Skocz do zawartości
IGNORED

Opozycja w Polsce.Jaka powinna być?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Za prawdę ? :)

Nie, za zaśmiecanie wątku pierdołami.

Mam zasadę,że nie banuję.Niech każdy sam oceni co kto wypisuje.

W takim razie proponuję olewać tego typu wpisy.

Jestem Europejczykiem.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Nie, za zaśmiecanie wątku pierdołami.

Tu czytam pierdoły .

Opozycja powinna przedstawić alternatywny program, ale jakoś tego nie robi. Dlaczego? Zapewne obawia się zmasowanego ataku propagandowego reżimowych mediów. W sumie można to zrozumieć, do wyborów kupa czasu, po co wystawiać się na ostrzał.

Albo tu ., już dupska ruszyli , gdzież oni nie byli , i z kim nie gadali , i co ? ano g..no .

Według mnie w tej chwili ważniejsze jest coś innego. Po pierwsze politycy i działacze powinni ruszyć dupska i wyjść do ludzi. Jeżeli tego nie zrobią, to następne wybory też przegrają.

Z tego też nici ? i sam odpowiedziałeś sobie , co za nieudacznicy z nich . :)

swego czasu PO powołała Gabinet Cieni. Bardzo dobry pomysł. I co? Nic, pewnie się znudził,

Konkret jest jeden, opozycji silnej (przekonującej merytorycznie) i konstruktywnej nie ma i długo nie będzie.

PO

- rozwydrzone i konające z głodu do władzy bez perspektyw na pozytywną zmianę.

Schetyna to nie Tusk i nie utrzyma na dłuższą metę PO w całości.

N.pl

- hybryda głupich i głupszych. Beznadzieja.

Kukiz15

- hybryda głupich z mądrymi bez perspektyw na przebicie się poza to co mają w parlamencie.

Przewiduję znudzenie się polityką lidera tego ugrupowania

PSL

- Lobby leśne i myśliwskie (bo zwykłych rolników mające raczej w dupu) pomieszane z mieszczuchami o przesadzonych ambicjach,

Jeśli nie powtórzy wyniku z poprzednich wyborów samorządowych straci wpływy i sens jako "wieczny" koalicjant rządząco-opozycyjny.

Kamysz jest OK ale raczej jako postać na Prezydenta - wizerunkowo eksportowo wyjazdowa.

Resztę, SLD, Razem i Korwin pomijam bo są...pomijalne.

Co pozostaje?

Okładanie się "polityczną pałą" przez kolejną chyba dekadę między PiS i PO bez względu na to, które z nich będzie opozycją, a które stroną rządzącą.

Jedyne co może to zmienić, to wydarzenia poza Polską, które wywrócą wszystko co dotychczas było.

Apokalipsa makro albo mikro ;)

Postaram się być uprzejmy.

Widzę, że jako zwolennik PiS wszelkie działania opozycji oprócz lizania dupy władzy uważasz za bezsensowne. Rozumiem takie stanowisko, ale niewiele ono wnosi, więc na tym możesz w zasadzie swój udział w dyskusji zakończyć. Twój głos został odnotowany.

Jestem Europejczykiem.

Zwolenncy PiSu postulują jaka powinna być opozycja.Ciekawe.To jak pocałunek śmierci.

rydz

Co takiego napisał?Że powinna podporządkować się rządowi?Za takie rady to my już dziękujemy !

Gość rydz

(Konto usunięte)

Co takiego napisał?Że powinna podporządkować się rządowi?Za takie rady to my już dziękujemy !

Gdzie to wyczytałeś ?

Dobra wystarczy , ja stoję z boku , więcej czytam o polityce niż piszę , przez siedem lat napisalem pewnie mniej postów jak wy piszecie w jeden dzień . :)

xniwax napisał,że opozycja powinna mieć "taki program jak PiS tylko jeszcze lepszy".To jak to należy rozumieć?

Myślisz,że jak stoisz z boku to polityka Cię nie dotyczy?Otóż nieprawda,prędzej czy później Cię dopadnie.

W tej chwili w Polsce obowiązuje głęboki podział światopoglądowy związany z wizją jaka ta Polska ma być i gdzie jest jej miejsce w Europie i na świecie.Konsekwencje tego podziału będą na lata i będą dotyczyły nas wszystkich.Stojąc z boku skazujesz się na marginalizację i na to,że Twój głos czy opinia nie będzie brana pod uwagę.Po prostu nieobecni nie mają racji.

A z czym w tej chwili jest największy problem z rzadami PiS? Z chaosem, bezsensownymi decyzjami, porąbaną ekonomią i kolesiostwem.

Więc o tym trzeba mówić. Ale nie w kółko o Misiewiczu, tylko o konkretnych przykładach z danego terenu i środowiska. O pseudoreformie szkolnictwa na przykładzie lokalnych szkół. O wstrzymaniu inwestycji, o wydłużeniu kolejek u lekarzy, o planach zagrażających lokalnej służbie zdrowia. Naprawdę jest o czym mówić już teraz.

