Skocz do zawartości
IGNORED

Cyrus One HD

Robert 7800

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, degsterr napisał:

Coś pomiędzy Monitor Audio a Pylon Diamond?

Proponuje spróbować Dali a dokładnie model Opticon 6. Nie do końca stwierdzam że jest to coś pomiędzy ale wydaje mi się, iż może być to interesujące dla Ciebie granie.

Pozdrawiam.

W dniu 26.03.2019 o 17:32, degsterr napisał:

W bezpośrednim starciu jednak Cyrus przegrał jednak z innym ale "pełnowymiarowym" klockiem

Można coś więcej dowiedzieć się na temat rzeczowego "pełnowymiarowego" klocka?

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Słuchałem Cyrusa One HD i moim zdaniem to udane urządzenie o sporych funkcjonalnościach. 

W porównaniu ze starszymi modelami gra moim zdanie bardziej neutralnie, mniej ocieplając średnicę i bardzie akcentując górę pasma. Ale robi to bardzo delikatnie, to nadal barwnie grający wzmacniacz dający bardzo dobry rytm i drajw. A bas ma niepodbity ale też i nie cofnięty.

W systemie dużo będzie zależało od kolumn. Można spiąć z nim coś ciepłego (Dynaudio, Chario, Dali) albo coś bardziej neutralnego, i wtedy dźwięk będzie lżejszy, bardziej napowietrzony. Na przykład ten sam dystrybutor ma w ofercie Tannoye czy Fyne Audio. I to może być dobry trop. testowałem monitory tej ostatniej marki w brzmiały naprawdę ciekawie.

Pozdrawiam Stempur

• 6 miesięcy później...
W dniu 22.03.2019 o 08:40, Jezior napisał:

Pytanko, bo sprzęt gra u mnie....jest pięknie nawet na starych kolumnach KEF IQ5 .... bas jest konkretny (wczesniej był ampli Yamach rx-497) ale jest jedno ale.......wieczorem jak sobie przysiadłem przy kolumnach to usłyszałem z gwizdków takie pipczenie (jakby cewek). Nie wiem czy uda mi się to nagrać. Podobne słyszałem przy DIY radiu internetowym na układach arduino.. z tą różnicą że tam wzrastały one ze wzrostem głośności. Tutaj jest to cały czas, niezależnie od źródła i niezależnie od poziomu głośności. Wiem co to SID bo słyszę go przy każdym odpaleniu wzmaka i może to coś związane z tym układem? 

No i zasięg BT jest ....niski, w tym samym pomieszczeniu zakrywając ręką telefon sa przerwy itp, sygnał zanika...no ale wiadomo obudowa nie jest z plastiku - pomijam. Bardziej martwi mnie to cichutkie pipczenie.

Sprawdzałem u siebie na różnych gniazdkach (zasilanie)i jest to samo, 

Widzę, że nikt nie odpowiedział. U mnie w kolumnach dali zensor 5 jest to samo. Dzwonilem niedawno do s4home i u nich z dali zensor 7 też jest ten dźwięk. Pytanie czy z każdą kolumna tak jest czy np zależy to od impedancji. Pozdrawiam. 

W dniu 26.04.2019 o 10:47, stempur napisał:

W systemie dużo będzie zależało od kolumn. Można spiąć z nim coś ciepłego (Dynaudio, Chario, Dali) albo coś bardziej neutralnego, i wtedy dźwięk będzie lżejszy, bardziej napowietrzony. Na przykład ten sam dystrybutor ma w ofercie Tannoye czy Fyne Audio. I to może być dobry trop. testowałem monitory tej ostatniej marki w brzmiały naprawdę ciekawie.

Ja do Cyrusa mogę polecić to co mam w stopce. O ile ktoś staroci się nie boi. Żadnych pisków nie słyszę.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Ja mam Cyrusa Lyric w klasie D. W nim też jest SID. U mnie "pipczenia" nie słyszę. Jest tylko jednostajny szum , który przestaje być słyszalny po odsunięcie głowy około 15 cm od głośników. Kolumny to monitory, teoretycznie 4 ohm.

Ciężko to nazwać "pieczeniem" czy "szumem". W każdym razie "coś" słychać. Dzwoniłem do polskiego przedstawiciela Cyrusa i oni nic nie potrafili odpowiedzieć. Doradzili jedynie, żebym zadzwonił 

Wczoraj byłem na AVS i tam na kolumnach podłączonych pod cyrus one cast też występowało to "pipczenie". Pan z Cyrusa zapytany co to jest odpowiedział tylko "a przeszkadza to Panu?" i dodał, że będzie się dowiadywać. I teraz pytanie czy producent zdaje sobie sprawę z tego, że coś takiego występuje, czy jest to wada czy po prostu ten typ tak ma i nic na to się nie poradzi. 

Godzinę temu, seba3002 napisał:

też występowało to "pipczenie"

To jest jakaś farsa. Produkt ewidentnie źle zaprojektowany.

Godzinę temu, seba3002 napisał:

na kolumnach podłączonych pod cyrus one cast

a na słuchawkach jak jest?

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Ale czy testujący sprzęt nie zauważyli tego? Dźwięk ten słychać tylko z niewielkiej odległości i w odbiorze audio zupełnie nie gra roli. Ot, po prostu takie irytujące "coś". Słuchawek nie mam więc nie powiem. 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.