Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze Line Magnetic.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ma być na wypasie i z nowych lamp to ja bym dał:
845 Acme
300B WE mesh lub WE Plus
Oczywiście to i tak kwestia gustu i całego toru.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
3 godziny temu, mdavis napisał:

Nowe kosztują prawie 100 000 zł 😬

Ukryta Zawartość

Tak, dokładnie Cortez tyle zapłacił 😄

Wprawdzie w 999 cena wyjściowa to 40tys do targowania i stoi już 2-3lata tam, a znając życie u Grześka bez faktury, dla "przyjaciół marki" którzy piszą, że cayin845 wysteruje Arkadę to będzie pewnie bliżej 25tys. Więc cieszcie się kolumną "za sto tysięcy!"... 😄

Ukryta Zawartość

-----------------

3 minuty temu, plastik1989 napisał:

Wprawdzie w 999 cena wyjściowa to 40tys do targowania i stoi już 2-3lata tam, a znając życie u Grześka bez faktury, dla "przyjaciół marki" którzy piszą, że cayin845 wysteruje Arkadę to będzie pewnie bliżej 25tys. Więc cieszcie się kolumną "za sto tysięcy!"... 😄

Powiem, tak obecne ceny kolumn / monitorów Studio16hz są oderwane od rzeczywistości !!! 😁

4 minuty temu, mdavis napisał:

Powiem, tak obecne ceny kolumn / monitorów Studio16hz są oderwane od rzeczywistości !!! 😁

Oderwane to delikatnie powiedziane 😉

• Moderatorzy
4 godziny temu, cortes napisał:

Mastersounda 845 chłopie słyszałem jak pisałem  ale nie w bezpośrednim porównaniu i nie u siebie. Jeszcze raz bo nie czytasz ze zrozumieniem: Cayina Cs845A sprzedałem po zakupie trójdrożnych Ethos Ulitmo Signature Plus (pisałem na ten temat klubie Cayina). Gdyby nie zmiana paczek dalej za piec robiłby Cayin Cs845A. Z mojej strony amen w temacie. 

Ale ja czytam ze zrozumieniem i doskonale wiem jak sprawa wygląda. Bo dokładnie słowo w słowo co pisałeś o mastersound opowiadał mi Grzesiek przez telefon. Dlatego zwróciłem na to uwagę, bo to strasznie dziwny zbieg okoliczności dla mnie był, że masz identyczne zdanie i identycznie opisujesz ten sprzęt.

Zdziwiło mnie to zwłaszcza, że nad tym wzmacniaczem się jakiś czas zastanawiałem, wiem kto go później kupił i z racji tego, że rozmawiałem też o nim z dystrybutorem i wiem jak mała ilość tych sprzętów się sprzedała, są to dosłownie pojedyncze sztuki. Wiedząc gdzie dwa te sprzęty są, wiedząc ile ich zostało, bardzo powątpiewałem, żebyś miał możliwość go posłuchać czy zobaczyć nawet, więc mocno Ciebię dopytywałem gdzie konkretnie go słuchałeś. Tyle razy z Waszego środowiska słyszałem, że trzeba foty pokazać, wytłumaczyć się itd. że uznałem, iż to jak najbardziej w dobrym tonie. Zresztą spytam jeszcze raz, to gdzie go słuchałeś? 

Bo (i to też pamiętam doskonale) pisałeś w wątkach s16 i Cayin, że Cayin jest lepszy od Mastersound, bo Mastersound ma słaby bas. I że dlatego wybrałeś właśnie Cayina i dlatego go każdemu polecasz. I bardzo wyraźnie to sugerowało, że porównałeś oba i stąd te "obiektywne" rady dla klubowiczów. Dopiero później jak Cię męczyłem, to rakiem się wycofywałeś, że nie wiesz na pewno tylko tak słyszałeś od kogoś itd 🙂

Zresztą tak samo polecałeś Cayina 845 do Arkad 3,5 i do każdej kolumny s16. Teraz oczywiście, że 3,5 nie słyszałeś - a masz kolumnę na identycznych głośnikach o praktycznie identycznym zapotrzebowaniu na prąd... To wszytko jest w tych klubach, czarno na białym, tylko komu się będzie chciało szukać tego w setkach stron zapisanych... A Ty złpanay na kłamstwie "co innego miałeś na myśli" nie słyszałeś, tylko myślałeś, nie polecasz tylko polecasz sprawdzić itd. 🙂. Naganiacz i tyle. 

