Skocz do zawartości
IGNORED

konto testowe Qobuz jak założyć w Polsce

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Bogusław_59825,

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, .:Gerard:. napisał:

highresaudio jest jeszcze mniejszy i chyba takich ograniczeń nie ma

To tak jak z Tidal, wszyscy płacą normalna stawkę tylko w Polsce taniej,

musi być chętny przedstawiciel na Polskie który żeby zrobić konkurencje musiałby tez taniej, a może qobuz chce być sprawiedliwy i nie taniej dla jakiegoś kraju ? NIe wiem, głośno myślę

Qoubuz dywersyfikuje cenę w zależności od kraju, porównaj US z GB

Dodaję ciekawy link który obrazuje serwisy streamingowe na świecie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Mam konto od marca,  ten sam sprzedający
Abonament tego samego loginu płynnie przedłużany na kolejny miesiąc
Wybrałeś sobie lokalizację, czy francuski Ci nie przeszkadza ?
Da się zmienić natywny język, jeśli konto zostało utworzone we Francji ? Z chęcią bym zmienił ten le ślimak la żaba.
Ale iedyne co mi się udaje, to zmiana języka interfejsu w apce androidowej

Wysłane z mojego CPH1921 przy użyciu Tapatalka

11 minut temu, PioZ napisał:

Dodaję ciekawy link który obrazuje serwisy streamingowe na świecie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Pozdrawiam

Na tej stronie są aktualności związane z tematem serwisów streaming'owych, internetowych stacji radiowych nadających we flac/hi res, itp

Ukryta Zawartość

Teraz, ramone napisał:

Da się zmienić natywny język, jeśli konto zostało utworzone we Francji ? Z chęcią bym zmienił ten le ślimak la żaba.

Fakt, tylko tą opcję można zmienić

To zależy od "operatora" Ricard zmienia przed założeniem loginu, czy w trakcie też, nie wiem 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, .:Gerard:. napisał:

highresaudio jest jeszcze mniejszy i chyba takich ograniczeń nie ma

musi być chętny przedstawiciel na Polskie który żeby zrobić konkurencje musiałby tez taniej, a może qobuz chce być sprawiedliwy i nie taniej dla jakiegoś kraju ? NIe wiem, głośno myślę

Wszystko pięknie tylko jaką bibliotekę ma highresaudio. Wyboru to tam nie ma za dużego .

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

2 godziny temu, .:Gerard:. napisał:

To sprawdź sobie ile Tidal w Argentynie kosztuje 🙂 I tak,można podpiąć Revoluta 😄

2 godziny temu, ramone napisał:

Mi menadżer konta Patrick przedłużył z listopada na koniec stycznia 2022

2 minuty temu, Cezary_70288 napisał:

Mi menadżer konta Patrick przedłużył z listopada na koniec stycznia 2022

Qobuz używam w przeglądarce lub w Volumio a tam można tłumaczyć na polski.

Pamiętacie hałas jaki zrobił ZAIKS w sprawie słuchania radia przez klientów zakładu fryzjerskiego?

Tu jest raczej blokada wejścia na rynek PL - chciwość tej instytucji, ... nie mogą się dogadać z Q odnoście swojej działki.

Co do lokalizacji ... nie ma możliwości jej zmiany. 

56 minut temu, Bogusław_59825 napisał:

Pamiętacie hałas jaki zrobił ZAIKS w sprawie słuchania radia przez klientów zakładu fryzjerskiego?

Tu jest raczej blokada wejścia na rynek PL - chciwość tej instytucji, ... nie mogą się dogadać z Q odnoście swojej działki.

Co do lokalizacji ... nie ma możliwości jej zmiany. 

ZAiKS może tidalom, dizerom i innym sptifajom skoczyć na pukiel

W nieokreślonym bardzo długim czasie albo w ogóle. Pewnie już gdzieś pisałem to na tym forum, ale czy dyskutanci w tym wątku zdają sobie sprawę jak bardzo Qobus jest serwisem niszowym. Posiada tylko około 200 000 abonentów, jest to ilość śladowa porównaniu do innych serwisów a nawet do Tidala, który ma około 4 milionów użytkowników. Tak słabo rozwinięty serwis nie będzie inwestował w Polskę po to żeby uzyskać następnych stu  abonentów. 
Pozdrawiam

Qobuz nie jest dostępny w krajach w ktorych naród świetnie zarabia, a co dopiero w Polsce.
Ale z drugirm strony są możliwe nagłe zwroty akcji:)
Kto się spodxiewał ze Apple udostępni HiRes bez dodatkowej opłaty?
Dzięki chłopaki za pomoc . Pozostaje jeśli chcę mieć dostęp do Qobuz store konto sublime z dostępem do płatności przez dane płatnicze kogoś z zagranicy.

Wujek płaci za granicą za fanaberie kupowania plików a Ty mu oddajesz po minucie kase Revolutem i po temacie.
59 minut temu, tanielinie napisał:

Qobuz nie jest dostępny w krajach w ktorych naród świetnie zarabia, a co dopiero w Polsce.

