Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa wersja silnika forum - zapraszamy!

audiostereo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

No chyba nie bardzo. Ja tez mam ten blad. Korzystam z opery portable.

Blad nie wyskakuje za kazdym razem, czasem zdarza sie, ze otworzy nowa zawartosci.

Nie ma reguly.

ok potestowałem trochę i dopóki korzystam z całej nieprzeczytanej zawartości jest ok

jak tylko zaczynam modyfikację tej zawartości błędy wyskakują jeden za drugim, nawet przy zapisywaniu nazwy nowego kanału

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

error4.jpg

Jest to ewidentnie problem po stronie serwera, ponieważ to samo dzieje się w Firefoksie, Chrome czy Safari.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• Administratorzy

Nie wyświetla się, bo zostało wyłączone. Było widać tam jaki moderator dawał ostrzeżenie. Jest za to opcja w powiadomieniach odnośnie e-maila. Ustaw sobie proszę, to będzie dostawał mailowe lub powiadomienie na stronie po otrzymaniu punktów.

17 godzin temu, krzysiek napisał:

ok potestowałem trochę i dopóki korzystam z całej nieprzeczytanej zawartości jest ok

jak tylko zaczynam modyfikację tej zawartości błędy wyskakują jeden za drugim, nawet przy zapisywaniu nazwy nowego kanału

error6.jpg

error4.jpg

Jest to ewidentnie problem po stronie serwera, ponieważ to samo dzieje się w Firefoksie, Chrome czy Safari.

Czy występuje również w trybie incognito w tych samych warunkach? Oraz w trybie incognito na skórce Classic?

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

8 godzin temu, audiostereo.pl napisał:

Czy występuje również w trybie incognito w tych samych warunkach? Oraz w trybie incognito na skórce Classic? 

tak, sprawdziłem będąc niezalogowanym i wyskoczyło okienko błędu, gdy chciałem pobrać więcej tematów z "całej aktywności", a także gdy byłem zalogowany w kanale "moja zawartość", na skórce classic

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Że się tak przypomnę, rozpatrujecie możliwość ignorowania wątków/tematów? I nawet całych zakładek?
A gdyby to jeszcze działało w Tapatalk, to super.

Ja bym chciał, dzięki takiej funkcjonalności, pominąć wszelkiego rodzaju "nirvany" i skupić się na merytorycznej pomocy/dyskusji w Hi-Fi.

Swoją drogą, warto by wydzielić Politykę i Religię z Bocznicy - tak aby domyślnie nie były widoczne.

Jakaś opcja zaznaczania/odznaczania zakładek w profilu?

Takie tam moje luźne przemyślenia, jakby co

6 godzin temu, Sine Metu napisał:

Ja bym chciał, dzięki takiej funkcjonalności, pominąć wszelkiego rodzaju "nirvany" i skupić się na merytorycznej pomocy/dyskusji w Hi-Fi

A kto Ci każe wchodzić w te tematy? 

Nie jestem ale moim zdaniem dziwny problem.  Nie interesuje mnie wiele tematów to tam nie wchodzę i specjalnie nie mam potrzeby aby administracja dawała mi możliwość ukrywania ich przed samym sobą ?

• Administratorzy
9 godzin temu, Sine Metu napisał:

Że się tak przypomnę, rozpatrujecie możliwość ignorowania wątków/tematów? I nawet całych zakładek?
A gdyby to jeszcze działało w Tapatalk, to super.

Ja bym chciał, dzięki takiej funkcjonalności, pominąć wszelkiego rodzaju "nirvany" i skupić się na merytorycznej pomocy/dyskusji w Hi-Fi.

Swoją drogą, warto by wydzielić Politykę i Religię z Bocznicy - tak aby domyślnie nie były widoczne.

Jakaś opcja zaznaczania/odznaczania zakładek w profilu?

Takie tam moje luźne przemyślenia, jakby co emoji3.png

Tapatalk to zewnętrzna wtyczka, nie mamy niestety za bardzo możliwości ingerowania w niego. Zawsze można podejść do sprawy od drugiej strony - tj. dodać do obserwowanych te, które chce się czytać.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Zawsze można podejść do sprawy od drugiej strony - tj. dodać do obserwowanych te, które chce się czytać.

W sumie, to mam problem z tematami w których kiedyś tam napisałem i, że tak powiem, nie mogę ich "odzobaczyć" - ciągle mi się wyświetlają w Tapatalk na zakładce PARTICIPATED. No ale cóż, trzeba z tym żyć.
Nie jestem ale moim zdaniem dziwny problem.  Nie interesuje mnie wiele tematów to tam nie wchodzę i specjalnie nie mam potrzeby aby administracja dawała mi możliwość ukrywania ich przed samym sobą
Generalnie masz rację, ale skleroza nie wybiera

Po wybraniu "Nieprzeczytana zawartość" i kliknięciu na "Pokaż więcej elementów aktywności" pojawia się takie okno. Dotyczy Chrome i Firefox, czyszczenie przeglądarki nie pomaga.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Administratorzy

Niestety nie bardzo wiemy co może być przyczyną. Przy samym używaniu przycisku pokaż więcej jest ok, błąd wydaje się pojawiać przy klikaniu na filtry.

• Administratorzy

Sprawdźcie proszę jeszcze jedną rzecz - czy błąd występuje na angielskiej wersji. Na dole strony można zmienić język.

