Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  58 członków

Asura Klub
IGNORED

Klub miłośników: produkty ASURA

Rekomendowane odpowiedzi

Gość messier57

(Konto usunięte)

A co takiego szczególnego jest w Tellurium że powołujesz go na przykład?

Siódmy Cud Świata czy co innego?

Firma w branży audio ,która osiągnęła sukces i ma wielu zadowolonych klientów. Choc mnie osobiście nie podoba sie jak potraktowali Colina i nic więcej od nich nie kupie.

Problem jest taki ze Was boli mały sukces kolegi z forum i teraz trzeba mu dowalić. Z prawej, z lewej, w czoło, w brzuch, a jak to nie pomoże to miedzy nogi :) Kazdy dorzuca po trochu, wtedy łatwiej się nakręcać i przekonywać do racji zbiorowej. Takie polskie piekiełko. Ale.... dzięki temu mamy prawie 10tys wyświetleń. Za co chyba Rafael powinien być wdzięczny. Zgodnie z zasada: Nie ważne co się mówi, ważne ,ze się mówi :)

Sukces, jaki sukces?

O jakim sukcesie kolegi mówisz?

Recenzja i niby-jakaś-nagroda od człowieka, którego wiarygodność jest dość dyskusyjna?

A co do Tellurium to co najwyżej powielili pomysł Resona z końca lat 80-tych gdy ten ostatni wykonywał na zamówienie okablowanie dla elektroniki DNM.

Wcześniej (w późnych latach 80-tych) to samo robił bodaj Eagle dla Linna I Naima.

"Sukces" Tellurium to wątpliwej konduity recenzje i materialnie zainteresowani userzy klepiący po forach internetowych.

Edytowane przez rochu

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Koledzy

Wy mnie nieboraka stawiacie w bardzo złej pozycji. Muszę bronić ASURY, bom założyciel klubu. Znacznie lepiej byłoby, gdybyśmy dyskutowali o możliwych usprawnieniach urządzenia, jego zaletach, wadach SONICZNYCH a nie skarbowych, fizycznych itp. Podobnych urządzeniach

Można sobie pomierzyć- jak ktoś dysponuje narzędziami, choćby walizkowymi. A tak dla przykładu: który producent urządzeń lampowych ma miernik lamp? Wiecie może? Jak kupujecie wzmaki lampowe- domagacie się specyfikacji lamp? Nie? No nie wierzę…

A jak o polu elektrostatycznym na płaskich powierzchniach: kto ma miernik? Nie macie a wierzycie w podstawki , stopki, kulki i inne takie? Bez pomiarów? Bo że za drogi?

A fe

Jak możecie wierzyć w odmienność skrzypiec typu Guarneri i Stradivarii, że niby słychać bez pomiarów… Dobre sobie.

Ej ludzie ludzie

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Nie macie a wierzycie w podstawki , stopki, kulki i inne takie?

Tak się składa, że nie wierzę. Przecież asura jest właśnie taka podstawką.

Nie wierzę to jest mało powiedziane. Jestem pewien, że takie coś nie ma wpływu na dźwięk ze względu na wiedzę. Chyba, ze nadal poruszamy się w obszarze wiedzy ezoterycznej a tam już można wiele. Ręce które leczą z telewizora na ten przykład.

Edytowane przez szaman777

Jak możecie wierzyć w odmienność skrzypiec typu Guarneri i Stradivarii, że niby słychać bez pomiarów…

Wybacz to odniesienie w wątku o kawałku deski jest pewnym nadużyciem.

Trudno porównywać słynne skrzypce z czymś takim.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

nieźle jak na szamana

wiara-nie wiara... wszystko jedno czyli to samo

Wybacz to odniesienie w wątku o kawałku deski jest pewnym nadużyciem.

Trudno porównywać słynne skrzypce z czymś takim.

