Skocz do zawartości
IGNORED

Philips to nie Philips

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Pisze kolega mmpeg/Krak_oN (nik na forum HDTVPOLSKA) "degradacja obrazu na niekorzyść Philipsa".

Jest zupełnie odwrotnie, bo degradacja obrazu na starym Samsungu jest totalna.

Otóż Ja i inni widzimy mocną degradację obrazu na TV SAMSUNG H6400. Faktury są generowanie przez ten TV są ewidentnie.

Prawdopodobnie ktoś w centrali SONY pomylił fotki a ty je wklejasz na wszystkich forach.

Po co klepać teksty jak to chce "centrala", która podesłała złe fotki do wstawiania gdzie się da.

Napisz jak to możliwe, że na dwóch TV równocześnie zrobione fotki ?

To bardzo trudne do wykonania:

1. obok siebie dwa TV (nowość 4K VA od AUO Philips PUS7303 i stary FHD Samsung H6400),

2. oto dwaj foto reporterzy strzelają foty w tym samym czasie,

3. nastawy jednakowe ??? Na pewno nie. Brak uczciwości. Ty tyle.

PODSUMOWANIE:

Za takie akcje koledze już dziękujemy ...

Edytowane przez janunio

Za takie akcje koledze już dziękujemy ...

A i co jeszcze, wszystkie potencjalne wady i usterki (czy też być może nawet zagrywki konkurencji) powinny być jak najszybciej wyjaśnione a jak trzeba (jeżeli jest jakieś faktyczne niedopracowanie) to i zawczasu poprawione czy to z poziomu software czy hardware (a nie kryte i manipulowane i tuszowane przez niektórych znanych wszystkim sprzedawców internetowych jak to było robione przez ostatnie dobrych kilka lat, co zamiast motywacji do poprawek tylko i wyłącznie rozleniwia producenta) w celu jak najszybszego i najlepszego dopracowania nowego produktu, który ma oczywisty potencjał (dobra matryca z wysokim kontrastem i topowy procesor Philipsa od obróbki obrazu) w swojej klasie cenowej.

Tak że jak najszybciej trzeba wyjaśnić tą sprawę, czy to jest rzeczywisty problem techniczny czy też może jest to tylko wynik złych ustawień użytkowników a może jakaś rozgrywka ze strony konkurencji.

Edytowane przez Krak_oN

Telewizor Philipsa ma się bardzo dobrze :

30715501_1764222236972893_9012979572051804160_n.jpg?_nc_cat=0&oh=66918c5acafc7739ccca89a6891c1ab3&oe=5B600051

30713646_1764222563639527_6203036697983188992_n.jpg?_nc_cat=0&oh=8bf4e19a140a8176da58d8f1ddbf9bff&oe=5B71FE2C

30726257_1764222960306154_7860814037523628032_n.jpg?_nc_cat=0&oh=10121546566128723a7662f410400938&oe=5B5FD157

To jest zwykły sygnał z anteny dachowej,

Antena oddalona 100 metrów od telewizora

Trzeba mieć chyba kij od szczotki zamiast anteny żeby mieć gorszy obraz.

Ale z kijem faktycznie nie sprawdzałem...

Na ceneo pojawiło się już trochę opinii o PUS 7303 :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Myślałem,że odróżniasz Hejterów i to słabej wody od czytelników.

Czytelnicy mają w opisie różne uwagi - hejter tylko pluje i to słabo !

Ktoś to siedzi w internecie szybko oddziela ziarno od plew i to nie zależnie od firmy.

Na ceneo pojawiło się już trochę opinii o PUS 7303 :

Ukryta Zawartość

Jak na mój gust poważne tematy są w dziale stereo a tu jest troszkę spamu. Nie znam zupełnie tego TV, zresztą i słabo znam inne modele Philipsa.

Z racji zawodu (analityk) pokuszę się o podsumowanie w/w ocen z ceneo:

9 ocen 5 gwiazdek

2 oceny 4,5 gwiazdki

średnia 4,909 gwiazdki jest jedną z najlepszych na ceneo co jest znakomitą reklamą produktu.

