Skocz do zawartości
IGNORED

Występujmy z UE ...

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Czy warto być w unii?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość A&T

(Konto usunięte)

M.in. dlatego byłem za naszym wejściem do UE aby ktoś na te ręce patrzył.

A teraz dyktują warunki i straszą odebraniem funduszy. Ustalono , że do demokracji bezpośredniej w krajach UE nie można dopóścić.

Nie, ruska propaganda.

Tak propaganda.....ponoć Putin osobiście układał te zasieki....:)

A teraz dyktują warunki i straszą odebraniem funduszy. Ustalono , że do demokracji bezpośredniej w krajach UE nie można dopóścić.

Matrix Matrix :)

Wolisz być na Białorusi czy w Albanii?

Trochę się boję że te zasieki mogą działać też w druga stronę...żebym nie był "prorokiem"....

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Wolisz być na Białorusi czy w Albanii?

He he. Obraza Albanii? To kraj gdzie jeżdżą same mercedesy!

Białoruś dozwolono, a nawet zaleca się.

Jesli lubi egzotykę Wojtek to proponuje gdzieś dalej Korea ta z Kimem

Albania to Europa, no co ty. Nawet Turcja to Europa. Mało tego, nawet część Rosji to Europa.

Egzotyka to była na bazarze Różyckiego (ale tego też pewnie nie wiesz).

Tak ,to świetne miejsce dla czytelników Najwyższego czasu.

Tytuł brzmi "Najwyższy Czas!".

(Bez przytyków osobistych - może patrz na klawiaturę gdy coś piszesz. Niechlujstwo w detalach łatwo przenosi się i uogólnia.)

Białoruś wstępuje do Unii?

Taki jest plan, tylko trzeba przegonić tego potwora Łukaszenkę.

Sensacja! Rewelacja! Putin zaatakował Koreę!

Wywołaliście wilka (747?) z lasu.

Jakiego potwora? To ciepły człowiek jest...

PiS dogadałby się z nim bez problemu, gdyby nie ta przeklęta Unia.

Jeżeli już to chłopy z peezelu, gdyby nie ten przeklęty Putin.

Tak, warto. Bardzo warto.

Nie warto.

Cytat:

"Obok niewątpliwego uroku propagowania skrajnie lewicowych idei, również w gospodarce, dotacje unijne przyczyniają się do rozwalenia rynku pracy. W Polsce na państwowych etatach pracuje co najmniej 50 tysięcy urzędników zajmujących się wydawaniem forsy unijnej (większość zatrudniona w urzędach marszałkowskich, ale oprócz nich tacy urzędnicy znajdują zatrudnienie w każdej gminie, urzędzie miasta, większej instytucji państwowej, straży pożarnej, policji itp.). Aż 50 tysięcy osób! Żeby było ciekawiej, ich pensje są o 40% wyższe od średniej krajowej (czyli wynoszą ok. 6 tys. brutto), bo w końcu specjaliści od wyciągania forsy ze źródeł zewnętrznych zawsze są w cenie. Ale te 50 tysięcy urzędników to jest 50 tysięcy osób zabranych z rynku pracy, którzy mogliby się zająć czymś pożytecznym. To jest 50 tysięcy osób, które straciły czas na szkolenie się, zapoznawanie się z unijnymi regulacjami, dyrektywami itp."

To tylko początek, przeczytaj cały tekst.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oburzenie na południu Europy wywołała następująca wypowiedź szefa eurogrupy: "W czasie kryzysu euro państwa północy okazały solidarność z najbardziej dotkniętymi krajami. Jako socjaldemokrata przykładam wielką wagę do solidarności, ale ma się też obowiązki. Nie można wydać wszystkich pieniędzy na alkohol i kobiety(...)"

Jak nie można jeśli można?

Unia fajna

Nie występujemy!

