Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  249 członków

Cyrus Klub
IGNORED

Cyrus Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Ebay był przykładowy tylko. Lasery są też w Polsce.

Jesli masz przegladarke mozesz sobie właczyc tłumaczenie strony.

Problemy z cd 6/8 to głownie oprogramowanie. A laser jak laser zużywa się z czasem.

Godzinę temu, Stary Grzyb napisał:

szukam odtwarzacza

Radziłbym poczekać lub zwiększyć trochę budżet i kupić młodszy odtwarzacz.

Z serii : 6 model z dopiskiem s (tradycyjny napęd ),lub droższy cd 8 x.

Kupno napędu CD-T też byłoby sensowne,gdybyś posiadał przetwornik D/A .

3 minuty temu, baltfan napisał:

Radziłbym poczekać lub zwiększyć trochę budżet i kupić młodszy odtwarzacz.

Z serii : 6 model z dopiskiem s (tradycyjny napęd ),lub droższy cd 8 x.

Kupno napędu CD-T też byłoby sensowne,gdybyś posiadał przetwornik D/A .

6s pojawia się czasem to może uda się wyhaczyc. DAC tez posiadam ale chciałem spiąć cyrusa z cyrusem a wersja ONE jest bez wejść cyfrowych. 
poczekam chyba bo więcej niż 2k wydać nie mogę. 
Dzieki. 

1 minutę temu, Stary Grzyb napisał:

2k wydać

Za tą kwotę polecam cd 8 x Cyrusa.To jest świetny odtwarzacz jak za takie pieniądze.Stosunkowo tani w serwisie (napęd Filipka cdm 12.1 ). Można go rozbudować dokupując PS-X ra. 

2 minuty temu, baltfan napisał:

Za tą kwotę polecam cd 8 x Cyrusa.To jest świetny odtwarzacz jak za takie pieniądze.Stosunkowo tani w serwisie (napęd Filipka cdm 12.1 ). Można go rozbudować dokupując PS-X ra. 

Tylko powiedz mi gdzie taki kupić :]. 
handlarze wyceniają się z kosmosu o czym już wielokrotnie było pisane. Cd cyrusa za mniej niż 2k jeśli już jest to albo szrot albo muzeum. 
Pan z Allegro od CD 6 Se nawet nie steknal jak mu zaproponowałem zamiast 2400  kwotę 1800. No ale po Waszych radach odrzucam ten wybór 

2 minuty temu, Stary Grzyb napisał:

gdzie taki kupić :].

Czasem sprzedają klubowicze.Niestety ,ceny poszybowały trochę za wysoko i nie podejrzewam,żeby to się zmieniło.

Są urządzenia ,które wiszą na ogłoszeniach ponad rok (obserwuję takie).

https://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/13/508113.php

https://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/11/507236.php

Warto by sprawdzić ,czy aktualne.

Uczciwie brzmiący Pan AudioWasyl :] sprzedaje akurat srebrna 8x.
https://allegro.pl/oferta/cyrus-cd8x-super-stan-14534779419
Ominąłem ja wcześniej bo srebrne nie pasują do zestawu, No ale trudno postawie go za szafą 😄
. Do tego z hifi tez napisałem. 
powiecie ze jestem napalony/niecierpliwy ale denerwuje mnie niekompletny zestaw. 

Edytowane przez Stary Grzyb
Poczekaj na czarny lepiej.

No weź :/ są takie w ogóle? W sensie czarne 8x?
Pan z hifi chce 2400. Muszę przemyśleć. Nie dość ze ponad budżet to jeszcze ten kolor.
Myśle… … …
Może faktycznie poczekam jeszcze i zobaczę co się pojawi na rynku. To co jest jakoś szybko nie znika. Nie ma zbyt wielu chętnych.
A to kolejny argument aby nie dać się ponieść i nie przepłacić bo jak sprzęt mi nie podejdzie to będę się bujać z odsprzedażą albo będę musiał grubo zejść z ceny.
Jedno jest pewne - ustrzegliście mnie przed kłopotliwym zakupem. Myślałem ze lepiej szukać modeli SE niż tych z szuflada na zasadzie im nowsze tym lepsze ale okazuje się ze nie koniecznie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
7 godzin temu, Nikonman napisał:

Poczekaj na czarny lepiej

Założyłem ze się zgrywasz bo nie widziałem czarnych 8x. A jednak są 🙂

Trochę daleko ale w dobrej cenie:

https://elektro.bazos.sk/inzerat/164097141/skvely-cd-prehravac-cyrus-8x.php

ma ktoś znajomych w Bratysławie? ;]

11 godzin temu, Stary Grzyb napisał:

Zakładając zatem budżet do 2k to albo seria dAD albo transport jak ten:

trochę cierpliwości, na początek było chyba 2800, szybko schodziło z cena, sam zastanawiałem się czy nie kupić 😉 

czasem lepiej wydać 100zl, czycoś ponad zakładany budżet. bo to lepsze od tego od pana W.

Edytowane przez ro35

Za kilka dni będę miał u siebie Cyrusy PRE/POWER XR.

Skrzyneczki małe ale dla mnie to OGROMNA audiofilska przygoda i nadzieja na powrót...

