Skocz do zawartości
IGNORED

Polska pomnikomania.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Przy powstających pomnikach akurat teraz bum na takie coś sie zanosi(pomnik jednego z braci w każdej zagrodzie)

podpowiem przy okazji niech powstają nieopodal złomowiska aby z tym wytworami za parę lat nie trzeba było za daleko jeździć...

Gość

(Konto usunięte)

Przy powstających pomnikach akurat teraz bum na takie coś sie zanosi(pomnik jednego z braci w każdej zagrodzie)

podpowiem przy okazji niech powstają nieopodal złomowiska aby z tym wytworami za parę lat nie trzeba było za daleko jeździć...

Jak najbardziej się z tym zgadzam :)))))

Najlepiej odlewni złota .

Ludzie by rozkradli ukochanych uwiecznionych. Ale można by wystawiać całodobowe straże, np. bezrobotnych pod dowództwem antkowego OT.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

W nowych rzeźbiarze powinni przewidzieć otwory na dynamit.

Najlepszym materiałem była by kreda tablicowa do pisania . Łatwo i szybko się rzeźbi i szybko zmyje deszczyk i na drugi dzień jak znalazł , albo jeszcze z mydła tylko trzeba bu postawić obok niego znak drogowy ostrzegawczy "Uwaga śliska nawierzchnia " . Najlepszym rozwiązaniem to pomniki ze śniegu . Jeden sezon albo ciepła zima .

Ludzie by rozkradli ukochanych uwiecznionych. Ale można by wystawiać całodobowe straże, np. bezrobotnych pod dowództwem antkowego OT.

A kto przed Ruskiemi nas obronjii panie Pietroskji jak ŁO T Antkowego nie bendzie bło łonji bedo tylko te złote bronicji

Pomniki powinny mieć formę abstrakcyjną z napisem informującym komu są poświęcone.Wtedy po zmianie władzy wystarczyłoby tylko zmienić napis.Byłoby taniej.

Gość

(Konto usunięte)

Pomniki powinny mieć formę abstrakcyjną z napisem informującym komu są poświęcone.Wtedy po zmianie władzy wystarczyłoby tylko zmienić napis.Byłoby taniej.

Też dobre . Tylko co by było jak musiały by być w formie krzyża , albo mieć figurę prezesa ?

A kto przed Ruskiemi nas obronjii panie Pietroskji jak ŁO T Antkowego nie bendzie bło łonji bedo tylko te złote bronicji

No właśnie pomniki mogły by tworzyć gniazda oporu. Odpowiednio ufortyfikowane, wyposażone i obsadzone mogły by stworzyć zaporę nie do przejścia. A jako broń ostatniej szansy drużyny Moherowych Beretów z butelkami z wodą święconą.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

No właśnie pomniki mogły by tworzyć gniazda oporu. Odpowiednio ufortyfikowane, wyposażone i obsadzone mogły by stworzyć zaporę nie do przejścia. A jako broń ostatniej szansy drużyny Moherowych Beretów z butelkami z wodą święconą.

Co byś powiedział na pomniko-fontannę o kształcie krzyża na tle prezesa tryskającego wodą święconą ?

Coś w tym jest bo jak patrzy się na projekty pomników Lecha to podobieństwo Lecha pomnikowego do Lecha wzbudza lekki uśmieszek a tak nie powinno być.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)

Coś w tym jest bo jak patrzy się na projekty pomników Lecha to podobieństwo Lecha pomnikowego do Lecha wzbudza lekki uśmieszek a tak nie powinno być.

Możesz mi wyjaśnić dla czego ? Tylko konkrety proszę . Będę pytał i stawiał pały oraz pisał uwagi do dzienniczka !!!.

