Skocz do zawartości
IGNORED

dynamic range dla gatunków muzycznych

fanM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy ktoś może mi podać w przybliżeniu jaki jest optymalny dynamic range np.dla rocka,popu,pop-rocka itd.Za odpowiedzi będę bardzo wdzięczny!Ponieważ nie wiem w jakim zakresie dynamicznym masterować utwory ale nie rzecz jasna profesionalnie tylko amatorsko na użytek własny.Pytam bo chciałbym je masterować bardzo dynamicznie np.dynamic range 14,15 tylko nie wiem czy dla każdego gatunku muzycznego będzie to dobre.Z góry dziękuję za pomoc!

Witam czy ktoś może mi podać w przybliżeniu jaki jest optymalny dynamic range np.dla rocka,popu,pop-rocka itd.Za odpowiedzi będę bardzo wdzięczny!Ponieważ nie wiem w jakim zakresie dynamicznym masterować utwory ale nie rzecz jasna profesionalnie tylko amatorsko na użytek własny.Pytam bo chciałbym je masterować bardzo dynamicznie np.dynamic range 14,15 tylko nie wiem czy dla każdego gatunku muzycznego będzie to dobre.Z góry dziękuję za pomoc!

Znowu troll. Mnożą się jak uchodźcy.

Miar względnych używamy względem konkretnych warunków otoczenia - są wynikiem a nie przyczyną pracy.

Zawsze ciszej znaczy subtelniej, o ile słuchacz jest na to czuły.

Rozbujany zapis jest dla różnych z m i a n natężeń fal dźwięku, ale im głośniej tym fizjologicznie dosadniej napiera.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.