Zręczne

-wątek o kawałku deski

-kawałek deski

dobre dobre

Firma w branży audio ,która osiągnęła sukces i ma wielu zadowolonych klientów. Choc mnie osobiście nie podoba sie jak potraktowali Colina i nic więcej od nich nie kupie.

Problem jest taki ze Was boli mały sukces kolegi z forum i teraz trzeba mu dowalić. Z prawej, z lewej, w czoło, w brzuch, a jak to nie pomoże to miedzy nogi :) Kazdy dorzuca po trochu, wtedy łatwiej się nakręcać i przekonywać do racji zbiorowej. Takie polskie piekiełko. Ale.... dzięki temu mamy prawie 10tys wyświetleń. Za co chyba Rafael powinien być wdzięczny. Zgodnie z zasada: Nie ważne co się mówi, ważne ,ze się mówi :)

a z jakiego powodu Raffell nie ma konta na waszym nowym forum i musiał wrócic na stare śmieci bo tak niektórzy pisza ?czy to prawda

zreszta sam też wróciłeś

tu jest nadal bardzo żle -uprzedzam

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

ma konto na dodatek aktywne

Edytowane przez absinth3

Tak się składa, że nie wierzę. Przecież asura jest właśnie taka podstawką.

Nie wierzę to jest mało powiedziane. Jestem pewien, że takie coś nie ma wpływu na dźwięk ze względu na wiedzę. Chyba, ze nadal poruszamy się w obszarze wiedzy ezoterycznej a tam już można wiele. Ręce które leczą z telewizora na ten przykład.

A ja akurat wierzę.

Zbyt często doświadczyłem zmiany dźwięku przy użyciu polepszaczy.

Niemniej często dzień po takim doświadczeniu już żadnych różnic nie byłem w stanie wskazać albo wyczuwałem wręcz degradację dźwięku.

Wiele lat tym się bawiłem.

Gdy w końcu się wyleczyłem, nagle okazało się, że złożenie sensownego systemu audio jest całkiem proste i stosunkowo tanie.

Dlatego uważam, że tego typu armatura jest nieistotna a najczęściej szkodliwa dla systemu audio.

A biorąc tworzenie legend i kosmicznie ustalone ceny tego typu wichajstrów - dla mnie to co najmniej naciągactwo dla naiwnych i nieosłuchanych o ile nie czyste oszustwo.

Dlatego uważam, że tego typu armatura jest nieistotna a najczęściej szkodliwa dla systemu audio

tu się częściowo zgodzę; dobór jest bardzo trudny a rezultaty często wątpliwe

bardzo często pierwsze wrażenia są zwodnicze- to prawda

Myślałem, że Rafael [jestem spamerem] już dawno opuścił.

Edytowane przez rochu

czy prowadzi tam taki marketing szeptany jak tutaj ?

tu się częściowo zgodzę; dobór jest bardzo trudny a rezultaty często wątpliwe

bardzo często pierwsze wrażenia są zwodnicze- to prawda

Dlatego uważam, że należy się trzymać starych i doświadczonych marek a nie szukać po ekscentrycznych wynalazkach.

Oczywiście ja też wierzę w moc ziół.

Energię płynąca z drzew itp. Jednak nie jest to forum do szerzenia tego typu wiedzy.

Chyba, że Rafaell przyzna, że jego wynalazek jest oparty o wiedzę ezoteryczną czy też np. działa na słuchacza jak powiedzmy enteogeny lub choćby zwykle minerały wpływające na energię duchową to wtedy można zmienić punkt widzenia i nawet uznać, że coś w tym jest.

