Skocz do zawartości
IGNORED

Projektor do 3500 zl

Michał 500

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...

Odświeżę wątek.

Poszukuję projektora w danym budżecie i jakiś czas temu sporo pozytywów zbierały modele:

Epson EH-TW5650

VIVITEK H1186

Optoma UHD40

Czy aktualnie na rynku jest jakaś sensowniejsza alternatywa? Jeżeli nie, to który i dlaczego najsensowniejszym wyborem będzie?

Niestety ale Soniacz HW55/65 musi chwilę poczekać :)

Pozdrawiam

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Ja uż po wstepnych testach i decyduję się na Otome UHD40 - ale skąd wziąłeś cenę 3500?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Wisi na aledrogo, ale z jakiegoś lombardu, wiec trzeba by sie upewnic co do zrodla.

Nie mniej, jeżeli faktycznie jest lepszym wyborem niż vivitek czy epson, to jestem w stanie dolozyc kilka stowek.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Z lombardu - na 100% nie ma gwarancji i jego pochodzenie może być wątpliwe oraz jego stan. Kiedyś kolega kupował coś z allegro przez lombard i niestety był uszkodzony - brak ostrości, nie działały wsyztskie złącza HDMI

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Napiszę tylko tyle , że u mnie Vivitek h 1188 zlał porządnego lcd Panasonica PT-AH 1000 z Darbee a tego z kolei znokautował Vivitek UHD . Przy cenie Optomy UHD40 wartość Viviteka oszacowałbym  na 1500 zł . Najtańszego lcd w ogóle nie brałbym pod uwagę .

Miałem prezentacje Optoma UHD40 vs. Epson TW6700. Obraz wyświetlany na MagicScreen. Wybrałem Epsona. Dużo lepsze kolory i kontrast, minimalnie gorsza czerń. Przy materiale HDR optoma wypadła lepiej ale ponieważ filmy, które oglądam 4k i HDR nie posiadają, więc Epson u mnie świeci. TW 6700 od 3700 zł teraz.

2 godziny temu, Andrzej Alex napisał:

Dużo lepsze kolory i kontrast, minimalnie gorsza czerń.

Kolory w Optomie były nieciekawe ? Bardzo dziwna sprawa . Może prezentowano Ci Optomę w trybie User ?

2 godziny temu, Warm Hoxton napisał:

Kolory w Optomie były nieciekawe ? Bardzo dziwna sprawa .

Niestety gorsze. Kontrast też. Moje odczucie przy materiałach 1080p. Przyniosłem własne blu-rayie.

Może w tej kwocie nie da się zrobić 4k HDR z kolorami i kontrastem na poziomie TW6700. Musiałem wybrać 4k HDR vs. 1080p.

2 godziny temu, Warm Hoxton napisał:

Może prezentowano Ci Optomę w trybie User ?

Nie.

Tutaj macie meeega promocje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 28.10.2019 o 08:31, Lolo2 napisał:

Tutaj macie meeega promocje

Ukryta Zawartość

I jakoś nikt go nie łyka, bo nadal ogłoszenie wisi ? Ciekawe dlaczego?

Ukryta Zawartość

13 minut temu, burz napisał:

I jakoś nikt go nie łyka, bo nadal ogłoszenie wisi ? Ciekawe dlaczego?

Narazie wszyscy zaliczki wplacaja xDddd

Albo kazdy mysli zs podpucha i nikt nie zadzwoni xD

13 godzin temu, Lolo2 napisał:

Albo kazdy mysli zs podpucha i nikt nie zadzwoni xD

Ja zadzwoniłem i kupiłem . Lampa do wymiany i pilota pożarł piesek . Ale i tak się opłacało.

Gdzie można kupić tanio pilota ?

3 godziny temu, subfan napisał:

4500tys za Sony hw65 to dobra cena ?

Ma 3 lata niby i przelotu 700godz na drugiej lampie,  więcej nie pytałem. 

