Skocz do zawartości
IGNORED

studio16Hz vs YB Audio vs RLS

złotouchy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak już o wyglądzie mowa, to może coś naprawdę oryginalnego z innej polskiej firmy.

Przetworniki dobierane pod projekt, kolumny pod lampę i do tranzystora.

Wszystkie propozycje są w zakładce "MODELE KOLUMN", a poniżej jedna z nich:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może grają dobrze ale wyglądają jak bazylika z Lichenia... ;-)

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Jak już o wyglądzie mowa, to może coś naprawdę oryginalnego z innej polskiej firmy.

Przetworniki dobierane pod projekt, kolumny pod lampę i do tranzystora.

Wszystkie propozycje są w zakładce "MODELE KOLUMN", a poniżej jedna z nich:

Ukryta Zawartość

Ciekawe, nie znałem tej manufaktury. To chyba projekty całkowicie jednostkowe.

czy ja wiem ?

Piękne kolumny od YB

Ukryta Zawartość

Wątek jest założony prowokacyjnie i to chyba z inicjatywy właścicieli forum, bo jest tu takich wątków dziesiątki. Założyciel tematu nie podał nawet które modele go interesują i wogóle się nie odzywa. Nie podał także wzmacniacza ani wymiarów pomieszczenia.

Podpucha czy nie, mniejsza z tym bo jeśli tyle osób zaczęło pisać, warto podyskutować między sobą, do tego pewnie sporo innych osób wejdzie tu i poczyta, czegoś się dowie, własne zdanie wyrobi.

własne zdanie wyrobi

Własne zdanie wyrabia się po odsłuchach a nie po przeczytaniu "recenzji" na forum czy w gazecie :)

Każda z wymienionych firm ma dobre kolumny.

Pamiętam jak w 2008 roku na AudioShow zauroczyły mnie kolumny RLS Oberon II, wtedy to był dla mnie "dźwięk wystawy" :)

YB jeszcze nie słyszałem, natomiast odpowiadając na pytanie jakość/cena, to YB stosuje w swoich kolumnach najlepsze głośniki z pośród wymienionych firm. Dodając do tego stolarkę na wysokim poziomie, całkowicie odmienną, na plus oczywiście, od dwóch pozostałych firm, to właśnie YB tutaj wygrywa.

A dźwięk?

Samemu trzeba posłuchać :)

Własne zdanie wyrabia się po odsłuchach a nie po przeczytaniu "recenzji" na forum czy w gazecie :)

Jasne ale od czegoś trzeba zacząć, chociażby nawet od zebrania pewnych informacji i jakoś się wstępnie ukierunkować aby nie jeździć i nie słuchać latami wszystkiego co tylko zostało wyprodukowane :)

YB jeszcze nie słyszałem, natomiast odpowiadając na pytanie jakość/cena, to YB stosuje w swoich kolumnach najlepsze głośniki z pośród wymienionych firm. Dodając do tego stolarkę na wysokim poziomie, całkowicie odmienną, na plus oczywiście, od dwóch pozostałych firm, to właśnie YB tutaj wygrywa.

Mówisz raczej o cenie wkładu materiałowego do ceny kolumn. Z tego zupełnie jeszcze nie wynika że kolumny firmy X czy Y dobrze grają, jak życie pokazuje dobre zestrojenie zestawu głośników w jednej skrzynce jest jednym z trudniejszych elementów w całej sztuce i nie wszystkim się udaje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.