Jeśli twój wpis wyraża myślenie i zamiary obecnej opozycji parlamentarnej,to kaczyński będzie rządził milion lat.

Opozycja powinna przedstawić alternatywny program, ale jakoś tego nie robi. Dlaczego? Zapewne obawia się zmasowanego ataku propagandowego reżimowych mediów. W sumie można to zrozumieć, do wyborów kupa czasu, po co wystawiać się na ostrzał.

Opozycja ma wystarczające narzędzia do pracy,mają swoje telewizory,gazety i przychylność brukselskich elit. Nie mają natomiast pomysłu i kompetencji. Są zepsuci rządzeniem,gnuśni i odtwórczy. Zero szans(niestety) na konstruktywną pracę. Twoje wpisy dobitnie pokazują,jak mentalnie jest to przegrana sprawa. Uosabiasz myślenie przegranych,dlatego kaczor spokojnie popierduje w fotel,zajada kanapki i głaszcze kota. Za przeciwników ma przedszkolaków,kogoś na nowogrodzkiej to wzrusza?

W takim razie słucham Szanownego Kolegi z nadzieją na lepsze jutro i lepsze pomysły już dziś.

Rozumiem, że nie mój pomysł ci sie nie podoba, ale konkretnie nie wiesz dlaczego.

Sam lepszego też nie masz. Coś przekręciłem?

Jestem Europejczykiem.

W takim razie słucham Szanownego Kolegi z nadzieją na lepsze jutro i lepsze pomysły już dziś.

Rozumiem, że nie mój pomysł ci sie nie podoba, ale konkretnie nie wiesz dlaczego.

Sam lepszego też nie masz. Coś przekręciłem?

Wszystko przekręcasz,najczęściej klepiesz mantry zasłyszane w tv i plujesz inwektywami na prawo i lewo. Kaczyński nie ma przeciwnika,bo chyba nie chcesz nam wmówić,że twój manifest z poprzedniej strony wzrusza kogokolwiek w pis? Moim zdaniem potrzebna jest nowa siła polityczna,pozbawiona populistów,idiotów spod znaku N i tęskniących za władzą PO. To jest zgrana i przez rozumnych ludzi traktowana jako bezprzyszłościowa karta.Kaczor mocno po ryju dostanie dopiero wtedy,kiedy rypnie się system finansów publicznych,ludzi nic tak nie wcurwia jak zabieranie tego,co mają w portfelu. Zmiecie go również tragiczna polityka wojskowa w Polsce,od lat 90 Polacy mają silną asocjację z NATO i nie pozwolą sobie w obliczu rosyjskich festiwali,na celowe,moim zdaniem,rozbrajaniem Polski przez Macierewicza. Na korzyść pisu zawsze bedzie działać wypłakiwanie się Unii w rękach i oczekiwanie na Tuska na białym koniu,to nie działa,marnym pomysłem jest także kod,ze skompromitowanych przywódzctwem i właściwie z jednym hasłem:żeby było tak jak było. Nie pomoże sadzenie drzew przez schetynę i kombinowanie przy 500+ Jak długo jeszcze opozycja będzie walić głową w mur,tak długo kaczor bedzie miał zajady na ustach od śmiechu. Do wyborów musi powstać nowa siła,jeśli postanie na gruzach po,n i kod,kaczyński ma kolejną kadencję w kieszeni.

Przykład na to, jak opozycja zamyka się w wieży z kości słoniowej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

PO przecież ma program, wystarczy daty zmienić i powtórzyć:

- nie podniesiemy podatków,

- zredukujemy administrację,

- wprowadzimy podatek liniowy, 3x15

- nie podniesiemy wieku emerytalnego,

- nie dobierzemy się do OFE,

- itd., itp.

Tylko kto drugi raz da się nabrać?

Dlatego potrzebna zupełnie inna opozycja, której póki co nie widać niestety i to jest smutne:(

PO przecież ma program, wystarczy daty zmienić i powtórzyć:

- nie podniesiemy podatków,

- zredukujemy administrację,

- wprowadzimy podatek liniowy, 3x15

- nie podniesiemy wieku emerytalnego,

- nie dobierzemy się do OFE,

- itd., itp.

Tylko kto drugi raz da się nabrać?