P.S. Zagram jak Szymon i Grześ, w stylu "pokaż kotku co masz w środku" jak to lubili określać. Wrzuć dowód zakupu kolumn za 100tys. Jeśli dostałeś rabat do 40% to odszczekam wszystko co pisałem o s16 i o Twoim naganianiu i nieuczciwych praktykach reklamowych jakie próbujecie na tym forum uprawiać. Jeśli kupiłeś za wyraźnie mniej niż 50%, to nie dziw się, że nie traktuję Twoich wypowiedzi jako uczciwych. 

37 minut temu, mdavis napisał:

Niech i kosztują 5 mln, tylko czemu dla "fana marki", który klepie w klawiaturę i zachwala na forum Cayina 845, a prywatnie żali się kolegom, że nie daje rady mu napędzić kolumn i narzeka na ten wzmacniacz, to kolumna jest za 1/4 ceny katalogowej i jeszcze starą się bierze w rozliczeniu?  Czemu kolumna za "sto tysięcy" jest w normalnym sklepie za 40 i stoi miesiącami? Takie manipulowanie cenami służy tylko do tego żeby trafić w końcu na jelenia, który nie zna tego środowiska i przepłaci sztucznie zawyżoną cenę. 

-----------------

8 minut temu, plastik1989 napisał:

Czemu kolumna za "sto tysięcy" jest w normalnym sklepie za 40 i stoi miesiącami? Takie manipulowanie cenami służy tylko do tego żeby trafić w końcu na jelenia, który nie zna tego środowiska i przepłaci sztucznie zawyżoną cenę. 

Przypuszczam, że na tym ta zabawa niestety polega 😬

Edytowane przez mdavis
13 minut temu, plastik1989 napisał:

Czemu kolumna za "sto tysięcy" jest w normalnym sklepie za 40 i stoi miesiącami? Takie manipulowanie cenami służy tylko do tego żeby trafić w końcu na jelenia, który nie zna tego środowiska i przepłaci sztucznie zawyżoną cenę. 

No i takich właśnie jeleniach zarabiają salony.😂

• Moderatorzy
7 minut temu, mdavis napisał:

Przypuszczam, że na tym ta zabawa niestety polega 😬

No i stąd moja "zabawa" jako moderator doskonale znający ten schemat, by pilnować, albo by tych środowisk na tym forum nie było, aby kolejni ludzie nie dali się wpuścić w maliny... 

-----------------

55 minut temu, plastik1989 napisał:
Takie manipulowanie cenami służy tylko do tego żeby trafić w końcu na jelenia, który nie zna tego środowiska i przepłaci sztucznie zawyżoną cenę. 

W deseń. Kto miał styczność z Panem R. i ma trochę w głowie oleju doskonale wie o jego nieuczciwych praktykach.

38 minut temu, plastik1989 napisał:
No i stąd moja "zabawa" jako moderator doskonale znający ten schemat, by pilnować, albo by tych środowisk na tym forum nie było, aby kolejni ludzie nie dali się wpuścić w maliny... 

Trza było być Modem jak mnie potraktowano kiedyś w klubie 16hz. To od tamtego czasu przejrzałem na oczy z kim mam do czynienia. Klika Sosnowiec-Tychy-Kraków! Ten ostatni w końcu również przejrzał na oczy ale trochę późno..

Edytowane przez Seyv
W dniu 31.12.2023 o 15:21, plastik1989 napisał:

Prośba o nie przekręcanie mojego nicka.

Płacąc za kolumny z ceny katalogowej otrzymałem resztę. Jakbyś się również zdecydował na ich zakup a wiesz dobrze,że kolumny Ethos Ultimo Signature Plus są bardzo przyzwoitej jakości, to zapewne też resztę pieniędzy otrzymasz...

Jestem na takim etapie życia, że nic nikomu nie muszę udowadniać. Jak będziesz w moim wieku to sam to zrozumiesz...

W dniu 31.12.2023 o 15:21, plastik1989 napisał:

Niestety ale kłamiesz i wprowadzasz forumowiczów w błąd więc wyjaśnię dla Twojej ale i userów wiadomości abyś miał większą świadomość tego co czytasz i piszesz. Ponadto skorzystają na tym również forumowicze.

