Skocz do zawartości
IGNORED

Definitive Technology Studio Monitor 55 jak grają?

radark

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Proszę użytkowników tych kolumn o opinie. Czy z racji pasywnej membrany bas w nich nie jest dominujący? Czy przestrzeń i trójwymiarowość sceny jest w nich w jakimś stopniu osiągalna jak w półaktywnych z serii 8xxx lub 9xxx. Czy lżejsze gatunki takie jak muzyka akustyczna, klasyczna, folk będą na nich dobrze brzmiały? Bo mocniejsze rzeczy zapewne tak. Z góry dzięki za info.

Czesc.

Mialem u siebie studio 55 i u mnie bas absolutnie nie dominowal. Bardzo nasycone, barwne, ze swietna stereofonia.Tak jak ich wyglad, gdy je wyjmowalem z kartonu mnie odrzucil, tak po tym jak zagraly wybaczylem im ten specyficzny wyglad. To bardzo fajnie brzmiace monitory, swietne wokale. Nie podobalo mi sie rowniez ich wykonanie ale moze to efekt tego, ze byla to wyraznie zmeczona testami para kolumn.

-Salva Mea-

Zacznijmy od tego, że serie BP to kolumny bipolarne, a więc budujące scenę zupełnie inaczej niż klasyczne grające do przodu. Po drugie, jest to scena bardzo dobra, przestrzenność i trójwymiarowość zdecydowanie należą do najlepszych w tym przedziale cenowym, a jak trafisz używkę lub poszukasz na amazonie taniej to już w ogóle, okazja roku.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Posiadałem SM 65, bardzo fajne monitory z punktu odsłuchu, gorzej z wyglądem. Dobra stereofonia, głębia, wielobarwny dźwięk. Im lepszy wzmacniacz tym lepiej grają.

Serii BP 8... czy też 9... nie słuchałem więc nie mam odniesienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.