Skocz do zawartości
IGNORED

Usher r1.5 ? Końcówka do Sonus Faber Cremona.

darek89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chce kupić końcówkę mocy do Sonus Faber Cremona. Końcówka musi być wydajna prądowo, dobrze znosić impedancje rzędu 2 ohm. Brzmieniowo neutralna ale zarazem z mocnym dołem. Zamierzam w przyszłości kupić dobry przedwzmacniacz lampowy. Używana do około 8 tyś.

Moim typem jest Usher r1.5.

Ktoś ma jeszcze jakieś propozycje ?

Ktoś zna dobrze Usher r1.5 ?

Pozdrawiam

Mój kolega posiada S.F. Cremona, po wielu zmianach zasilania (wzmacniaczy), pozostał przy integrze Krell. Starszy model ,cyferek nie pamiętam.

Dalej nie szuka, może to dobry trop. Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Dokładniej jakaś konkretna końcówka? O Usher słyszałem wiele dobrego, o krellu różnie już. Usher mocny dół, barwa i coś z lampy. Czego chyba próżno szukać w krellu. Ale wezmę pod uwagę jeszczd Krella ale jaki dokładnie warty jest uwagi? Barwa to podstawa.

Dokładniej jakaś konkretna końcówka? O Usher słyszałem wiele dobrego, o krellu różnie już. Usher mocny dół, barwa i coś z lampy. Czego chyba próżno szukać w krellu. Ale wezmę pod uwagę jeszczd Krella ale jaki dokładnie warty jest uwagi? Barwa to podstawa.
Też kiedyś myślałem o tej końcówce. Całość wygląda dobrze i powinna zagrać.

Coś mi się skojarzyło z klasą A. Stąd wątpliwość, czy warto ryzykować konfrontację z tymi 2 ohm.

W zasadzie jak patrzę na zdjęcie , na tabliczce na panelu przednim jest napisane "A"

Wg. mnie dobrze "błądzisz" szukając do tej końcówki pre. lampowego. Z moich doświadczeń mogę powiedzieć, że z np. LS ARC gra trochę za jasno, po wpięciu pre lampowego nabrało to u mnie kolorytu i jakby głębokości.

U mnie końcówka grała z AP Avantii II i Danish Physics Point Zero 2 a w tym przypadku to 2 x 18-cm Scan-Speaki i nie brakowało niczego.

Nie deprecjonuję Krell-a ale moje ucho i w mój zestaw pokazał wyższość Usher-a.

Na czym polegała ta wyższość ? I jsk zachowały się niskotonowce w porównaniu z innymi wzmacniaczami ? Czytałem że Usher ma mocny dół. Pisząc "błądzisz" masz na myśli że idę w złym kierunku czy też inaczej?

Piszę swoją opinie i zaznaczam, że nie chciałbym tu rozpocząć kolejnej wojny o wyższości.....

Błądzisz oczywiście tak jak napisałem w pozytywnym znaczeniu.

Bas tej końcówki rzeczywiście jest mocny ale różnice polegają tu na odczuciach krótki, zwięzły, rozlany.

AP Avantii i Danish-e są trudnymi kolumnami i wg. mnie potrzebują dużooo prądu żeby zagrały krótkim i szybkim basem i całym pasmem - ja tak lubię - całym pasmem na tyle na ile pozwalają ich ograniczenia.

Przy R 1.5 było więcej przestrzeni, więcej powietrza? i czuć było że całość przekazu jest pod kontrolą, niektórzy piszą "bas był trzymany za mordę", nie umiem pisać audiofilskich recenzji, sorki.

Oczywiście tak było u mnie w moim pomieszczeniu i w moim zestawie (aktualnie całkowicie inny).

Słuchałem przez dłuższy czas końcówek R1.5 , Kav250A i integry kav300i w jednakowym czasie i warunkach i mogę śmiało powiedzieć , że wybrałbym ushera .

Jest bardzo wydajny piec dość neutralny i szybki , chyba będzie lepszy właśnie do głośników grających po ciepłej stronie.

Jestem tego samego zdania , że dobra lampa jak najbardziej pasuje do ushera.

Miałem tego Ushera i jakoś mnie nie zachwycił. Może dlatego ,że sterowałem go bezpośrednio z wyjścia ML390 S.

Poszukałbym na twoim miejscu Krella FPB 200c lub starszą 300. Levinsona z pierwszej serii 300 bym odpuścił.

Polecam także:

Starsze Classe CA 200,300 ,400.

BAT VK 500 .Jak znajdziesz nie grzebany...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.