Skocz do zawartości
IGNORED

Znalazlem moje HI-Fi

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem dzis niezmiernie szczesliwy z odsluchu mojego, juz notabene w koncu kompletnego systemu. Trwalo to wiele lat i odnioslem swoj sukces. Mam swoje Hi-Fi..

Dlaczego o tym pisze? Bo zlapalem sie na tym, ze zaczalem sluchac plyt w pewnym momencie bez przerw,

To czas teraz na Hi-End ;))

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Najgorsze ze tam jeszcze sporo mozna poprawic. Albo usuniesz konto z forum i nie bedziesz chodzil po sklepach wystawach i znajomych albo za 3 miesiace znow jakies zmiany beda. To jest choroba

Najgorsze ze tam jeszcze sporo mozna poprawic. Albo usuniesz konto z forum i nie bedziesz chodzil po sklepach wystawach i znajomych albo za 3 miesiace znow jakies zmiany beda. To jest choroba

Też tak myślę. Sam się nie raz na to łapę. Czytam sobie różne rzeczy a później myślę co by tu zrobić. Wymienić kabelek, a może cd, a może kolumny.

I zachwyt trwal chwile, jak sie napilem chyba ze szczescia to sie okazalo ze jeden glosnik nie gra, ciezko to wtych kolumnach wylapc bo graja na przod i tyl, dopiero po wykreceniu to wylapalem

Gratuluję. Ja takiego szczęścia nie miałem, nic nie znalazłem - wszystko musiałem kupić ;) ...sorki, kable głośnikowe dostałem od Syna w prezencie :)

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Triangle Elypse - aż mnie ciekawi jak to gra. W końcu nie co dzień można spotkać takie konstrukcje.

graja po jasnej stronie, basu w sam raz choc czasem troche brak, moze to kwestia przyzwyczajenia :) po MA silver s6, ogolnie mega detal, bardzo szybkie, dynamiczne kolumny, wszystko spojne bardzo wciagajacy dzwiek, nic nie meczy :) gdyby nie cichy odsluch do snu bym nie zauwazyl ze jeden glosnik nie gra w tym momencie przelozylem go na tył, jak masz checi posluchac zapraszam do kraka

Łukasz zawsze cos można poprawic ....

ale jakby cos złego to nie ja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ps cos na priwa podesłałem 0winked.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Łukasz zawsze cos można poprawic ....

ale jakby cos złego to nie ja

Ukryta Zawartość

Ps cos na priwa podesłałem 0winked.gif

Poprawic to mozna duzo, poki co warunki lokalowe sa sie do przeskoczenia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poprawic to mozna duzo, poki co warunki lokalowe sa sie do przeskoczenia

Wspomniałbym jeszcze o innych "warunkach" np finansowych ...lub np żona z z jej pytaniem "czy to naprawdę ci jest to potrzebne ? "

Mam swpje Hi-Fi

Gratuluję! Ja chyba też :)

Jedyne czego szukam to transport, ale szukam go tylko w kwestii funkcjonalności pod moje potrzeby, zaś dźwiękowo już więcej nie wymagam.

No i akustyka, pomieszczenie inne, na które czekam po przeprowadzce ale z doświadczeń własnych widzę, że będzie tylko lepiej niż z tym co mam obecnie.

Może chciałoby się trochę inaczej czasem, ale to raczej dla zabawy, może trochę w bok, albo nawet nie tyle u siebie co z ciekawości posłuchać u kogoś innego.

Ostatnio wpadł mi do głowy pomysł żeby pokombinować coś z lampami we wzmacniaczu bo rozglądam się powoli za kompletem lamp mocy.

Po dzisiejszym dwugodzinnym odsłuchu znowu złapałem się na tym, że po co tu coś zmieniać skoro wszytko mi wreszcie pasuje a ten stan się na razie nie zmienia.

Ciągle mi coś przeszkadzało, dokuczało, jak nie od razu to po tygodniu, dwóch. Teraz od miesięcy jest ciągła radocha.

Zobaczymy za rok, dwa :)

Gość

(Konto usunięte)

Wspomniałbym jeszcze o innych "warunkach" np finansowych ...lub np żona z z jej pytaniem "czy to naprawdę ci jest to potrzebne ? "

Moja mówi wręcz przeciwnie..."kup sobie a nie oglądasz i wiecznie siedzisz na Audiostereo..." ;-)

Jestem dzis niezmiernie szczesliwy z odsluchu mojego, juz notabene w koncu kompletnego systemu. Trwalo to wiele lat i odnioslem swoj sukces. Mam swpje Hi-Fi..

Dlaczego o tym pisze? Bo zlapalem sie na tym, ze zaczalem sluchac plyt w pewnym momencie bez przerw,

Tak to właśnie działa. Jak nam system leży, to po prostu słuchamy i nie myślimy o zmianach, tylko słuchamy płyty od deski do deski oraz zaczynają nam się podobać utwory, gatunki muzyczne, które wcześniej tego nie robiły. Czasem o ewentualnym upgreadzie ale w kierunku, który obecnie obraliśmy. I tak aż dojdziemy do momentu, że będzie szkoda kasy na droższy sprzęt.

