Skocz do zawartości
IGNORED

konto testowe Qobuz jak założyć w Polsce

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Bogusław_59825,

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Tweeter2016 napisał:

Tylko może nie działać już za kilka miesięcy i co im zrobisz??

Tu jest za

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (mniejsze ryzyko).

Zastanawiałem się nad ofertą od Ricardo. Wychodzi 40 euro za rok, czyli po obecnym kursie 16 zl za miesiąc. Oferta z Kanady 20 zł, ale można potestowac i jak takie konto się sprawdzi kupić od Ricardo. Przyznam się, że szukałem chętny do konta rodzinnego, ale to wyjdzie drożej i jakoś chętnych za dużo nie ma. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przedłuż abonament ROON za darmo. Wiadomość na priv.

Na linku kolegi - najbardziej opłaca się na 5 lat, na rok nie warto.

6 zł za miesiąc wychodzi (na 5 lat)

• 2 tygodnie później...

Witam.

Kupilem lumina D2 i jestem zainteresowany wolnym miejscem w rodzinnym pakiecie.

pozdrawiam 

Edytowane przez Thomas1000

Wolne konta na Qobuz rozchodzą się jak świeże bułki, a swoją drogą właśnie się dowiedziałem, że obecnie wraz z każdym dodanym adresem email członka rodziny trzeba też podać numer telefonu, na który potem dzwoni ktoś z Qobuz dla potwierdzenia .....

się porobiło, kolega założył na Hiszpanie i o ile udało się z adresami email przez vpn to karta sim z hiszpańskim numerem była tylko jedna, no i plan w piz...  a kasa poszła .......  ehh..., kolejna kłoda pod nogi.

Edytowane przez Bogusław_59825

Na ebay kiedyś kupowałem za 2euro za miesiąc. teraz zniknęły wszystkie oferty a chętnie bym kupił. Kupił bym na miesiąc aby przetestować a później na 5 lat od Ricard. Czy jest on pewny i czy miał ktoś z Was konto dłuzej niz rok?

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Godzinę temu, bumbum napisał:

Na ebay kiedyś kupowałem za 2euro za miesiąc. teraz zniknęły wszystkie oferty a chętnie bym kupił. Kupił bym na miesiąc aby przetestować a później na 5 lat od Ricard. Czy jest on pewny i czy miał ktoś z Was konto dłuzej niz rok?

W grudniu kończy się moja dwuletnia subskrypcja i wszystko jest ok

Ja w lipcu wykupiłem kolejny (drugi) rok. Przy okazji zmieniłem lokalizację z FRA na UK z zachowaniem wszystkich ulubionych

Wysłane z mojego CPH1921 przy użyciu Tapatalka

14 godzin temu, bumbum napisał:

Czy jest on pewny i czy miał ktoś z Was konto dłuzej niz rok?

Korzystam już 3 lata z jego konta. Na razie nie było żadnych problemów.

Czy u kogoś też zaczęły się problemy z qobuz w godzinach wieczornych? Tak po 16 jakieś ścinania jakby transfer siadał. Do tej godziny od rana wszystko chodzi dobrze.

Gość

(Konto usunięte)

No to nie wiem... Czy twoje urządzenie buforuje muzykę, którą ciągniesz? U mnie po wypięciu kabla z netem gra dobre 10 sek. Może są krótkie przerwy w streamingu, które urządzenia dzięki buforowi niwelują? 

Widocznie buforowanie nie dziala tak jak powinno jak zaczyna się większy ruch na sieci. Na początku myślałem że coś nie tak ze streamerem ale nawet na telefonie z aplikacją qobuz miałem to samo. Streaming typu netflix czy disney+ nie mają problemu.

7 minut temu, MarcinGD napisał:

No mam upc właśnie. Speedtest wychodzi dobrze ale wieczorem nie można muzyki normalnie posłuchać.

play/upc ma wielki problem z wielomieszkaniówką gdy wszyscy klienci odpalają w domu swoje urządzenia

play/upc ma wielki problem z wielomieszkaniówką gdy wszyscy klienci odpalają w domu swoje urządzenia
No to będzie trzeba z nimi się pożegnać w przyszłym roku. Telewizji i tak już nie oglądam.

