Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Zbig napisał:

A jakie?  O ile pamiętam, McEnroe wykłócał się z sędziami i z publicznością, a to trochę co innego jednak.

...w każdej dyscyplinie sportu są jakieś niedozwolone zagrania, ciosy itd....ten pajacyk również nie powinien mieć miejsca  ale co istotne,   Iga nic na tym nie zyskała. Od tego jest sędzia  by zwrócił uwagę lub ukarał -  dla mnie jest to koniec tematu.... warto porównać pajacyka który trwał ułamek sekundy i nic nie dał Idze... z długimi kłótniami z  kibicami, sędziami które praktykował McEnroe....przecież taka awantura  potrafi całkowicie ''rozbić'' przeciwnika i McEnroe doskonale o tym wiedział....

Edytowane przez Miroslav1
4 godziny temu, Zbig napisał:

Porównywanie zasad i wymogów fair play futbolu i tenisa to trochę jak porównywanie g... z dżemem.

A skąd wniosek, że nawiązałem do futbolu? Przykład piłki ręcznej jest lepszy. Widziałeś kiedyś jak wygląda karny? Bramkarz stoi przed napastnikiem wymachując rękami i nogami. Czemu tak można? No przecież on utrudnia wykonanie rzutu karnego i celowo rozprasza egzekutora. 😉

4 godziny temu, Zbig napisał:

O ile pamiętam, McEnroe wykłócał się z sędziami i z publicznością, a to trochę co innego jednak.

Masz rację - co innego. To jeszcze gorsze niż niewinny pajacyk, bo bardziej może zdekoncentrować i wybić z rytmu przeciwnika.

Umiejętność logicznego rozumowania i wyciągania prawidłowych wniosków nie należy do Twoich mocnych stron.

50 minut temu, Miroslav1 napisał:

warto porównać pajacyka który trwał ułamek sekundy i nic nie dał Idze... z długimi kłótniami z  kibicami, sędziami które praktykował McEnroe....przecież taka awantura  potrafi całkowicie ''rozbić'' przeciwnika i McEnroe doskonale o tym wiedział....

No otóż to. Właśnie o tym napisałem, zanim przeczytałem Twój wpis.

Serenie też wyciągało się pojedyncze słabe zachowania a niektórzy nawet uwierzyli, że to był jej cały wkład do sportu. Epizody Igi na razie to pikuś ale im będzie więcej wygrywać tym więcej będzie czepialstwa - słusznego i nie. Parafrazując znane powiedzenie - sukces ma wielu wrogów.

Godzinę temu, soundchaser napisał:
5 godzin temu, Zbig napisał:

Porównywanie zasad i wymogów fair play futbolu i tenisa to trochę jak porównywanie g... z dżemem.

A skąd wniosek, że nawiązałem do futbolu? Przykład piłki ręcznej jest lepszy. Widziałeś kiedyś jak wygląda karny? Bramkarz stoi przed napastnikiem wymachując rękami i nogami. Czemu tak można? No przecież on utrudnia wykonanie rzutu karnego i celowo rozprasza egzekutora. 😉

Bramkarzowi wolno bo jemu wolno odbić piłkę ciałem, w tenisie jest to niedozwolone, miszczu logicznego myślenia.

25 minut temu, dzarro napisał:

Serenie też wyciągało się pojedyncze słabe zachowania a niektórzy nawet uwierzyli, że to był jej cały wkład do sportu. Epizody Igi na razie to pikuś ale im będzie więcej wygrywać tym więcej będzie czepialstwa - słusznego i nie. Parafrazując znane powiedzenie - sukces ma wielu wrogów.

Koszt bycia na świeczniku.  Johnowi też wypominają jego awantury po wygrał siedem szlemów.  Jakby był graczem z drugiej setki to nikt by o tym nie pamiętał.

