Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Audio Academy Hyperion IV

Andrzej_70329

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

rozglądam się za wzmakiem do tych kolumn.

cenię je za wspaniały środek i dobrze kontrolowaną, choć wystarczająco detaliczną górę (obecnie z dayens ampino).

słucham głównie jazzu, wykonań wokalnych. raczej składy z małą ilością instrumentów.

Myślałem o hybrydzie typu taga 1200, vincent sv-200 albo lampie fezz audio silver luna, ewentualnie tranzystorze Atoll In100SE.

Chcę utrzymać +/- charakter dźwięku ale nadać my trochę więcej rozmachu.

Budżet max 5k

z góry dzięki za sugestie,

Andrzej

Na pewno dobrym połączeniem jest Atoll IN100SE, chociaż w założonym budżecie możemy Ci zaproponować model wyższy i lepszy IN200SE (https://www.q21.pl/atoll-in200se-outlet.html). Jestem pewny, że szczególnie do Twoich gatunków muzycznych będzie to najlepsze połączenie. Chyba że dobra hybryda lampowy. W tym przypadku namawiałbym na posłuchanie najnowszej wersji Vincent SV-227 MK. Urządzenie brzmieniowo zbliżyło się bardzo do starszej, kultowej wersji SV-226. Drugą opcją jest polska konstrukcja hybrydowa Haiku Audio Bright MK4.

Jeśli natomiast szukasz bardzo dobrej lampy do Twoich kolumn, polecam Haiku Audio Selene 6L6, moim zdaniem świetna opcja.

Zapraszam na odsłuchy, jest także możliwość wypożyczenia urządzenia do testów.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Myślę, że powinieneś zapytać w klubie Audio Academy. Z tych tanich, znanych, bezpiecznym (acz nie najlepszym) wyborem może być, któryś NAD. Po małej adaptacji, któryś z chińskich lampiaków. Ale można iść też wyżej. Audio Academy to kolumny, dla których pułap cenowy (:/) elektroniki może stać sporo wyżej niż one same. Kiedyś miałem okazję łączyć je ze wzmacniaczami 10 k+, a nawet 20 k+ i dopiero wtedy było słychać, że już więcej się nie da z nich wydusić. Konstrukcje wspomniane przez Q21, też są dobrze oceniane jako pasujące do AA.

System gra dobrze, albo nie....

Myślę, że powinieneś zapytać w klubie Audio Academy. Z tych tanich, znanych, bezpiecznym (acz nie najlepszym) wyborem może być, któryś NAD. Po małej adaptacji, któryś z chińskich lampiaków. Ale można iść też wyżej. Audio Academy to kolumny, dla których pułap cenowy (:/) elektroniki może stać sporo wyżej niż one same. Kiedyś miałem okazję łączyć je ze wzmacniaczami 10 k+, a nawet 20 k+ i dopiero wtedy było słychać, że już więcej się nie da z nich wydusić. Konstrukcje wspomniane przez Q21, też są dobrze oceniane jako pasujące do AA.

Dzięki

Tylko Twoje uszy powiedzą co Ci pasuje .

Wskazania Q21 to pewniaki do AA Hiperionow i odsłuch u nich lub

wypożyczenie (jeszcze lepsza opcja) to pewność i zadowolenie z zakupu.

Jasna sprawa. Pytam, żeby mieć jakiś kierunek poszukiwań i nie próbować w ciemno ;)

• Moderatorzy

Haiku Bright 4

Ten wzmacniacz jest bardzo gęsty, dźwięku jest dużo, pierwszego dnia zastanawiałam sie czy mi to odpowiada. Po graniu przez całą sobotę , praktycznie cały dzień już w niedziele zaczęło mi się podobać granie. Czuć moc tego wzmacniacza w stosunku do Naima, dźwięk jest dociążony, bas jest masywny, głęboki ( chociaż naim wydawało mi sie że miał go dużo) schodzi nisko ale jest pod kontrolą, nie można powiedzieć że jest go za dużo. Wokale piękne i mimo tej gęstości szczegóły też są. Wykonanie bardzo dobre. Po testach został u mnie już go nie odesłałam.

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.