Koledzy

Wy mnie nieboraka stawiacie w bardzo złej pozycji. Muszę bronić ASURY, bom założyciel klubu. Znacznie lepiej byłoby, gdybyśmy dyskutowali o możliwych usprawnieniach urządzenia, jego zaletach, wadach SONICZNYCH a nie skarbowych, fizycznych itp. Podobnych urządzeniach

Można sobie pomierzyć- jak ktoś dysponuje narzędziami, choćby walizkowymi. A tak dla przykładu: który producent urządzeń lampowych ma miernik lamp? Wiecie może? Jak kupujecie wzmaki lampowe- domagacie się specyfikacji lamp? Nie? No nie wierzę…

A jak o polu elektrostatycznym na płaskich powierzchniach: kto ma miernik? Nie macie a wierzycie w podstawki , stopki, kulki i inne takie? Bez pomiarów? Bo że za drogi?

A fe

Jak możecie wierzyć w odmienność skrzypiec typu Guarneri i Stradivarii, że niby słychać bez pomiarów… Dobre sobie.

Ej ludzie ludzie

Nazywanie tego czegoś "urządzeniem" jest dużym nadużyciem. Tak jak nie jest nim np. zwykłe krzesło czy doniczka. Przecież w tej podstawce nie ma żadnego mechanizm, czy podzespołów zasilanych prądem.

Edytowane przez audiofan01

A jak o polu elektrostatycznym na płaskich powierzchniach: kto ma miernik?

To pole elektrostatyczne na powierzchniach płaskich wpływa u Was na charakterystykę częstotliwościową fali akustycznej, generowanej przez głośniki??? Mój Boże, jak ja dawno do tych szkół chodziłem :-) Fizyka musiała być jeszcze w powijakach :-(

No wybacz Drogi "Absyncie" ale udało ci się całkowicie mnie obezwładnić.

To Ty instrument muzyczny samodzielnie generujący dźwięk porównałeś do kuwety??? A jakież to właściwości soniczne może mieć kocia kuweta, służąca za podkładkę pod rozgałęźnik sieciowy??? Wszak ani jedno, ani drugie, nie generuje dźwięków z zakresu ludzkiego słuchu? Ba, kuweta nie generuje NICZEGO!

O jakim słuchaniu kuwety tutaj się rozprawia i namawia ludzi aby to czynili?

Włodek.

Nazywanie tego czegoś "urządzeniem" jest dużym nadużyciem

Zgodzę się z kolegą. Bardziej pasuje nazwa mebel.

Edytowane przez szaman777

Czyli zaakceptujesz każde głupstwo, które ktoś wyprodukuje?

Wyobraź sobie, ze jestem raczej mocno stąpajacym po ziemi człowiekiem, nie lubię głupoty, naciągactwa itp....ale również nie podoba mi się skreślanie z góry i opluwanie czegoś, z cym się nie miało do czynienia..... tak zwyczajnie...

Z Witkiem od dawna mamy różne spojrzenie na kilka spraw z tego Forum

trudno się z tym nie zgodzić....

Nie używaj proszę zgranego wybiegu, przypisywania wypowiedzi w temacie wątku użytkownikom pełniącym funkcje moderatora, jako zalecenia moderacyjnego.

nie uzywałem żadnego wybiegu... pisałem tylko o zwykłej kulturze wypowiedzi i jak widzę na ten temat też mamy odmienne spojrzenie.....

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Wybacz Gospodarzu ale nie mogłem się powstrzymać gdy to odnalazłem po latach.

I jak tu poważnie traktować to całe QTS bez bólu brzucha od śmiechu?

Posłuchać.

Nie boli, no chyba, że na krakowskich salonach jedzenie jakieś takie starszawe, to faktycznie żaden odsłuch nie będzie "smakował".

(atak personalny)

Na przykładzie tego produktu można zainicjować coś na wzór konkursu anty Oscarów. QRS - zwyciezca pierwszego konkursu MALINY AUDIO 2017. Na finiszu minimalnie wyprzedził listwę SULEK. W sumie z korzyścią dla wykonawcy na zasadzie: nie ważne jak mówią byle nazwy nie przekręcili:)

Nie mam na spam forum konta jestem zbanowany na amen co widać ;)

post-66830-0-23198500-1512760409_thumb.jpg

Tu jest dziwnie ten Rafaell przypominam nick na tym forum od 2006 roku nie może z racji natury ludzkiej używać swojego pierwotnego nicka!!!

