Skocz do zawartości
IGNORED

Tanszy zamiennik Leema Tucana... :(

awietek

Rekomendowane odpowiedzi

Bardziej chodzi mi o to ze Creek gra troche za jasno jak do Tannoyi - o moc sie nie martwie...

Nie odniosłem takiego wrażenia, w tymi eposami gra raczej równo, miałem go też w domu z moimi dynkami i tej jasności też raczej nie było ale może to kwestia osobistych preferencji albo akustyki.

Bardziej chodzi mi o to ze Creek gra troche za jasno jak do Tannoyi - o moc sie nie martwie...

To prawda, przy czym ma srednice bajeczna. Poza tym bas jakosciowo jest srednich lotow. Generalnie szybkosc i drive w ciezkich klimatach nie daje radosci.

Wracajac do mojego M6si-wlasnie przesiadlem sie bezposrednio z Destiny2. MF nadaje sie do kazdego rodzaju muzyki ale dopiero po wpieciu glosnikowych harmonix. Te kable go dociazaja, daja sznyt analogowy, separacje i wszystko co najlepsze. Mi z tymi kablami dopiero zaczal grac jak chcialem i zawsze szukalem.

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

To prawda, przy czym ma srednice bajeczna. Poza tym bas jakosciowo jest srednich lotow. Generalnie szybkosc i drive w ciezkich klimatach nie daje radosci.

Wracajac do mojego M6si-wlasnie przesiadlem sie bezposrednio z Destiny2. MF nadaje sie do kazdego rodzaju muzyki ale dopiero po wpieciu glosnikowych harmonix. Te kable go dociazaja, daja sznyt analogowy, separacje i wszystko co najlepsze. Mi z tymi kablami dopiero zaczal grac jak chcialem i zawsze szukalem.

Jest jedno pytanie : Czy w cenie 6 tys. M6si jest gdzieś mozliwosc kupić?

Swego czasu Łukasz podsyłałeś mi info o cenie ale koszta byly większe

Za 7k zl Adas jak sie poszuka to sie znajdzie. Za 6 to za niska cena niestety.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Tym razem ciemny ;)

(tamten poprzedni srebrnym był)

Arek, panowie a tak jako ciekawostka wczoraj trafiłem na nową odsłonę Leemy (nie wiem czy widzieliście)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tym razem ciemny ;)

Arek, panowie a tak jako ciekawostka wczoraj trafiłem na nową odsłonę Leemy (nie wiem czy widzieliście)

Ukryta Zawartość

Nawet ja slyszalem - jeszcze w UK jak kupowalem Tucane to diler podlaczyl anniversary na chwile - roznica byla ale jak dla mnie nie jakas olbrzymia - w kazdym razie to byl krotki odsluch :)

Coraz mocniej sie zastanawiam czy przypadkiem nie sprzedac Tannoyi a zatrzymac Tucane :)

Ukryta Zawartość

Trzymaj mocny i warty ceny piec. Bedziesz zalowal jak sie go pozbedziesz, mysli Ci zyc nie pozwola. Sprzedaj skrzynki i kup jakies z drugiej reki.

Skrzynek Ci u nas pod dostatkiem ;)):)

Nawet ja slyszalem - jeszcze w UK jak kupowalem Tucane to diler podlaczyl anniversary na chwile - roznica byla ale jak dla mnie nie jakas olbrzymia - w kazdym razie to byl krotki odsluch :)

Coraz mocniej sie zastanawiam czy przypadkiem nie sprzedac Tannoyi a zatrzymac Tucane :)

Chyba najwłaściwszy ruch to będzie :)wzmacniacz Twój zasługuje na zmiane ;)

i wtedy zacznie sie jazda ;)

Tym razem ciemny ;)

Ukryta Zawartość

Jest też nowa hydra anniversary... Nie słuchałem, ale posłucham na pewno u siebie za jakiś czas.