Okolice Wawy 

3 lata i druga lampa?  Troche dla mnie dziwne. 

Masz na mysli tego z olx za 4500?

7 godzin temu, Warm Hoxton napisał:

Ja zadzwoniłem i kupiłem . Lampa do wymiany i pilota pożarł piesek . Ale i tak się opłacało.

Gdzie można kupić tanio pilota ?

Kup sobie Logitech'a jakiegoś.

Miałem Harmony 200 i działał ok z HW65, nawet nie używałem oryginalnego.

Aż dziwne, że nikt go wcześniej nie wziął, dzisiaj go kupiłeś ?

Ja swojego dosłownie roztrzaskałem z 4m jak ściągałem z sufitu, naprawa nieopłacalna i poszedł na sprzedaż za pół darmo.

Muszę teraz znaleźć coś na szybko tak do 3000-3500zł, niestety na drugiego HW65 mnie nie stać.

Jest coś obecnie ciekawszego niż benq w1090 pod względem kontrastu ?

Może zrobili w końcu jakieś dlp z dynamiczną przesłoną ?

22 minuty temu, Excalibue napisał:

Kup sobie Logitech'a jakiegoś.

Miałem Harmony 200 i działał ok z HW65, nawet nie używałem oryginalnego.

Ja swojego dosłownie roztrzaskałem z 4m jak ściągałem z sufitu, naprawa nieopłacalna i poszedł na sprzedaż za pół darmo.

Muszę teraz znaleźć coś na szybko tak do 3000-3500zł, niestety na drugiego HW65 mnie nie stać.

Jest coś obecnie ciekawszego niż benq w1090 pod względem kontrastu ?

Może zrobili w końcu jakieś dlp z dynamiczną przesłoną ?

Wiem kolego że masz dobre intencje ale Warm Hoxton już nie jeden raz takie prowokacje robił i patrzy tylko jakie reakcje wywoła żeby potem śmiać się z tych co uwierzyli . Pomyślcie logicznie laska zakłada ogłoszenie i sprzedaje towar wymyślają cenę 700 nie sprawdzając wcześniej ile może to kosztować znając nazwę urządzenia ?!?! Lombard pierwszy lepszy dał by więcej niż 700. 

3 godziny temu, Excalibue napisał:

Przez trzy dni właścicielka nie odbierała telefonów . W końcu dojrzała do spełnienia swojej grożby a ja konsekwentnie dzwoniłem trzy razy dziennie i za 35 minut Soniacza i uchwyt osobiście zdemontowałem . Dlaczego taka cena . Nie chodziło o pieniądze . Im taniej tym lepiej . Pilotka znalazłem zamiennik za cztery dychy a lampę zamówiłem oryginalną . Mam nadzieję ,że moduł będzie ok.  Mimo to  dziękuję za radę .Najlepsze jest to , że kierownik zaczął szukać używek . Noc ma nieprzespaną na bank .

Mam wywalone na twoje używki,  ogłoszenie takie widziałem na drugim forum i po części chciałem dać info chcącym kupić.  Teraz vivitek blee a Sony cacy ? Jak się nie ma co się lubi to się lubi to co się tanio kupi . Aspiracje masz ale kasy brak kinomaniaku ???? i szukasz po śmietnikach.  Ja używki nigdy nie kupię.!!!

Mam kasę na 2 x pb16 a na soniacza nie ? 

11 minut temu, subfan napisał:

Aspiracje masz ale kasy brak kinomaniaku ???? i szukasz po śmietnikach.

Ja mam trzy proje a ty jeszcze na żywo nie widziałeś jednego . Potrzebuję dwa więc jeżeli będziesz grzeczny to zamienię z Tobą na SVS .

16 minut temu, subfan napisał:

Teraz vivitek blee a Sony cacy ?

Wszystko jest cacy bo kasa mała poszła .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.