Skocz do zawartości
IGNORED

konto testowe Qobuz jak założyć w Polsce

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Bogusław_59825,

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Klejson napisał:

czy ja będę mógł bez problemowo używać tego konta na swoich urządzeniach w Polsce ?

Nie zainstalujesz apki Qobuz na telefonie w Polsce. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Nie zainstalujesz apki Qobuz na telefonie w Polsce. 
Zainstaluje, na androidzie tworzy się konto Google za pomocą vpn kraj np UK, druga opcja instaluje się apke ściągnięta z internetu

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Konto da się założyć nawet z Polski. Problem jest z płatnościami. Sprawdza w jakim kraju masz kartę/bank. PayPal-a nawet nie puści.

Wszystko zrobię na terenie Niemiec,  apke też mogę tam pobrać robić opłaty itp.

Tylko czy będzie mi potem to konto działać w PL

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

3 minuty temu, Klejson napisał:

Wszystko zrobię na terenie Niemiec,  apke też mogę tam pobrać robić opłaty itp.

Tylko czy będzie mi potem to konto działać w PL

Konto działa bez problemu. Problemy są z płatnościami - weryfikacja banku/karty i z instalacją apki - nie ma znaczenia skąd pobierasz, tylko jaki kraj masz ustawiony w koncie google/apple

14 minut temu, Łukasz_72159 napisał:

Przecież aplikacja działa normalnie

Nie jest dostępna w sklepie Play.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

13 minut temu, Piopio napisał:

Bo masz ustawioną Polskę. W AppStore też trzeba zmienić kraj użytkowania, ale trzeba uważać jeśli ma się podpięte pod konto subskrypcje, płatności itp.

Bez problemu można pobrać wersję na PC (chyba nawet bez VPN). Jeśli streamer obsługuje qobuza to też działa bez żadnego vpn. Na komórce ostatecznie można użyć mConnect, jeśli ktoś nie chce się bawić w zmiany kraju na koncie.

To nie zainstalujesz, czy nie ma jej w sklepie Play?

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

9 minut temu, imbryk82 napisał:

To nie zainstalujesz, czy nie ma jej w sklepie Play?

Nie ma w sklepie Play - dla naszej lokalizacji. 

Edytowane przez Piopio

To po co wprowadzać ludzi w błąd?

Aplikację można zainstalować na telefonie w minutę.

2 godziny temu, imbryk82 napisał:

To po co wprowadzać ludzi w błąd?

Aplikację można zainstalować na telefonie w minutę.

Fakt apkę można zainstalować ale nie da się za jest pomocą obsługiwać streamera. ☹️

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fakt apkę można zainstalować ale nie da się za jest pomocą obsługiwać streamera.
Do tego trzeba mieć qobuz connect. A to niezbyt popularne rozwiązanie (chyba). Natomiast można obsługiwać za pomocą aplikacji mconnect, bubbleupnp, roon i pewnie kilka innych

8 minut temu, imbryk82 napisał:

Do tego trzeba mieć qobuz connect. A to niezbyt popularne rozwiązanie (chyba). Natomiast można obsługiwać za pomocą aplikacji mconnect, bubbleupnp, roon i pewnie kilka innych

Qobuz connect ? Możesz napisać coś więcej na ten temat/podać link do opisu tej opcji ?

2 godziny temu, dlmtb napisał:

Fakt apkę można zainstalować ale nie da się za jest pomocą obsługiwać streamera. ☹️

Ja nie mam z tym żadnych problemów.

Problemy jakie mogą wystąpić na terenie Polski to instalacja apki do fonów z Andkiem 13 i nowszych, na 11 bez problemowo zainstalowałem.

No i problemem może być płatność, jeśli nie mamy konta w zagranicznym banku.Tak po za tym wszystko i na wszystkim działa bez problemu.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Godzinę temu, Zbi_Rek napisał:

Qobuz connect ? Możesz napisać coś więcej na ten temat/podać link do opisu tej opcji ?

Nie wiem czy to jest Qobuz Connect, ale działa na tej samej zasadzie jak Tidal Connect.

Puszczamy utwór z Qobuza na fonie czy tablecie,klikamy w niego by się powiększył na cały ekran i klikamy w ten kwadracik  w prawym górnym rogu, pokaże się na co możemy go przesłać ,zatwierdzamy i leci na naszym zatwierdzonym sprzęcie.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

2 minuty temu, treinerek napisał:

Nie wiem czy to jest Qobuz Connect, ale działa na tej samej zasadzie jak Tidal Connect.