Świadomie pominołem 6 opinii po 0,5 gwiazdki, które tylko totalny ignorant mógłby uznać za wiarygodne. Z ich treści można na 99 % przxyjąć, że napisała je ta sama osoba, obarczona upośledzeniem intelektualnym. Jak można poważnie traktowa osobę która wystawia po kilka ocen do TV którego nie widziała (prawdopodobnie wystawia też seriami negatywne opinie innym markom)? Ciekaw jestem diagnozy klinicznej wariata. domyślem się, że może być to jakiś osobisty powód np. konflikt z Kikim który mocno promuje markę. Może to jednak nie szaleniec a po prostu diler innej marki? Wtedy to chyba już nieuczciwa konkurencja i prokurator miałby co robić. W każdym razie niesmaczne i wstyd. Mam nadzieję, że nikt z tego forum nie jest aż tak głupi?

Ukryta Zawartość

Myślałem,że odróżniasz Hejterów i to słabej wody od czytelników.

To że podałem linka do tych opinii, to jeszcze nie oznacza że wszystko co tam jest napisane łykam jak pelikan ;) , więc proszę mi nie sugerować czy też złośliwie przypisywać że czegoś tam nie odróżniam, bo niby skąd masz wiedzieć które opinie odróżniam od tych rzeczywistych napisane przez tych którzy mieli realne doświadczenia z tym modelem, po te napisane przez tych którzy na oczy nie widzieli tego modelu.

A czy ty przypadkiem od wielu lat nie szukasz pelikanów ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krak_oN

Mnie ciekawi x666 kim ty jesteś skoro twoich wpisów na ceneo również są dziesiątki pod każdym negatywnym wpisem kilku modeli Philipsa i TCL-a...

Edytowane przez ar2d4

ar2d4

Zgadzam się z Twoim wpisem. Masz bardzo dobrą spostrzegawczość, ale minimalnie nie trafiłeś. Nie przypominam sobie żadnego mojego wpisu odnośnie Philipsa, bo o czym mam pisać jak nie znam dokładnie tych TV (nawet nie uważam się za znawcę TV). Natomiast kupiłem, w tamtym roku TCL-a i przeglądając ceneo trafiłem na przedziwne wpisy które od razu sugerują, że pisze je jedna osoba, więc pod tymi wpisami (jak zauważyłeś negatywnymi ale jakbyś je dokładniej przeczytał to byś zauważył, że pisanymi przez 1 osobę i na pewno nie osobę która kupiła) umieściłem uwagę, że to oszust wpisuje.

Edytowane przez x666

Cóż brak ekspozycji w największych sieciach na pewno nie sprawi że wzrośnie sprzedaż. A może raczej powód jest inny i nie chcą mieć u siebie produktów z którymi jest problem (np:zakurzone matryce) . Co do danych to każdy producent może takie dane przeprowadzić tak aby były zrobione pod niego (manipulacja danymi). Wystarczy zrobić promocje na najtańszy model i sprzedaż idzie np: w biedronkach(widziałem Philipsy).Wzrost sprzedaży nie zawsze przekłada się na dobrą jakość produktów. x666 rzeczywiście może i pod TCL widziałem, nie sposób nie zauważyć jednak że większość opini pod Philipsami na ceneo oraz tcl podpisane jest np:kiki.

Edytowane przez ar2d4

Właśnie pojawił się Polski test Philips PUS8303 :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Manipulacja jest dla ludzi którzy sami to robią i myślą, że inni też tak robią.

To są dane GFK - jeśli wiesz co to znaczy.

To są jedyne dane oficjalne.

To bardzo dobry telewizor i test jedynie może potwierdzić to już napisaliśmy w teście.

I w klasie cena do jakości to będzie Hit na MŚ w piłce w Rosji,

Zamówienia na PUS8303 z matrycą natywną 100Hz na 55 " - rosną jak grzyby po deszczu.

Manipulacja jest dla ludzi którzy sami to robią i myślą, że inni też tak robią.

Zgadzam się, to może teraz jeszcze odnieśmy to pewnego forum gdzie kasuje się każdy niewygodny post tak aby zmanipulować treść :http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/134318-pierwsze-spojrzenie-na-telewizor-ultra-hd-philips-65pus8102-12-a-254.html .

To są dane GFK - jeśli wiesz co to znaczy.

To są jedyne dane oficjalne.

Każde dane podlegają ocenie i można je przedstawić i interpretować w różny sposób tak jak sondaże .

Przejrzałem nagrany obraz tego Philipsa 7303 na filmikach na YouTube. Obejrzałem nagrania z różnych krajów i nie widziałem niczego tragicznego? Co z tym Philipsem, że ciągle ktoś narzeka na rzeczy, których ja nie widziałem czy to u siebie, czy to w sklepie, a to tylko przez jakąś część osób występujących w internecie.

