉  

Edytowane przez Marek333

jak ma byc miekko to nie wiem czy z heglem textreme tak zagra. Musisz koniecznie pogadac z Pawlem i wyluszczyc mu co bys chcial. Jego propozycja moze byc zgola odmienna od twoich wyobrazen. Ale warto go posluchac bo chlop ma wiedze i doswiadczenie 😉

22 minuty temu, Marek333 napisał:

--edit

Tylko te przetworniki zdecydowałem że będą mnie interesować / dobór i odsłuch:

Ellipticory / Purifi, Satori Textreme

Chcę czysto z precyzją lokalizacji instrumentów, miękko , detalicznie  ,dokładnie,  po prostu pięknie  i przyjemnie dla ucha szczególnie wokale, pianina, skrzypce (np. Lindsey Stirling ) i inne dynamiczne utwory wszelkiej maści 😉  

Najlepiej jakbyś swoje kolumienki do Roberta przywiózł i tam porównał, ponieważ każda kolumna w innym pomieszczeniu inaczej zagra. Byś miał bezpośrednie porównanie do twoich, bo te Huracany u Roberta grają tak, a u ciebie mogą  zagrać inaczej, a z doświadczenia mogę ci powiedzieć że na pewno zagrają inaczej w innym pomieszczeniu. O konstrukcję, projekt nie masz się co martwić, firma żetelna, z klasą, a wiedza i  wykonanie na najwyższym poziomie. Ja jechałem do Polski 2 razy w tej sprawie i się opłaciło.

19 minut temu, Irasek napisał:

Najlepiej jakbyś swoje kolumienki do Roberta przywiózł i tam porównał, ponieważ każda kolumna w innym pomieszczeniu inaczej zagra. Byś miał bezpośrednie porównanie do twoich, bo te Huracany u Roberta grają tak, a u ciebie mogą  zagrać inaczej, a z doświadczenia mogę ci powiedzieć że na pewno zagrają inaczej w innym pomieszczeniu.

Dokładnie masz rację i też tak sądzę. Dlatego dopytam jeśli ma sprzęt grający a na pewno ma to zamiast gratów wzm/stream itp wezmę po prostu swoje Audiovectory i wtedy będę miał wydaje mi się najlepsze rozeznanie , gdzie jest różnica i jaka...
Dziękuję.

36 minut temu, Irasek napisał:

O konstrukcję, projekt nie masz się co martwić, firma żetelna, z klasą, a wiedza i  wykonanie na najwyższym poziomie

Zdecydowanie TAK

O to się w najmniejszym stopniu nie martwię 🙂 natomiast należałoby rozważyć stosunek dwóch wartości :

przyrostu jakości QS  w stosunku do / wszystkich kosztów akcji wymiany kolumn   (sprzedaży obecnych /strata/koszt + koszt zakupu nowych.)

Koszt będzie znaczny, może nie do końca sensowny finansowo ale uważam, że ma sens dlatego się  porządnie do tego wyboru przymierzam, bo po coś się żyje w sumie...
Te nasze radości są niemierzalne w sposób prosty finansowo tak naprawdę.

Edytowane przez Marek333
Godzinę temu, Marek333 napisał:

przyrostu jakości QS  w stosunku do / wszystkich kosztów akcji wymiany kolumn

Za to odpowiada caly tor. Masz pontusa i m1t, wiec moim zdaniem z tej strony nie ma problemu. Dla mnie istotna jest moc wzmacniacza, tu zdaje sie tez nie ma problemu. Moj shanling ma 200w na kanal i swietnie napedza moje nordy. Twojego hegla nie slyszalem ale 250w to juz spory zapas mocy, bedzie dynamicznie 👍. Reasumujac nie wyobrazam sobie sytuacji ze bedziesz niezadowolony. Pawel stroi kolumny liniowo. To moim zdaniem zapewnia najlepsze mozliwe dopasowanie do kazdego pokoju i kazdej akustyki. Nie bedzie nic brakowalo i nie bedzie podbic czy podkolorowan ze strony kolumn. Jak zagra pomieszczenie to juz inna sprawa. 

Edytowane przez Mikelas76

17 minut temu, Mikelas76 napisał:

Twojego hegla nie slyszalem ale 250w to juz spory zapas mocy, bedzie dynamicznie 👍

Mój Hegel jest bardzo dynamiczny. On ma jedną fajną funkcję (której brak w większości wzmacniaczy z tego co wiem) może nie każdemu znaną, która powoduje  że dźwięk przed stopniem mocy jest bardzo szybkim procesorem analizowany i porównywany za stopniem mocy i każda niezgodność korygowana - to wielka zaleta bo powoduje ekstremalnie czysty i dynamiczny dźwięk , przypomnę o Damping Factor w nim 4000 , może przesadzili ale nawet jak skorygujemy w głowie to i tak ogromnie wysoki.

Po drugie świetnie mi się zgrywa  z resztą gratów moich, mam na myśli to że  wszystko mi pasuje co mam w domu i mogę do niego podłączyć i ONKYO z kinem domowym wejście z programowanym HT (po analogu z ONKYO) wejścia coaxial używam z WimaPro Plus (Ty wiesz czemu, rozmawialiśmy czasem go używam / bufor 2 sek  w m1t i potrzeba czasem szybkiego przesłuchania szybko po  kilka skund jakiś dłuższych Playlist)
Oczywiście poo XLR wchodzi mi sygnał z PONTUSA z m1t. + jak syn chce Spotifu to mu z komórki szybko Łapie bezpośredno do Hegal po tym protokole zresztą też po AirPlay itd.. Po prostu mam megaelastyczność z Heglem też dzięki wbudowanemu streamerowi i DACiem AK.xxxx. Oczywiście głównie leci u mnie wszystko m1t>PONTUS>H390  ale ta elastyczność jest dla mnie bardzo ważna i podoba mi się.

PS. Ciesze się że trafiłem na to forum audio, naprawdę jest tu miło i sporo skorzystałem, wiedza ciekawa i dobra wymiana informacji. Userzy są pomocni wzajemnie sobie, to b.miłe !  a nie tylko firmy próbujące coś wcisnąć, naginając rzeczywistość.. 😉 

Edytowane przez Marek333

Brawo za Open Baffle Panowie!

Nareszcie można by rzec 😉 

image.thumb.png.de35338b425eaa2be4e6ad4c1dae7bef.png

Godzinę temu, Marek333 napisał:

PS. Ciesze się że trafiłem na to forum audio, naprawdę jest tu miło i sporo skorzystałem, wiedza ciekawa i dobra wymiana informacji. Userzy są pomocni wzajemnie sobie, to b.miłe

To unikaj wątków w działach hifi bo bańka pryśnie 😄 

Edytowane przez rafa
Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Godzinę temu, rafa napisał:

To unikaj wątków w działach hifi bo bańka pryśnie 😄 

😅 He, he , może i tak ale na razie nie mam jakiś problemów. Na początku nieprzyjemne, czepialskie 2 konta były to sobie zablokowałem ich wyświetlanie/opcja - ignorowanie przydała się. Misiaczki na literę P. i  b.
I mam spokój święty, nie widzę ich postów a oni nie wiem czy mnie nawet widzą. I każdy zadowolony 🙂 

Edytowane przez Marek333
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.