Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko luzik. Ja się swoich nie pozbywam :) Lubię ich brzmienie.

Szanowny Robinie,

Czy Ty masz jakieś profity z trzymania forumowiczów w niepewności ? :)

Jakoś musi zarobić na nowy wzmacniacz ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/416/#findComment-3776545

Grzegorz!

Milion wyświetleń za pasem..tak,tak 1 000 000 !

Szykuj rocznicową przemowę,konkursy(z nagrodami).

Witaj Andrzej, kurka wodna aż tyle wyświetleń ? Nie patrzę na licznik ale faktycznie to dużo.

Generalnie to nie ma problemu z konkursem i nagrodami ,trzeba by to logicznie przygotować ,można to wszystko Andrzej „obgadać”

Nagrody są w każdym razie :-)

Poczekajcie jeszcze chwilę, z tego co ptaszki na wiosnę ćwierkają Studio16Hz szykuje nowe kolumny :) . Panie Grzegorzu czas się pochwalić nowościami!

Panie Krzyśku Pan to najlepiej wie co się szykować ma ! Oferta aktualna jest/będzie przemodelowana , pracy do wykonania jest dużo dla kilku osób ponieważ nowa oferta będzie pokazana wraz z nową stroną internetową czyli na jesień 2016, w lato wszystko powinno być dopięte na ostatnie zamki i guziki .

Niewykluczone jest jednak że pewne modele pokazane będą wcześniej ,a też wejdą do oficjalnej sprzedaży także przed prezentacją nowej strony lub też że nowa strona zaprezentowana będzie przed czasem.

Projektów gotowych ,skończonych jest więcej ale to tak jak u artystów/zespołów/muzyków na płytę studyjną wybierane są nie wszystkie utwory.

I w tym przypadku manufaktury głośnikowej nie sposób jest zapewnić dostępność dużej liczby modeli kolumn ,zaplecze jest ograniczone ,a modele dotychczasowe wytwarzane są w kilku okleinach ,trzeba nad tym zapanować ,ponieważ jak już będą nowe modele to będą z pewnością promowane .

Jak pisałem już kiedyś strona będzie podzielona na trzy serie Canto, Minas Anor , Ethos

W każdej serii po 3-4 modeli . W najdroższej serii na początek jeden model wyprodukowany będzie z zapasem co do ilości tak aby mógł być dobrze promowany poprzez prezentację klientowską jak i pójdzie do recenzji do 2-3 magazynów branżowych .

Powiem tylko iż do serii Canto czyli Canto One New ,Canto Grand dojdzie mała podłogówka w układzie symetrycznym głośników .To na początek uzupełnienia tej serii . Jeżeli będzie zapotrzebowanie to też możliwe jest wdrożenie z czasem średniej podłogówki wielkości Minas Anora .

Seria Minas Anor wraz z monitorem liczyć będzie cztery modele .

Polecana elektronika Cayina rekomendowana jest do dwóch wymienionych serii .

Do serii najwyższej Ethos rekomendowana elektronika wzmacniająca to Amplifon zarówno w wersjach katalogowych jak i Signature Specjal.

To wyrafinowane wzmacniacze pokazujące ogromny potencjał i możliwości brzmieniowe kolumn z wysokich serii.

.

Tyle na teraz ,reszta wkrótce.

Edytowane przez Studio16Hertz
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/416/#findComment-3776753

Szanowny Robinie,

Czy Ty masz jakieś profity z trzymania forumowiczów w niepewności ? :)

Kolumny są wysyłane do Robina celem wykonania zdjęć ,a one jak dla mnie laika w tym temacie mają pierwiastek artystyczny osobowości Robina. Stąd większa wiedza Pana Roberta co do tych modeli kolumn.

Czyżby nowa odsłona Ariesów ?

Jak na razie na stronie głównej Aries-ów nie będzie .Niewykluczone ze kiedyś powrócą w odmienionym projekcie. Nie znika ich technologia bo iluminator średniotonowy i wysokotonowy wykorzystywany będzie nadal.

Zakładka Modele Specjalne będzie na stronie a tam projekty które istnieją i będą wytwarzane w pojedynczych parach .

Po prostu dziś trzeba wyznaczyć główny kierunek oferty ,głównego adresata produktu , nastawić się mając na uwadze uwarunkowania rynkowe , rodzaj kupowanej elektroniki towarzyszącej i ogólnie dyktowany kierunek brzmienia .Oczywiście firmowe brzmienie zachowane będzie nadal.

Jakoś musi zarobić na nowy wzmacniacz ;)

Też tak pomyślałem że przyznawane punkty spowodują obniżkę ceny wzmacniacza :-)

A tak naprawdę każdy z nas jest jakimś indywidualistą i wiele cech produktu lub spraw wokół produktu (wygląd,funkcjonalność etc) decyduje o zamiarach posiadania takowego urządzenia.