Dlatego potrzebna zupełnie inna opozycja, której póki co nie widać niestety i to jest smutne:(

Poczytaj demiurgów Bocznicy,jeden kompulsywnie wkleja memy,od których z pewnoscią jest głupiej,ale za to kolorowo,drugi nie potrafi sklecić jednego zdania bez insynuacji i inwektyw,kolejny wiecznie widzi czyjeś lizanie po dupie-po prostu tęczowy music box. Jeśli ci gostkowie werbalizują tutaj pomysły opozycji,to nawet średnio inteligentny szympans wie,że z kimś taki nie sposób przegrać wyborów i to jest zgroza. W każdym politycznym wątku ci sami dyżurni powodują ten sam nieskuteczny jazgot:kaczyński musi odejść. Sorry folks,ale jaro ma was w dupie,trzeba czegoś więcej a tu na horyzoncie pustka... Jeśli władza,obojętnie jaka,nie ma z kim przegrać,to powinien to być dzwon alarmowy dla świadomego społeczeństwa,tym czasem suweren wpierdala konfitury 500+ i ani myśli odmrażać dupska na marszach kodu,na których nikt nie wie czemu mają służyć. Za 2,5 roku kaczor da wszystkim po tałzenie i wybiorą go na króla Polski. Potrzebna jest nowa,rozsądna,kompetentna i pracowita siła polityczna,póki co jest otchłań...

Widzę, że w temacie poświęconym opozycji szaleją PiSiory wylewając swoje frustracje.

No bo przecież Dobry Pan rządzi łaskawie pozwalając wszystkim żyć, a niewdzięcznicy zamiast całować pańską dłoń wymyślają jakieś demonstracje. Tak nie może być, czas z tym skończyć.

Szkoda, że równie aktywnie nie udzielają się wtedy, gdy trzeba wyjaśnić kolejne debilizmy władzy i łamanie przez nią prawa. Wtedy jakoś nie mają odwagi się pokazać.

Jestem Europejczykiem.

Gość rydz

(Konto usunięte)

xniwax napisał,że opozycja powinna mieć "taki program jak PiS tylko jeszcze lepszy".To jak to należy rozumieć?

Wojciech , różnie można rozumieć , pozytywnie lub negatywnie , różnie też można rozwinąć , w zależnosci od opcji politycznej jaką reprezentuje czytający .

Myślisz,że jak stoisz z boku to polityka Cię nie dotyczy?Otóż nieprawda,prędzej czy później Cię dopadnie.

Tu , na forum stoję z boku , wolę poczytać :))

Jamówię

Dobrze ,wylałeś potoki żółci.Ulżyło?To przejdźmy do konkretów.W najbliższym czasie po stronie opozycyjnej nie pojawią się żadne nowe siły czy partie polityczne.To są mrzonki.Na to trzeba czasu,pieniędzy,ludzi i struktury.Tego nie da się zbudować z dnia na dzień.A więc pozostaje PO i Nowoczesna.takie są fakty.PO jeśli chce się jeszcze liczyć to musi postawić na nowych ludzi,którzy już się pojawiają.I wypracować program,który należy ogłosić i przekonać elektorat.I to jest tematem wątku.Jak taki program powinien w chwili obecnej wyglądać?Co w nim zawrzeć?Jak skłonić tych co nie chcą iść na wybory aby poszli i zagłosowali.Bo najważniejsze jest odstawienie PiSu od władzy i dalszej dewastacji kraju.Nie ma ważniejszej sprawy.I zamiast bluzgać na lewo i prawo napisz coś konstruktywnego.Jaki masz pomysł?

Znaczy dalej chcesz opierać przyszłość kraju na partiach założonych przez agenturę? To ma być ten wspaniały patent na opozycję?

Śmiało Tomek, zakładaj nowe partie nie oparte o agenturę, do boju!!!

Jestem Europejczykiem.

Tomek

Daj spokój z tymi agenturami.To bzdury.

Możemy tylko ( jak często w naszej historii) wybierać mniejsze zło.W tej chwili największym złem jest PiS i każda inna opcja przy władzy będzie lepsza.Takie są realia.

Na te agentury to jakiegoś paragrafu nie ma?

Dobre pytanie. Przecież PiS rządzi już półtora roku, mają IPN, policję, CBA, CBŚ, prokuraturę, niczego nie wykryli???

Jestem Europejczykiem.

Tomek

Daj spokój z tymi agenturami.To bzdury.Możemy tylko ( jak często w naszej historii) wybierać mniejsze zło.W tej chwili największym złem jest PiS i każda inna opcja przy władzy będzie lepsza.Takie są realia.

Bzdury, dobre. Mniejsze zło, kolejna bzdura.

Zarówno PO, jak i Palikociarnia czy teraz partia Ryśka z klanu nie są przypadkami. A może KOD to spontan założony przez alimenciarza?!

Jeżeli

Może wszyscy są umoczeni.

to po co to p...nie:

Znaczy dalej chcesz opierać przyszłość kraju na partiach założonych przez agenturę?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Bzdury, dobre. Mniejsze zło, kolejna bzdura.

Zarówno PO, jak i Palikociarnia czy teraz partia Ryśka z klanu nie są przypadkami. A może KOD to spontan założony przez alimenciarza?!

To powiedz łaskawie w kilku zdaniach jakie jest według ciebie wyjście. Mamy wezwać ma pomoc mazerszipa?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.