Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa wersja silnika forum - zapraszamy!

audiostereo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, plastik1989 napisał:

... jest jednocześnie właścicielem i jeśli nic się nie zmieniło w naszym kraju, to chyba właściciel może robić ze swoją własnością co uważa za stosowne.

Nie. Właściciela obowiązuje nie tylko Regulamin, ale przede wszystkim przepisy prawa. No i Regulami nie ma mocy pozwolenia na czyny sprzeczne z przepisami prawa.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
14 godzin temu, Filwoj napisał:

A sidebar ani drgnął...

Zapis 8 s.

Ale forum działa za to szybko na nowym serwerze. Będziemy aktualizować silnik do 4.4, tam z tego co widzę są narzędzia do sidebara, więc łatwiej będzie nam to zrobić.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Administratorzy
10 godzin temu, Sine Metu napisał:

Słuchaj, wy jesteście programistami, tak?

A tu potrzeba admina sieciowego. Bez obrazy, ale to jest inna działka informatyki.

Popatrzcie w firmie kto się tym aspektem interesuje.

Tak, robił to nam nasz admin sieciowy. Czy forum działa u Ciebie obecnie wolno? U nas nawet przy dużym obciążeniu zdaje się działać teraz sprawnie. Dodawanie postów nie jest jeszcze idealne, bo zapisuje kilka sekund, ale sama strona "śmiga".

• Administratorzy
18 godzin temu, JuG napisał:

1. Wycinam kawałek ekranu Narzędziem Wycinanie w Windows.

2. Ctrl+C w Narzędziu Wycinanie.

3. Ctrl+V w edytorze forum.

obraz.thumb.png.fa1908a247fdbce82fbc4ae971298733.pngobraz.thumb.png.c7a04886998926437ab41aac6feaf03a.png

4. Mam na ekranie to:

obraz.thumb.png.dff70a4c181f605cb9414055d5b97f38.png

Mam FF 65.0.1

Faktycznie jest problem na Firefoxie. Sprawdzaliśmy na Chrome/Operze dlatego nie mogliśmy tego zreplikować.

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, dskrzypczak napisał:

Faktycznie jest problem na Firefoxie.

Nie jest to problem znaczący. Ale upierdliwy.

Dzisiaj coś nowego pojawiło się. Na liście wątków Bocznicy jest tak:

obraz.thumb.png.b20057dde2a75d984485bf3ddb15e21b.png

to jest ostatni wpis niby jest użytkownika slawek.xm sprzed godziny. A jest im pański wpis sprzed 2 minut. W Hi-End-ie też to zauważyłem.

Gość

(Konto usunięte)

PS. Po zapisaniu trafiłem na początek strony a obszar edytora nie został wyczyszczony. Jest też komunikat, że nie można dodawać odpowiedzi w tak krótkim czasie.

Coś kombinujecie?

PPS. Wpisy jak wydać się nie łączą.

• Administratorzy
41 minut temu, JuG napisał:

obraz.thumb.png.b20057dde2a75d984485bf3ddb15e21b.png

to jest ostatni wpis niby jest użytkownika slawek.xm sprzed godziny. A jest im pański wpis sprzed 2 minut. W Hi-End-ie też to zauważyłem.

Możesz dać link do tematu w Hi-end?

W dniu 26.02.2019 o 16:32, audiostereo.pl napisał:

... tak Szymon otrzymal bana. 

Już nie odczuwam potrzeby zmiany nicka. 

Mocny jest ten silnik. Przed chwilą napisałem nowy post w temacie "co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?" w dziale "muzyka". Nowy post ja widzę, ale w dziale "muzyka" nie jest widoczny. Również jako nowy post w temacie też nie jest widoczny. Teraz nie wiem, czy mam go napisać drugi raz? Czy czekać? ;) :)

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Gość

(Konto usunięte)
29 minut temu, dskrzypczak napisał:

Możesz dać link do tematu w Hi-end?

Było tak z wątkiem "Szymonowym". Teraz jest OK.

Ale z tym wątkiem nadal jest problem - lista jest nieaktualna (jest sprzed godziny):

obraz.thumb.png.274b7943ff5ca7e36d656c2405453cd6.png

Godzinę temu, JuG napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dokładnie tak jest. Ostatni wpis w dowolnym temacie długo nie wchodzi w listę "Aktywności". Albo jest to wolne indeksowanie, albo widać zawsze wpis przedostatni.

EDIT: Jednak wolno indeksuje te listy. Z trzech ostatnich w "Audio mity" widać jedynie pierwszy na "Aktywnościach"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Administratorzy

Ok, faktycznie indeksowanie dostało czkawki. Już tam zaglądamy co jest powodem.

4 godziny temu, fozzie napisał:

Mocny jest ten silnik. Przed chwilą napisałem nowy post w temacie "co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?" w dziale "muzyka". Nowy post ja widzę, ale w dziale "muzyka" nie jest widoczny. Również jako nowy post w temacie też nie jest widoczny. Teraz nie wiem, czy mam go napisać drugi raz? Czy czekać? ;) :)

Mój post sprzed 3 godzin nadal nie jest widoczny wśród nowych postów w temacie "co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?".