To hejt się wylewa - by błysnąć w sieci.

Philips sam się broni swoją jakością i rozwiązaniami.

Ma czasem , jak w życiu, słabsze dni ale daje radę.

GFK jest GFK i zero dyskusji. Philips ma trzecie miejsce w Polsce atakuje miejsce wicelidera.

Gdyby GFK podało dane, której marki TV są najczęściej zwracane to TP Vision bezsprzecznie byłoby liderem. A wartość i wiarygodność twojej opini jako sprzedawcy głównie Philipsa i TCL-a jest zerowa. Wystarczy przejrzeć pierwsze lepsze pytania naiwnych i nieświadomych pytających na twoim sklepo-forum o poradę w koło tylko philips i tcl choć można kupić duże lepsze modele w podobnej cenie. Co do jakości Philipsa to ostatnio mają dużo wpadek :seria 6500 użytkownicy do tej pory walczą o wymiany tych TV, ponieważ od początku nie działają tak jak należy (np: funkcja 3d),pus 6561-zakurzone matryce, pus 8102 wady matryc, kurz, źle spasowane obudowy).Ja kupuje TV oraz każdy nowy produkt dla przyjemności nie mam czasu się martwić i kombinować jak naprawić to co psują kolejne aktualizacje androida. Ale są mascochisci,którym użeranie się z wiecznie niedopracowanymi Philipsami daje radość

Mi to możesz mi naskoczyć !

Nie masz pojęcia co to GFK to plujesz jadem i po co ?

Philips ma mniej wpadek niż TY więc daruj sobie.

Właśnie tak się wylewa hejt ! Jesteś typowym tego przykładem.

Opluwać co się da i gdzie się , Kopać i gryźć może ktoś się da nabrać.

Nie masz argumentów na wyniki to najlepiej opluwać. Liczby są liczby

I Twoje gówniarskie argumenty mogą trafafać do Ciebie podobnych.

Philips jest Nr 3 w Polsce a TCL jest numer 3 na świecie i im też możesz naskoczyć.

Niemniej to Samsung jest nr 1 a LG nr 2.

Nie rozumiem jednak Ciebie ar2d4. Swoją złość kieruj do sprzedawcy a nie do marek, które na świecie sprzedają się bez Kikiego, a android dla jednego jest przekleństwem a dla innego jedynym sensownym systemem (najwięcej możliwości i najwięcej kłopotów)

Owszem sposób sprzedaży na tamtym forum jest co najmniej wątpliwy i sam uważam, że sporo jest tam nieprawdy (w innych sklepach też), to jednak raczej sprzedają tam modele które uważają subiektywnie za najlepszy, tym bardziej, że mają w ofercie w zasadzie wszystkie marki i o ile pamiętam to 5-10 lat temu mocno tam preferowano japońskie marki wobec koreańskich (z czym się nie zgadzałem).

Właśnie odpowiedziałem najgorszemu typowi sprzedawcy.Którego powinno się banować i wytykać jego oszustwa oraz kłamstwa na każdym kroku.To taki typ,który myśli że wszyscy są tak tepi i ślepi że może wszędzie wypisywać te swoje herezje i bajki .Trzeba uświadomić mu wreszcie że to nie jego foro-sklep gdzie może kasować każdy niewygodny post pietnujący jego kłamstwa. Tutaj nie przejdą tłumaczone przez google translatora newsy z dziesiątkami błędów oraz pseudo żałosne testy bez pomiarów (skopiowane dane z broszurek producentów ). Ale cóż widocznie komuś odpowiada bycie pośmiewiskiem i noszenie łatki oszusta.

Edytowane przez ar2d4

Możesz mi ...

Dostałeś Bana za oszukiwanie na portalu i skończyłeś jak inni oszuści i tak zostanie.

Teraz zamiast opisywać do tematu plujesz jadem - ale musisz z tym żyć - sorry.

Wracając do tematu - Dane są liczbowe i wyraźnie pokazują wyniki w Polsce.

Największy progres to Philips, Manta i TCL.

Największym oszustem i kłamcą w kwestii rynku TV jesteś od lat ty.Dziwię się że TCL i Philips współpracują z kimś kto od lat psuje tym firmom wizerunek.Podając nieprawdziwe dane dotyczące ich produktów oraz wciskając pseudokalibrację, która psuje obraz.Co do pisania temat brzmi: Philips to nie Philips, i taka jest prawda obecnie to chiński TP Vision z produktami, których jakość poleciała znacząco w dół.

