Skocz do zawartości
IGNORED

DAC nowy/używany do około 2tyś.

Adiamek

Rekomendowane odpowiedzi

U nas skończył się dwa lata temu. Jak ktoś faktycznie jeszcze ma to nic, tylko brać.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

A jeżeli chodzi o Arcama to który lepszy irDAC czy irDAC II?

Jakby ktoś widział do sprzedania tego xiangsheng w jakimś polskim sklepie internetowym to dajcie znać.

jeśli szukasz zrównoważnego analogowego brzmienia to irdac

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

A jeżeli chodzi o Arcama to który lepszy irDAC czy irDAC II?

Jakby ktoś widział do sprzedania tego xiangsheng w jakimś polskim sklepie internetowym to dajcie znać.

W ogłoszeniach masz.

wersja 05a ma 2x pcm1794a jako dac a wersja 05b jest na akm ak4495. Do tego wersja A ma ograniczenie do 24bit/192 a wersja B 32bit/384 ( jednak tyczy się to tylko wyjścia usb ). Wersja 05b na wyjściu analogowym ma bufor na pojedynczej lampie

Witam.

Szukam daca do kwoty 2tyś. budżet można ewentualnie lekko przekroczyć. DAC będzie podłączony do laptopa, muzyki słucham ze Spotify i niedługo wypróbuje Tidala.

Czy w tej kwocie coś fajnego się znajdzie, lepszego od Dacmagic 100?

Mój system:

Xindak PA-M

AA Hyperion IV

CA Dacmagic 100

VDH The Wind MKII Hybrid

może PS Audio?

De gustibus non est disputandum

Miałem na myśli wersję 05A na Tenor TE8802L oraz PCM1794

tutaj masz pokazane różnice zewnętrzne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu masz relację zaraz po zakupie

Ukryta Zawartość

O dziwo, wcale nie zmieniłem zdania i mimo wymiany kolumn i wzmacniacza, ciągle mam tego samego dac'a. I nie ogranicza mnie jakoś specjalnie kasa, znaczy rozsądnie mogę na daca dać do 5tys. Ale po co, jak ten mi gra fajnie.

A! Sąsiad kupił sobie takiego samego, bo też mu się spodobał w jego systemie jak ode mnie wypożyczył. A ma kompletnie inne zestawienie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lubię słuchać muzyki! :)

Na massdropie czasami są nuforce dac-80 za mniej niż 300$, bardzo gładkie i szczegółowe granie. U mnie ten dac z miejsca wykosił myryada z20, a aktualnie porównuje go do hitu ostatnich miesiecy - xianshenga dac-05a.

Na massdropie czasami są nuforce dac-80 za mniej niż 300$, bardzo gładkie i szczegółowe granie. U mnie ten dac z miejsca wykosił myryada z20, a aktualnie porównuje go do hitu ostatnich miesiecy - xianshenga dac-05a.

A to ciekawe. Jakieś wstępne wnioski?

Lubię słuchać muzyki! :)

Panie, spójrz Pan 2 posty wyżej.... :) :D

Bagnet.

Chodziło mi o zwięzłą konkretną odpowiedź, przydługawe i kwieciste opisy sugerują mi na tworzenie sztucznej otoczki wobec przedmiotu.

Miałeś możliwość porównywać z dobra aplikacją TDA1543 z lampowym stopniem ?

Musica curat cor meum et animam meam delenit

sheng .... nie wiem jak w porównaniu z innymi DACami, ale bawiąc się CD73 wielkich różnic nie stwierdzono . Połączony coaxem i RCA , delikatnie ( na granicy percepcji ) lepiej sheng zagrał.

A to ciekawe. Jakieś wstępne wnioski?

Jeszcze do końca nie zdecydowałem, który zostanie, ale raczej stawiam na nuforca. Teraz używam nuforca w funkcji nie tylko źródła ale też i preampa, w połączeniu z końcówką, która siedzi w moim atollu in200, daje mi to najlepsze granie. XiangSheng niestety nie posiada funkcji preampa. Wcześniej porównywałem te dwa daci, kiedy atoll in200 robił za całą integrę. Xiang lepiej mi się sprawdził w rocku i popie, oferując bardziej funowe brzmienie. Przewaga nuforca była w klasyce, lepsza przestrzeń, bardziej precyzyjna lokalizacja źródeł i wyraźniej akcentowane szczegóły.

Chciałem szczerze przeprosić małe chińskie pudełko ...po podłączeniu lapka po usb i odpaleniu Tidala , szczęka opadła . Nie spodziewałem się takiej różnicy .... To naprawdę jest fajne pudełko :D

Chciałem szczerze przeprosić małe chińskie pudełko ...po podłączeniu lapka po usb i odpaleniu Tidala , szczęka opadła . Nie spodziewałem się takiej różnicy .... To naprawdę jest fajne pudełko :D

Pewnie masz wersję z asynchronous XMOS U8, ta faktycznie fajnie gra po USB.

Poczekaj aż wepniesz do tego przyzwoity transport :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.