Nie wiem, czy to choroba. Zawsze coś można poprawić albo jakiś kierunek obrać w każdej dziedzinie. Trzeba po prostu jakoś wypośrodkować. Pakować kasę trochę w sprzęt, trochę w auto, trochę na wyjazdy, wycieczki, na konto, na dom, mieszkanie większe. Wszystko na miarę możliwości budżetu.

Moim zdaniem ktoś może ma problem, dopiero jeśli cała kasę pakuje w sprzęt, a rezygnuje z życia towarzyskiego, zadłuża się itd.

żona z z jej pytaniem "czy to naprawdę ci jest to potrzebne ? "

Każdy zainteresowany sam chyba powinien zadać sobie takie pytanie. Żona może patrzeć przez pryzmat swoich potrzeb. Myślę, że jak budżet pozwala i ktoś chce i wiadome jest, że będzie korzystał ze sprzętu, to takie pytanie od żony jest zbędne i niczego sensownego nie wnosi. Ale to moje zdanie.
Gość

(Konto usunięte)

Sęk w tym, że korci mnie nieraz...ale chyba bardziej mania posiadania czegoś nowego...

Tak się naoglądam, nasycę obrazkami, itd. by następnie wrzucić coś świetnego na ruszt "Joli i jej towarzyszy broni ;-)" , i co?

Chęć odchodzi w niepamięć :-)

Sęk w tym, że korci mnie nieraz...ale chyba bardziej mania posiadania czegoś nowego...

Tak się naoglądam, nasycę obrazkami, itd. by następnie wrzucić coś świetnego na ruszt "Joli i jej towarzyszy broni ;-)" , i co?

Chęć odchodzi w niepamięć :-)

Stasiu :) Niech żyje autoperswazja :)

Gość

(Konto usunięte)

Trzeba sobie jakoś radzić z "damskimi przypadłościami"...zakupoholizm ;-)

https://www.google.p...pvoZRKqXu0tnnyU

Wolę zdecydowanie muzyko i dźwięko...holizm :-)

To jesteś Kozak Stasiu :) Ja po raz kolejny uległem słabości i kupiłem dzisiaj nowy wzmacniacz i już nie mogę się do jutra doczekać jak go do kolumn podłączę. Właśnie mu szykuje podstawki :)

to bardziej działa tak że jak masz sprzęt który gra najlepiej w podbnym lub nawet wyższym do niego poziomie cenowym to cieszenie sie nim trwa dluzej bo wskoczenie na kolejny wyzszy poziom wymaga duzo wiekszych srodkow i za 10% poprawy musisz zapłacić 75% wiecej - stąd powody do autoperswazji i gloryfikowania swojego hi fi :)

jak klocki mozna sprzedac i bez wiekszego dokladania kupic co podobnego co bedzie krokiem w bok to ciekawosc zwykle zwycięża - ja to tak widzę

Panowie jakby nie "paczał" każda informacja zapytanie zobaczenie posłuchanie jest następnym krokiem w tym" audiocholizmie "

Pamiętam kiedyś panowie jak pod nosem smieli sie jak po zakupie Marantza w Top Hi fi jak stwierdziłem ze to sprzet na wiele lat .....minęło 6 (wczesniej 9 Technics)teraz 2 lata mam MF ....

Stasiu chyba na msze dam zeby moja powiedziała mi zamiast patrzeć idz se kup ....ale zaraz nachodzi mnie odpowiedz chłopie nie szalej nie dawaj na msze bo i tak tego nie powie;)

Gość

(Konto usunięte)

to bardziej działa tak że jak masz sprzęt który gra najlepiej w podbnym lub nawet wyższym do niego poziomie cenowym to cieszenie sie nim trwa dluzej bo wskoczenie na kolejny wyzszy poziom wymaga duzo wiekszych srodkow i za 10% poprawy musisz zapłacić 75% wiecej - stąd powody do autoperswazji i gloryfikowania swojego hi fi :)

jak klocki mozna sprzedac i bez wiekszego dokladania kupic co podobnego co bedzie krokiem w bok to ciekawosc zwykle zwycięża - ja to tak widzę

Dlatego nie kuszą mnie takie zmiany...o klika procent albow bok...jak bedę miał odpowiednie pomieszczenie tylko do audio to pewnie zacznę kobinować...

Stasiu chyba na msze dam zeby moja powiedziała mi zamiast patrzeć idz se kup ....ale zaraz nachodzi mnie odpowiedz chłopie nie szalej nie dawaj na msze bo i tak tego nie powie;)

U mnie problemem jestem ja sam...

Dlatego nie kuszą mnie takie zmiany...o klika procent albow bok...jak bedę miał odpowiednie pomieszczenie tylko do audio to pewnie zacznę kobinować...

U mnie problemem jestem ja sam...

Mam ten sam ....Wspaniały mamy problem

Gość

(Konto usunięte)

Mam ten sam ....Wspaniały mamy problem

Słucham teraz poniższego wydawnictwa...powiem tak...na chusteczkę mi lepszy dźwięk...to jest tak prawdziwe, że się popłakałem...

Ps. A lampy jadą nowe bo mam zajechane na śmierć...i to każda z innego brandu...

Jezu...a słabo wieżący jestem...dynamiki tego nawet nie sprawdzam bo boje się głośniej zagrać...

post-60060-0-78304200-1519154876_thumb.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.