A więc kolumny Ethos Ultimo Signature Plus to nowy model producenta. Już od zewnątrz widać,że mamy do czynienia z zupełnie inną konstrukcją (inny kształt większa i głębsza bryła). Ta kolumna to po prostu wyższy level. Pokazane zostały te ,,paczki"na rynku dopiero w II połowie. 2022 roku.

Kolumny które stoją w Studio 999 za 40 tyś to używane Ethosy Ultimo Signature bez Plusa z roku 2019 (płytsze o jakieś 10 cm tak na oko jakbyś chciał je rozróżnić od starszej generacji)  . Dźwiękowo nowy model kolumn jest krokiem w przód pod każdym względem. Min. stereofonii, przestrzeni, dynamiki...

W dniu 31.12.2023 o 15:37, plastik1989 napisał:

Tyle razy z Waszego środowiska słyszałem, że trzeba foty pokazać, wytłumaczyć się itd. że uznałem, iż to jak najbardziej w dobrym tonie. Zresztą spytam jeszcze raz, to gdzie go słuchałeś? 

Jakim Waszym środowisku? Jeśli chodzi o moją skromną osobę dla Twojej wiadomości nikomu z niczego nie muszę się tłumaczyć (wiek ma swoje prawa).

Mastersouda słyszałem przed laty w W-wie z jakimiś monitorami Chario. Na marginesie nadmierna ciekawość może prowadzić do piekła... Więc sam wiesz, rozumiesz z rogatym żartów nie ma.👿

Twoja zabawa wynika z całkowicie czegoś innego. Obydwaj wiemy o co biega... Nie widze potrzeby i sensu by to roztrząsać.

Mam nieodparte wrażenie, że za wszelką cenę starasz się zdyskredytować S 16Hz jako firmę i nie chodzi o Cayina, że jest chiński tylko, że jego dystrybutorem jest S 16Hz.            

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

58 minut temu, cortes napisał:

A więc kolumny Ethos Ultimo Signature Plus to nowy model producenta.

Przez zakupem, jakie porównywałeś kolumny (producentów, modele) ?

Te, które posiadasz mało nie kosztują 🙂

• Moderatorzy
2 godziny temu, mdavis napisał:

Przez zakupem, jakie porównywałeś kolumny (producentów, modele) ?

Te, które posiadasz mało nie kosztują 🙂

Pewnie z wszystkimi dostępnymi na świecie, ale S16 ultimo siganture plus (wersja z drugiej połowy 2022 roku) wygrała z każdą po kolei, łącznie z tańszą o 60 tys i 10 cm krótszą wersją z 2019 roku (tą z połowy trzeciego kwartału, sprzed przesilenia i równonocy). Łączył je tym Mastersoundem, którego jak pisał dwa lata temu najpierw słuchał, potem nie słuchał ale kolega (Grzesiek) mu powiedział jak gra więc to jakby słuchał, a teraz jednak okazuje się że sam słuchał tylko nie pamięta dokładnie gdzie i kiedy i z czym. 

W każdym razie, jak zawsze i wszędzie S16 wygrało, Cortes (mam nadzieje, że dobrze napisałem, nie wiem czy z wielkiej czy małej litery się to pisze...) sięgnął głębiej do kieszeni i dołożył te 60 tysięcy, za 10cm dłuższą kolumnę, ale w Jego wieku to zrozumiałe, bo on nic nie musi już udowadniać. 

3 godziny temu, cortes napisał:

Mam nieodparte wrażenie, że za wszelką cenę starasz się zdyskredytować S 16Hz jako firmę i nie chodzi o Cayina, że jest chiński tylko, że jego dystrybutorem jest S 16Hz.            

