Jump to content
IGNORED

VAN DEN HUL

SZUMI

Recommended Posts

Pytam tak z ciekawości, bo głośno o tych kablach było na forum, ale jakoś w necie nie mogę znaleźć dystrybutora boi się czegoś czy co?Obecnie planuję przesłuchać kabel AQ CV-4 może spodoba mi się bardziej niż AQ Type6?

Mam jeszcze jedno pytanko Czym może się różnić oryginalna konfekcja od ręcznie zrarbianej? Na forum, co niektórzy polecają kupić kabel oryginalnie zarobiony?

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

->Szumi

Konfekcja tzw. oryginalna jest robiona przy uzyciu materialow firmowych danego producenta (widly, banay, termokurcze itp.), i wychodzi drozej. Konfekcja reczna najczesciej jest "wielorasowa" - uzyte materialy sa roznych marek, lub nonejmowe. Co kto lubi

Hidden Content

Moim zdaniem oryginalna konfekcja jest dużo lepsza od konfekcji ręcznej , ale jednocześnie jest droższa , tak więc wbór należy do kupującego :)

Hidden Content

Tia, poprawić wykonanie i obniżyć znacząco cenę to mogą powymiatać sporo kabli :-)) Sam czasami patrzę na niego wpietego w klocki i zastanawiam się dlaczego wygląda odwrotnie niż gra?

Hidden Content

Pisząc o VDH marke tą utożsamiam z wyrobami od Firsta i Revelatora w górę. Pierwszy raz miałem przyjemnośc słuchać na początku choroby, a ściślej mówiąc zaraz po zakażeniu:):):). Jakiś tydzien temu pożyczyłem kabelki Firsta (tego pierwszego), bo drugi już nim nie jest (ultimate) i nadal uważam je za wybitnie muzykalne. Prawdą jest, że nie sa spektakularne, nie robią sztucznego wrażenia, ale przekazują jak najbardziej wiernie sygnał. Nie zgodzę się więc, że nadają się do budzetówki. One są do Hi-endu, gdzie nie trzeba niczego wyciągać za włosy:):) jak k**wy z baru:):):). Inne kable zawsze coś tam dodaja od siebie- Lelumki, które słuchałem w swoim systemie (a dobre) również. Tak więc, sprawa gustu i upodobań. Wkrótce będę miał najwyższy model głośnikowy do odsłuchu (trzeciego) całkowity węgiel- 10 000 zł/m i zobaczę co dalej.

Hidden Content

W temacie oceny naocznej to na co mozna popatrzec i powiedziec uuuuu?

Czy widzac wegiel w VDHulu tak to gra?, a co widac w nadzie?, tym srebrnym?,

a jak wyglada p...a? i czy smierdzi jak sledzie ?

Hidden Content

VDH to naprawde świetna firma. Dobra rzetelna inżynieria. Taki Transparent The Firsta sprzedawałby dwa razy drożej. A wykonanie ? Rozkręćcie interkonkt np. wspomnianego Transparenta i zobaczcie jak jest zalutowany wtyk do kabla ( a to co w puszce to już skandal } a potem rozkręćcie np. Firsta ( jak się wam uda) i porównajcie klase wykonania.

P.S. Jak to jest że Stryjecki jak "trzymał sztamę" z Jasikiem to piał z zachwytów nad FIRSTEM I SECENDEM ( "nadzwyczaj neutralny i spokojny, do drogich systemów" ) a po "różnicy zdań" i braku reklam i testowanych urządzeń ze stajni HI-FI Sound Studio, pisał że FIRST nadaje sie " na śmietnik".

To jest dopiero obiektywizm i rzetelność dziennikarska!

Hidden Content

Guest maciejk

(Konto usunięte)

Skontaktuj się z:

Wiebe Harmen Weidema

Kerkstraat 7-C

9641 AL Veendam

The Netherlands

Tel. + 31 598 630575

Fax. +31 598 630328

Mob. +31 6 21527726

Email. harry@kabel.netvisit.nl

wysyłają kable vdH na cały świat (są zarejestrowani na Audiogonie). Ostatnio kupowałem u nich The Second 1.5m XLR za 170 EUR + 10 EUR przesyłka.

Zydelek -> :-))))))

Mike27 -> Jak zwykle bardzo obiektywny. Jak zwykle onanizuje się przed produktami z HiFi Sound Studio.

Maciejk -> Polecam tego gościa. Sam u niego kupowałem. Wszystko bezproblemowo.

Hidden Content

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
    • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
    The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.