Ukryta Zawartość

Wieza STEREO Technics :)

Ukryta Zawartość

Od niego kupilem swoja Tucane - gosc ma takie nazwisko ze na poczatku myslalem ze sobie robi jaja: James Dean :)))

Ukryta Zawartość

Arek jako ze "niedaleko mieszkasz" tegoż salonu to zajrzyj do Premium Sound a nóż cos wpadnie w ucho....(przeniesli lokum bliżej Ciebie)

No wlasnie juz jestem umowiony na Brighta i Taga Harmony - zobaczymy...

Awietek , nie kombinuj . Ja nie miałem do czynienia z Tucana ale to raczej na pewno zacny wzmacniacz jest. Najważniejsze że Ty jesteś z niego zadowolony i zostaw go. Zmien po prostu kolumny na tańsze które mogą sie okazać nie gorsze a nawet w pewnych aspektach lepsze aniżeli Tannoy dc8ti . Wiem że upierdliwa jest kombinacja z paczkami ale to wlasnie odpowiednia współpraca kolumn z pomieszczeniem, warunkami jest kluczem do sukcesu. Teoretycznie gorsze i tańsze mogą okazać się niebo lepsze od tych drogich.

Dopowiem jeszcze że o ile ten Bright może się tam komuś spodobać to wymiana Tucany na jakąś chinśczyznę taga harmony ... ehh bez komentarza ;)

• Moderatorzy

Bright może się tam komuś spodobać to wymiana Tucany na jakąś chinśczyznę

To nie chińszczyzna

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Miałem na myśli Taga harmony. Nie doczytałeś zdania ;)

Rucia to zacna kobietka - wiecej szacunku prosze ;)

Kurcze nie jest to fajne jak cos trzeba zmienic na inne tansze...

Opinie o Tucanie nie sa przesadzone i moze nagly zwrot akcji w postaci wymiany paczek na tansze okazalby sie najlepszym zagraniem?

Chinszczyzna tez potrafi grac i czasem zaskakiwac - sprawdze to.

Cayin 55

Będzie wszystko co chcesz za mniejszą kasę

Slyszalem o Cayinie rozne opinie - jest generalnie niezly - ale nie gra tak ladnie jak wyglada ;) - czyli zupelne przeciwienstwo Tucany :)))

Ja mam i32 a teraz od kumpla przyniosłem Kandy k2,o ile średnica lepsza to góra piszczy a dół jakiś puszkowaty.

Mam na myśli że jak lubisz Tucane to inne klocki tańsze wypadną blado w porównaniu.

Lepiej kolumny wymień,tanio sprzedasz a kupić w dobrej cenie to ciężko.

Ja za i32 dałem 2 lata temu za ex demo £1250 teraz za £800 to żal oddawać.

Pierwszy raz miałem Primare ze 3 lata temu w domu na testy i zachorowałem,nawet dynamit Moon 250i Neo tak na mnie nie zadziałał ,heh

Roksan zbiera dobre recki,ale Baltlab Epoca 3 zjada go ott tak sobie

Roksan zbiera dobre recki,ale Baltlab Epoca 3 zjada go ott tak sobie

Ale który Roksan , z jakimi kolumnami i w czym Baltlab go "zjada" ?

Ludzie to czytają i posiłkują się wlasnie takimi bajdurzeniami, niestety .

Kandy k2 ,o nim pisałem

Wcale nie bajdurze,to moje zdanie

Kolumny dużo Ci nie powiedzą Lsa1 Statement.

W czym go zjada? Po całości,barwa,scena,talerz nie syczy itp.

Trzeba posłuchać aby wnioskować czy ktoś bajdurzy.

Specem nie jestem ale swoje odsłuchałem u siebie.

Taki Spendor a5r dla mnie to przeciętna kolumna a kosztuje £1800 każdy ma swoje upodobania.

Luk pisaliśmy o Lyric kiedyś,masz zacny klocek,Tucana też nim jest i ciężko będzie go czymkolwiek zastąpić,pomyśl o Cyrusie jakbyś go wymienił na pm8005 :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.