44 minuty temu, fozzie napisał:

Mój post sprzed 3 godzin nadal nie jest widoczny wśród nowych postów w temacie "co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?".

Ktoś napisał nowy post i ten pojawił się jako nowy post, ale mój post nadal nie jest widoczny w moim profilu, w mojej aktywności.

To samo dotyczy mojego postu w tym temacie. Chodzi o post

https://www.audiostereo.pl/topic/140985-nowa-wersja-silnika-forum-zapraszamy/?do=findComment&comment=4520148

Nie jest on widoczny w mojej aktywności.

Przy okazji pytanie. Od czego zależy sytuacja, w której link do postu na Audiostereo raz jest przedstawiany jak powyżej, a innym razem jako graficzna miniatura postu?

W dniu 27.02.2019 o 18:34, HQ150 napisał:

Już rano admini dostali moją prośbę. 

Szkoda kolego.

Po najnowszych zmianach nie otwiera mi się strona audiostereo.pl na laptopie zarówno używając przeglądarki Edge jak i Chrome.( z telefonem i iPadem tego problemu nie ma).

Pojawia się komunikat:

Nie można bezpiecznie nawiązać połączenia z tą stroną.

Przyczyną może być to, że witryna używa nieaktualnych lub niebezpiecznych ustawień zabezpieczeń protokołu TLS. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, spróbuj skontaktować się z właścicielem tej witryny internetowej.

No to się kontaktuję:)

Gość

(Konto usunięte)
20 godzin temu, JuG napisał:

Wcięło podświetlanie aktualnej strony.

Już działa.

Ale wcięło odstępy pomiędzy akapitami - wpisy są teraz kompletnie nieczytelne (zwłaszcza na białym tle). Poprzednio była możliwość zmniejszenia tych odstępów poprzez Shift+Enter (obecnie wielkość tego odstępu jest taka sama jak przy Enter). Jaki jest cel zmniejszenia czytelności?

PS. Dodawanie postów trwa na razie szybciej.

• Administratorzy

Panowie ciężko dogodzić Wam wszystkim. To nie błędy tylko poprawki. Widać powiedzenie to nie bug, tylko feature ma w sobie więcej prawdy...

Tak - odstępy wyrzuciliśmy celowo. Narzekało wiele osób, że posty są rozlazłe i zajmują za dużo miejsca, to teraz widzę będzie narzekanie, że są za bardzo zbite :)

JuG jest dziwne to co piszesz, gdyż cytat przez długi czas był bez odstępu (co mi akurat odpowiadało), wcześniej odstępy były zdecydowanie zbyt duże, od wczoraj ma znów malutki odstęp. Sumując to z innymi wczoraj dodanymi odstępami trzeba się sporo więcej najeździć myszą na stronie.

Kwestia gustu. 

Gość

(Konto usunięte)
24 minuty temu, szaman777 napisał:

cytat przez długi czas był bez odstępu (co mi akurat odpowiadało)

Taki odstęp był po zmianie silnika:

obraz.png.4ff31292b272e79e34ec750cc1b999cf.png

Obecnie jest brak odstępu:

obraz.png.86f21a8de7afc5931597295c76118193.png

Jeżeli wpis jest szary to takie cytowanie jest w miarę oddzielone:

obraz.png.ee90682aba7786ed8a303cc645ceb349.png

Jeżeli biały - to się zlewa:

obraz.png.6f1a2c27353ed4a38ce14d7bfaaf90cc.png

Jak widać powyżej obrazki też zlewają się z tekstem (specjalnie nie robiłem Enter-ów) - moim zganieniem ta zmiana jest bez sensu. Wystarczyło nauczyć użytkowników uzywania Shift+Enter. Teraz trzeba będzie klepać Enter-y.

Taki odstęp był do 16 lutego. Sam go usuwałem bo mnie denerwował i dodane to zostało do osobnej skórki. Przez tyle dni tej zmiany nie zauważyłeś?

Moja sugestia jest taka by zrobić jedną skórkę rozlazłą dla fanów odstępów, a drugą zbitą dla pozostałych.

Gość

(Konto usunięte)

Wczoraj odstępy były. Skórka domyślna - Red.

PS. Jeżeli twierdzisz, że "skompresowałeś" odstępy jeszcze 16.02 to możliwe, że dzisiejsze zniknięcie odstępów u mnie wiąże się z dzisiejsza aktualizacją FF z 65.0.1 na 65.0.2.

PPS. Jeżeli jest taka możliwość to poproszę o skórkę bez modyfikacji (z odstępami).

W skórce z moimi poprawkami nie było wczoraj. Do pewnego momentu.

19 minut temu, JuG napisał:

Wystarczyło nauczyć użytkowników uzywania Shift+Enter. Teraz trzeba będzie klepać Enter-y.

Wszystko fajnie, a co ze starymi postami z przed zmiany silnika? Nie dało się ich czytać.

Tak samo powiedz to ludziom z tabletami by się uczyli shift+enter.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.