Puszczamy utwór z Qobuza na fonie czy tablecie,klikamy w niego by się powiększył na cały ekran i klikamy w ten kwadracik  w prawym górnym rogu, pokaże się na co możemy go przesłać ,zatwierdzamy i leci na naszym zatwierdzonym sprzęcie.

Qobuz nie ma opcji connect 🤭

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, Zbi_Rek napisał:

Qobuz nie ma opcji connect 🤭

Działa w ten sam sposób jak Tidal Connect,tylko lepiej jest po Mconnect bo wtedy nie ma ograniczenia do 96kHz a idzie do 192kHz jak na zdjęciu wyżej.

Tu masz screen ,naciskasz ten kwadracik w prawym górnym rogu i łączysz się connect ze sprzętem.

Qobuz Connect.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 minut temu, treinerek napisał:

Ukryta Zawartość

Działa w ten sam sposób jak Tidal Connect,tylko lepiej jest po Mconnect bo wtedy nie ma ograniczenia do 96kHz a idzie do 192kHz jak na zdjęciu wyżej.

Jest napis connect ale to nie jest bezpośrednia obsługa Qobuz ze strony/apki

Ukryta Zawartość

5 minut temu, Zbi_Rek napisał:

Jest napis connect ale to nie jest bezpośrednia obsługa Qobuz ze strony/apki

A czyja to jest bezpośrednia obsługa?

Na tym poziomym zdjęciu to jest obsługa Mconnect, ale na tym screenie masz bezpośredni connect z Qobuza.

Edytowane przez treinerek

6 minut temu, treinerek napisał:

A czyja to jest bezpośrednia obsługa?

sam pisałeś, jak w Tidal connect, czyli korzystasz z bezpośrednio Qobuz app, a nie z innej aplikacji np. mConnect

connect oznacza właśnie połączenie ze sprzętem przez dlna player

Edytowane przez Zbi_Rek
2 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

sam pisałeś, jak w Tidal connect, czyli korzystasz bezpośrednio Qobuz app 

Ale o co ci w końcu chodzi? 

Tak korzystasz bezpośrednio z Qobuz app i działa w identyczny sposób jak Tidal Connect! 

2 minuty temu, treinerek napisał:

Ale o co ci w końcu chodzi? 

Tak korzystasz bezpośrednio z Qobuz app i działa w identyczny sposób jak Tidal Connect! 

Nie, nie, nie 😱 załącz screen pojawiący się oo kliknięciu w znaczek w górnym rogu

Edytowane przez Zbi_Rek
1 minutę temu, Zbi_Rek napisał:

Nie, nie, nie 😱

Tak, tak, tak! Wiem w jaki sposób korzystam z Qobuza. 

Ukryta Zawartość

5 minut temu, treinerek napisał:

Tak, tak, tak! Wiem w jaki sposób korzystam z Qobuza. 

bzdura, nie masz wszystkich funkcji 1/1 jak w aplikacji natywnej. 

EOT

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zbi_Rek

Tak bo ty wiesz jakie ja mam funkcje! 

21 minut temu, treinerek napisał:

Tak bo ty wiesz jakie ja mam funkcje! 

wyluzuj, nie dociera do Ciebie, to żyj w przekonaniu że jest  Qobuz connect. Jako jedyny na świecie 😂

• 1 miesiąc później...
W dniu 3.02.2023 o 15:49, marek.pap napisał:

Korzystam z konta od tego sprzedawcy już 3 lata. Wykupuję subskrypcję na rok i przed końcem okresu ważności dostaję przypomnienie.

"Your Qobuz Studio Premier Subscription will end the 25 february 2023"

Witam

Też mam od sellixa. Potwierdzam wszystko idealnie od miesięcy. Uczciwy gość.

Na  Macbooku idealnie aplikacja się zainstalowała i chodzi ale chciałbym zainstalować aplikację Quboza na iPadzie 
Niestety w polskim regionie Apple nie ma apki Qubuza , nie ma więc jak zaisntalować. 😞 
Czy komuś się może udało apką Qubuza skąś ściągnąć lub jakoś odblokować region w Appstore żeby na iPadzie dała się zainstalować? Byłoby super mieć sterowanie tą aplikacją z iPada też.

Z góry dziękuję za  info w  tym temacie 🙂

Edytowane przez Marek333
  • Pokaż nowe odpowiedzi