Skocz do zawartości
IGNORED

najlepszy DAC do plików, do 20 tyś. zł

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, carlos med napisał:

Moim zdaniem app Moona jest stabilna i intuicyjna. Natomiast dla Roon Rock NUC na i5, 16 GB RAM , I 256SSD ma spory zapas "mocy" I nigdy mi się nie wiesza. 

Kilka postów wyżej miałem na myśli jakość używanych podzespołów do budowy naszych kochanych serwerków pod Roona i inne serwery muzyczne, a nie do samej wydajności. 

Niestety w branży IT również są różne półki produktów. Jeśli uprzemy się do używania zwykłego konsumenckiego urządzenia np. NUC itp. a do tego wsadzimy nie firmowe pamięci to gest pewne, że zaczną się problemy po kilku latach pracy. I nie będą do problemy z wydajnością, bo przecież jej nie traci, natomiast z niestabilnością związaną ze zużyciem podzespołów nieprzeznaczonych do pracy ciągłej. Zaczną padać kondensatorki, przegrzeją się płytki itd. a my zaczniemy się irytować, że mamy niestabilny program, bo objawy czasem są zaskakujące.

Z najtańszych, ale stabilnych urządzeń, które mogą poszczycić się możliwościami pracy ciągłej to serwery NAS i z mojego doświadczenia Synology jest liderem, tak pod względem stabilności jak i reakcji producenta na bezpieczeństwo systemu.

Z pudełkowych mini PC to należy brać pod uwagę Supermicro i stosować podzespoły dedykowane przez producenta. Jeśli dyski czy to SSD czy NVME tylko wersje enterprise lub te linie, które producent podaje, że mogą pracować 24h. 

Prawda jest taka że chętnie wydajemy 3-5kPLN na kabel a nie chcemy wydać podobnej kwoty na dobry sprzęt IT.

9 godzin temu, carlos med napisał:

Moim zdaniem app Moona jest stabilna i intuicyjna.

Tak apka Moona jest całkiem fajna. Kolega, który ma ich DACo-streamer jedynie narzekał trochę na obsługę Tidala, przeważnie jak go odwiedzam słuchamy plików z NASa, a ja sam Tidala nie używam więc nie wiem z czym tam był problem. Mówił też że Moon się nią interesuje i regularnie wydaje poprawki, więc to może być już sprawa przeszłości.

Godzinę temu, krzysztof.filipak napisał:

Kilka postów wyżej miałem na myśli jakość używanych podzespołów do budowy naszych kochanych serwerków pod Roona i inne serwery muzyczne, a nie do samej wydajności. 

Niestety w branży IT również są różne półki produktów. Jeśli uprzemy się do używania zwykłego konsumenckiego urządzenia np. NUC itp. a do tego wsadzimy nie firmowe pamięci to gest pewne, że zaczną się problemy po kilku latach pracy. I nie będą do problemy z wydajnością, bo przecież jej nie traci, natomiast z niestabilnością związaną ze zużyciem podzespołów nieprzeznaczonych do pracy ciągłej. Zaczną padać kondensatorki, przegrzeją się płytki itd. a my zaczniemy się irytować, że mamy niestabilny program, bo objawy czasem są zaskakujące.

Z najtańszych, ale stabilnych urządzeń, które mogą poszczycić się możliwościami pracy ciągłej to serwery NAS i z mojego doświadczenia Synology jest liderem, tak pod względem stabilności jak i reakcji producenta na bezpieczeństwo systemu.

Z pudełkowych mini PC to należy brać pod uwagę Supermicro i stosować podzespoły dedykowane przez producenta. Jeśli dyski czy to SSD czy NVME tylko wersje enterprise lub te linie, które producent podaje, że mogą pracować 24h. 

Prawda jest taka że chętnie wydajemy 3-5kPLN na kabel a nie chcemy wydać podobnej kwoty na dobry sprzęt IT.

U mnieNUC z Roon pracuje tylko kiedy z niego korzystam, czyli max kilkanaście godzin w tygodniu .

U mnieNUC z Roon pracuje tylko kiedy z niego korzystam, czyli max kilkanaście godzin w tygodniu .