Robin, czy nie jest to czasem ARCADA 2,5 Signature black? ;)

To są nowe małe podłogówki przynależne do serii Canto ,takie maluchy w czarnym kolorze dębowego forniru . Mnie się nigdy nie udało przyzwoicie sfotografować koloru czarny dąb , kibicuje Robinowi ,ciekaw jestem czy można go dobrze wyeksponować tak jak wygląda na żywo ,a moim zdaniem i użytkowników tego rodzaju wykończenia wygląda bardzo dobrze na żywo.

No to ja już nie mogę się doczekać nowych kolumn... zwłaszcza jeśli będą nowe monitory.

Kiedy będą pierwsze odsłuchy?

Jako że strona ma być podzielona na serie to monitor Aurum będzie przynależał do serii Minas Anor ,tu prac żadnych nie poczyniłem z tym modelem ,akurat ten model nie będzie różnił się zasadniczo od wersji już znanej .

Panie Grzegorzu a jak będą kształtować się ceny? Szczególnie interesują mnie modele z serii Ethos

Katalogowe produkty podzielone są na trzy serie różniące się stosowanymi technologiami wobec siebie , pozycjonowanie cenowe będzie oddzielone od siebie .Seria najwyższa będzie najdroższa co do kosztów produkcji ,jakości i stopnia zaawansowanie samej skrzyni głośnikowej jak i użytych materiałów do jej produkcji .Rozwiązania konstrukcyjne także są ambitniejsze. W założeniu ma być najlepsza i taka jest /będzie w rzeczywistości.

Ponieważ wstępna rekomendacja jest pod urządzenia Amplifona to ceny zbliżone będą do urządzeń producenta wzmacniaczy lampowych .Ta seria ma pokazać bardzo duże możliwości brzmieniowe całego systemu . To ceny wyższe niż dotychczas ale o samych kwotach w tej chwili nic nie napiszę.

To jest przedmiotem finalnie jeszcze nie poniesionych kosztów produkcji nowej serii .

Kolumny z tej serii będą to wyłącznie 3 -drożne konstrukcje ,zbudowane w oparciu o trzy lub cztery głośniki w jednej obudowie. To nadal ceny atrakcyjne porównując do podobnych kolumn światowych producentów skrojonych na kieszeń menadżera klasy średniej .

Edytowane przez Studio16Hertz
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/416/#findComment-3777369

Kolumny są wysyłane do Robina celem wykonania zdjęć ,a one jak dla mnie laika w tym temacie mają pierwiastek artystyczny osobowości Robina. Stąd większa wiedza Pana Roberta co do tych modeli kolumn.

Ooooooooo Panie Grzegorzu w to mi graj na moją duszę w depresji. Normalnie poczułem się jak producent tych kolumn nowych ;) ;) , albo przynajmniej Godfather :D

Ja tylko tak sobie amatorsko zdjęcia ich robię w wolnym czasie. Nowych DUO nie zdążyłem. Może jutro, ale tymczasem Canto Grand w fornirze orzech amerykański, bo chyba nie pokazywałem tu na klubowym wątku.

RB1_9716_zpszeu22qoh.jpg

BR2_3413_zpsnrig3ku2.jpg

BR2_3414_zpscxjnlkn2.jpg

BR2_3384_zpsdirmdzif.jpg

BR2_3377_zpsenzb5krk.jpg

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/416/#findComment-3777423

Wzorowo położona okleina - mają swój urok!

jaki w tych canto grand jest głośnik średnioniskotonowy? - chodzi mi o model/markę (rozumiem ,że 6,5 cala -ok 17cm średn)

wysokotonowy rozumiem to morel cat 298/308

Szkoda ,że studio 16hz nie robi kolumn na zamówienie :( - pytałem się - odmówili definitywnie - tylko to co mają w ofercie , ewentualnie inne przetworniki , ale obudowy bez zmian - trudno stracili mnie jako klienta :)

Edytowane przez bokser7778
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/416/#findComment-3777513

Wzorowo położona okleina - mają swój urok!

jaki w tych canto grand jest głośnik średnioniskotonowy? (rozumiem ,że 6,5 cala -ok 17cm średn)

Szkoda ,że studio 16hz nie robi kolumn na zamówienie :( - pytałem się - odmówili definitywnie - tylko to co mają w ofercie , ewentualnie inne przetworniki , ale obudowy bez zmian - trudno stracili mnie jako klienta :)

Je też bym się nie podjął w ramach normalnej wyceny , bo to się najzwyczajniej nie kalkuluje,jak żona zamawia kuchnię na wymiar z indywidalnymi życzeniami to wycena takiej konfiguracji wychodzi dużo drożej niż w standardowej usłudze plus czas poświęcony niewymiernie dłuższy

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/416/#findComment-3777532

To są nowe małe podłogówki przynależne do serii Canto ,takie maluchy w czarnym kolorze dębowego forniru . Mnie się nigdy nie udało przyzwoicie sfotografować koloru czarny dąb , kibicuje Robinowi ,ciekaw jestem czy można go dobrze wyeksponować tak jak wygląda na żywo ,a moim zdaniem i użytkowników tego rodzaju wykończenia wygląda bardzo dobrze na żywo.

