Skocz do zawartości
IGNORED

Wciąż szukam, może mi pomożecie w wyborze

Shrek.pl

Rekomendowane odpowiedzi

VMS20 mk2 mam też z oryginalna igłą, ale raczej będę też sprzedawał

igłą jestem zainteresowany - ile grała?

Generalnie rozwiń temat może być na PW.

Od wczoraj u mnie gra CS Blue.

Napiszę krótko.

Brumi, szumi. To nie dla mnie.

Nawet gdy zasilacz (w osobnej obudowie) oddalę na znaczną odległość.

Zapowiadał się b. ciekawie dopóki nie wykryłem tych zakłóceń.

Lada chwila spodziewam się pre forumowego. Zobaczymy co to potrafi.

Od wczoraj u mnie gra CS Blue.

Napiszę krótko.

Brumi, szumi. To nie dla mnie.

Nawet gdy zasilacz (w osobnej obudowie) oddalę na znaczną odległość.

Zapowiadał się b. ciekawie dopóki nie wykryłem tych zakłóceń.

Ja właśnie kilka dni temu się pozbyłem po nastu latach choć uważałem go za ideał szczególnie z Amplifonem WT40II, wszystko nawet w tym stareńkim dokładnie tak samo, brumi, szumi, zasilacz dedykowany, przełączyłem na wbudowane pre w Onkyo i poezja nastała, ani żadnych buczeń, bo już myślałem, że to KD coś wnosi, a on cichy jak ninja, więc chyba CS należy powoli szerokim łukiem, skoro nowa konstrukcja to ten sam efekt.

Muzyka daje moc ciału, pogodę zmysłom i nieśmiertelność duszy!

Ja właśnie kilka dni temu się pozbyłem po nastu latach choć uważałem go za ideał szczególnie z Amplifonem WT40II, wszystko nawet w tym stareńkim dokładnie tak samo, brumi, szumi, zasilacz dedykowany, przełączyłem na wbudowane pre w Onkyo i poezja nastała, ani żadnych buczeń, bo już myślałem, że to KD coś wnosi, a on cichy jak ninja, więc chyba CS należy powoli szerokim łukiem, skoro nowa konstrukcja to ten sam efekt.

Nie mam u siebie nowej konstrukcji ale jedną z ostatnich.

Już schowałem do pudełka i czekam teraz na dzwonek do drzwi z kurierem :)

Ja nie czekam, słucham na wbudowanym w Onkyo i nie jest źle, nic nie zmieniam, bo wiem, że i tak pójdę

w MC niedługo, to po kiego grzyba znowu mam kupować, potem sprzedawać i tak w kółko-macieju :-)

Idę za Waszą radą, cierpliwie do celu, już mam nawet niezłe wyniki edukacyjne :-)

Ja nie czekam, słucham na wbudowanym w Onkyo i nie jest źle, nic nie zmieniam, bo wiem, że i tak pójdę

w MC niedługo, to po kiego grzyba znowu mam kupować, potem sprzedawać i tak w kółko-macieju :-)

Idę za Waszą radą, cierpliwie do celu, już mam nawet niezłe wyniki edukacyjne :-)

Oooo proszę, czyli jednak MC bedzie? I to niedługo? :D

No jest to wyższa szkoła jazdy, chociaż dobra MMka też potrafi dawać frajdę i szczegół.

AT OC9, którą gram od kilku dni przy dobrym preampie to już na prawdę taki poziom, że chyba wyżej nie będę próbował iść - tak ze zdrowego rozsządku... no CHYBA ŻE trafi się jakaś okazja na coś innego lepszego / wyższego. Wreszcie jest rozdzielczo, szczegółowo, ale nadal muzykalnie, może nie jest to tak neutralny/zerowy poziom jak w przypadku większosci Ortofonów, ale frajda jest niesamowita.

Oooo proszę, czyli jednak MC bedzie? I to niedługo? :D

No jest to wyższa szkoła jazdy, chociaż dobra MMka też potrafi dawać frajdę i szczegół.