A to w tej sytuacji to nie praca serwerowa.
1 godzinę temu, krzysztof.filipak napisał:

Ja słucham z PCeta, który jest właśnie zbudowany na płycie Supermicro, super sprzęt, stabilny jak skała i całkowicie bezawaryjny. 

3 minuty temu, kaviter napisał:

Ja słucham z PCeta, który jest właśnie zbudowany na płycie Supermicro, super sprzęt, stabilny jak skała i całkowicie bezawaryjny. 

Ja mam serwer Supermicro pod bazę SQLa do programu projektowego oraz księgowości i chodzi 15 lat bez przerwy. No przy przeprowadzce nie chodził i jak na ulicy robili awarię i jak UPSowi zabrakło baterii.

Jeszcze jedna sprawa Panie i Panowie z doświadczeń zawodowych. Windows 10/11 nie nadają się do pracy ciągłej. To musi być wersja Server. Na początku pracy próbowałem zaoszczędzić, bo wiadomo i co jakiś czas następował reset lub zwiecha.

Wracając do najlepszych DAC w cenie do 20 tys zł.

Nasze 4 typy:

Canor DAC 2.10. Jak to u Canora lampy ale też ES9038Q2M firmy ESS Sabre. Słuchaliśmy długo i testowaliśmy: "Wszystkie dźwięki zapisane na płytach czy plikach, są na swoim miejscu, mowa tutaj o przestrzeni, szczegółach, barwie, co ciekawe na części nagrań wyraźnie było słychać, delikatną „surowość”, której rzadko można spodziewać się, po konstrukcjach opartych o wspomniane wcześniej lampy.

Po dłuższym odsłuchu stwierdzamy, że te surowe barwy (słyszalne przede wszystkim na średnicy) zmieniają się w neutralne, prawdziwe, takie zresztą były od samego początku. Tyle tylko że pierwsze wrażenie było spowodowane tym, że nie spodziewaliśmy się tak neutralnego i prawdziwego grania, po tym urządzeniu. Przy małych składach odkrywamy dźwięki które dotychczas były gdzieś ukryte, słyszymy jak bogatym, barwnym i zróżnicowanym instrumentem jest ludzki głos." Całość naszej recenzji: https://sklep.htaudio.pl/blog/test-i-recenzja-canor-dac-2-10

NuPrime Evolution DAC. Układ ESS SABRE 9038PRO, też go testowaliśmy długo jednak nie opisalismy naszych wrażeń. Są jednak zgodne z co opisano w Stereo i Kolorowo: "NuPrime Evolution DAC to referencyjny przetwornik cyfrowo-analogowy PCM, DSD i MQA. Oferuje dźwięk bardzo energetyczny, przestrzenny i nasycony. Doskonale selektywny i rozdzielczy. Przejrzysty jak kryształ. Na nowo definiuje standard MQA, pozwalając mu zaistnieć w najlepszy z możliwych sposobów. Gra muzykę, a nie bity."

TEAC UD - 701N. To nie tylko DAC ale także streamer i przedwzmacniacz z 4 wejściami cyfrowymi i 2 analogowymi. przetwarzanie C/A delta-sigma oparte jest na dyskretnych układach. Długo go słuchaliśmy i porównywaliśmy w ramach "Tydzień z TEAC w HTaudio: 21-26 sierpnia”. Podsumowanie tych odsłuchów: https://sklep.htaudio.pl/blog/podsumowanie-wydarzenia-tydzien-z-teac-w-htaudio-21-26-sierpnia

Exogal Comet Plus. Jak napisał Wojciech Pacuła w teście tego DAC: "Nie będę się rozpisywał, postaram się zmieścić opis brzmienia DAC-a Comet Plus w możliwie najkrótszy sposób – mam jeszcze sporo płyt do przesłuchania, a dzień (i noc) jest krótki (nie ma to jak efektownie zacząć, prawda?). To absolutny przypadek, ale w krótkim okresie czasu miałem do czynienia z trzema produktami, które powodowały wypieki na twarzy i ekscytację tym, jak uzdalniały mój system odsłuchowy do odtwarzania muzyki. Były to: set kabli TARA Labs Evolution za ok. 200 000 zł, gramofon Kronos Sparta za około 130 000 zł (test w numerze lipcowym „High Fidelity”), a teraz jest to przetwornik cyfrowo-analogowy Exogal Comet Plus DAC za 3500 USD. I nic nie poradzę na to, że dysproporcja cenowa w żaden sposób nie oddaje tego, jak amerykański DAC gra." Niestety firma Exogal przestała istnieć i dlatego polecamy cały komplet wraz z ich wzmacniaczem ION Power w cenie obniżonej o 50 % za komplet - czyli za 16 600 zł.