Godzinę temu, Zbig napisał:

Bramkarzowi wolno bo jemu wolno odbić piłkę ciałem, w tenisie jest to niedozwolone, miszczu logicznego myślenia.

Czy Iga została za takie zachowanie ukarana, czy nawet upomniana, miszczu marnej riposty?

6 minut temu, soundchaser napisał:

Czy Iga została za takie zachowanie ukarana, czy nawet upomniana, miszczu marnej riposty?

Wiesz co to takiego przywilej korzyści, znaffco sportów wszelakich? 😀

17 minut temu, soundchaser napisał:

Przestań bredzić i spamować. Idź spać, wyśpij się, to może rozum jutro wróci.

Nie zaczynaj wycieczek osobistych to nie będziesz orany.

4 minuty temu, Zbig napisał:

Nie zaczynaj wycieczek osobistych to nie będziesz orany.

Wróć wstecz i poczytaj sobie kto znów zaczął kłamco...ale może jutro, jak się wyśpisz.

Dobranoc.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Wróć wstecz i poczytaj sobie kto znów zaczął kłamco

Wszyscy dobrze widzą kto, więc się nie ośmieszaj ponad miarę, normę już wyrobiłeś 😉

3 godziny temu, soundchaser napisał:

Tak, ty to zrobiłeś.

Ale nie tylko - dziennikarskie miernoty, głównie polskie zrobiły z tego straszliwą gównoburzę w internecie. Najwięcej pisali o tym ci, którzy na tenisie kompletnie się nie znają.

Co do upominania czy karania to tylko wspomnę tolerowanie notorycznego przekraczania czasu przez Nadala i Serenę w okresie schyłkowo-przedemerytalnym. Powtórzę - notorycznego.

Jestem Europejczykiem.

18 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ale nie tylko - dziennikarskie miernoty, głównie polskie zrobiły z tego straszliwą gównoburzę w internecie. Najwięcej pisali o tym ci, którzy na tenisie kompletnie się nie znają.

Troszkę kultury.

Wszyscy wiemy, że Iga nie jest lubiana "w środowisku". Stąd wyciągają jej i te pajacyki.😔

5 minut temu, YunnanTEA napisał:

Troszkę kultury.

Wszyscy wiemy, że Iga nie jest lubiana "w środowisku". Stąd wyciągają jej i te pajacyki.😔

Na przykład ja tego nie wiem. Interesuje mnie tenis a nie towarzyskie historyjki na poziomie Pudelka.

Nota bene - co to niby za "środowisko"? Dziennikarskich płotek, trenerskich miernot - kryptopedofilów i właścicieli osiedlowych balonów do gry?

Jestem Europejczykiem.

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:
12 godzin temu, soundchaser napisał:

Tak, ty to zrobiłeś.

Ja Igę ukarałem???
Coś Ci się mocno zaczyna merdolić...

9 godzin temu, Zbig napisał:

Wszyscy dobrze widzą kto, więc się nie ośmieszaj ponad miarę, normę już wyrobiłeś

Oczywiście, że wszyscy widzą:

"Porównywanie zasad i wymogów fair play futbolu i tenisa to trochę jak porównywanie g... z dżemem.  Jedno i drugie da się rozsmarować ale na tym podobieństwa się kończą."

Od tej odpowiedzi na moją celną uwagę, pokazującą nie tylko Twoją ignorancję, ale też chamstwo i prostactwo, zaczęło się.

Połowa składu WTA Finals zaklepana. Co do reszty, to parę kombinacji jest jeszcze możliwych, choć wypadnięcie Caroline wymagałoby już bardzo konkretnego układu wyników (głównie dlatego, że Kudermietowa, Collins i Sakkari są w tej samej ćwiartce w Guadalajarze, czyli tylko jedna z nich może wyprzedzić Francuzkę w rankingu). 

Generalnie w grze zostało osiem Pań.

