Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacnaicz do Aries Reference

Jareczek18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

czas na zmianę wzmacniacza.

Obecnie to wzmacniacz Sony F670 ES, tuner Sony S770ES, zlampizowany cd Marantz CD 5000 no i oczywiście Ariesy. Pokój ok. 30 m kw.

Muzyka różna od jazzu, blues po rock czyli wg wokali od Diany Krall po Roberta Planta, z jednej strony Norah Jones czy Aga Zaryan, poprzez ojca i syna Cohen po Floydów aż po Zeppelinów itp itd.

Mam na oku (oczywiście używane) Strussa Chopin czy Atolla IN 100SE czy Naim Naita. Ale co wybrać? Budżet ok. 3 tys.

pomożecie?....

https://www.audiostereo.pl/topic/133358-wzmacnaicz-do-aries-reference/

Dobrze by było, gdybyś określił, dokąd chcesz pójść z barwą dynamiką itd.

Czyżby wzmacniacz Sony'ego kończył żywot, albo już się znudził ?

Do tego Morela i repertuaru JA BYM dołożył Naima i miał spokój na parę lat.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Atoll wypada kiepsko. Tu pomyślałbym o uczciwie zrobionej polskiej konstrukcji w stylu Haiku Bride

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zapomnij!

Witam

czas na zmianę wzmacniacza.

Obecnie to wzmacniacz Sony F670 ES, tuner Sony S770ES, zlampizowany cd Marantz CD 5000 no i oczywiście Ariesy. Pokój ok. 30 m kw.

Muzyka różna od jazzu, blues po rock czyli wg wokali od Diany Krall po Roberta Planta, z jednej strony Norah Jones czy Aga Zaryan, poprzez ojca i syna Cohen po Floydów aż po Zeppelinów itp itd.

Mam na oku (oczywiście używane) Strussa Chopin czy Atolla IN 100SE czy Naim Naita. Ale co wybrać? Budżet ok. 3 tys.

pomożecie?....

Do Ariesow potrzebna szybka spawarka np Krell KAV 500i albo wspomniany Naim.

Jak słabiutki Naim Nait 5 się nadaje to znaczy że prawie każdy wzmacniacz za 3+kPLN się nadaje.

Miałem na myśli minimum NAP200 :)

Przy tak skromnym budżecie zostaje tylko krell KAV 300i.

Posłuchaj, może też Baltlab

Miałem Endo2, jak zagrał spytaj Rafała.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Sprzedam VITUS RI100

Cayin MT35S lub Naim.

W tym budżecie dostaniesz także ale trzeba będzie dłużej poszperać tranzystory Musical Fidelity które także pasują do Aries.

Pozdrawiam

MT35S do Ariesów? Co to za pomysł. Kolega wie co to jest illuminator i jak trudno go poprawnie wysterować?
A co myślicie o Heglu H80?
no nie ma to szans. Natomiast napisze coś szalonego... stary Cyrus2 z dodatkowym PSX rozbujał by tym.

Sprzedam VITUS RI100

Gość aqs

(Konto usunięte)

Cześć

Krell KAV300i byłby idealny, lecz nie mieści się w Twoim budżecie, jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to Rotel RB990BX i do tego preamp RC990BX lub RC995BX. Ariesy to trudne kolumny, potrzebują prądu i mocy.

Rotel_RC-995_RB-990BX_550.jpg

• 3 miesiące później...

Witam po długim czasie milczenia. Do tej pory nie wymieniłem wzmacniacza ale czas już nadszedł. Ostatnio zainteresowały mnie:

Exposure Super XX

Baltlab Epoca 2

i ... klon ACCUPHASE 450 z tej aukcji

Ukryta Zawartość

Czy ktoś mi coś podpowie, nakieruje a może całkowicie zmieni moje poszukiwania....

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.