Nie jest żadną tajemnicą, że najwięcej przyjemności w mojej przygodzie z HiFi dały mi Cyrusy 8.2 DAC w połączeniu z PSX R2. Nie dlatego, że były najlepsze ale dlatego, iż miały najwięcej cech brzmienia, które lubię. Szybkość!, werwa, dynamika!, otwarta średnica i góra pasma a więc i dużo powietrza oraz co równie ważne - przyjemnie zagęszczona dolna średnica. 

Będzie się działo. Postaram się dobrze poznać flagowce Cyrusa, do dyspozycji będzie spora ilość bardzo dobrych monitorów. 

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

2 godziny temu, ro35 napisał:

no, doliczmy jeszcze zasilacze...

Niby obligatoryjnie nie trzeba ale... z monitorami ATC moim i nie tylko zdaniem warto było dołożyć zasilacz do integry 8.2 DAC.

Czy taki sam efekt jest przy dzielonce z linii XR? Końcówka mocy wydaje się nie potrzebować zasilacza - taka waga średnia czyli jeszcze szybko ale już z dobrym uderzeniem 😉 , pre też, moooże wbudowana sekcja DAC. A że za DAC robi u mnie niezmordowany Qutest, więc zakup nowego Cyrusowego zasilacza tylko jako ewentualność za naście lat i za odprawę z pracy po przejściu na emeryturę 🙂

Taki mocno optymistyczny wariant z tą emeryturą oczywiście. 

10 minut temu, Adam 38 napisał:

więc zakup nowego Cyrusowego zasilacza tylko jako ewentualność za naście lat i za odprawę z pracy po przejściu na emeryturę

albo z nagrody jubileuszowej za ...dziesiąt lat pracy (już za chwilę, już za momencik) :)))))))))

bo wciąż biję się z myślą czy do pre2dac qxr dokupić zasilacz.

pewnie kupię... a może pre classic. tylko łatwo kupić, trudniej sprzedać to co się ma. bo dla tej marki to jak z samochodem, wyjazd z salonu nówką powoduje znaczną utratę wartości 😉

50 minut temu, Nikonman napisał:

Adam38 

W 8.2Dac bylo 2x88w 6ohm

w Xr jest 2x110w 6ohm i duzo wieksze trafo.

Powinno być lepiej ale i tak dalbym zasilacze…:)

Trafo 300 VA vs 400 VA więc aż tak dużej różnicy nie ma. Podwojona pojemność kondów, jeżeli zdjęcie przedstawia stan faktyczny ( Cyrus Power XR ). 

Untitled-650-x-400-mm_600x.png

Edytowane przez Adam 38

Cyrusy PRE/POWER XR dojechały. 🙂

Pierwsza płyta przesłuchana więc i pierwsze wrażenia.

Jestem trochę zaskoczony.

Kultura, kultura i jeszcze raz kultura. Na tym mógłbym zakończyć. 🙂

Delikatna "słodycz" na średnicy. 

Bez emfazy (którą akurat ja lubię...). Optymalny "kontakt" z wokalami.

Bez podgrzewania basem. Bez skłonności do ostrości czy utwardzania. Przyjemność na pierwszym miejscu.

Słuchane z ATC SCM 7 z wykorzystaniem wbudowanego w PRE XR przetwornika. Cdn.

1 godzinę temu, ro35 napisał:

ciekawe co ma większą wartość "dodaną". pre czy końcówka...

Też o tym myślałem. I co odpowiada za duże a jak na Cyrusa nawet bardzo duże nasycenie, gęstość. 

W dniu 15.05.2024 o 19:07, ro35 napisał:

bo wciąż biję się z myślą czy do pre2dac qxr dokupić zasilacz.

Ja dokupiłem do Pre2Dac, już dawno, ale pamiętam, ze byłem w lekkim szoku ile poprawił PSX.  U mnie od razu słychać wyraźnie wpływ zasilacza na CD, Pre czy koncówki. 

Ps: Oczywiście przy cenie  1,5k za PSX

Edytowane przez Krzysz

A ja z 8.2 dac nie słyszałem praktycznie żadnej różnicy. Zmiana interkonektu wprowadzała wielokrotnie większą różnicę niż zasilacz..

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

W dniu 18.05.2024 o 17:10, Krzysz napisał:

Oczywiście przy cenie  1,5k za PSX

tak, psx-r można w tej cenie kupić. ale one były produkowane tak długo, że może trafić się prawie trzydziestoletnie urządzenie. więc trochę do takiej opcji jestem zniechęcony, szczególnie po obejrzeniu takiego filmu:

dlatego myślę o psx-r2 a to trudniej na rynku wtórnym.

56 minutes ago, Nikonman said:

Bart73 mam pytanie.Czy nóżki (chromowane) z serii Classic pasują do poprzedniej serii? Jeśli tak to potrzebowałbym 32szt.Jesteś w stanie pomóc mi w zakupie ?Planuje podmiankę.

Nóżki są częścią spodów, i na ta chwilę ze względów prawnych nie mogę zaoferować spodów dla produktów, które nie mają dopuszczeń je zawierających (spody mają na sztywno wyryte wymogi prawne). Być może w przyszłości będziemy mogli zaoferować spody bez tych opisów, wtedy dam znać.

polecam nóżki od auden, stosowałem w kilku sprzętach. są różnej średnicy.

gdzieś dało się przykręcić, gdzieś stosowałem taśmę dwustronnie klejącą.

https://allegro.pl/oferta/4szt-nozki-aluminiowe-czarne-20x10-3f-otwor-11317909988?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.