Na spam forum na chwilę obecną nie ma takiej segregacji rasowej typu SWÓJ-OBCY dają nawet krnąbrnym chodzącym swoimi drogami pożyć!!!Podobno to tolerancja, empatia i ostatnie co podejrzewam chrześcijaństwo?

Co do hejtu to fantastyczną robotę robi Rochu wraz z Plastikiem i Bumem-Wam lecą odsłony i zwiększenie wiarygodności co do reklam płatnych a mnie dają żyć; na prawdę bardzo dziękuję, bardzo!

Jak bym był podatny na takie socjotechniczne zagrywki to pewnie bym już wisiał na jakiejś gałęzi.

Ze złem pośród ludzi miałem okazję jakiś czas temu obcować tak kiedyś ono wróci do nich w postaci (można się śmiać) nowej karmy.No ale wg. niektórych "po mnie choćby potop"

konta masz zbanowane za wieloletnia obfita dzialalnosc wiec pomysl raczej o swojej naturze

czy na drugim forum masz podobny marketingowy watek ?

instrument muzyczny samodzielnie generujący dźwięk

to doskonałe skrzypce - czyli doskonale obrobione kawałki drewna..... i samodzielnie mogą co najwyżej zgnić....

to, że wydaję piękne dźwieki jest zasługą grającego na nich skrzypka-artysty, w rękach niekompetentnego amatora wydawałyby okropne dźwięki...

choć na pomiarach mogłoby to być niezauważalne;-)

• Moderatorzy

Na przykładzie tego produktu można zainicjować coś na wzór konkursu anty Oscarów. QRS - zwyciezca pierwszego konkursu MALINY AUDIO 2017. Na finiszu minimalnie wyprzedził listwę SULEK. W sumie z korzyścią dla wykonawcy na zasadzie: nie ważne jak mówią byle nazwy nie przekręcili:)

Juz to jest - nazywa sie: „best product of The year” przyznawane przez High-Fidelity p.Pacuły.

-----------------

Tu jest dziwnie ten Rafaell przypominam nick na tym forum od 2006 roku nie może z racji natury ludzkiej używć swojego pierwotnego nicka!!!

Odpowiem, bowiem jest to zarzut kierowany do administracji AS.

To, że wszyscy użytkownicy z premedytacją działający na szkodę tego forum zostali stąd usunięci, lub sami je opuścili z wielką pogardą żądając usuniecia swych kont, wszyscy wiedzą.

Tacy, byli użytkownicy, a szczególnie spamujący naszych użytkowników w celu pozyskania ich dla spamforum, NIGDY pod swymi dla nas haniebnymi nickami, nie maja prawa tu ponownie zaistnieć.

I nie jest to żadna zemsta, tylko jedynie dostępna dla nas sprawiedliwość. Bowiem tak jak przewidziałem w dniach kiedy te zajścia miały miejsce, wszyscy tu powracaliście pod nowymi nickami i wieloma niejednokrotnie klonami, dalej próbując tu narzucać nam sposób prowadzenia naszego Forum. A właściwie powróciliście tu, jak to aż nadto widoczne, dla prowadzenia swych biznesików w branży audio.

To wyjaśnienie nie jest zaproszeniem do polemiki, bo my z wami nie mamy o czy dyskutować w tej materii. I nie ma znaczenia ile lat funkcjonowaliście tu pod starymi nickami. Dla nas pod starym nickiem pozostał tylko spamer!

To pole elektrostatyczne na powierzchniach płaskich wpływa u Was na charakterystykę częstotliwościową fali akustycznej, generowanej przez głośniki???

Gorzej.

To "pole" ma w/g konstruktora oddziaływać na prąd zasilający przepływający przez rozgałęźnik na nim położony...no nie wiadomo jeszcze jak...ale to słychać aż w głośnikach (!)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.