Skocz do zawartości
IGNORED

konto testowe Qobuz jak założyć w Polsce

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Bogusław_59825,

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Marku ale na tą zmianę regionu w Appach (bo to wszystkie zalogowane Apple ID by się  posypały)  nie piszę się na pewno. To co mam i tak mam nadmiarowo z obsługą  i jestem szczęśliwy i mi już wystarczy więc Region sobie w spokoju zostawiam nie dotykam 
Miłego dnia

Przepraszam, ale wątek jest już jak wielki chiński mur: długi, bez końca i widać go z kosmosu a czytać nie da rady od deski do deski 😉 czy było tu coś o kupnie kont ale dla deezer'a? Kiedyś tego było trochę po internetach a teraz nie mogę jakoś nic znaleźć...

6 godzin temu, basic44 napisał:

czy było tu coś o kupnie kont ale dla deezer'a?

Zwłaszcza, że temat dotyczy Qobuz. Jak się tak zastanowić, o kupnie biletów na basen też nie było. A to niedopatrzenie 🤔 A jest jakiś problem z abonamentem na Deezer? Choćby z poziomu konta w aplikacji? 

Godzinę temu, piotrek7 napisał:

Zwłaszcza, że temat dotyczy Qobuz. Jak się tak zastanowić, o kupnie biletów na basen też nie było. A to niedopatrzenie 🤔

🤣👍

Edytowane przez Zbi_Rek
chichot przewlekły

Bo mało tu dryfowania od głównego nurtu heh. Mnie chodziło o zakup kont po promocji ew. tak jak qobuz na serwisach typu mysellix. Ale panom się chciało pisać odpowiedź chyba tak żeby coś napisać ;)

Uzupełniając: były takie kiedyś możliwości m.in. na mysellix Ale sprzedawcy zniknęli. Uprzedzając inteligentne riposty: mam konta legalne konta wszystkich serwisów. A jak się ogarnięcie i coś znajdziecie to dajcie znać.

A że wątek dotyczy zakładania konta ma qobuz to przez analogiezapytalem o deezer. Mogę założyć osobny wątek ale tylko jak obiecacie, że będziecie się w nim udzielać. Koniecznie wy dwaj 😅

Mam wolne miejsce w tak zwanej rodzinie Qobuz'a. Plan Qobuz Studio Family. Roczny abonament, region Wielka Brytania. Oczywiście konto własne na prywatnym adresie email. Niestety nie wychodzi to super tanio. Jeśli ktoś zainteresowany to proszę o kontakt po przez prywatną wiadomość..

Edytowane przez dfx5
19 godzin temu, basic44 napisał:

Bo mało tu dryfowania od głównego nurtu heh. Mnie chodziło o zakup kont po promocji ew. tak jak qobuz na serwisach typu mysellix. Ale panom się chciało pisać odpowiedź chyba tak żeby coś napisać 😉

Uzupełniając: były takie kiedyś możliwości m.in. na mysellix Ale sprzedawcy zniknęli. Uprzedzając inteligentne riposty: mam konta legalne konta wszystkich serwisów. A jak się ogarnięcie i coś znajdziecie to dajcie znać.

A że wątek dotyczy zakładania konta ma qobuz to przez analogiezapytalem o deezer. Mogę założyć osobny wątek ale tylko jak obiecacie, że będziecie się w nim udzielać. Koniecznie wy dwaj 😅

No właśnie były takie możliwości, bo chyba to powinienem mieć jeszcze w zakładkach na kompie, tylko muszę poszukać. Na jednej z nich właśnie u Selixa można było oprócz Qobuza, wykupić Tidala, Deezera i jeszcze jeden serwis ale nie pamiętam jaki. Będę musiał poszukać, ale to może potrwać. Choć chyba i w tym temacie, tylko na jednej że wcześniejszych stron ten link był wystawiany. 

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Podziwiam  że chce wam się tyle kombinować z  qobuz. Ja.mam konto może od roku  i nie widzę  nic nadzwyczajnego w tej platformie. Malo tego kilka płyt polskich wykonawców zostało usunięte, kolejny problem to kiedy jestem w Polsce nie mam.na czym słychać muzyki bo żaden mój sprzęt  nie współpracuje z qobuz. Aa i takie cos jak no. płyta  Chris Jones (moonstruck)pokazuje Tylko jedna płytę a drugiej brak,pytalem kolegi czy na tidal jest tak samo ale on.mowi ze tam są dwie płyty. Ostatnio nawet myślałam czy nie przejsc na  Amazon ale mój M1T  ma z nim problemy. Ale naprawdę mieszkając w Polsce  nie zawracał bym sobie  d....qobuz. 