8 minut temu, krzysztof.filipak napisał:

Jeszcze jedna sprawa Panie i Panowie z doświadczeń zawodowych. Windows 10/11 nie nadają się do pracy ciągłej. To musi być wersja Server. Na początku pracy próbowałem zaoszczędzić, bo wiadomo i co jakiś czas następował reset lub zwiecha.

Próbujesz uchodzić za eksperta a piszesz bzdury. Praktycznie we wszystkich tematach. Ego większe od wiedzy. 

U mnie Windows 10 chodzi non-stop od kilku lat. Raz na miesiąc restartuję system. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

47 minut temu, HTaudio napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jak napisał Wojciech Pacuła w teście tego DAC: "Nie będę się rozpisywał, postaram się zmieścić opis brzmienia DAC-a Comet Plus w możliwie najkrótszy sposób – mam jeszcze sporo płyt do przesłuchania, a dzień (i noc) jest krótki (nie ma to jak efektownie zacząć, prawda?). To absolutny przypadek, ale w krótkim okresie czasu miałem do czynienia z trzema produktami, które powodowały wypieki na twarzy i ekscytację tym, jak uzdalniały mój system odsłuchowy do odtwarzania muzyki. Były to: set kabli TARA Labs Evolution za ok. 200 000 zł, gramofon Kronos Sparta za około 130 000 zł (test w numerze lipcowym „High Fidelity”), a teraz jest to przetwornik cyfrowo-analogowy Exogal Comet Plus DAC za 3500 USD. I nic nie poradzę na to, że dysproporcja cenowa w żaden sposób nie oddaje tego, jak amerykański DAC gra." Niestety firma Exogal przestała istnieć i dlatego polecamy cały komplet wraz z ich wzmacniaczem ION Power w cenie obniżonej o 50 % za komplet - czyli za 16 600 zł.

Caly WP, tyle napisał i … nic nie napisał, he, he, he.

A branza to cytuje i na tym buduje swój przekaz.

🙂 .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

25 minut temu, Piopio napisał:

Próbujesz uchodzić za eksperta a piszesz bzdury. Praktycznie we wszystkich tematach. Ego większe od wiedzy. 

U mnie Windows 10 chodzi non-stop od kilku lat. Raz na miesiąc restartuję system. 

Kolego nie uchodzę, tylko w tej dziedzinie pracuje i świadczę usługi. Więc tak, zgadza się jestem ekspertem.

Spieranie się, ile udało Ci się utrzymać Windows 10 czy 11 w ciągłości pracy nie ma sensu. Jego procesy nie uwzględniają pracy ciągłej (serwerowej) i tyle, bo jakbyś nie zauważył to wyraźnie zaznaczyłem, że piszę o pracy serwerowej, a nie o aplikacji np. Roon Server postawionej na bądź czym i twierdzisz, że to serwer, bo to nie jest serwer w rozumieniu sprzętowym.

Możesz mnie zablokować i nie czytać moich postów, ale za takie informacje na audytach wyobraź sobie ludzie / firmy płacą, bo oczekują bezpieczeństwa, stabilności i to otrzymują. Na forum służę pomocą, a wydawało mi się, że można podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem. W żadnym moim poście nie skłamałem i za każdy odpowiadam, a że nie z każdym się zgadzasz to rozumiem. Jeśli nie znam tematu to się nie wypowiadam. Sporo kwestii z innymi forumowiczami pisze na priv, bo sporo osób obawia się hejtu, który w mojej ocenie praktykujesz.

O kwestie odsłuchowe można się spierać, ale ten wątek nie ma pola na słuch, preferencje, uznaniowość. To są wyłącznie fakty i normy. Mogę jedynie Twoje działanie czytać jako zwykła złośliwość i jeśli to by było tylko wobec mojej osoby to mniejsza, ale czynisz to wobec innych forumowiczów tworząc swoistą dezinformację.

