Skocz do zawartości
IGNORED

Opozycja w Polsce.Jaka powinna być?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Za to PO w swoim czasie bez walki potulnie zgodzili się na kwoty imigrantów, na zasadzie tego prawnika co to powiedział klientowi - "wygraliśmy, teraz tylko zapłacić i odsiedzieć".

Sam wiesz, że wypisujesz teraz pierdoły dla najgłupszego i najciemniejszego PiSowskiego elektoratu.

P.S.

Jeszcze raz proszę Pana Moderatora o nie zaśmiecanie wątku ideologicznymi banialukami kompletnie nie na temat.

Jestem Europejczykiem.

Pierwszy zacząłeś (17:18) dygresję o odwołaniu spotkania Min. Błaszczaka z Komisarzem. Który to Komisarz wyręczył PiS w straszeniu naszego elektoratu imigrantami.

Pierwszy zacząłeś (17:18) dygresję o odwołaniu spotkania Min. Błaszczaka z Komisarzem. Który to Komisarz wyręczył PiS w straszeniu naszego elektoratu imigrantami.

Mój wpis nie był żadną dygresją, tylko odpowiedzią na twój wpis powyżej. Żaden problem ze sprawdzeniem. Dla mnie EOT w tej kwestii.

Jestem Europejczykiem.

Wszystko zależy od rozwoju sytuacji. Jeżeli komisarz przyjeżdża z propozycjami nas upokarzającymi i skrajnie dla nas niekorzystnymi, wtedy taka zagrywka jest jak najbardziej na miejscu.

Nigdy nie jest na miejscu. Ucieczka, bo to ucieczka, nie jest żadnym rozwiązaniem. Pokazuje tylko słabość i nic więcej.

W takim wypadku na miejscu jest spotkanie, ostry ton i pouczenie komisarza co mu wolno a co nie....

A na koniec wspólne zdjęcie, uściski dłoni, uśmiechy i wycinanka z Cepelii na pamiątkę - to polityka panie ;)

Tu się focha nie strzela....

Mój wpis nie był żadną dygresją, tylko odpowiedzią na twój wpis powyżej. Żaden problem ze sprawdzeniem. Dla mnie EOT w tej kwestii.

Szach i mat,pan dyżurny został z kredą przy tablicy a argumenty gdzieś tam się piszą. Rano ci koledzy pomogą.

Co do emigrantów, z tych 7 tys. może się być ciężko wybronić, ale można brać tylko chrześcijan i w puli 7 tys. zaliczyć rodziny..... I można to maksymalnie rozciągać w czasie, po kilkudziesięciu rocznie.... Tylko trzeba być zręcznym politykiem, a nie........ (autocenzura)

Natomiast publiczną tajemnicą był układ PO - pani makrela. Gdzie Niemcy miały przyjmować jak leci, dokonywać selekcji u siebie, a odpady ludzkie miały trafiać do Polski, czyli analfabeci, przestępcy, jednym słowem materiał ludzki nie nadający się na Niemca klasy B. (bo klasą A są rdzenni aryjczycy)

Niemcy na jednym ogniu upiekłyby parę pieczeni, mieliby ludków od brudnej roboty, poprawiliby wizerunek Niemiec i na koniec na wieki wieków spacyfikowaliby Polskę. Bo to co się dzieje w starej UE przy tym co by się działo w Polsce to pikuś, mały pikuś.....

Tylko PO dało d...y (przegrało wybory) i pani makrela wyszła na tym jak zabłocki na mydle, a fryce zostali z całym towarem....

Doczekać dwa lata od tych porozumień mnożąc biurokratyczne przeszkody, i powiedzieć że są nieaktualne.

PS. 7 tys. to drobne. Polska to jakieś 7.5% liczby ludności UE, więc spośród miliona imigrantów Europejczycy pewnie chcieliby nam wepchnąć co najmniej 10 razy te 7 tys.

