Skocz do zawartości
IGNORED

Dokanałowe do 500zl

hifibloke

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam dobrych sluchawek dokanalowych w budzecie najlepiej do 500zl.

Moje obecne House of Marley kupilem lata lata temu za jakies £70 podoba mi sie ich dzwiek dosc czysty duzo basu, bardzo rzadko uzywalem, wiec dzialaja do dzis perfekcyjnie... a teraz skosi mi je zona ;) dlatego potrzebuje nowych....

Chcialbym sluchawki dobrze zbudowane,grubszy kabel w miare dlugi, wygodne i takie, ktore nie rozpadna sie przy normalnym uzytkowaniu po kilku miesiacach. Dzwiek czysty, ale bez natarczywej gory z bardzo dobrym wyraznym basem i oczywiscie z jakiegos pewnego sklepu orginalne.

Co mozecie mi polecic ??

Dziekuje.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

https://www.audiostereo.pl/topic/135395-dokana%C5%82owe-do-500zl/

Myślę, że dobrym wyborem dla Ciebie byłyby Shure SE215.

Oczywiście można lepiej np. SE425 ale to już nie za 500zł. Można Audeo - dużo lepiej ale jeszcze drożej.

Przesłuchałem kilka modeli w cenie do 500zł.

Zaczynałem od Sennheiser CX 300. Za tę cenę bardzo dobre.

Potem NuForce NE-700X. Duży bas, niezbyt rozdzielcze.

W końcu zachęcony pozytywnymi opiniami kupiłem SE215.

W miarę neutralne, bas nie tak wielki jak w NuForce, wysokie mogłyby być lepsze.

Używam również wzm. słuchawkowego lampowego ze słuchawkami AKG Q701 i Sennheiser HD600. W tych słuchawkach wymieniłem kabel na Acrolinka 7N. Poprawiło się w nich dosłownie wszystko. Oczywiście spory koszt takiej modyfikacji.

Ale wracając do dokanałowych. Słucham SE215 ze wzm. Prodigy Cube podłączonego do laptopa. Postanowiłem do Shure SE215 również kupić kabel z miedzi 7N. Pan wycenił mi go na 170zł, długość 130cm, wtyk Yarbo. Ma być na dniach więc okaże się czy warto i jaka różnica (poprawa) w dźwięku.

Generalnie SE215 są wykonane bardzo porządnie a na jakości też Tobie zależy. Mam na myśli kabel. NuForce: niestety po kilkunastu miesiącach użytkowania kabel przerywał przy splitterze ale to podobno norma w tym modelu.

Jedyne do czego mogę się przyczepić to zakładanie Shure do ucha. Musiałem kilka dni poćwiczyć zakładanie. Ale jak już założysz to izolacja od otoczenia perfekcyjna.

Chciałbym jeszcze dodać kilka słów o piankach. Dla mnie żadne dokanałowe nie grają na gumowych piankach. Zawsze wymieniam je na Comply. Tak, kolejny wydatek ale wart wydanych pieniędzy.

Poczytałem też o marce House of Marley, porównałem ceny i myślę, że będzie to dla Ciebie duży skok jakościowy.

Strona z kablami (przesympatyczny i kulturalny gość):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tutaj o drobnicy w rodzaju kable, wtyki itp. Polecam (czasami warto wydać więcej i mieć spokój na wiele lat niż po miesiącu kombinować nad lutowaniem nowego wtyku czy kabla albo co gorsze wyrzucać na śmietnik)

Ukryta Zawartość

Myślę, że swoim długim wywodem pomogłem Tobie i innym forumowiczom.

Znalazłem używane. Za grosze, resztę wydasz na kabelek.

Ukryta Zawartość

Aha. Zapomniałem dodać, że mam też XIAOMI IRON HYBRID oczywiście na pianakach Comply bo na gumowych "nie grają".

Kupiłem dzieciom i żonie do smartfonów. W tej cenie rewelacyjne. Ale mimo bardzo pozytywnych opinii nie umywają się do o co najmniej dwie klasy lepszych Shure.

Mają dwa przetworniki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślę, że dobrym wyborem dla Ciebie byłyby Shure SE215.

Oczywiście można lepiej np. SE425 ale to już nie za 500zł. Można Audeo - dużo lepiej ale jeszcze drożej.

Przesłuchałem kilka modeli w cenie do 500zł.

Zaczynałem od Sennheiser CX 300. Za tę cenę bardzo dobre.

Potem NuForce NE-700X. Duży bas, niezbyt rozdzielcze.

W końcu zachęcony pozytywnymi opiniami kupiłem SE215.

W miarę neutralne, bas nie tak wielki jak w NuForce, wysokie mogłyby być lepsze.

Używam również wzm. słuchawkowego lampowego ze słuchawkami AKG Q701 i Sennheiser HD600. W tych słuchawkach wymieniłem kabel na Acrolinka 7N. Poprawiło się w nich dosłownie wszystko. Oczywiście spory koszt takiej modyfikacji.

Ale wracając do dokanałowych. Słucham SE215 ze wzm. Prodigy Cube podłączonego do laptopa. Postanowiłem do Shure SE215 również kupić kabel z miedzi 7N. Pan wycenił mi go na 170zł, długość 130cm, wtyk Yarbo. Ma być na dniach więc okaże się czy warto i jaka różnica (poprawa) w dźwięku.

Generalnie SE215 są wykonane bardzo porządnie a na jakości też Tobie zależy. Mam na myśli kabel. NuForce: niestety po kilkunastu miesiącach użytkowania kabel przerywał przy splitterze ale to podobno norma w tym modelu.