Nie wiem, jak z budowaniem... może nfaktycznie ze stawianiem pomników jesteśmy nieco pochopni (choć niekoniecznie). Za to usuwanie monumentów gloryfikujących sowieckiego okupanta ma głęboki sens. Tak samo zaraz po wojnie pousuwano pomniki poświęcone Hitlerowi i SS. Bo skończyła się okupacja. Niedawno skończyła się okupacja sowiecka, zatem i nie ma powodu by tolerować dłużej pomniki czerwonego okupanta, skoro te poświęcone brunatnemu okupantowi już zlikwidowaliśmy.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość

(Konto usunięte)

Nie wiem, jak z budowaniem... może nfaktycznie ze stawianiem pomników jesteśmy nieco pochopni (choć niekoniecznie). Za to usuwanie monumentów gloryfikujących sowieckiego okupanta ma głęboki sens. Tak samo zaraz po wojnie pousuwano pomniki poświęcone Hitlerowi i SS. Bo skończyła się okupacja. Niedawno skończyła się okupacja sowiecka, zatem i nie ma powodu by tolerować dłużej pomniki czerwonego okupanta, skoro te poświęcone brunatnemu okupantowi już zlikwidowaliśmy.

Pałac Kultury i Nauki im J . W Stalina też chciano rozebrać . Pisałeś o tym że ze stawianiem jesteśmy nieco pochopni . Za łagodnie to określiłeś . Raczej zamiast mówić my to może lepiej powiedzieć że w Polsce panuje od dawna pomnikowy zajob. Na pomniki pieniądze się zawsze znajdowały za to na salę widowiskową w Warszawie z prawdziwego zdarzenia czy jakiś ładny duży park czy choćby stadiony zawsze wmawiano nam że nie ma pieniędzy . Teraz faktycznie trochu stadiona Pietroskiemu postawiono . Z warszawskim metrem też zwlekano , brak pieniędzy zasłaniając się kurzawką . A poza tym mieliśmy wybór . Towarzysz Stalin dał nam dwie opcje albo wybudują nam metro albo PKiN . Oczywiście wybraliśmy pomnik PKiN. Tak się to wlecze do dzisiaj . Pomniki , pomniki, pomniki przeplatane co jakiś czas martyrologią i żałobami narodowymi . Z tym drugim to jakoś przygasło i całe szczęście.

Na każdym placyku na wsi i w mieście.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ponieważ zdrajcy narodu cały czas rzucają kłody pod nogi patriotom wymyśliłem sposób na stawianie pomników bez zezwoleń władz lokalnych, metodą faktów dokonanych.

Nie wiem czy Koledzy wiedzą, że tzw. bomby inteligentne, czyli sterowane to specjalny zestaw składający się z układu sterowania i sterów przednich i tylnych doczepianych do zwykłej bomby. Gdyby dodać z przodu długi szpic i wszystko podpiąć zamiast do bomby do pomnika to zamiast męczyć się z lokalną administracja można by w upatrzone miejsca zrzucać pomniki z naszych F-16 którymi dowodzi Antoni. Pomnik wbiłby się w ziemię czy asfalt, a lądem dotarłyby drużyny Moherowych Beretów i kluby Gazety Polskiej które broniłyby pomników przed wyrwaniem przez zdrajców.

I proszę pamiętać, że ja pierwszy to wymyśliłem!!!

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Ponieważ zdrajcy narodu cały czas rzucają kłody pod nogi patriotom wymyśliłem sposób na stawianie pomników bez zezwoleń władz lokalnych, metodą faktów dokonanych.

Nie wiem czy Koledzy wiedzą, że tzw. bomby inteligentne, czyli sterowane to specjalny zestaw składający się z układu sterowania i sterów przednich i tylnych doczepianych do zwykłej bomby. Gdyby dodać z przodu długi szpic i wszystko podpiąć zamiast do bomby do pomnika to zamiast męczyć się z lokalną administracja można by w upatrzone miejsca zrzucać pomniki z naszych F-16 którymi dowodzi Antoni. Pomnik wbiłby się w ziemię czy asfalt, a lądem dotarłyby drużyny Moherowych Beretów i kluby Gazety Polskiej które broniłyby pomników przed wyrwaniem przez zdrajców.