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Pani Sołtys straszy:

"Są cztery priorytety, które muszą być zawarte w Deklaracji Rzymskiej, by ona miała sens. Jest niepisana umowa, że jeżeli nie będzie porozumienia do piątku co do tekstu, to nie będzie w ogóle żadnego dokumentu - powiedziała w "Jeden na jeden" premier Beata Szydło. Powiedziała również, że polskie postulaty konsultowała z prezesem partii Jarosławem Kaczyńskim oraz prezydentem Andrzejem Dudą."

Sytuacja może być ciekawa, bo możliwa jest sytuacja, że jednak Deklaracja zostanie podpisana przez inne państwa.

PiS gada, jak to nie zgadza się na Unię dwóch prędkości, a robi wszystko, żeby do niej doprowadzić.

Jestem Europejczykiem.

Co to jest SJW???

Co to jest SJW???

OK, luknąłem do sąsiedniego wątku. Boże broń!!!

Wspomniałem Bieszczady, bo znam je z lat osiemdziesiątych i widzę, jak się zmieniły. To jest po prostu rewolucja w ciągu jednego pokolenia. I większość tych zmian dokonała się z pomocą unijnych pieniędzy.

Jestem Europejczykiem.

Przepocieszni są politycy PiS którzy teraz nagle nawrócili się na Unię i przekonują, że kochali ją od zawsze.

Widać wpływ Victorii Brukselskiej i obsuwę w sondażach. Kłamią rano, kłamią w południe, będą kłamać wieczorem.

O w mordę, posłanka PiS stwierdziła właśnie:

"To, co zrobił dziś polski rząd to budowanie jednej, wspólnej Europy"

Ja pierdzielę!!!

Jestem Europejczykiem.

Co to jest SJW???

OK, luknąłem do sąsiedniego wątku. Boże broń!!!

Wspomniałem Bieszczady, bo znam je z lat osiemdziesiątych i widzę, jak się zmieniły. To jest po prostu rewolucja w ciągu jednego pokolenia. I większość tych zmian dokonała się z pomocą unijnych pieniędzy.

OK.

Tak się składa, że Bieszczady znam od lat 60-70-tych. (Galicja i Lodomeria to te biedniejsze regiony.).

W Królewskim Wolnym Mieście Sanok jeszcze za czasów PRL istniały 3 duże fabryki, z czasów przedwojennych. Kolejnym rządom nasłanym przez międzynarodowych banksterów udało się to skutecznie zniszczyć.

Tzw. dopłaty (ciekawe słowo) unijne - pieniądze z drukarki, nie są żadną wartością. Wartością jest praca i wytwarzanie dzięki temu produktów. Na tym polega kapitalizm.

Przepocieszni są politycy PiS którzy teraz nagle nawrócili się na Unię i przekonują, że kochali ją od zawsze.

PiS to socjaliści pobożni. Nie dziwi.

Kiedy tam byłeś ostatnio?

W Królewskim Wolnym Mieście Sanok jeszcze za czasów PRL istniały 3 duże fabryki, z czasów przedwojennych. Kolejnym rządom nasłanym przez międzynarodowych banksterów udało się to skutecznie zniszczyć.

Tzw. dopłaty (ciekawe słowo) unijne - pieniądze z drukarki, nie są żadną wartością. Wartością jest praca i wytwarzanie dzięki temu produktów. Na tym polega kapitalizm.

Może pieniądze nie są wartością, ale to, co można za nie kupić już jest tą wartością.

Co do fabryk - załatwił je kapitalizm, a nie Unia.

Jestem Europejczykiem.

"...Europa jako podmiot polityczny albo będzie zjednoczona, albo nie będzie jej wcale...."

"...Pojedynczo zostalibyśmy zmarginalizowani przez globalną dynamikę.

Razem mamy największą szansę wpływać na nią oraz bronić naszych wspólnych interesów i wartości.

Będziemy działać wspólnie..."

Fragment deklaracji Rzymskiej.

A.Merkel - marzec 2017 Waszyngton.

Podczas pobytu w USA, dokąd zabrała również przedstawicieli koncernów BMW i Siemens.

"...Wszelkie uzgodnienia międzynarodowe pomiędzy krajami UE mogą być zawierane wyłącznie

jako wspólne działanie wszystkich członków UE..."

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.