Edytowane przez Ronaldo9
6 minut temu, Ronaldo9 napisał:

Ale naprawdę mieszkając w Polsce  nie zawracał bym sobie  d....qobuz. 

Dopóki TIDAL nie miał FLAC Hi-Res to był sens posiadania QOBUZ. Czasami coś jest na QOBUZ czego nie ma na TIDAL i odwrotnie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Godzinę temu, Ronaldo9 napisał:

Podziwiam  że chce wam się tyle kombinować z  qobuz. Ja.mam konto może od roku  i nie widzę  nic nadzwyczajnego w tej platformie. Malo tego kilka płyt polskich wykonawców zostało usunięte, kolejny problem to kiedy jestem w Polsce nie mam.na czym słychać muzyki bo żaden mój sprzęt  nie współpracuje z qobuz. Aa i takie cos jak no. płyta  Chris Jones (moonstruck)pokazuje Tylko jedna płytę a drugiej brak,pytalem kolegi czy na tidal jest tak samo ale on.mowi ze tam są dwie płyty. Ostatnio nawet myślałam czy nie przejsc na  Amazon ale mój M1T  ma z nim problemy. Ale naprawdę mieszkając w Polsce  nie zawracał bym sobie  d....qobuz. 

jak on mógł, ten Qobuz usunąć kilka albumów i to albumów polskich wykonawców 😱  Tym bardziej, że nie jest oficjalnie obecny na polskim rynku, skandal !!!  I w dodatku ten Chris z jedną płytą w Qobuz który masz, niedopuszczalne. Qobuz to faktycznie dno 😠

Z tym, że Qobuz u innych nie ukrywa wydań Chris Jones 🤭

Listen to the release Roadhouses & Automobiles by Chris Jones on Qobuz

Ukryta Zawartość

Listen to the release Moonstruck by Chris Jones on Qobuz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zbi_Rek
12 minutes ago, Zbi_Rek said:

jak on mógł, ten Qobuz usunąć kilka albumów i to albumów polskich wykonawców 😱  Tym bardziej, że nie jest oficjalnie obecny na polskim rynku, skandal !!!  I w dodatku ten Chris z jedną płytą, niedopuszczalne. Qobuz to faktycznie dno 😠

No dokładnie 

2 minuty temu, Ronaldo9 napisał:

No dokładnie 

ale z Chris Jones kręcisz, Qobuz zapewne nie zostawi tej sprawy bez reakcji, pozew pewnie już w drodze...

1 minute ago, Zbi_Rek said:

ale z Chris Jones kręcisz, Qobuz zapewne nie zostawi tej sprawy bez reakcji, pozew pewnie już w drodze...

Kręcę?? Sprawdz sobie. Mialem.plyte CD i w opakowaniu  były 2 płyty na qobuz jest jedna.dla ciebie  to żaden problem a dla mnie tak.podaj mi chociaż jed powód  dla którego  qobuz jest  lepszy od tidal czy Amazon????

8 minut temu, Ronaldo9 napisał:

Kręcę?? Sprawdz sobie. Mialem.plyte CD i w opakowaniu  były 2 płyty na qobuz jest jedna.dla ciebie  to żaden problem a dla mnie tak.podaj mi chociaż jed powód  dla którego  qobuz jest  lepszy od tidal czy Amazon????

o czym piszesz ? Kupiłeś jakieś tam wydanie płyty C. J. i stękasz

Qobuz ma kilka albumów solowych C. J. i innych gdzie udzielał jako sesyjny. 

O co kaman @Ronaldo9 ?

10 minutes ago, Zbi_Rek said:

o czym piszesz ? Kupiłeś jakieś tam wydanie płyty C. J. i stękasz

Qobuz ma kilka albumów solowych C. J. i innych gdzie udzielał jako sesyjny. 

O co kaman @Ronaldo9 ?

Stekam bo lubię ten album a  na qobuz jest go połowa. Zniknęło  wszystko od pawel domagala ,są problemy żeby qobuz  przeszedł przez av receiver  czy marantz melody które posiadam w Polsce, nie ma.nawet apki na TV. Dlatego pytam po co gonitwa za qobuz???skoro jakość jest ta sam ,cena podobna  do tidal czy Amazon.wspomne jeszcze ze zdarza się że utwory dodane do ulubionych potrafią  znikać po jakimś czasie. 57stron o tym jak założyć konto  w Polsce  ale po co??