• Administratorzy

Ano właśnie. Dlatego nie mogłem tego tak łatwo zreprodukować na oficjalnym forum silnika. To jakiś dziwny błąd. Wychodzi, że dotyczy language stringa. Poszukam dalej, ale ciężko dociec, bo nawet w konsoli nic nie zwraca.

Zmieniłem język na angielski, póki co błąd ani razu nie wystąpił.

To teraz ten drugi problem. Dlaczego własne "activity streams", czyli np. customowa "nieprzeczytana zawartość" ładuje się kilkanaście sekund? "Load more activity" we własnym streamie też kilkanaście sekund. Natomiast 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pokazuje całą nieprzeczytaną zawartość w ciągu pół sekundy.

Na starej wersji silnika też korzystałem ze zmodyfikowanej "nieprzeczytanej zawartości", która pomijała część podforów i wszystko działało jak burza.

Ukryta Zawartość

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• Administratorzy
2 godziny temu, kwasior21 napisał:

Wydaje sie, ze wersja angielska naprawia wszystko.

Niemniej jednak fajnie bylo by wrocic do PL.

Oczywiście, że fajniej. Konsultuję ten błąd z oficjalnym supportem. Tyle tylko, że mamy wgraną najnowszą paczkę językową, więc nawet jak brakuje jakiegoś stringa, to nie bardzo na razie mamy jak to rozwiązać.

16 godzin temu, krzysiek napisał:

Zmieniłem język na angielski, póki co błąd ani razu nie wystąpił.

To teraz ten drugi problem. Dlaczego własne "activity streams", czyli np. customowa "nieprzeczytana zawartość" ładuje się kilkanaście sekund? "Load more activity" we własnym streamie też kilkanaście sekund. Natomiast https://www.audiostereo.pl/discover/unread/ pokazuje całą nieprzeczytaną zawartość w ciągu pół sekundy.

Na starej wersji silnika też korzystałem ze zmodyfikowanej "nieprzeczytanej zawartości", która pomijała część podforów i wszystko działało jak burza.

Jak bardzo starą masz na myśli? Wersję 3.x sprzed grudnia 18 czy wersję 4.3 z grudnia-lutego 19?

2 minutes ago, dskrzypczak said:

Jak bardzo starą masz na myśli? Wersję 3.x sprzed grudnia 18 czy wersję 4.3 z grudnia-lutego 19? 

Chodzi mi o wersję forum sprzed bardzo dużego upgrade'u. Tę zupełnie starą.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• Administratorzy
1 minutę temu, krzysiek napisał:

Chodzi mi o wersję forum sprzed bardzo dużego upgrade'u. Tę zupełnie starą.

Tamta była sprzed paru lat i niestety jest niewspierana. Nawet łat bezpieczeństwa do niej nie ma, więc nawet z tych względów nie mogliśmy na niej pozostać. Czy od momentu zmiany od grudnia już działa wolno, tak jak mówisz?

Szczerze to zmieniliśmy serwer bazodanowy, zaktualizowaliśmy SQLa i wgraliśmy tę ostatnią aktualizację jakieś 2 tygodnie temu i dodawanie postów i samo forum zaczęło chodzić bardzo szybko. Nie bardzo mamy tutaj pole do manewru.

• Administratorzy

Kolejne poprawki w skórce Classic. Skórka powinna działać już poprawnie także na telefonach.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

27 minutes ago, dskrzypczak said:

Szczerze to zmieniliśmy serwer bazodanowy, zaktualizowaliśmy SQLa i wgraliśmy tę ostatnią aktualizację jakieś 2 tygodnie temu i dodawanie postów i samo forum zaczęło chodzić bardzo szybko. Nie bardzo mamy tutaj pole do manewru. 

nie kojarzę, od kiedy własna zawartość ładuje mi się tak długo

czy ten problem występuje tylko u mnie? czy jeśli utworzysz sobie własny kanał aktywności z wybranymi forami, to taki kanał ładuje Ci się natychmiast, czy po kilkunastu sekundach?

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• Administratorzy

Panowie chyba udało się naprawić ten błąd z aktywnościami. Po ostatniej aktualizacji w polskiej paczce językowej pojawił się błąd. Brakowało literki "s" w jednym stringu. Co ciekawe to oficjalna paczka z tłumaczeniami. Już to dopisałem i powinno działać. Ciężko wytropić takie rzeczy ?

• Administratorzy
W dniu 7.03.2019 o 01:27, przemak napisał:

Taki kfiatek też jest nowy - poprzednio też było śmiesznie, ale jeszcze jakoś, teraz jest bełkot:

temat-odpowiedzial.jpg

Sprawdź teraz proszę. Oficjalna polska paczka miała błąd.

W dniu 14.03.2019 o 10:03, audiostereo.pl napisał:

Nie wyświetla się, bo zostało wyłączone. Było widać tam jaki moderator dawał ostrzeżenie. Jest za to opcja w powiadomieniach odnośnie e-maila. Ustaw sobie proszę, to będzie dostawał mailowe lub powiadomienie na stronie po otrzymaniu punktów.

Jak mam to rozumieć? Jeśli ustawię w opcjach powiadomienia mailowe, to będę też dostawał powiadomienia na stronie? BTW jest to funkcjonalność, która zdecydowanie wymaga, poprawy.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.