Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  58 członków

Asura Klub
IGNORED

Klub miłośników: produkty ASURA

Rekomendowane odpowiedzi

Gość messier57

(Konto usunięte)

Tak w wieku do 3 lat jest to zrozumiałe. W wieku dorosłym? Zdziecinnienie?

Sprawdzanie czy coś działa jest w wieku dorosłym dziecinne? :D Powodzenia w życiu życzę.

A wiesz, jakieś naście lat temu przez fora samochodowe przetoczyała się fala entuzjazmu związana z magnetyzerami. Ileż cmokania było jak to wspaniale działają, wzrasta moc, spada spalanie...

I była spora grupa, która potwierdzała działanie.

Bez sprawdzania wiem, że to nie działało, bo nie miało takiego prawa.

Czy wszystko trzeba sprawdzać? Nawet największą bzdurę?

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Sprawdzanie czy coś działa jest w wieku dorosłym dziecinne?

Jak się ma choćby podstawową WIEDZĘ i doświadczenie życiowe, można większość bajek w które się wierzyło dzieckiem będąc...włożyć właśnie między bajki - masz tego deficyt?

Brunetki pewnie bez sprawdzania są do kitu; dobre są tylko blondynki. Jak takie coś z czymś czarnym na głowie może działać, wszyscy się ślinią na widok blondynek to wiadomo LOL
A wiesz, że jedne , lepszych to Czeszki? W dodatku drobne brunetki, które dodatkowo są solistkami operowymi.

Tylko takich nie ma zbyt dużo na rynku, co najwyżej można poszukać na wtórnym.

Edytowane przez hafis

Drobne czyli bez cycków? Jak to może działać?
Chyba dość długo ma świecie żyjesz, żeby wiedzieć, że drobna niekoniecznie jest bezbiuściem.

Brunetki pewnie bez sprawdzania są do kitu; dobre są tylko blondynki

Bardzo trafna paralela - sprawdzanie działania "kuwety" daje równie ważkie wyniki jak porównywanie lepszości blondynek nad brunetkami lub odwrotnie.

Edytowane przez iro III

Zdecydowanie staję po stronie brunetek!

Oczywiście blondaski mają swoje zalety, ale są bardziej gadatliwe

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

• Redaktorzy

Bardzo trafna paralela - sprawdzanie działania "kuwety" jest równie daje równie ważkie wyniki jak porównywanie lepszości blondynek nad brunetkami lub odwrotnie.

Oczywiście. Bo przecież bez sprawdzania wiadomo, ze brunetka nie zadziała z powodu braku platyny. Nie bez powodu mówi się "platynowe włosy". Brunetki po prostu mają za mało platyny dla zapoczątkowania reakcji.

Użytkownik iro III dnia 12.12.2017 - 11:45 napisał

Jak się ma choćby podstawową WIEDZĘ i doświadczenie życiowe, można większość bajek w które się wierzyło dzieckiem będąc...włożyć

Przeczysz sam sobie Ile QRS-ów Humanizatorów czy podobnych urządzeń kolego testowałeś

To nie ja przeczę sobie - to Ty (udajesz) nie rozumiesz - już sam pomysł testowania tego czegoś jest równie baśniowy jak testowanie rowerku, którego zdjęcie już wcześniej zamieściłem.

Brunetki po prostu mają za mało platyny dla zapoczątkowania reakcji

mają za to dużo czarnego tła

Produkcja kabli wymaga niewielkich nakładów i odrobiny propagandy.

Nie zgodzę się.

Produkcja kabli, zwłaszcza tych niszowych, egzotycznych i kosmicznie skalkulowanych składa się prawie wyłącznie z propagandy.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Ale za to jakie ono jest czarne, panowie, jakie czarne... !

Spokojnie- umiar zdobi młodzieńca

Czy można zdefiniować to określenie?

I podać powód jego używania?

Bo to nie jest chyba właściwe zachowanie...

Bardzo proszę.

Spamforum, to nazwa używana przez nas, Użytkowników Forum "Audiostereo". Określamy tak forum budowane przez byłych użytkowników AS, którzy utworzyli forum konkurencyjne przy pomocy spamowania Użytkowników AS w celu ich zwerbowania na własne. Dodatkowo opuszczający AS spamerzy czynili wszystko, aby naszemu forum zaszkodzić licząc że ono upadnie.