Jedyne do czego mogę się przyczepić to zakładanie Shure do ucha. Musiałem kilka dni poćwiczyć zakładanie. Ale jak już założysz to izolacja od otoczenia perfekcyjna.

Chciałbym jeszcze dodać kilka słów o piankach. Dla mnie żadne dokanałowe nie grają na gumowych piankach. Zawsze wymieniam je na Comply. Tak, kolejny wydatek ale wart wydanych pieniędzy.

Poczytałem też o marce House of Marley, porównałem ceny i myślę, że będzie to dla Ciebie duży skok jakościowy.

Strona z kablami (przesympatyczny i kulturalny gość):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tutaj o drobnicy w rodzaju kable, wtyki itp. Polecam (czasami warto wydać więcej i mieć spokój na wiele lat niż po miesiącu kombinować nad lutowaniem nowego wtyku czy kabla albo co gorsze wyrzucać na śmietnik)

Ukryta Zawartość

Myślę, że swoim długim wywodem pomogłem Tobie i innym forumowiczom.

Znalazłem używane. Za grosze, resztę wydasz na kabelek.

Ukryta Zawartość

Aha. Zapomniałem dodać, że mam też XIAOMI IRON HYBRID oczywiście na pianakach Comply bo na gumowych "nie grają".

Kupiłem dzieciom i żonie do smartfonów. W tej cenie rewelacyjne. Ale mimo bardzo pozytywnych opinii nie umywają się do o co najmniej dwie klasy lepszych Shure.

Mają dwa przetworniki.

Ukryta Zawartość

Dziekuje za tak obszerna odpowiedz, zapoznam sie z linkami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla mnie zdecydowanie

Ukryta Zawartość

Świetne pod względem jakości dźwięku i poziomu wykonania. Sprawdzają się praktycznie przy każdym rodzaju muzyki. Dźwięk bardzo naturalny. Wszystko w nim jest na swoim miejscu i w odpowiednich proporcjach. Bardzo dobrej jakości kabel. Nie plącze się, w niewielkim stopniu sztywnieje przy niskiej temperaturze i nie przenosi na słuchawki dźwięku ocierania się i uderzania o ubranie. Teraz do dostania w dobrej cenie

Ukryta Zawartość

Kupie jakies dokanalowki raczej o tradycyjnej budowie.

Momentum mozna kupic za 300zl, tylko nie mam pojecia czy gora nie bedzie dla mnie za jasna, napewno musi byc mocny bass, ale tez taki, ktory nie zamuli reszty pasma.

W Momentum nie ma mowy o jasności. Słuchając wiesz, że wszystko jest w dźwięku takim, jak powinno być. Nie ma się do czego przyczepić. Na pewno nie powinieneś kupować czerwonych. Żona Ci je zabierze.

Witam

Szukam dobrych sluchawek dokanalowych w budzecie najlepiej do 500zl.

Moje obecne House of Marley kupilem lata lata temu za jakies £70 podoba mi sie ich dzwiek dosc czysty duzo basu, bardzo rzadko uzywalem, wiec dzialaja do dzis perfekcyjnie... a teraz skosi mi je zona ;) dlatego potrzebuje nowych....

Chcialbym sluchawki dobrze zbudowane,grubszy kabel w miare dlugi, wygodne i takie, ktore nie rozpadna sie przy normalnym uzytkowaniu po kilku miesiacach. Dzwiek czysty, ale bez natarczywej gory z bardzo dobrym wyraznym basem i oczywiscie z jakiegos pewnego sklepu orginalne.

Co mozecie mi polecic ??

Dziekuje.

ja Ci polecam tradycyjne słuchawki nauszne, dokanałowe to prosta droga do uszkodzenia słuchu i potem to nawet Kajetany nie pomogą

Troche podziobalem net, utube itd. praktycznie jakie sluchawki by nie byly i nie wiadomo za ile, to i tak komentarze sa czesto drastycznie podzielone. Jedni chwala zachwalaja ohy ahy... drudzy mowia eee slabe, zle lub wprost kupa.

To pokazuje jak duza role odgrywaja osobiste preferencje.... coz trzeba samemu wypróbowac i przekonac sie na wlasnym uchu ;)

A wiec zebralem ogolne info w garsc popatrzylem na dizajn to co mi najbardziej podchodzi i na pierwszy strzal wybralem wlasnie te w/w

RHA MA 750.

Jak juz dojda i sie troche oslucham dam znac co o nich sadze.

Sluchawki doszly. Kupilem ze sklepu headbeat. pl niestety ten sklep to porazka. Przyslali mi sluchawki, ktore juz mialy plombe otwarta czyli uzywane. Zadzwonilem zapytalem dlaczego sprzedaja taki produkt jako nowy... no to sie dowiedzialem :) koles absolutny kawal chama! normalnie szok pierwszy raz trafilem na tagiego psychola... zaczol mi krzyczec do sluchawki, ze oni sprzdaja nowe itp. itd wmawial mi slowa, ktorych wogole nie powiedzialem normalnie jakis absurd. Na koniec rzucil mi sluchawka :/

Tak wiec jesli zalezy Ci na nie uzywanym produkcie nie polecam sklepu headbeat.pl moje to byly pierwsze i ostanie zakupy w tym sklepie.

Odnosnie samych sluchawek zostawie je, bo dzialaja, natomiast jesli brzmienie mi nie spasuje to ktos bedzie miec prezent a ja bede szukal innych oczywiscie w innym sklepie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.