Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników dobrych konfiguracji sprzętowych za rozsądne pieniądze.

Rekomendowane odpowiedzi

Tu pelna zgoda... A co do klockow..., to od tego jakie posiadamy modele, z jakim logo, nieporownywalnie wazniejsze - najwazniejsze - jest jak one graja i czy brzmieniowo daja nam w pelni zadowolenie ze sluchanej muzyki.

No właśnie. A czy oprócz fotek jesteś w stanie opisać brzmienie Twojego systemu ?

Fajnie by było (jeśli to możliwe ) z podziałem (udziałem ) na poszczególne klocki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

> mircysko

Mozesz wyjasnic, co to jest na suficie podswietlone na niebiesko na pierwszym zdjeciu, gdyz na innych nie ma tam tego ?

Jak oceniasz dlugosc poglosu i warunki akustyczne w tym pokoju odsluchowym ? Nie za dlugi poglos ?

No właśnie. A czy oprócz fotek jesteś w stanie opisać brzmienie Twojego systemu ?

Fajnie by było (jeśli to możliwe ) z podziałem (udziałem ) na poszczególne klocki.

No nie dokonca kumam co masz na mysli mowiac: " z podzialem (udzialem) na poszczegolne klocki...

Moze ze wzgledu na dlugi wpis nie zauwazyles, ale napisalem tez troche na temat brzmienia pod koniec opisu. Zatem wklejam jeszcze raz ten fragment:

" No to moze jeszcze jakos slowami opisze dzwiek jaki mam u siebie. A wiec: bezposredni, otwarty, dzwieczny, energetyczny, szybki, bardziej zblizony do dzwieku na zywo niz dzwiek tzw. "audiofilski", dajacy poczucie wiekszej obecnosci dzwiekow - muzykow - w pomieszczeniu odsluchowym. Poza tym, dobra rozdzielczosc - seperacja - szczegolowosc, co wplywa na lepsza lokalizacje zrodel pozornych i stereofonie. Bas o szybkim narastaniu i wygaszaniu impulsow, a wiec o dobrej kontroli, nie dudniacy, czy rezonujacy itp. "

Zreszta mysle, ze sie niebawem spotkamy i osobiscie posluchasz.

Edytowane przez Lutek
Moja "profesjonalna" adaptacja akustyczna :) :) :)

Nie pokazałeś ogródka gdzie są hektary przestrzeni :)

A tak poważnie. Świetne zdjęcia i świetny dźwięk (byłem tam).

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Mozesz wyjasnic, co to jest na suficie podswietlone na niebiesko na pierwszym zdjeciu, gdyz na innych nie ma tam tego ?

Jak oceniasz dlugosc poglosu i warunki akustyczne w tym pokoju odsluchowym ? Nie za dlugi poglos ?

Na suficie taśma LED RGB 15m, zamaskowana mleczną listwą (ma rozproszyć światło) , pilotem zmieniasz barwę światła.

, fajny bajer jak jest zabawa po pijoku :)

Grandy lubią otwarte pomieszczenia, bajerów akustycznych to jakby u mnie nie było, ni mom kasiory :(

Od środy Grandy stoją na kolcach, duża zmiana w dźwięku , bas mocno skontrolowany.

Pogłos ? raczej nie stwierdziłem jakieś padaki.

Piotrek będzie u mnie w niedzielę, więc może on coś kliknie więcej, ostatnio słuchaliśmy muzy, jak kolumny stały bez kolców.

Na suficie taśma LED RGB 15m, zamaskowana mleczną listwą (ma rozproszyć światło) , pilotem zmieniasz barwę światła.

, fajny bajer jak jest zabawa po pijoku :)

Grandy lubią otwarte pomieszczenia, bajerów akustycznych to jakby u mnie nie było, ni mom kasiory :(

Od środy Grandy stoją na kolcach, duża zmiana w dźwięku , bas mocno skontrolowany.

Pogłos ? raczej nie stwierdziłem jakieś padaki.

Piotrek będzie u mnie w niedzielę, więc może on coś kliknie więcej, ostatnio słuchaliśmy muzy, jak kolumny stały bez kolców.

strasznie nie lubię integr Macintosha! Kompletna buła

Sprzedam VITUS RI100

Tyle za każdy element, to i owszem. Natomiast jeżeli to koszt za całość, to można złożyć niewnerwiający zestaw sypialniany na przykład.

Adaś hihi ;-)

Buła,czy nie buła, ale to niebieskie podświetlenie....

>

No nie dokonca kumam co masz na mysli mowiac: " z podzialem (udzialem) na poszczegolne klocki...

Moze ze wzgledu na dlugi wpis nie zauwazyles, ale napisalem tez troche na temat brzmienia pod koniec opisu. Zatem wklejam jeszcze raz ten fragment:

" No to moze jeszcze jakos slowami opisze dzwiek jaki mam u siebie.

Miałem na myśli co dany klocek wniósł do dźwięku. Z moich doświadczeń wynika, że zmiana jednego klocka, kabla a nawet przesunięcie kwiatka w doniczce potrafi wiele zmienić.

Buła,czy nie buła, ale to niebieskie podświetlenie....