Ja mam wrażenie że obecna rozgrywka toczy się o znacznie więcej - kto wie czy przy okazji kryzysu migracyjnego nie spróbują nam zaprowadzić (Euro)Sojuz w dziedzinie np. zsyłek (które były zresztą w Rosji już za czasów carskich). A więc niby że Schengen itd. ale niektórzy mają prawo przebywania tylko w określonym miejscu. No bo jak inaczej utrzymać migrantów w krajach "docelowych"? Potem te regulacje można rozciągnąć na obywateli UE, bo to przecież tacy sami ludzie jak "uchodźcy". I przykładowo pewnego dnia dowiadujemy się że zsyłają nas do jakiejś zapadłej, spalonej słońcem wsi w Hiszpanii za poglądy anty-europejskie. A Hiszpana do fińskiej tajgi.

Alternatywą jest przykładowo utrzymanie imigrantów przez wypłacanie im godnych, europejskich zasiłków tylko w miejscu docelowym. Oczywiście na koszt miejscowego rządu. Nietrudno przewidzieć co się stanie - miejscowi zrobią zamieszki przeciwko panoszącym się imigrantom, i byłby pretekst do interwencji a'la Czechosłowacja w 1968r.

Dlatego właśnie PO z jej kreolską mentalnością nie jest partią której można by sobie życzyć u władzy.

Dlatego właśnie PO z jej kreolską mentalnością nie jest partią której można by sobie życzyć u władzy.

Prosze wypowiadaj sie sam za siebie, Ty moze i sobie nie zyczysz, ale jest prawie tyle samo zwolennikow tej partii co nieszczesliwe rzadzacej, zgodnie z sondazami.

Prosze wypowiadaj sie sam za siebie, Ty moze i sobie nie zyczysz, ale jest prawie tyle samo zwolennikow tej partii co nieszczesliwe rzadzacej, zgodnie z sondazami.

To może nie wypowiadaj się w ich imieniu ok?a sondaże zostaw sądażowniom,włącz rozum i porzuć piaskownicową politykę uprawianą za pomocą fake news i memów w każdym politycznym wątku tego forum.

Natomiast publiczną tajemnicą był układ PO - pani makrela. Gdzie Niemcy miały przyjmować jak leci, dokonywać selekcji u siebie, a odpady ludzkie miały trafiać do Polski, czyli analfabeci, przestępcy, jednym słowem materiał ludzki nie nadający się na Niemca klasy B. (bo klasą A są rdzenni aryjczycy)

Niemcy na jednym ogniu upiekłyby parę pieczeni, mieliby ludków od brudnej roboty, poprawiliby wizerunek Niemiec i na koniec na wieki wieków spacyfikowaliby Polskę. Bo to co się dzieje w starej UE przy tym co by się działo w Polsce to pikuś, mały pikuś.....

Tylko PO dało d...y (przegrało wybory) i pani makrela wyszła na tym jak zabłocki na mydle, a fryce zostali z całym towarem....

Z pewnością jest to świetnie udokumentowane, a Kolega zaraz wrzuci mnóstwo linków do poważnych źródeł.

Jestem Europejczykiem.

Z pewnością jest to świetnie udokumentowane, a Kolega zaraz wrzuci mnóstwo linków do poważnych źródeł.

łał szpila ironii wbiła się we mnie tak, że gdyby nie słynne 13 żyć ogra padłbym martwy....

Przekonywać kogoś kto ma we własnej stopce: Jestem Europejczykiem.

We własnym kraju jestem rebeliantem.

to jak przekonywać pana Petru - ja się nie podejmuję..... Sorry passssss......

A dla pozostałych śmiertelników, oczywiście, ani ja ani nikt na tym forum nie bywa w kręgach pani kanclerz...