Edytowane przez Ronaldo9
20 minut temu, Ronaldo9 napisał:

Stekam bo lubię ten album a  na qobuz jest go połowa. Zniknęło  wszystko od pawel domagala ,są problemy żeby qobuz  przeszedł przez av receiver  czy marantz melody które posiadam w Polsce, nie ma.nawet apki na TV. Dlatego pytam po co gonitwa za qobuz???skoro jakość jest ta sam ,cena podobna  do tidal czy Amazon.wspomne jeszcze ze zdarza się że utwory dodane do ulubionych potrafią  znikać po jakimś czasie. 57stron o tym jak założyć konto  w Polsce  ale po co??

nikt nie zmusza Ciebie do używania Q (chyba, że jest inaczej 😏)

Jeśli chodzi o "znikanie" dotyczy to każdego serwisu streaming'owego i wiąże się to z wygaśnięciem umowy. Zazwyczaj po kilku dniach materiał jest ponownie dostępny (w większości przypadków)

Co do urządzeń, to już Twój problem 🙃

Korzystam z Q w PL i jestem nie mam takich problemów z jakimi Ty masz do czynienia 😊

2 minutes ago, Zbi_Rek said:

nikt nie zmusza Ciebie do używania Q (chyba, że jest inaczej 😏)

Jeśli chodzi o "znikanie" dotyczy to każdego serwisu streaming'owego i wiąże się to z wygaśnięciem umowy. Zazwyczaj po kilku dniach materiał jest ponownie dostępny (w większości przypadków)

Co do urządzeń, to już Twój problem 🙃

Korzystam z Q w PL i jestem nie mam takich problemów z jakimi Ty masz do czynienia 😊

Wiem że mnie nikt nie zmusza.Ja tylko próbuje  zrozumieć was po co wam ten qobuz????skoro  sa inne  platformy??qobuz nie ma  nic czym się może  szczycić  czy wyróżniać od innych. Ale chcecie to walczcie dalej.

1 godzinę temu, Ronaldo9 napisał:

Wiem że mnie nikt nie zmusza.Ja tylko próbuje  zrozumieć was po co wam ten qobuz????skoro  sa inne  platformy??qobuz nie ma  nic czym się może  szczycić  czy wyróżniać od innych. Ale chcecie to walczcie dalej.

Choćby po to, że brzmi jak dla mnie lepiej od Tidala. Ja nie mam żadnego problemu z odbiorem Qobuza w Polsce. Na wszystkim na czym potrzebuje to mi odbiera, a z ciekawości jak będę w przyszłym tygodniu w Warszawie to sprawdzę czy odbiera na Marantz Melody mcr612. 

W dniu 25.05.2024 o 16:11, neo80 napisał:

Wpisz w Google Qobuz apk i ściągnij aplikację na telefon, ominiesz sklep play 🙂

Ułatwię Ci zadanie tu masz link

Ukryta Zawartość

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Zainstalowałem sobie aplikację na tablecie ale niestety aplikacja umożliwia wyłącznie odtwarzanie na tym urządzeniu. Nie widzi streamera. W przypadku Tidala czy Spotify aplikacja daje wybór czy muzyka ma być odtwarzana na tablecie czy ma obsługiwać streamer. Może coś źle zainstalowałem ? 

Ukryta Zawartość

51 minut temu, dlmtb napisał:

Może coś źle zainstalowałem ? 

QOBUZ nie ma connect ...

5 godzin temu, Ronaldo9 napisał:

skoro  sa inne  platformy?

Praktycznie tylko TIDAL się liczy jako konkurencja. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

5 minutes ago, Piopio said:

QOBUZ nie ma connect ...

No dobra skoro  qobuz  ma taką  przewagę w jakości na tidal to niech panowie walczą. 

10 minut temu, Piopio napisał:

QOBUZ nie ma connect ...

Czyli hujnia z grzybnią z tym Qobuz-em ☹️

Ktoś pyta....  po co Qobuz ? Napiszę krótko  tym razem 😉  

Moja subiektywna ocena pod kątem QS:  Tidal 8/10 pkt  Qobuz 10/10  ( na swoim sprzęcie różnice odczuwam bardzo wyraźną chociaż oba serwisy idą w HiRes. Porównanie sprawiedliwe, te same utwory ta sama rozdzielczość i dobre połączenia np  uPnP, Tidal connect ...do Munich m1t.->PONTUS II-> H390 -> Audiovectory.  Też porównywałem na słuchawkach - tu najbardziej da się różnice dostrzec (słuchawki są bardzo rozdzielcze i dokładne, bardziej od kolumn, lepsze do testów)