19 minut temu, krzysztof.filipak napisał:

Kolego nie uchodzę, tylko w tej dziedzinie pracuje i świadczę usługi.

Piopio to znany forumowy troll, najlepiej dodać go do ignorowanych i nie zaśmiecać forum. Ten post to jego typowa zagrywka, mi też w dziedzinie w której jestem ekspertem zarzucał ignorancję i pisanie bzdur, a po sprowadzeniu do parteru zaczął wklejać linki do jakiś lakonicznych artykułów z Wikipedii.

25 minut temu, kaviter napisał:

a po sprowadzeniu do parteru

Ale konfabulujesz 😉 Fantazja Cię ponosi.

49 minut temu, krzysztof.filipak napisał:

Spieranie się, ile udało Ci się utrzymać Windows 10 czy 11 w ciągłości pracy nie ma sensu. Jego procesy nie uwzględniają pracy ciągłej (serwerowej) i tyle, bo jakbyś nie zauważył to wyraźnie zaznaczyłem, że piszę o pracy serwerowej, a nie o aplikacji np. Roon Server postawionej na bądź czym i twierdzisz, że to serwer, bo to nie jest serwer w rozumieniu sprzętowym.

Ale nie mówimy o wykorzystaniu profesjonalnym a tylko w dziedzinie audio. Tutaj zwykły Windows spokojnie wystarczy. O ile ktoś używa. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

14 godzin temu, kaviter napisał:

To jeden z najsłabszych streamerów jaki miałem u siebie, zamulony, nierozdzielczy, bez mikrodynamiki, z wołowatym uśrednionym basem, jakby położyć koc na głośniki.

To traktuję jako żart. Zobacz sobie np. aplikację Jrivera i powiedz wtedy że ta z Lumina (jedna z najgorszych i najmniej intuicyjnych z jakimi miałem do czynienia, gorsza była tylko apka Mconnect do Myteka i to głównie dlatego że się w kółko zawieszała) jest dobra. 

No cóż, ja odnoszę zupełnie przeciwne wrażenie odnośnie samego urządzenia i sposobu jego grania. Może faktycznie Twój był zepsuty 🙂 

19 minut temu, Piopio napisał:

Ale konfabulujesz 😉 Fantazja Cię ponosi.

Ale nie mówimy o wykorzystaniu profesjonalnym a tylko w dziedzinie audio. Tutaj zwykły Windows spokojnie wystarczy. O ile ktoś używa. 

A czy ja komuś wciskałem sprzęt serwerowy na 100kPLN? Opisałem tylko jakie urządzenia należy stosować (a nie są to bardzo drogie urządzenia, tylko prawidłowo dobrane) aby ograniczyć opisywane przez Kolegów z forum problemów ze stabilnością sprzętu. 

Uważam też, że jak Koledzy wydają np. 70-200kPLN na system, a jesteśmy w zakładce HI-END to oczekujemy od urządzeń towarzyszących już dedykacji do pełnionej funkcji. Niech serwer będzie serwerem, ale ku temu przeznaczonym. Zastosowanie do audio czy nie pracy w sieci LAN nie ma znczenia.

Twoje podejście jak widać jest możliwe, ale w żaden sposób nie mogę się z nim zgodzić w kontekście omawianej stabilności i trwałości.

Edytowane przez krzysztof.filipak
1 minutę temu, krzysztof.filipak napisał:

Twoje podejście jak widać jest możliwe, ale w żaden sposób nie mogę się z nim zgodzić w kontekście omawianej stabilności i trwałości.

Co do zastosowań profesjonalnych to masz oczywiście rację. W przypadku hobby stosowanie drogich rozwiązań serwerowych to przerost formy nad treścią. Oczywiście sprzęt trzeba kupować z głową. W roli "serwerów" świetnie spisują się fanless PC do zastosowań przemysłowych.

19 minut temu, Piopio napisał:

Co do zastosowań profesjonalnych to masz oczywiście rację. W przypadku hobby stosowanie drogich rozwiązań serwerowych to przerost formy nad treścią. Oczywiście sprzęt trzeba kupować z głową. W roli "serwerów" świetnie spisują się fanless PC do zastosowań przemysłowych.