Ale każdy ma telewizor, a w nim pani premier Kopacz (bo to przed wyborami jeszcze było) indagowana przez dziennikarzy ilu tych uchodźców ma być nie potrafiła udzielić wydawałoby się prostej odpowiedzi - 7 tysięcy i basta.

A to mówiła że około ćwierć miliona, a to że tyle przyjmiemy ile będzie trzeba...

Ja ją rozumiem, planowała wygrać wybory, a kłamstwo mogłoby się jej czkawką odbić po wygranych wyborach, stąd mataczenie w cyfrach. Przypominam iż już poważną wpadkę w smoleńsku zaliczyła, z sekcjami i kopaniem ziemi....

Stąd ostrożność jak najbardziej zrozumiała...

W tym samy czasie - całkowicie przypadkiem (lol) u zachodniego sąsiada rozgorzała dyskusja o tym żeby uchodźców/emigrantów przypisać do konkretnego państwa i jak Ci biedni, co nieco gapowaci młodzieńcy którzy pamiętali o ładowarkach do smartfonów, a zapomnieli o dokumentach - postanowiliby zmienić państwo do którego zostali przydzieleni. To państwo na terenie którego zostaliby złapani odesłałoby ich na koszt państwa do którego zostali przypisani z powrotem.

Czy jak strasznie trudno się domyśleć - wiali by z Polski (nawet czeczeńcy od nas zwiali) łapaliby ich na terenie starej UE i na koszt Polski przywoziliby nam z powrotem...

A i jeszcze jedna taka ciekawostka. Słynna na tym forum Nigeria - z oszustw - miała nie tak dawno 40 mln mieszkańców. Obecnie ma 150 mln. mieszkańców.

Ktoś chętny na przyjęcie 100 mln. nigeryjczyków ??? A to tylko jedno z 50 państw afrykańskich.

A jeszcze mamy Azję, półwysep arabski..... Sądzę iż jakiś miliard ludzi chętnie do europy się przeprowadzi, lol.....

Ja mam wrażenie że obecna rozgrywka toczy się o znacznie więcej

żadna tajemnica, stanom UE od lat jest solą w oku. Z UE przegrywają amerykańskie koncerny z którymi bał by się zadrzeć Biały Dom.

@Jaro_747 a co pis Ci google ukradł ??? Chcesz wiedzy poszukaj jej sam ,a nie na omen, nomen na kaczora....

Palisz też tyle ile Koledzy poczęstują ??? ;P

żadna tajemnica, stanom UE od lat jest solą w oku. Z UE przegrywają amerykańskie koncerny z którymi bał by się zadrzeć Biały Dom.

@Jaro_747 a co pis Ci google ukradł ??? Chcesz wiedzy poszukaj jej sam ,a nie na omen, nomen na kaczora....

Palisz też tyle ile Koledzy poczęstują ??? ;P

Mam siedzieć i szukać dowodów na tezy, które ty stawiasz??? Potraktuję to jako dowcip.

Jestem Europejczykiem.

Sam wiesz, że wypisujesz teraz pierdoły dla najgłupszego i najciemniejszego PiSowskiego elektoratu.

P.S.

Jeszcze raz proszę Pana Moderatora o nie zaśmiecanie wątku ideologicznymi banialukami kompletnie nie na temat.

Tylko potrafisz ludzi od pisowców wyzywać jak nie masz argumentów. Ty sam wiesz że propagujesz despotyzm europejski... w twoim stylu.

Tylko potrafisz ludzi od pisowców wyzywać jak nie masz argumentów. Ty sam wiesz że propagujesz despotyzm europejski... w twoim stylu.

Szanowny Kolega najwyrażniej albo nie zrozumiał mojego wpisu, albo przekręca jego sens świadomie.

W tym akurat wpisie nikogo od PiSowców nie wyzywam, nawet nie twierdzę, że ktokolwiek jest PiSowcem.

Gdyby Szanowny Kolega przeczytał to na spokojnie musiałby ten oczywisty fakt zauważyć.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.