Skocz do zawartości
IGNORED

poszukiwanie pilota

adamm

Rekomendowane odpowiedzi

A próbowałeś go wyczyścić ? , rozkręć '' gumę'' wymyj w plynie do naczyń , płytkę potraktuj czymś do czyszczenia styków (spray) nie ma w nim żadnych wyświetlaczy paneli dotykowych , powinno pomóc , czy działa sprawdź patrząć na diodę nadawczą przez aparat fotograficzny np w telefonie

A swoją drogą, R-N500 to raptem kilkuletni sprzęt.

Pilot musiał być naprawdę ekstremalnie eksploatowany, albo... no właśnie

"Kiedyś to Panie robili sprzęt, nie to co teraz chiński plastik" :-)

Harman/Kardon HK980 - Magnat Quantum 1005 - Yamaha CDX-590 - DAC Nostromo Wolf + Nostromo 12V.

Coś w tym jest- moje piloty Yamahy są skręcane, tak sztywne, że wydają się być z jednego kawałka. Teraz panuje "moda" na jednorazowe zaczepy, których praktycznie nie da się rozłączyć bez zniszczenia, a czasem wystarczy przeczyścić gumki, by pilot odzyskał sprawność.

Rozmawiałem kiedyś z gościem z serwisu- podobno 3/4 przypadków wymiany pilota spowodowane jest zjedzeniem go przez psa :-))

których praktycznie nie da się rozłączyć bez zniszczenia,

Te zaczepy da się rozłączyć jak się wie gdzie dokładnie one się znajdują. Niestety znam firmę która część zaczepów umieszczała w narożnikach obudowy pilota, tych nie da się rozłączyć bez częściowego zniszczenia. możliwe że inne też tak robią.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• 2 tygodnie później...

To zostają trzy wyjścia kupić oryginał, jak było pisane ze 3 stówki , przestać się pierdaczyć kupić uniwersalny skopiować funkcje , i wtedy jak Chłop siłowo podejść do naprawy starego , miałem/mam 2 piloty uniwersalne philipsa polecam przyjemne w obsłudze tanie np. https://allegro.pl/pilot-uniwersalny-philips-srp5016-10-6w1-i7465655622.html

Jest i czwarte wyjście- rozebrać oryginał. Jak się uda, to ok, jak pójdą zaczepy, skleić po wyczyszczeniu wnętrza punktowo obudowę w 6-8 miejscach, żeby w razie potrzeby można go było ponownie otworzyć. Gdy nałoży się małe kropelki, miejsca klejenia nie będą brzydko wyglądały.

Ja osobiście używam takiego pilota z lidla (regularnie się pojawiał w ofercie, za jakieś 35-50 zł), kupiony chyba z 7 lat temu do jakiegoś TV, później przeleżał w szafie z 4 lata i teraz używam do audio, ma funkcje uczenia się, nauczyłem go wszystkich potrzebnych mi funkcji z oryginalnych pilotów, dla wzmacniacza roksan, suba velodyne, arcam irdac, cd marantz i mam jednego pilota do wszystkiego. Oryginały schowałem do szafki żeby się nie plątały. Tanio, funkcjonalnie, dobrze i na długo :)

Próbowałem rozłączyć pilota ,ale boję się uszkodzić.

Pociesz się że nawet jak część zaczepów się uszkodzi to i tak ta część nieuszkodzona będzie spełniać swoją rolę i trzymać w kupie obie połówki obudowy. Inaczej naprawić pilota się nie da.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• 9 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.