Jeśli ktoś akceptuje problemy z podejściem hobbystycznym to owszem, ale w wątku nie o tym była mowa.

4 godziny temu, krzysztof.filipak napisał:

To co opisujesz, to klasyczne strzelanie z armaty do wróbla. 

Po pierwsze - ludzie używają NUCów Intala w trybie 24/7 latami, całkowicie bezproblemowo. To niezwykle stabilna i mało awaryjna platforma sprzętowa. Jeżeli włożysz takiego NUCa do obudowy pasywnej, to oprócz obniżenia temp. pracy pozbywasz się problemu wentylatora i konieczności jego okresowego czyszczenia / wymiany. Zwróć uwagę, że na płytce NUCa nie ma ani jednego kondensatora elektrolitycznego, co z pewnością przyczynia się do wysokiej niezawodności tej platformy.

Do tego zasilacz jest zewnętrzny, więc jak padnie to wyrzucasz do kosza, kupujesz jakiś nowy markowy typu MeanWell lub inne FSP na Allegro za 50zł i wszystko dalej działa. 

Po drugie, jak w końcu taki NUC padnie, to kupujesz nowego za 500-2500zł, przekładasz dysk i dalej śmigasz jak gdyby nigdy nic. Po co więc jakieś inwestycje idące w tysiące zł w sprzęt serwerowy?

Co do Synology to mam inne doświadczenia (miałem już z 5 czy 6 szt.). Ani nie są tak bezawaryjne jak próbujesz tu przedstawić, ani firma nie reaguje tak jak to opisujesz. Proponuję wpisać w Google np. Synology 1815+ problem i poczytać...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

3 minuty temu, Elberoth napisał:

To co opisujesz, to klasyczne strzelanie z armaty do wróbla. 

Po pierwsze - ludzie używają NUCów Intala w trybie 24/7 latami, całkowicie bezproblemowo. To niezwykle stabilna i mało awaryjna platforma sprzętowa. Jeżeli włożysz takiego NUCa do obudowy pasywnej, to oprócz obniżenia temp. pracy pozbywasz się problemu wentylatora i konieczności jego okresowego czyszczenia / wymiany. Zwróć uwagę, że na płytce NUCa nie ma ani jednego kondensatora elektrolitycznego, co z pewnością przyczynia się do wysokiej niezawodności tej platformy.

Do tego zasilacz jest zewnętrzny, więc jak padnie to wyrzucasz do kosza, kupujesz jakiś nowy markowy typu MeanWell lub inne FSP na Allegro za 50zł i wszystko dalej działa. 

Po drugie, jak w końcu taki NUC padnie, to kupujesz nowego za 500-2500zł, przekładasz dysk i dalej śmigasz jak gdyby nigdy nic. Po co więc jakieś inwestycje idące w tysiące zł w sprzęt serwerowy?

Co do Synology to mam inne doświadczenia (miałem już z 5 czy 6 szt.). Ani nie są tak bezawaryjne jak próbujesz tu przedstawić, ani firma nie reaguje tak jak to opisujesz. Proponuję wpisać w Google np. Synology 1815+ problem i poczytać...

Możesz i tak sobie działać, jeśli jesteś lub inni są zadowoleni.

Nie wytaczam armat, chcę uświadomić, że mamy w sprzedaży IT różne segmenty urządzeń, które są projektowane pod różne stopnie niezawodności.

Niestabilność sprzętu, które dziwnie i niejednoznacznie się objawiają pochodzą zwykle od zasilacza i stabilizacji na płycie, pamięci RAM, uszkodzenia dysku zwykle systemy wykrywają wcześniej.

"Wytaczać armaty" a "strzelać z armaty do wróbla" to dwa zupełnie różne określenia. 

Nikt nie neguje istnienia sprzętu serwerowego. Próbujemy jednak wykazać, że wykorzystywanie urządzeń projektowanych do pracy ciągłej, nie jest uzasadnione ekonomicznie. 