Edytowane przez ar2d4

Jesteś oszustem i musisz z tym żyć - co zrobić.

Kłamiesz i o Philipsie bo dostaje od lat najwyższe wyróżnienia w Europie za jakość obrazu:

Ukryta Zawartość

Tak samo TCL.

Ukryta Zawartość

A ty dalej kłam może doczekasz też kolejnego Bana..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Proszę bardzo poniżej trochę tych twoich oszustw i kłamstw dotyczą one nie tylko Philipsa ale również innych marek:

-fałszywa kalibracja rozsyłana email (jednakowe ustawienia nie ważne czy model ma 55"czy 49", bez znaczenia że każdy TV ma inną matrycę)

-sławna sprawa matryc 120Hz w TCLu, były 60 Hz

-taki kwiatek jak kalibracja uplynniacze w TCL C70(który na dodatek ich nie posiada)

-kłamstwo że matryce w modelu C7006 są inne niż 7026

-kłamstwo że kalibracje robi firma zewnętrzna , a później tłumaczy się pracownik nick:Urania Marek, który nie posiada żadnych certyfikatów ani kwalifikacji, drukuje i kopiuje te fałszywe certyfikaty na potęgę (na hdtvpolska.com można znaleźć opis jak wasza kalibracja wpływa na obraz OLEDA Philips)

Znalazło by się tego dużo więcej, ale to powyżej wystarczy żeby stwierdzić kto zasługuje na miano krętacza i oszusta.Te swoje linki możesz wklejać do woli i jak to piszesz możesz je nawet w buty sobie wsadzić.

Edytowane przez ar2d4

Nie kłam !

Ukryta Zawartość

1. Matryce są inne - nie kłam i nie oszukuj innych.

2. TCL ma matrce 60H - za wyjątkiem 75C7006 i serii S7906 gdzie szkło jest 100 HZ . Nie kłam oszuście bo Ci się nos wydłuży.

3.Kalibrację nie robi i nigdy nie robił Marek z Uranii bo się na tym nie zna , Nigdy nie podawałem że to on robi - nie kłam

bo wychodzisz na oszusta pierwszej wody.

Kalibarcje robi nam firma zewnętrzna AVX.

Właśnie za perfidne kłamstwa, oczernianie dostałeś Bana.

Ukryta Zawartość

Jesteś żałosnym klamcą i oszustem, na twoim forum użytkownicy udowodnili ci że matryce są takie same w obu modelach (jest loteria). Powołujesz się na tą stronę,wtedy kiedy ci wygodnie a jeśli podaję inne dane to piszesz że te informacje o matrycach nie pochodzą od producentów.Gdzie te upłymniacze w TCLu C70? Jak się kalibruje upłymniacze?Jak się wzmacnia sygnał? Fotki z kalibracji pochodzą z twojego sklepu więc nie kłam. Dodatkowo gdy wyszło na jaw że użytkownicy dostawali kalibrację od modeli 55" dla 49"to tłumaczył się twój pracownik że się pomylił.Niestety kłamstwa maja krótkie nogi i nikomu nie wychodzą na dobre.Sam calman kalibracji nie zrobi gdy amator bez podstawowej wiedzy go używa (kalibracja Philipsa użytkownik Pułkownik). Żyj w tym swoim matriksie gdzie ilość Hz matrycy odczytuje się z obudowy. A test polega na wklejeniu zdjęć bez żadnych pomiarów, może oprócz inout laga(do niedawna wszystkie modele 4K miały mierzone dla rozdzielczości FHD...)

Kiki nie histeryzuj! Przecież i tak nikt z tego forum u ciebie nie kupi, nawet jakbyś nie wiadomo jak się schylał. Jesteś równie wiarygodny jak moneta trzyzłotowa

Nawet jakbyś chciał to i tak nie kupisz .

Ty piszesz po to żeby ktoś kupił od Ciebie - myślę że nie ( może się mylę )

Ja też nie po to piszę.

Hejterów staram się omijać - bo oni nigdy nić w temacie nie napiszą oprócz opluwania. Sprawdź to się przekonasz.

Troll to troll i będzie musiał z tym żyć.

Każdy ocenia wg siebie.

Jak ktoś oszukuje to zawsze atakuje bo myśli, że tak jak on wszyscy oszukują.

Nie irytuj się .

Nie znam Cię, ale pozdrawiam serdecznie.

• Pokaż nowe odpowiedzi