Panie Grześku powiem więcej na żywo wygląda rewelacyjnie ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/416/#findComment-3777583

spoko :) - kolumny już dawno mam :) - a co do odsprzedaży.... - a kto mówił ,że zamierzam coś sprzedawać.... - ja jestem zdania ,że jak sie kupuje porządne kolumny to ma to być sprzęt na lata , zresztą każdy projekt diy idzie udoskonalić.... :)

w każdym razie firmy jak: harpia acustics, studio 16hz, akustYK itp kierują sie zasadą "powtarzalność projektu=tańsza cena"

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/416/#findComment-3777584

Kolega Robin nie tylko robi świetne zdjęcia, ale również posiadł umiejętność odpowiedniego podgrzewania atmosfery przed premierą :)

Czekamy zatem...

Edytowane przez Radek
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/416/#findComment-3777597

bokser7778:

-w każdym razie firmy jak: harpia acustics, studio 16hz, akustYK itp kierują sie zasadą "powtarzalność projektu=tańsza cena" -

To chyba normalne? Tym bardziej, że na tym rynku, by zaistniec, trzeba wykazac się know how. A jak chcesz unikalnych kolumn to niestety cena też będzie unikalna. Pozostaje DIY...

P.S.

Nie spotkałem się jeszcze z firmą non profit z rynku audio ;))

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/416/#findComment-3777627

Kolumny ładne i zdjecia super, ale...

...mimo, ze lubie naturalny materiał (drewno, kamień, itd), to te jaśniejsze plamy na okleinie inaczej rozlozone przy głośniku lewej i prawej kolumny troche by mnie drażniły.

Wiem, wiem czepiam sie ;)

Edytowane przez Balum Balum

"To co teraz, ha?"

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/416/#findComment-3777642
Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Ooooooooo Panie Grzegorzu w to mi graj na moją duszę w depresji. Normalnie poczułem się jak producent tych kolumn nowych ;) ;) , albo przynajmniej Godfather :D

Ja tylko tak sobie amatorsko zdjęcia ich robię w wolnym czasie. Nowych DUO nie zdążyłem. Może jutro, ale tymczasem Canto Grand w fornirze orzech amerykański, bo chyba nie pokazywałem tu na klubowym wątku.

RB1_9716_zpszeu22qoh.jpg

BR2_3413_zpsnrig3ku2.jpg

BR2_3414_zpscxjnlkn2.jpg

BR2_3384_zpsdirmdzif.jpg

BR2_3377_zpsenzb5krk.jpg

Niesamowie te zdjęcia / super.

Powinny być umieszczone na nowej stronie Studio 16 Hertz - która ma powstać.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/416/#findComment-3777678

Szczerze to mi też bardziej z wyglądu pasują podłogowce;-) nie wiem tylko czy zmiana na minas anor /// s da duża poprawę względem właśnie Canto. Chyba będzie się trzeba szarpać jeszcze bardziej na lepszą wersję..:-(

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Szczerze to mi też bardziej z wyglądu pasują podłogowce;-) nie wiem tylko czy zmiana na minas anor /// s da duża poprawę względem właśnie Canto. Chyba będzie się trzeba szarpnàć jeszcze bardziej na lepszą wersję..:-(

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/416/#findComment-3777742

Szczerze to mi też bardziej z wyglądu pasują podłogowce;-) nie wiem tylko czy zmiana na minas anor /// s da duża poprawę względem właśnie Canto. Chyba będzie się trzeba szarpać jeszcze bardziej na lepszą wersję..:-(

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/416/#findComment-3777790

Chłopaki, nie przekreślajcie tak szybko CG. U mnie Minasy pod względem basu wypadły nędznie, a Canto Grand można było orzechy łupać ! Musiałem zejść niżej i zostały Canto One New :-)))) Słuchać, słuchać i jeszcze raz słuchać! Całe szczęście, że Grzegorz jest cierpliwy i wyrozumiały dla swoich klientów. Robin zdjęcia gratki! Muszę moich braciaków przycisnąć co by też portfolio strzelili (obaj się tym parają) i wstawię rzetelne zdjęcia swoich CON!

Wygląd nie gra, tylko odpowiednia aplikacja!

Edytowane przez klecha

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/416/#findComment-3777904
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.