Skocz do zawartości
IGNORED

Czy jeszcze słucha ktoś radia?

krzychu9667

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sie tunerek spisuje masz porownanie z innymi denonami ?

Lepiej gra od innych...np od 1500rd ma lepszy bas co w przypadku radia gdzie basu jak na lekarstwo ma duże znaczenie.. od 580rd tez wyraznie przyjemniej zagrał. ..

Od lat słucham Trójki. Dotychczas z amplitunera AV. Aktualnie planuję zainwestować w solidne stereo oparte o "czysty" wzmacniacz i okazuje się, że nowych tunerów to za wiele nie ma, a ceny kompletnie z kosmosu. Coraz bardziej interesuje mnie taniocha z Hamy - wspomniany w tym wątku DIT2010 - która przy okazji daje radio internetowe. Do samego radia to raczej żadnego hi-endu nie potrzeba.

Arcam SA30 + Tannoy Revolution XT 8F

Pamiętam jak Listę Przebojów PR3 w sobotnie wieczory prowadził Marek Niedzwiedzki a ja z słuchawkami na uszach i z palcem na magnetofonie polowałem na ulubione utwory

Skądś to znam... :)

Czy ten tuner ma tryb gapless?

Tak, czyta gapless z założenia.

Posłuchał bym trójki ale naczelny odmówił koncertu stinga ze względu na słaby warsztat muzyczny jegomościa

Nigdy więcej "trójki", chyba że nastąpi jakaś zmiana !!!

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Kiedyś ok 35 lat temu to była Trójka teraz ... :-)

Lubię te kombatanckie wspominki gdy pojawia się temat trójki ;)

Pamiętam jak Listę Przebojów PR3 w sobotnie wieczory prowadził Marek Niedzwiedzki a ja z słuchawkami na uszach i z palcem na magnetofonie polowałem na ulubione utwory

Bardzo dobrze, że te czasy dawno minęły.

A radio fajna rzecz. Najczęściej w domu BBC 6. Na wsi trójka :) bo nic sensownego poza tym tworem nie odbiera.

Akurat ja nie zbyt miło wspominam te czasy. Niedźwiecki był stronniczy. Puszczał tylko kawałki, które tylko on lubił, piał przy tym z zachwytu będąc przekonanym, że to ponadczasowe kawałki...

Wolałem wieczory płytowe w pr II. Całe płyty tam leciały, dzięki czemu teraz mam jako takie pojęcie o historii muzyki rozrywkowej i klasycznej.

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

kombatanckie

Niestety nie mam czego innego wspominać co innego Ty snapczaty, selfi, empetrójki i inne wynalazki :-)

Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

@manfred ma trochę racji - coraz mniej jest słuchających trójki wśród tych,

co pamiętają różnobarwną Trójkę PR.

Była prekursorem stereo; jest teraz jak już ktoś napisał mono ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zaraz, z tym było trochę inaczej...

Stereo to był pr II, a wcześniej pr IV lokalny, który potem wskoczył na miejsce II,

tak jakoś było...

a pr III w wersji stero to rodził się bólach. Najpierw był w Warszawie, Krakowie...

w każdym razie w moich Kielcach to długo antenę synfazową na Kraków miałem ustawioną by tą trójkę w stereo złapać.

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

No pacz :-) psycholog się znalazł.

Oceniam to li tylko po twoich wnioskach.

Nie była prekursorem stereo.

Słucham Trójki i to dużo ale nie wszystkiego jak leci

Polityka zbliża się do poziomu tvp info czyli do dna np. Lisicki

Zapraszamy poranne zawsze - trzymaja poziom

Np. Niedźwiecki potrafi przynudzić ale nie zawsze

Uwielbiam Manna,

aksamit w poniedziałek

Nie cierpię muzyki zmiennika Niedźwiedzia i jeszcze prowadzącego poniedziałkowe w tonacji

Słucham na amplitunerze stereo onkyo gra to dosyć dosyć

Generalnie potrafią zaskoczyć muzyką która chwyta i nie puszcza

Niesamowity jest jeszcze Piotr Metz

Trojka powinna byc programem stricte muzycznym a polityke i publicystyke do Jedynki i PR24 po co to w koncu to stworzyli w miejsce Czworki..?

Zgoda ale to u nas nie przejdzie. Tak to tylko w BBC. Przecież te audycje muzyczne są po to żeby przyciągnąć do radia sluchaczy i mieć kogo okładać polityką.Może nie wyłączął radia. Zupełnie jak z reklamami kleju do protez albo środków na nietrzymanie moczu. Trzeba utrzymać sluchacza żeby ich posluchał Taki widać target.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Jak poczytasz, większość pisze, że słucha trójkę.

Ba , ja też choć nie tylko , zwróciłem tylko uwagę na fakt , że zawsze gdzie pojawia sie temat o radio , mowa jest o Trójce i polityce .

Temat o radio , a tu o Trójce i polityce jak zwykle , radia się słucha dla samego radia .

Dobry tuner na analogowej antenie potrafi czarować muzyką .

Dziś kupiłem pierwszy lepszejszy tuner i jestem pod wrażeniem jak może zagrać radio FM.

Ja też pozbyłem się tunera radiowego.

W Polsce radio analogowe umarło, odkąd do nadajników jest dostarczany sygnał 128 kbps (ew. 192 dla PR2).

Nie wierzę, że stacje komercyjne nadają w lepszej jakości.

Nawet najlepszy tuner na świecie nie zapewni wysokiej jakości odbioru.

Nie wiem w czym nadają, ale po roku słuchania radia z netu i dziś po włączeniu porządnego tunera FM kopara mi opadła.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.