Bumik nie rozumiesz... to jest wszystko idealnie zgrane. Niebieska taśma ledowa na suficie, niebieskie podświetlenie zegarów w Macintosh :)

Pełna synergia :)

Marcin mnie się to brzmienie też nie do końca podoba. Ale skoro Mirek jest zadowolony.... to chyba najważniejsze.

> mircysko

Nie tylko z tego powodu. Jak to się godo po naszymu - wczoraj miołech lekko faza :)

Nie tylko z tego powodu. Jak to się godo po naszymu - wczoraj miołech lekko faza :)

Ty ze Śląska czy ze Sosnowca?

Ty ze Śląska czy ze Sosnowca?

Tyn fto ny wie - Sosnowiec to najbardziej wysunięta na południe dzielnica Warszawy :)

Nie nie mieszkam w W-wie :)

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Wziąłem testowo Audio GD - NFB 27.38 (Sabre es9038 pro.)

Mam go dwa dni, teraz mam pewne obawy o "znakomitości" Dragon DAC.

AGD zagrał naprawdę zacnie.

post-47043-0-81656200-1500034989_thumb.jpg

Wziąłem testowo Audio GD - NFB 27.38 (Sabre es9038 pro.)

Mam go dwa dni, teraz mam pewne obawy o "znakomitości" Dragon DAC.

AGD zagrał naprawdę zacnie.

Miałem kiedyś i pożyczając Antylope Zodiac Gold od kolegi miałem podobne przemyślenia jak ty teraz. Dragon to napompowany forumowy marketing.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Minęło trochę czasu. Dużo czasu spędziłem na słuchanie muzyki.

Tak. Kolumny JBL Ti 5000 na tyle mnie zauroczyły, że zostaną ze mną na dłużej :)

Długo musiałem przekonywać małżonkę aby mogły stać w salonie aby cieszyć moje oko i ucho :)

Udało się. Żona trochę kręci nosem ale nie miała zbytnio wyjścia :)

Muszę przyznać, że po raz pierwszy mam kolumny 3 way w swoim domu. Mimo braku profesjonalnej akustyki zgrały się bardzo dobrze z moim pomieszczeniem.

Trochę z nimi zostanę.

A tak przy okazji ma ktoś doświadczenia z tymi kolumnami ?

Z jakimi wzmacniaczami najlepiej się zgrywają ?

No to JBL lepiej ci podszedł od 16Hz?:)bladzisz ,Szymek Cię zaraz wyprostuje:)
to akurat bardzo klasyczne fajne kolumny i 3 way robi robotę

Sprzedam VITUS RI100

to akurat bardzo klasyczne fajne kolumny i 3 way robi robotę

Wysoki model więc na pewno są fajne, tylko na zawieszenia trzeba uważać, te kolumny mają ~ 25lat.

Jezeli w zwrotnicy sa elektrolity wypadało by je wymienić na nowe. Stare straciły przez lata pierwotna pojemność.

Czy Haiku udało Ci się przetestować?

Tak.

Dziś oddaję Haiku Sol II.

Mówiąc krótko z JBL dość słabo. Raczej ten wzmak jest nie dla tych kolumn. Z Minasami nie testowałem.

Dziś biorę na testy Sol III.

Zobaczymy co będzie.

No to JBL lepiej ci podszedł od 16Hz?:)bladzisz ,Szymek Cię zaraz wyprostuje:)

Bzdury piszesz.

Zarówno Minasy jak i JBL to dobre kolumny. To poprostu inna szkoła grania. JBL to dość duże kolumny, więc nie do każdego pomieszczenia. Minasy sprawdzą się w mniejszych pomieszczeniach i z mniej wymagającą elektroniką.

To tyle tak na szybko.

Widzisz już różnice ?

bladzisz

Nie. Nie błądzę. Słucham rożnych zestawień. Zdobywam doświadczenia, z którymi mogę się podzielić z innymi w odróżnieniu od teoretyków z tego forum.

Wysoki model więc na pewno są fajne, tylko na zawieszenia trzeba uważać, te kolumny mają ~ 25lat.

Jezeli w zwrotnicy sa elektrolity wypadało by je wymienić na nowe. Stare straciły przez lata pierwotna pojemność.

Zawieszenia są jak nowe. Elektrolity wkrótce wymienię.

Od razu, przy jednej robocie, wymień kondensatory i rezystory w torze tweetera i midrange. Jeżeli w torze midrange jest bipolar wymień na dobrego mkp.

powiem delikatnie

idź Pan się wysrać z Twoją matematyką, w AUDIO nie ma czegoś takiego.

Dowiódł Pan swojej wybitnej inteligencji przy pomocy tego zdania. Nie dziwota, że co chwile przeżywa Pan olśnienia z powodu kolejnego klocka, zamiast ekscytować się prawdziwym pięknem.

mało ci ??

po kiego h*ja tu wlazłeś ?? h*ja masz do powiedzenia, a zabierasz głos.

Brawo! Prosimy o więcej :) Bardzo dużo się z Twoich wpisów nauczyłem. Oczywiście o Tobie :)

Miałem doczynienia z JBL 250 ti, także bzdur nie pisze:)

Jeśli podoba Ci dźwięk JBL,a mnie się podoba,to radził bym Ci skierować się w strone studio monitor, dużo lepsze granie mz.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.