Nie będzie tak szybko, na razie z tą AT jest świetnie, a kasa jaką wpakowałem w odbudowę płytoteki

nie pozwala mi aż tak zaszaleć, bo więcej jak dobre pre i Twoja AT OC9 :-)

Wszystko co kupuję, to lata 80, 90 w oryginałach i nie śmieci zużyte, a cenne egzemplarze EX+ i NM,

a to musi kosztować, no i nowe wydania ACTa, ECM itp wytwórni, więc poszalałem na grubo z budżetem.

Nie będzie tak szybko, na razie z tą AT jest świetnie, a kasa jaką wpakowałem w odbudowę płytoteki

nie pozwala mi aż tak zaszaleć, bo więcej jak dobre pre i Twoja AT OC9 :-)

Wszystko co kupuję, to lata 80, 90 w oryginałach i nie śmieci zużyte, a cenne egzemplarze EX+ i NM,

a to musi kosztować, no i nowe wydania ACTa, ECM itp wytwórni, więc poszalałem na grubo z budżetem.

Hahaha, no widzisz, to ja wolniej z płytami na razie, ale miałem parę miesięcy że i 500 i 1k szło jak startowałem od nowa. Ale akurat to (raczej) dobra inwestycja.

A zapach i dotyk starych wydań są bezcenne :)

Stare są super, pachną, mam gościa, który ma spore zasoby i bardzo delikatnie je wyprzedaje,

każda płyta od niego jest w zasadzie NM+, on je ocenia na EX, ale uwierzcie mi, każda jest tak

pięknie czysta, okładka jak z fabryki. Dzisiaj odebrałem 16 kolejnych, to wielka przyjemność.

Dostałem też prezent, który na szczęście mam z paragonem i jutro jadę oddać i w tej kwocie

kupię 5 innych od gościa zaufanego, sami zobaczcie jak dzisiaj wydaje się płyty, niby super

jakość i dobra wytwórnia, tak mojemu dziecku pani zachwalała, że to jest świetne wydanie ...

Ramie podskakuje jak na bruku Starego Rynku w Poznaniu, a o jakości nagrania przemilczę.

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

docisk czasem się przydaje do takich niespodzianek

Mam, nie daje nic, bo środek jest ok, sam początek każdej z trzech, pierwsze utwory są z taką wajchą

i do tego jakość, szkoda słów, płasko i bez żadnego smaku, jak trójka w południe między politykami ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wynalazek fajny, ale jak to waży 3,8 lb to ok 1.8kg - powiedziałbym że na większość normalnych gramofonów bardzo duże obciążenie dodatkowe.

Niemniej jednak chętnie by, sprawdził jak się to spisuje :)

Myślę, że szaleństwo lekkie :-) Jakby mi mea zależało na jakimś ważnym materiale krzywym,

to mamy w Poznaniu w sklepie na Szewskiej maszynę do prostowania, za 10,-/szt. prostują.

Profesjonalne mycie też jest w ofercie 5,-/szt. i sprawdziłem, działa, bez skuchy myją :-)

Wiem, że najlepiej umyć samemu itd. ale miałem do kąpieli może 10 krążków, to nie będę

kupował myjni ani babrał się w robieniu płynów. Jak przyjdzie czas, kupi się myjnię oczywiście.

Wynalazek fajny, ale jak to waży 3,8 lb to ok 1.8kg - powiedziałbym że na większość normalnych gramofonów bardzo duże obciążenie dodatkowe.

dla dierect-a to i owszem , natomiast dla łożyska takiego thorensa nie robiłoby to większego problemu , gorzej jak talerz jest miękko zawieszony to wieczne regulacje mogłyby solidnie wkurzać .

Znakomicie się spisuje. Mój talerz wazy coś 25 kg więc te dodatkowe ok. 2 kg nie robi specjalnej róznicy.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Znakomicie się spisuje. Mój talerz wazy coś 25 kg więc te dodatkowe ok. 2 kg nie robi specjalnej róznicy.

