Skocz do zawartości
IGNORED

Klub L.K.S Audio

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.04.2020 o 16:12, Robert84 napisał:

Przymierzam się do zakupu LKS-a, zastanawiam się nad wersją mini. Tylko, że posiada on pojedyńczy chip sabre, myślicie że to będzie duża różnica w porównaniu z wersją dual?

Z tego co pamiętam zasilacz jest uproszczony i kość jest pojedyncza. 004 jest sprawdzony, mini to taka wersja "przycieta".

Uzywa ktos z Was usbridge signature? Upsampling 8x z 44.1k odtwarzany jest bez problemów na tym komputerku?

• 2 tygodnie później...

witam kolegów chcialem zadac Wam konkretne ale mocno przemyslane pytanie 

mam od 3 lat lks 003  znam go na wylot oraz  porównywałem z innymi dackami ale do rzeczy.......

moj lks 003 (w moim systemie) gra bardzo bardzo szeroka sceną i mocno wyeksponowaną średnicą     to sa glowne parametry o ktore chce zapytac !!

czy ktos z Was miał u siebie lub sluchał w bezposrednim porownaniu 0 03 i 004  chodzi  mi tylko o  te dwa parametry szerokosc sceny i srednice jak powyzej 

slyszalem ze kosc 9038 (lks004) gra juz inaczej niz kosc 9018 (lks9018)

Panowie prosze tylko merytoryczne odpowiedzi nie w s tylu porownaj u siebie poniewa  nie mam jak tego zrobic......

chyba ze ktorys z kolegow mieszkaw Warszawie i chce mi pomoc 

chetnie po Niego przyjade i odwiaze po odsluchu + dobra kawa u mnie ?

pozdr

pio

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...
  • 2 miesiące później...
  • 3 miesiące później...

Witam ,widzę że temat troche umarł ? więc zadam pytanie na rozruch ? Idzie do mnie lks004 używka , mam trzy konwertery singxer su-1 standard fabryczny su-01 po modzie z wyjściem na własny zasilacz sigma11 i singxers su-06 fabryczny także z zasilaniem sigma11 , i chiałbym to połaczyć przez i2s z którymś z tych konwerterów i pytanie co musze ustawić w konwerterze i dacu żeby to z synchronizować , i drugie pytanie czy w połączeniu i2s służy tylko i wyłącznie do grania plików dsd czy także pcm? 3 pytanie jaki standard musi mieć kabel hdmi ? to że ma być krótki już wiem ;))

• 1 miesiąc później...
  • 3 miesiące później...

Nizsza cena za 005, 2850euro i brak ryzyka cła I VATu:

https://www.clear-components.de/mh-da005-black/

Zachwytów na head-fi jest dużo, wygląda na to, że to pierwszy DAC od LKS, którego nie trzeba modyfikować:

https://www.head-fi.org/threads/four-years-after-the-l-k-s-da004-the-musetec-da005-dac.953177/

Edytowane przez EMiL
  • 1 miesiąc później...

005 to z pewnością nie jest DAC grający na poziomie ceny, którą trzeba za niego zapłacić.

Najtańszy DCS to przy nim suchotnik.

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

• 4 miesiące później...

14,5tys to dobra cena hmm 😉 mam lks 004 i smsl d1 i cały czas się waham który lepszy 😉  Ale to budżety inne są ,pytanie czy ktoś może porównywał te dac czy ten new 005 jest warty grzechu i czy ta cena odzwierciedla jego postęp wedle wymienionych ? Czy tez Chinolki się zachłysnęły sukcesem i poszli po bandzie hee.

Lks 004 bylo kilka wersji, kazda bedzie grala troche inaczej. Dodatkowo to bardzo podatny na mody DAC, warto pewne elementy zmienic.

Lks 005 z kolei to taki dopieszczony przez fabryke 004, w recenzjach porownywany jest do Holo May i w tym kontekscie 3k euro juz straszne nie jest;)

Ja mam swojego 004 od niedawna i jestem pod mega wrażeniem jak zagrał. Polubiłem go od razu, wychodzi na to, że lubie sabre. A moze sabre ze scan speak gra dobrze 😉  Gram na tą chwilę z usb laptopa i większości tidal hifi.

Pewnie zamiast 005 na tym forum kupią pontusa za sporo mniej.

lks.jpg

Scan-Speak  R3004 15W 26W

44 minuty temu, mik_ napisał:

Ja mam swojego 004 od niedawna

Ciekawa wersja, jeszcze takiej nie widzialem. Masz najnowszy zasilacz dla USB i zasilanie sabre jak w pierwszych wersjach.

Wrzuc wiecej fotek jezeli zrobiles;)

@EMiLzaznacz konkretny obszar, który potrzebujesz. Są mundorfy, femto clocki, wima, furutech.

Na www.head-fi.org jest podobny egzemplarz mający identyczne usb ale reszta jest inna inne trafa, mam wiecej konedensatorów i te czerwone wieże z czarnym drutem. f1.thumb.jpg.c3b5f4d1002b8bdff34359d2e7c80a7e.jpgf2.thumb.jpg.61e2aefbce11472871127fc64b81a29b.jpgf3.thumb.jpg.f77514cbbc3cefcd67a5c57d9349c3d2.jpgf4.thumb.jpg.feeb61ea00a6c7ea8a990b58c7e693ac.jpgf5.thumb.jpg.8978c383552f3edd7d6c15850044f0f1.jpgf6.thumb.jpg.ef47434886147513c67e41407d0c0645.jpg

Edytowane przez mik_

Masz najnowsza wersje z troche uproszczonym analogiem i bez separacji galwanicznej wejscia usb.

Karte usb amanero masz z kolei z najnowszego mh-da005.

22 minuty temu, mik_ napisał:

Na www.head-fi.org jest podobny egzemplarz mający identyczne usb ale reszta jest inna inne trafa, mam wiecej konedensatorów i te czerwone wieże z czarnym drutem. 

Kondensatory w czerwonych koszulkach to elektrolity osiowe 10uF, Vcom, bardzo wplywaja na brzmienie. takie same sa w drugiej wersji 004.

To ciekawe w sumie, ze Twoj DAC to mix najnowszej wersji 004 z rozwiazaniami z Gen.2.

Dobrze widze, ze za mundorfami w zasilaczu sa 2 x 100uF 50V nichicon kz?

Edytowane przez EMiL

Pewnie to co miał chińczyk pod ręką 😄 

Z tamtej strony nie mam foty. jest 50v ale 000 i 1 z innej strony. jakby to 1000uF ??

Akurat teraz gra, sprawdzę to jutro.

5 minut temu, mik_ napisał:

Pewnie to co miał chińczyk pod ręką 😄 

Nie do konca tak jest jak napisales, po wyborze tych elementow widac, ze pracowali nad barwa dzwieku i nie chcieli stworzyc kolejnego jazgotnika DACa grajacego w typowym stylu sabre.

• 1 miesiąc później...
Godzinę temu, EMiL napisał:

Wrzuc zdjęcia płytki amanero i wnętrza DAC.

nie wchodzą zdięcia

pisze że maksymalny rozmiar zdięć 2mb

Godzinę temu, EMiL napisał:

Wrzuc zdjęcia płytki amanero i wnętrza DAC.

podaj swój mail to wyślę

7 godzin temu, Sebastian23 napisał:

nie wchodzą zdięcia

pisze że maksymalny rozmiar zdięć 2mb

podaj swój mail to wyślę

Zmniejsz zdjęcia i załącz na forum, aby inni forumowicze również skorzystali.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.