Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner do słuchawek BT?

Michał_67513

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam amplitunera, do którego będę mógł podłączyć słuchawki BT i oglądać TV / BlueRay / Chromecasta bez rozjazdu wizja/dźwięk.

Z tego, co na razie znalazłem to tylko Yamaha oferuje coś takiego w niektórych modelach. Pytanka:

1. Czy ktoś testował to w Yamahach? Ich FAQ mówi, że opóźnienia BT, itp, więc nic nie gwarantują

2. Może jakiś inny producent to oferuje też?

Nie chcę się bawić w transmitery podłączane do JACK out ani nie uśmiecha mi się długi kabel przez cały pokój do kanapy.

https://www.audiostereo.pl/topic/134413-jaki-amplituner-do-s%C5%82uchawek-bt/

Witaj

Temat jest mocno złożony. Produkty Yamaha MusicCast posiadają możliwość wysyłania sygnału przez Bluetooth ale zawsze jest jakieś opóźnienie w tej technologii przy czym ilość zmiennych jest bardzo duża. Szybkość zależy od sposobu wysyłania sygnału do amplitunera i z amplitunera do oraz urządzenia odbierającego (w tym przypadku słuchawek)

Z drugiej strony adapter/transmiter jack out też ma przesunięcie.

Tak naprawdę istotne jest jak znaczące przesunięcie będzie Tobie przeszkadzać.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Witaj.

A nie można nigdzie ustawić opóźnienia dla wizji? Problem jest stary i powinien być na to sposób.

O ile się nie myle i w tv lg mogę opóźnić audio/ obraz oraz w Denotnie też taka opcja jest.

Kwestia poczytania instrukcji lub fachowa rada Panów z branży.

Ja bym polecał sprzęt Denona generalnie. Posiadam już od dawna i namiętnie używam i z czystym sercem mogę polecić. Poza tym ile też chciałbyś wydać? Bo mogę polecić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) taki. Gdyby ten był nie wystarczający to jest jeszcze fajny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Jeśli chodzi o Chromecasta to zawsze można po prostu dokupić Google Chromecast Audio - małe, tanie, sterowanie dowolne (Android, Win, IPad) a problem z głowy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj.

A nie można nigdzie ustawić opóźnienia dla wizji? Problem jest stary i powinien być na to sposób.

O ile się nie myle i w tv lg mogę opóźnić audio/ obraz oraz w Denotnie też taka opcja jest.

Kwestia poczytania instrukcji lub fachowa rada Panów z branży.

Jest oczywiście funkcja Audio/Video Delay bądź LipSync w zależności od producenta.

Problem jest jednak taki ,że z założenia ma ona opóźniać dźwięk względem obrazu a nie przyspieszać. (w 99% przypadków dekodowanie obrazu zajmuje więcej czasu niż dekodowanie dźwięku)

Tzn ,że jeśli audio jest później niż obraz to możemy to opóźnienie jedynie zwiększyć.

Wracając do sedna proszę się nie sugerować zdaniem , które napisałem w pierwszym poście o tym ,że zawsze jest jakieś opóźnienie (tak jest ze względu na technologię) bo może być ono kompletnie niezauważalne.

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Dziękuję za odpowiedzi. Czyli Yamaha to jedyne, o czym słyszeliście i w zasadzie trzeba by kupić przez neta z 14 dniowym prawem zwrotu i samodzielnie potestować różne konfiguracje?

Zapraszamy do salonu, koniecznie z własnymi słuchawkami. Podłączymy się pod amplituner, sam sprawdzisz czy przesunięcie obraz/dźwięk jest w ogóle odczuwalne.

www.tophifi.pl

Denon nie wypuszcza dźwięku po Bt więc po co go tu polecać skoro nie o to chodzi.

Faktycznie na razie tylko Yamaha daje ci taką możliwość.

Ale ustawienie opóźnienia może być problematyczne.

Funkcja o której wspomnieli koledzy z branży nie była z myślą o przesyle Bt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.