Z taką intuicją, powinieneś zostać detektywem. Moja intencja jest prosta. Mam szereg informacji, hisotrii o tym jak klienci tej firmy w różny sposób zostali wpuszczani w maliny. Wiem, że przy pomocy naganiaczy, których Grzesiek opłaca zniżkami, Ci piszą na forach nie prawdziwe historie i opinie o tych produktach, namawiają innych na zakup udając zadowolonych klientów. A ja jako moderator nie mam zamiaru się na to godzić i jak widzę takiego delikwenta, to staram się czytającym to osobom, przedstawić kilka faktów i zaszłości, które mogą uświadomić potencjalnie zainteresowanego w co się ładuje. Sam osobiście uważam, że cała oferta tej firmy jest słaba jakościowo po uwzględnieniu cen jakie posiada i wartości odsprzedaży na rynku wtórnym. Inne wynagania są do DIY za kilka tysięcy gdzie wiele można wybaczyć, a inne do firmy która cenami przerasta wiele, uznanych hi-endowych marek. 

Prośba o nie przekręcanie mojego nicka.

Jasne, przepraszam. Jest prosta zasada na forum, przekręcenie nicka ewidentnie złośliwe jest karane. Przekręcenie, spolszczenie, pisanie z pominięciem części nicka jest akceptowalne, póki piszącemu to nie przeszkadza. Natomiast od tak  przewrażliwionych userów wymagamy, by każdy post na forum, który piszą pisali i cytowali co do litery inne nicki - inaczej dajemy punkty.  

woja zabawa wynika z całkowicie czegoś innego. Obydwaj wiemy o co biega...

No ja nie wiem, ale domyślam się że jakiś spiseg. 

-----------------

A czy ktoś miał do czynienia z problemem zakłóceń na jednym kanale w LM508ia? Słychać nieregularne szumy na przetworniku wysoko tonowym. Nie jest to kwestia kabli i kolumn, bo po zamianie stron przez przepięciu kabli zakłócenia są na drugiej kolumnie. Przełączanie kanałów też nic nie daje. Zakłócenia są ciche - raczej giną w tle, ale słyszalne jak się robi cicho. Są identycznie głośne niezależnie od pozycji pokrętła regulacji głośności. 

A czy ktoś miał do czynienia z problemem zakłóceń na jednym kanale w LM508ia? Słychać nieregularne szumy na przetworniku wysoko tonowym. Nie jest to kwestia kabli i kolumn, bo po zamianie stron przez przepięciu kabli zakłócenia są na drugiej kolumnie. Przełączanie kanałów też nic nie daje. Zakłócenia są ciche - raczej giną w tle, ale słyszalne jak się robi cicho. Są identycznie głośne niezależnie od pozycji pokrętła regulacji głośności. 
Zamiana lamp stronami? Zamiana stronami kabli sygnałowych (rca)?
Godzinę temu, piorasz napisał:

amiana lamp stronami? Zamiana stronami kabli sygnałowych (rca)?

Hmmm, nie wiem czy to kwestia RCA, bo na pustym wejściu, gdzie nic nie ma wpiętego też śnieży. A mogę w ogóle odłączyć oba źródła i odpalić z podłączoną samą sieciówką i głośnikami, powinno wyeliminować problem na źródłach. 

12 minut temu, kal800 napisał:

Hmmm, nie wiem czy to kwestia RCA, bo na pustym wejściu, gdzie nic nie ma wpiętego też śnieży. A mogę w ogóle odłączyć oba źródła i odpalić z podłączoną samą sieciówką i głośnikami, powinno wyeliminować problem na źródłach. 

Miałem podobny efekt w 805🤷

A mogę w ogóle odłączyć oba źródła i odpalić z podłączoną samą sieciówką i głośnikami, powinno wyeliminować problem na źródłach. 

Tak zrób. Jak to nie pomoże zamień lampy stronami - najpierw pojedynczo (805 za 805, 300B za 300B itd). A i lampy jak wsadzasz to poruszaj nimi na lewo-prawo, przód-tył...
Jak to nie pomoże to napisz mam jeszcze co najmniej jeden pomysł.

1 minutę temu, piorasz napisał:

zamień lampy stronami

To proszę o parę słów instrukcji jak operacje na lampach przeprowadzać - darujcie naiwne pytanie, ale to mój pierwszy lampiak, a instrukcja chińska niewiele na ten temat mówi - pewnie zakładają, że to robota po stronie serwisu. Lampy ostudzone i kabel sieciowy out - jasna sprawa. Czy je się po prostu wyciąga ruchem w górę, czy są przymocowane jakoś? Czy nie ma ryzyka, że się jakiś łuk elektryczny wygeneruje pomiędzy pinami złącza? Czy konektory są jasno oznakowane, żeby nie włożyć lampy nieprawidłowo?