"In Europe: in France, where the platform was born, in the United Kingdom, Ireland, Germany, Austria, Spain, Italy, Belgium, Switzerland, Luxembourg, the Netherlands, and the United States since 2019. The platform continues its international development; starting on April 15, 2021, it will be available in Australia and New Zealand, and Northern Europe: in Sweden, Denmark, Norway, and Finland,"

No chyba lekko przesadziłeś?

Pozdrawiam

"In Europe: in France, where the platform was born, in the United Kingdom, Ireland, Germany, Austria, Spain, Italy, Belgium, Switzerland, Luxembourg, the Netherlands, and the United States since 2019. The platform continues its international development; starting on April 15, 2021, it will be available in Australia and New Zealand, and Northern Europe: in Sweden, Denmark, Norway, and Finland,"
No chyba lekko przesadziłeś?
Pozdrawiam

Z czym przesadziłem?

Bo Qobuz jest dostępny w krajach w ktorych naród świetnie zarabia, co pokazuje załączony cytat. A nie będzie dostępny w Polsce ze względu na małe zainteresowanie a nie na to że Polacy są biednym narodem .

Pozdrawiam

Już pisałem wcześniej ale wątek się rozrósł .. Ja wykupuję abonament co kilka miesięcy u byłego sprzedawcy z ebaya. Śmieszne pieniądze, zawsze odpowiada tego samego dnia. Wszystko OK. Jeśli ktoś jest zainteresowany, mogę dać dane do kontaktu. 

Bo Qobuz jest dostępny w krajach w ktorych naród świetnie zarabia, co pokazuje załączony cytat. A nie będzie dostępny w Polsce ze względu na małe zainteresowanie a nie na to że Polacy są biednym narodem .
Pozdrawiam

Moje pytanie brzmiało: „ Z czym przesadziłem” a Ty odpowiadasz i zaczynasz zdanie od „Bo… „ Serio nie kumam o co Ci chodzi. Napisz jedno zdanie z podmiotem i orzeczeniem, połapie sie od razu.
Już pisałem wcześniej ale wątek się rozrósł .. Ja wykupuję abonament co kilka miesięcy u byłego sprzedawcy z ebaya. Śmieszne pieniądze, zawsze odpowiada tego samego dnia. Wszystko OK. Jeśli ktoś jest zainteresowany, mogę dać dane do kontaktu. 

Kazdy jest zainteresowany;) Podziel się:)
10 minutes ago, tanielinie said:

Moje pytanie brzmiało: „ Z czym przesadziłem” a Ty odpowiadasz i zaczynasz zdanie od „Bo… „ Serio nie kumam o co Ci chodzi. Napisz jedno zdanie z podmiotem i orzeczeniem, połapie sie od razu.
Kazdy jest zainteresowany;) Podziel się:)

No problem - mam tylko jego adres e-mail więc na pw. 

Chętnie dołączę do jakiejś rodzinki.

Jestem chętny na użytkowanie na dłuższy okres.

Edytowane przez grzesinek32
6 minutes ago, tanielinie said:

Obiecywałeś adres na priv:)

Wysłane za pomocą Tapatalk Pro

Sorry, gdzieś coś u mnie nie zatrybiło 😉 już wysyłam. 

A ja dla odmiany testuję Amazon Music HD. Ci przynajmniej nie robią łaski z dostępnością. Jakość dźwięku? NIe jest źle. Na tle Tidala na pewno nie jest gorzej.  Chyba jedyny serwis, który oferuje tyle tytułów. Na razie sprawdziłem wyrywkowo kilku ulubionych  wykonawców. Tylu płyt NIcka Cave jeszcze nigdzie nie widziałem. Led Zeppelin to samo. Tak więc jeśli ktoś ma dość Tidala a nie jest w stanie pokonać przeszkód związanych z rejestracją na Qobuz, warto pomyśleć o Amazonie 

6 godzin temu, Joseph K. napisał:

Nowy plan

Ukryta Zawartość

O tym wiemy już od ponad tygodnia

post #753

Przy okazji nowość w Qobuz - konto Qobuz Duo - dwa niezależne konta za 14,99$mc

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 01122021&qbzs=crm&qbzc=duo_launch

Edytowane 3 Grudnia przez Zbi_Rek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Joseph K. napisał:

Ok. Musiałem przegapić

Ukryta Zawartość

Zasady korzystania mniej elastyczne niż familijne ?

Ukryta Zawartość

Zasady korzystania mniej elastyczne niż familijne ?

Bardziej elastyczne, to dwa osobne konra w full opcji. Ale duzo drozej.
2 godziny temu, tanielinie napisał:

Bardziej elastyczne, to dwa osobne konra w full opcji. Ale duzo drozej.

Nie o to chodzi

W opcji family nie ma ograniczenia takiego jak w duo

• Pokaż nowe odpowiedzi