Ta nazwa "spamforum" ściśle określa czym dla nas owo forum jest i będzie u nas stosowana zawsze, aby samo "spamforum" i jego główni spamerzy byli u nas zawsze pamiętani.

Gość messier57

(Konto usunięte)

Jak się ma choćby podstawową WIEDZĘ i doświadczenie życiowe, można większość bajek w które się wierzyło dzieckiem będąc...włożyć właśnie między bajki - masz tego deficyt?

I to jest własnie problem dużej liczy ludzi dorosłych. Cos tam widzieli, cos tam słyszeli i myślą ,ze wszystko już wiedza.

Problem jest taki ze człowiek powinien uczyć się cale życie. A jak usiądzie na laurach jak Wy to później pisze takie pierdoły na forach.

Na NA zaczyna się wątek o węglowych interkonektach. Kolega C zaczyna produkcję, czy coś sprzedał- nie wiem, ale jak ktoś zaczyna to może nie od sprzedaży co?

No popatrz. I nie ma hejtu jak na węglowe VDH? Przecież to nie może działać dobrze. ;)

A ja sobie myślę, że chyba jeszcze nie było klatki Faradaya dedykowanej do audio.

Niewielka, np 50x40x30 cm aby zamknąć w niej listwę zasilającą.

Co tym sądzicie?

Edytowane przez rochu

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

I nie ma hejtu jak na węglowe VDH? Przecież to nie może działać dobrze. ;)

Mowa...

To zaczynamy? Bo u mnie w aucie OK

A poważnie- muszę to wypożyczyć, bo... z Asura może być odjazd całkowity. Ale spokojnie: najwcześniej luty. Styczeń dla Asury

Jest forum, w którym jest znacznie więcej kultury, niż tu.

Nie kłam i nie prowokuj, bo jak bardzo chcesz możemy tu przytoczyć ogromną "kulturę wypowiedzi" głównych założycieli/moderatorów spamforum, pochodzących z tej oazy wykwintnej dyskusji.

I to jest własnie problem

Problemem jest nie rozróżnianie spraw oczywistych od tych, które z braku własnego doświadczenia (wiedzy) można i trzeba samemu sprawdzić.

Sprawdzałeś już kiedyś dwa gwoździe w "kontakcie"?

Jeśli nie to dlaczego teraz tego nie zrobisz?

Faktem jest jednak, że ilość niemerytorycznych wpisów jest podziwu godna. Żeby w tak prostej sprawie tyle bełtać... Nawet śmiechu nie warte

Miernej proweniencji wiedza i argumentacja oczywistej konduity (o czym wyżej). Oczywiście - nie próbować, bo może trzeba by odwołać to .... (tu nie znajduję odpowiedniego słowa)

To wyłącznie Twoja decyzja, że wątek klubowy miłośników prowadzisz jak zwykły wątek dyskusyjny. Sam wybrałeś te formę z premedytacją, ponieważ kilka razy przypominałem ci o uprawnieniach gospodarza klubu.

Wybrałeś taka formę, to taka pozostanie.

Sprawdzałeś już kiedyś dwa gwoździe w "kontakcie"?

A czy kolega wie jaka jest najczęstsza przyczyna oparzeń elektrycznych w USA i to u dorosłych?

Niewiarygodne, ale tak mówiła statystyka ok 2005 roku

To było sprawdzanie JĘZYKIEM czy jest prąd czy nie...

A ja sobie myślę, że chyba jeszcze nie było klatki Faradaya dedykowanej do audio.

Niewielka, np 50x40x30 cm aby zamknąć w niej listwę zasilającą.

Co tym sądzicie?

Super!

A większe - "dedykowane" (koniecznie trzeba użyć tego określenia - bo "mądrzej" brzmi) do wzmacniaczy, źródeł, dłuższe i węższe do kabli, może nawet do kolumn?

Z blond-platynowych drucików.

Sam wybrałeś te formę z premedytacją

Co? miałem zbanować 85% uczestników? W stosownej chwili pewnie będzie trzeba. Zapewniam

To było sprawdzanie JĘZYKIEM czy jest prąd czy nie...

Cóż to sugerujesz? Że kol. "messier" miałby być aż tak głupi jak część (nawet liczna) amerykanów?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.