Tak pozbywając się chinola
"Usterka" mogła być śmieszna. Jak się domyślam powiedziałeś o tej "usterce" kupującemu? Chyba nie zataiłeś tej "wady"?
BTW.
Mam ten wzmak od 1,5 roku. Powiem jedno. Jak wiele innych wzmacniaczy niezbalansowanych jest czuły na wszelakie podłączenia - pętla masy, niewłaściwe podłączenie do prądu (niektóre listwy sieciowe lub kondycjonery zaburzają jego prace, niektóre kable rca również).
W niektórych przypadkach brumienia pomaga regulacja HUM balancerem itd.. Podsumowując ten wzmak jest "nie dla idiotów" choć z drugiej strony poprzez możliwość regulacji bez jego rozkręcania czyni go bardzo łatwym do opanowania. Mamy regulację bias (konieczna kontrola po wymianie każdej z lamp), hum balancer i 4 stopniawa regulacja sprzężenia zwrotnego. Czego chcieć więcej?
Jak ktoś sobie nie daje rady to niech kupi trana i po kłopocie...
To proszę o parę słów instrukcji jak operacje na lampach przeprowadzać - darujcie naiwne pytanie, ale to mój pierwszy lampiak, a instrukcja chińska niewiele na ten temat mówi - pewnie zakładają, że to robota po stronie serwisu. Lampy ostudzone i kabel sieciowy out - jasna sprawa. Czy je się po prostu wyciąga ruchem w górę, czy są przymocowane jakoś? Czy nie ma ryzyka, że się jakiś łuk elektryczny wygeneruje pomiędzy pinami złącza? Czy konektory są jasno oznakowane, żeby nie włożyć lampy nieprawidłowo?
Wzmak wyłączony. Zamieniasz stronami lampy po jednej najlepiej. Za każdym razem jak wsadzasz lampy poruszaj nimi. No i najważniejsze sprawdzić bias i ewentualnie wyregulować. Ma być na skali 120 (dolne oznaczenie) na każdym kanale. Bias wstępnie sprawdzić po 1 min od włączenia wzmaka a następnie sprawdzić ponownie po około 10-15 min.
Bias sprawdzamy po każdej wymianie każdej z lamp (nie tylko 805 czy 300B)
P.S.
Te trzaski w jednym kanale ja obstawiam na jedną z lamp wadliwych lub wymagających przeczyszczenia styków lampy lub gniazda lampy, lub wymiany gniazda (wpierw kontrola styków blaszek).

P.S.2.
Pamiętajmy, że mamy jeszcze tam małą lampkę 6sl7, która działa na oba kanały i nie mamy możliwości jej zamienić kanałami. Gdyby wszystko zawiodło trzeba sprawdzić inną sztukę.

Gdyby to wszystko zawiodło to można podłączyć wzmak jako końcówkę mocy - wyeliminujemy wpływ potencjometra. Oczywiście trzeba mieć źródło z regulacją głośności.

Wzmak do tych wszystkich czynności najlepiej podłączyć do ściany.

18 minut temu, piorasz napisał:

usterce"

Nie nazwał bym tego usterką ponieważ było to praktycznie na granicy słyszalności.Z tego co się dowiedziałem mają tak wszystkie modele na lampach 805 nie wiem jak inne, poprostu te lampy generują większy szum.

25 minut temu, piorasz napisał:

pętla masy, niewłaściwe podłączenie do prądu (niektóre listwy sieciowe lub kondycjonery zaburzają jego prace,

Czy była to wina kondycjonera  raczej nie , ale dzięki isotekowi praktycznie do zera ustało słynne w LM buczenie trafa .Lecz te dalej ogrzewały mieszkanie.Głownym powodem jego odsprzedaży była zmiana na inną konstrukcję i tyle 😉

Nie nazwał bym tego usterką ponieważ było to praktycznie na granicy słyszalności.Z tego co się dowiedziałem mają tak wszystkie modele na lampach 805 nie wiem jak inne, poprostu te lampy generują większy szum.
Nic takiego u mnie nie występuje ani na jednym kanale ani na dwóch jednocześnie.
Co więcej gram na full wysterowaniu jako końcówka mocy więc zbiera każdy możliwy szum z pełną mocą.
Czasem jak przecieram wzmak i lampy zdarzy się, że po włączeniu słychać trzaski w jednym kanale ale jak poruszam lampami by je osadzić powodując idealny styk to problem ustępuje do następnego czyszczenia wzmaka. W zasadzie już nie występuje, gdyż wiedząc, że tak się dzieje po każdym czyszczeniu wzmaka ruszam każdą z lamp w celu ich dokładnego osadzenia. Okresowo należy czyścić styki lamp oraz gniazd ale o tym chyba nie trzeba wspominać.

ale dzięki isotekowi praktycznie do zera ustało słynne w LM buczenie trafa .