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Za cenę takiego serwerowego kompa, to mam minimum 20 sztuk Intel Nuc. 
Nawet jak będą mi się psuły co dwa lata, to spokojnie 40 lat sobie posłucham muzy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

37 minut temu, Elberoth napisał:

Po co więc jakieś inwestycje idące w tysiące zł w sprzęt serwerowy?

W zastosowaniu jako PCet do audio serwerowa platforma (Supermicro - powszechnie polecane na tematycznych anglojęzycznych forach) i Windows server brzmi lepiej.

39 minut temu, Elberoth napisał:

Co do Synology to mam inne doświadczenia (miałem już z 5 czy 6 szt.). Ani nie są tak bezawaryjne jak próbujesz tu przedstawić, ani firma nie reaguje tak jak to opisujesz.

Ja mam do czynienia z kilkoma serwerami Synology (począwszy od RS3617xs pracującym 24/7 od 7 lat w moim domu) i mogę powiedzieć tylko dobre rzeczy o nich.

Problemem serwerów może być hałas. To raczej nie są urządzenia pasywne, a raczej do cichych nie należą, oczywiście jeśli stoi w pomieszczeniu odsłuchowym.

3 minuty temu, kaviter napisał:

W zastosowaniu jako PCet do audio serwerowa platforma (Supermicro - powszechnie polecane na tematycznych anglojęzycznych forach) i Windows server brzmi lepiej.

Bajki 😉 Wstyd żeby takie bzdury pisać ...

11 minut temu, patefonik napisał:

Problemem serwerów może być hałas. To raczej nie są urządzenia pasywne, a raczej do cichych nie należą, oczywiście jeśli stoi w pomieszczeniu odsłuchowym.

Tak, hałas przy zastosowaniu standardowych obudów RACK gdzie mamy kilka wentylatorów 40mm z 5400obr./min. to jest hałas.

Natomiast nie proponuję takiego rozwiązania. 

Śmiało można zastosować z linii przemysłówek z pasywnym chłodzeniem i płyty główne np. Supermicro są przedziale od 800-3000kPLN zależy co kto potrzebuje.

Ukryta Zawartość

Przy zwykłym gabarycie ATX wkładamy zasilacz z wentylatorem PWM, wentylacja obudowy i procesora również na PWM i praktycznie nie słychać. Mam takie stacje robocze i wentylator nie jest problemem.

Nie próbuję nikogo przekonywać do "najmojszej racji", zwracam tylko uwagę, że są możliwości.

Cytat

@NRK

Za cenę takiego serwerowego kompa, to mam minimum 20 sztuk Intel Nuc. 
Nawet jak będą mi się psuły co dwa lata, to spokojnie 40 lat sobie posłucham muzy.

Tak też możesz. Możesz też kupić wieżę SONY w Mediamarkt i słuchać latami i po co na tym forum siedzieć i głowę sobie zawracać.

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, patefonik napisał:

Problemem serwerów może być hałas

W takim komputerze zbudowanym do audio stosujesz chłodzenie pasywne. W moim jest 6 rdzeniowy Xenon o TDP bodajże 105W, mam na nim chłodzenie bequiet! SHADOW ROCK TF 2 bez wentylatora i średnio temperaturę oscylującą w okolicach 40 stopni. 

9 godzin temu, piszcz4 napisał:

Może problem u Ciebie nie leżał w zasilaczu a sprzęcie do którego to było podłączane?

A jeśli nie? Jeśli streamer dobrze działa z firmowym, wtyckowym, jeśli dobrze działa z wtyczkowym ifi, sbooster też a wykłada się na PD to co tu jest nie tak? Streamer? Nie sądzę 

Mam dwa zasilacze PD, żadnych problemów, bardziej neutralne w brzmieniu od Muzga który mega u mnie dociążal granie.

Gra calosc, cos gdzies się nie spasowało...

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

2 godziny temu, piotrek7 napisał:

A jeśli nie? Jeśli streamer dobrze działa z firmowym, wtyckowym, jeśli dobrze działa z wtyczkowym ifi, sbooster też a wykłada się na PD to co tu jest nie tak? Streamer? Nie sądzę 

Za mało Amperów?

Dysk był za dużym obciążeniem. Są różne dyski. 

.

• Pokaż nowe odpowiedzi