Po to właśnie.
I QOBUZ gra mi pięknie na m1t w dowolnych konfiguracjach z Macbooka (JPLAY, apka oryginalna Qobuz , z komórki-Androida (apka Qobuz), z iPada (za pomocą JPLAY)

Bez Qobuza cienko byłoby bardzo...  - po drugie część utworów jest na Tidalu, może niektórych brak na Q ale w drugą stronę identycznie: Część jest spora na Qobuz których nie uświadczymy na Tidalu. Dlatego najlepiej mieć dwa serwisy. Playlisty sobie synchronizuję inym programem więc to co mam w Playlistach i Ulubionych w jednym serwisie i zmieniam coś.. mam za chwilę i w drugim serwisie zarazem/ wygoda wielka !/

PS. Inne osoby  z tego forum mające oba serwisy potwierdzają różnicę w jakości tak samo. Nie ma wątpliwości. Będą chciały te osoby to się same tu odezwą, nie będę wymieniał kto, bo mogą sobie te osoby nie życzyć
PO PROSTU UTWORY SĄ LEPIEJ JAKOŚCIOWO w QOBUZ ZRIPOWANE - (dynamika, precyzja, szczegóły, oddech, przestrzeń).
* Aby być sprawiedliwym do końca- dużo lepszy interface ma TIDAL, dużo wygodniejszy (subiektywne) Dlatego właśnie m.in,. używam apki JPLAY polskiego producenta, którą oceniam bardzo! ! wysoko, świetny interface, jakość dźwięku - nie będę pisał bo kto ma to wie o czym mówię a kto nie ma nie uwierzy więc nie będę się produkował .. 😉      

Edytowane przez Marek333
17 minut temu, Marek333 napisał:

Ktoś pyta....  po co Qobuz ? Napiszę krótko  tym razem 😉  

Moja subiektywna ocena pod kątem QS:  Tidal 8/10 pkt  Qobuz 10/10  ( na swoim sprzęcie różnice odczuwam bardzo wyraźną chociaż oba serwisy idą w HiRes. Porównanie sprawiedliwe, te same utwory ta sama rozdzielczość i dobre połączenia np  uPnP, Tidal connect ...do Munich m1t.->PONTUS II-> H390 -> Audiovectory.  Też porównywałem na słuchawkach - tu najbardziej da się różnice dostrzec (słuchawki są bardzo rozdzielcze i dokładne, bardziej od kolumn, lepsze do testów)

Po to właśnie.
I QOBUZ gra mi pięknie na m1t w dowolnych konfiguracjach z Macbooka (JPLAY, apka oryginalna Qobuz , z komórki-Androida (apka Qobuz), z iPada (za pomocą JPLAY)

Bez Qobuza cienko byłoby bardzo...  - po drugie część utworów jest na Tidalu, może niektórych brak na Q ale w drugą stronę identycznie: Część jest spora na Qobuz których nie uświadczymy na Tidalu. Dlatego najlepiej mieć dwa serwisy. Playlisty sobie synchronizuję inym programem więc to co mam w Playlistach i Ulubionych w jednym serwisie i zmieniam coś.. mam za chwilę i w drugim serwisie zarazem/ wygoda wielka !/

PS. Inne osoby  z tego forum mające oba serwisy potwierdzają różnicę w jakości tak samo. Nie ma wątpliwości. Będą chciały te osoby to się same tu odezwą, nie będę wymieniał kto, bo mogą sobie te osoby nie życzyć
PO PROSTU UTWORY SĄ LEPIEJ JAKOŚCIOWO w QOBUZ ZRIPOWANE - (dynamika, precyzja, szczegóły, oddech, przestrzeń).
* Aby być sprawiedliwym do końca- dużo lepszy interface ma TIDAL, dużo wygodniejszy (subiektywne) 

jak to z interface bywa - subiektywnie preferuję Q

poza tym Q ma opcję wyszukiwania po wydawcy (label) - wielce użyteczne

Edytowane przez Zbi_Rek
23 minuty temu, Marek333 napisał:

A masz na to dowód ? Bo ja myślę, że to są te same pliki ... 

9 minut temu, Piopio napisał:

@Piopio  czasami nawet nie warto myśleć 🤭, wystarczy kojarzyć fakty (sortowanie by label)

Edytowane przez Zbi_Rek
12 minut temu, Piopio napisał:

No niestety nie są , mylisz się, że są takie same. Inna jakość...

Jak chcesz to udowodnij że są takie same..  ja nie muszę bo testowałem i słychać różnicę tak samo słyszą inni userzy.

Edytowane przez Marek333
  • Pokaż nowe odpowiedzi