U mnie przez kilka lat upc chodziło idealnie, od kilku dni coś naprawiają. Działa tylko speedtest, nawet youtube zacina i przełącza na najniższą rozdzielczość.

Scan-Speak  R3004 15W 26W

U mnie ten dramat się zaczął od 3 dni. Mam w kalendarzu jakieś naprawy 22 listopada. Mam nadzieję że to naprawią bo umowę mam do czerwca.

Gość

(Konto usunięte)

Ja korzystam z orange i to najniższa prędkość chyba 100 mega (kurde chyba tak, choć już sam głupieję), w każdym razie jest ok. a ciągnę też tv, wifi do kompa itd. Ostatnio na Dolnym Śląsku i pewnie gdzie indziej też na południu kraju tauron buduje na swoich słupach sieć światłowodową. Wiele miejscowości już jest podpiętych.

W dniu 22.12.2021 o 22:43, tanielinie napisał:

Płyty CD są niesprzedawalne, nowe, używane tym bardziej. Po ci kumuś dzisiaj muzyka na tym niśniku?

płyty cd mają się swietne. Jakoś artyści co chwilę wypuszczają nowe cd i sprzedają w 10 tysięcy, więc co Ty pier**lisz? 

Raczej cyfra jest mało opłacalna, wadliwej jakości

9 minut temu, Szkice napisał:

płyty cd mają się swietne. Jakoś artyści co chwilę wypuszczają nowe cd i sprzedają w 10 tysięcy, więc co Ty pier**lisz? 

Raczej cyfra jest mało opłacalna, wadliwej jakości

Teraz to Ty pier...

Cyfra mało opłacalna i wadliwa ?

Nawet Qobuz miesięcznie (do którego nie chce Ci się znaleźć opcji korzystania z obszaru PL), kosztuje mniej niz 2 płyty cd goownianej jakości

16 minut temu, Zbi_Rek napisał:

Teraz to Ty pier...

Cyfra mało opłacalna i wadliwa ?

Nawet Qobuz miesięcznie (do którego nie chce Ci się znaleźć opcji korzystania z obszaru PL), kosztuje mniej niz 2 płyty cd goownianej jakości

nie da się korzystać z tego klocka w Polsce. 

5 minut temu, Szkice napisał:

nie da się korzystać z tego klocka w Polsce. 

sam testuje póki co deezera i tidal. Tidala słcuhałem prawie rok, teraaz testuję deezera

1 minutę temu, Zbi_Rek napisał:

Ty tak serio ? 😇

masz jakiś patent?

4 minuty temu, Szkice napisał:

sam testuje póki co deezera i tidal. Tidala słcuhałem prawie rok, teraaz testuję deezera

super, ale uoieraj się, że nie można korzystać w PL z Qobuz

Różne "patenty" są opisane właśnie w tym wątku, pocztaj... 😚

Edytowane przez Zbi_Rek
W dniu 30.04.2021 o 13:56, MarcinGD napisał:

Na przeglądarce chrome zainstalować touch vpn. Wybrać Niemcy. W wyszukiwarkę wpisać qobuz Germany i wybrać niemiecką stronę. Założyć konto na jakiegokolwiek maila i podać adminowi, żeby wysłał do dołączenia. Dołączamy też z aktywnym vpn. Potem już działa bez vpn. Aplikacje pobrać z apkpure

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Ta działa bez przycinek.

Strona qobuz musi być po niemiecku.

taaa dla niemcuf to można a dal Poslki już nie, ha tfu jeb*ć ciąłgym sikiem tego qobuza... Żenada jaks skurwisyn

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
22 minuty temu, Szkice napisał:

taaa dla niemcuf to można a dal Poslki już nie, ha tfu jeb*ć ciąłgym sikiem tego qobuza... Żenada jaks skurwisyn

Masz jakąś niemiecką traumę ?

Akurat niemiecki Qobuz jest najsłabszy i irytujący w kontekście alegorytmu sugerującegi, na podobieństwo polskiego tidalowego goowna

Qobuz jest tylko w ok. 18 krajach, więc nie ma szans, żeby był dostępny w nasze januszowo-cebulowej żenadzie w ciągu najbliższych 5 lat, a racze bliżejj 10

• Pokaż nowe odpowiedzi