I proszę pamiętać, że ja pierwszy to wymyśliłem!!!

Po co się wysilać . Zabronić używania brązu , marmuru , piaskowca , granitu , betonu , cegieł do klejenia pomników oraz drewna żeby toto za trwałe nie było . Zostawić tylko mydło , lód na zimę i kredę tablicową do rzeźbienia. Proste?. Proste jak drut i kutasek teściowej .

Wam to sie taki pomnik marzy! :)

34ac3c09d0fee0a0768ac2791532.jpeg

A propos pomników to klasyk mi sie przypomniał! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość

(Konto usunięte)

https://www.youtube.com/watch?v=cwOxr7dDdTk

Pomyśl ile kabli do audio by powstało gdyby nie ten pomnik i ile spoiwa lutowniczego na elektronikę .

https://www.youtube.com/watch?v=cwOxr7dDdTk

Przypomniał mi się wierszyk .

W Poroninie na olszynie

Wiszą gacie po Leninie

Wiatr je kiwa w lewo w prawo

A publika bije brawo.

A słyszeliście o "kolumnach zwycięstwa"? Jakiś czas temu czytałem, jakoby Minister Wojny miał ogłosić konkurs na seryjne pomniki, sławiące nasze liczne zwycięstwa i wygrane wojny. Pomysł zaiste niebywały, lecz teraz jakoś wszystko ucichło...

Czyżby kolejna manipulacja tych, co przeszkadzają rządzić? Następny fake news od zdrajców Narodu?

Don Antonio przyzwyczaił już nas, że jego obietnice są nic niewarte i bajdurzyć to on potrafi, a jednak trochę szkoda - wszak znów moglibyśmy zadziwić świat!

Gość

(Konto usunięte)

A słyszeliście o "kolumnach zwycięstwa"? Jakiś czas temu czytałem, jakoby Minister Wojny miał ogłosić konkurs na seryjne pomniki, sławiące nasze liczne zwycięstwa i wygrane wojny. Pomysł zaiste niebywały, lecz teraz jakoś wszystko ucichło...

Czyżby kolejna manipulacja tych, co przeszkadzają rządzić? Następny fake news od zdrajców Narodu?

Don Antonio przyzwyczaił już nas, że jego obietnice są nic niewarte i bajdurzyć to on potrafi, a jednak trochę szkoda - wszak znów moglibyśmy zadziwić świat!

No to już widzę pomnik zwycięstwa nad Putinem i Rosją , chyba raczej w niebie albo w piekle , ale to już do uzgodnienia w plebiscycie .

A słyszeliście o "kolumnach zwycięstwa"? Jakiś czas temu czytałem, jakoby Minister Wojny miał ogłosić konkurs na seryjne pomniki, sławiące nasze liczne zwycięstwa i wygrane wojny. [...]

Pomysł odgrzewany i - o dziwo - zmałpowany od tak znienawidzonych przez antka Niemców.

Siegessäule (czyli właśnie dosłownie "kolumna zwycięstwa" ) w Berlinie - znajdująca się w parku Großer Tiergarten w Berlinie i zaprojektowana przez Heinricha Stracka po 1864 roku w celu upamiętnienia zwycięstwa Prus nad Danią w wojnie duńskiej z 1864 (zagarnięcie Szlezwiku-Holsztyna), odsłonięta 2 października 1873, upamiętniająca także zwycięstwa w wojnie z Austrią i w wojnie z Francją.

270px-Berlin_Tiergarten_Siegessaeule.jpg

Jakie jeszcze pomysły antoś paranoik podkradnie od swych zaprzysięgłych wrogów ??? Może mauzoleum jarosława (na wzór mauzoleum lenina) ??? :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.