Buczenie trafa występuje w tym wzmaku właśnie z powodu niedoboru napięcia. Czyli często wina leży w nieodpowiednim kondycjonerze jak to miało u mnie miejsce. Może się pewnie zdarzyć, że ktoś w domu będzie miał te problemy z gniazdka w związku ze skokami napięcia itp. U mnie z gniazdka w ścianie jest zero problemów z tym wzmakiem a naprawdę sporo mi zadał "cierpienia" z początku..

Czy je się po prostu wyciąga ruchem w górę, czy są przymocowane jakoś? Czy nie ma ryzyka, że się jakiś łuk elektryczny wygeneruje pomiędzy pinami złącza? Czy konektory są jasno oznakowane, żeby nie włożyć lampy nieprawidłowo?

Ostudzone lampy wyciągasz delikatnie do góry jednocześnie ruszając nimi na boki, przód-tył... Nic cię nie porazi jeśli wzmak będzie wyłączony - nie wkładaj rąk gdzie nie trzeba. Lampy nie wsadzisz odwrotnie żadnej z nich. Wystarczy się przyjrzeć żeby też na siłę nie pchać - zadanie dla blondynki.
W sumie to sprawdź wpierw bias. Ma być 120 na obu kanałach. Regulację biasu nie pomyl z HUM balancerem.

1 minutę temu, piorasz napisał:

Buczenie trafa występuje w tym wzmaku właśnie z powodu niedoboru napięcia. Czyli często wina leży w nieodpowiednim kondycjonerze jak to miało u mnie miejsce. Może się pewnie zdarzyć, że ktoś w domu będzie miał te problemy z gniazdka w związku ze skokami napięcia itp. U mnie z gniazdka w ścianie jest zero problemów z tym wzmakiem a naprawdę sporo mi zadał "cierpienia" z początku..

Robiłem testy z kondycjonerem i bez.Nowa instalacja gniazda furutecha złoto i rod, bezpiecznik wattgate w skrzynce itd.Aż wkoñcu zmieniłem wzmacniacz i jest gitara.

1 godzinę temu, piorasz napisał:

Te trzaski w jednym kanale ja obstawiam na jedną z lamp wadliwych lub wymagających przeczyszczenia styków lampy lub gniazda lampy, lub wymiany gniazda (wpierw kontrola styków blaszek).

Tak mi się wydaję. Odnoszę wrażenie, że ta lampa świeci odrobinę ciemniej niż druga. Zacznę od poruszania lampą w gnieździe, może podczas transportu coś tam się przesunęło i nie styka dokładnie. Wadliwa lampa to w sumie najmniejszy problem, i tak chciałem te stockowe zamienić na Psvane. 

54 minuty temu, piorasz napisał:

Buczenie trafa występuje w tym wzmaku właśnie z powodu niedoboru napięcia

Jak robiłem rozeznanie przed zakupem, to dowiedziałem się, że w każdym 805/508 buczy i ponoć pomaga podstawa antywibracyjna i kable sieciowe. Jak kupowałem wzmacniacz, to z kolei dostałem zapewnienie, że ten egzemplarz nie wydaje z siebie żadnego buczenia, co się okazało prawdą. Wzmacniacz jest nowy, więc możliwe, że skorygowali w międzyczasie ten mankament. Ja niby stolik antywibracyjny mam, ale póki co zasilanie idzie raczej przez budżetową sieciówkę i listwę Supra, więc żadna rewelacja. 

59 minut temu, piorasz napisał:

W sumie to sprawdź wpierw bias

Mogę, ale nie wiem czy jest sens. Ten wzmacniacz jest nowy - ma za sobą najwyżej 40-50h pracy. 

• Pokaż nowe odpowiedzi