Pozdro

My tu brąz drążymy a Ty nam od razu tu o złocie :D

a dodatkowa masa na obwodzie o większym promieniu nie wpływa na obroty ? Nie wymaga to dodatkowej korekcji obrotów ?

a dodatkowa masa na obwodzie o większym promieniu nie wpływa na obroty ? Nie wymaga to dodatkowej korekcji obrotów ?

Talerz o tej samej wadze ale o wiekszej średnicy zagra lepiej od tego z mniejszą :)

Przy takim outer ringu nie będzię problemu , a nawet będzie jeszcze lepiej .

Gość rydz

(Konto usunięte)

Nie da się żadnym outer ringiem zlikwidować stałych/zaistniałych naprężeń na płycie , one co najwyżej zostaną przeniesione z obrzeża płyty w inne jej miejsca .

Talerz o tej samej wadze ale o wiekszej średnicy zagra lepiej od tego z mniejszą :)

Przy takim outer ringu nie będzię problemu , a nawet będzie jeszcze lepiej .

chodzi mi bartek bardziej o walory użytkowe , nie wgłębiając się w brzmienie , czy fizykę teroretyczną . Ciekaw jestem czy dodatkowa masa go nie przyspiesza.

Nie da się żadnym outer ringiem zlikwidować stałych/zaistniałych naprężeń na płycie , one co najwyżej zostaną przeniesione z obrzeża płyty w inne jej miejsca .

Coś jest w tym co piszesz , super :)

chodzi mi bartek bardziej o walory użytkowe , nie wgłębiając się w brzmienie , czy fizykę teroretyczną . Ciekaw jestem czy dodatkowa masa go nie przyspiesza.

Kiedy może sprawdzimy .

Nie pamietam czy musialem "dodać" obrotow na talerzu. Anyway wszystko chodzi stabilnie. Bez dwoch zdań rozwiązanie godne polecenia o ile gramofon umozliwia jego zastosowanie. Kapelusze, ktore wywalały igłę z rowa z outeringiem chodzą stabilnie. A niektore to białe kruki warte wiecej niż sam outering. Ja mam firmowe rozwiązanie Kenwooda DS-20 tj. outering plus dodatkowa ceramiczna "mata". Docisk inny niż firmowy Kenwooda.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Nie pamietam czy musialem "dodać" obrotow na talerzu.

dosyć filigranowy ten ring i zbytnio średnicy talerza nie powiększa , a brak dodatkowych 100 kg na obwodzie za pewne też nie wpływa za bardzo na obroty . Ten z filmiku podejrzewam , że ma znacznie większy wpływ , bo raz na pewno zmienia się bezwładność , no i ciężar a co za tym idzie tarcie na łożysku.

tylko w jakim stopniu to autor filmiku zapomniał pokazać :/

• 2 tygodnie później...

Mam pytanie do Was, bo znowu nadziałem się na zniszczoną płytę i aż żal i szlak mnie trafia.

Tym razem kupiłem na Alle, stan "doskonała", jest tak w dwóch po sobie miejscach wgnieciona

na rozbiegu i wgłąb pierwszego utworu na jakiś 1 cm, że nie da się od początku włączyć, strach

o igłę, że wypadnie tak wkładką trzepie. Sprzedający twierdzi, że to niska temperatura i transport

zły i takie tam. Wg mnie i mojej wiedzy niska temp utwardza winyl i może on prędzej pęknąć jak

się trwale odkształcić w taki sposób. Takie coś, to długotrwałe ugniatanie czymś pozostawiło,

ten twierdzi, że wczoraj przed wysyłką we dwóch sprawdzali, żeby była pewna, bo ja ponoć

wymagający jestem i tu się wydało, że to ojciec kogoś, kto mi wysłał tą podrapaną i zwracałem.

Twierdzą, że to w transporcie, choć pudełko całe, żadnych wgniotów, nic, a do tego jechały dwie

w jednym, złożone razem i jedna jest jak deseczka płaska, w super stanie, a ta wygięta z banią.

Szkoda, bo dźwiękowo ideał, pierwsze tłoczenie, Ella Fitzgerald - These Are The Blues (Lp Verve)

i tu mnie szlak trafia, że tak się trafiło, ale do tego gość mi wmawia, że byłą idealna i to inpost ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.