12 godzin temu, soundchaser napisał:

Wróć wstecz

Można wrócić wprzód?😂

9 godzin temu, Zbig napisał:

Mam nadzieję, że Hubi w kolejnych meczach zagra tak jak w trzecim secie a nie w pierwszym i drugim...

Ten trzeci set to był niemiarodajny bo Draperowi zaczęło coś dolegać, skurcze prawdopodobnie i praktycznie nie był zdolny do gry.

19 minut temu, dong napisał:

Co do reszty, to parę kombinacji jest jeszcze możliwych, choć wypadnięcie Caroline wymagałoby już bardzo konkretnego układu wyników

Jak uważniej analizuję drabinkę, to wychodzi mi, że nawet nie ma takiej kombinacji - bo musiałyby ją wyprzedzić aż cztery rywalki, a Sabalenka już odpadła.

Na WTA Tennis też piszą, że Garcia już pewna:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
24 minuty temu, audiofan01 napisał:
13 godzin temu, soundchaser napisał:

Wróć wstecz

Można wrócić wprzód?😂

Można ale najpierw trzeba podskoczyć w górę spluwając trzy razy za siebie do akwenu wodnego. 😉

27 minut temu, audiofan01 napisał:

Ten trzeci set to był niemiarodajny bo Draperowi zaczęło coś dolegać, skurcze prawdopodobnie i praktycznie nie był zdolny do gry.

Po drugim przełączyłem na Guadalajarę.

3 godziny temu, soundchaser napisał:
13 godzin temu, Zbig napisał:

Wszyscy dobrze widzą kto, więc się nie ośmieszaj ponad miarę, normę już wyrobiłeś

Oczywiście, że wszyscy widzą:

"Porównywanie zasad i wymogów fair play futbolu i tenisa to trochę jak porównywanie g... z dżemem.  Jedno i drugie da się rozsmarować ale na tym podobieństwa się kończą."

Od tej odpowiedzi na moją celną uwagę, pokazującą nie tylko Twoją ignorancję, ale też chamstwo i prostactwo, zaczęło się.

Biedaku, Ty się tak identyfikujesz ze swoimi opiniami że nie odróżniasz co jest komentarzem na ich temat a co na Twój własny.  Biorąc pod uwagę codzienną skalę chamstwa i oszukaństwa w futbolu, moja uwaga na jego temat i tak była dość łagodna.

3 godziny temu, dong napisał:

Połowa składu WTA Finals zaklepana. Co do reszty, to parę kombinacji jest jeszcze możliwych, choć wypadnięcie Caroline wymagałoby już bardzo konkretnego układu wyników (głównie dlatego, że Kudermietowa, Collins i Sakkari są w tej samej ćwiartce w Guadalajarze, czyli tylko jedna z nich może wyprzedzić Francuzkę w rankingu). 

Generalnie w grze zostało osiem Pań.

Szansę na wskoczenie do ósemki na chwilę obecną mają jeszcze:

- Ostapenko - tylko gdy wygra turniej, inaczej nie dogoni Kudermetovej, no i muszą też szybko odpaść Sakkari, Keys i Collins, więc raczej nie ma realnych szans.

- Collins - też raczej musi wygrać turniej, jeśli tylko wejdzie do finału to będzie miała 2767 punktów, Kudermetova ma 2710 ale jeśli dziś wygra z Ostapenko to już będzie miała 2795

- Keys - musi dojść do finału a Kudermetova odpaść najpóźniej w QF

- Sakkari - ta ma największe szanse, musi dojść stopień wyżej od Kudermetovej ale gdyby Keys doszła do finału to musi z nią wygrać.

Pewnie są jeszcze jakieś możliwe kombinacje, ale to już takie całkiem pokręcone.

Patrząc na układ drabinki jest spora szansa że dzisiaj się wszystko wyjaśni.

Edytowane przez Zbig
16 minut temu, dong napisał:

Przy czym drabinka jest mocno asymetryczna, bo w górnej połówce tylko Madison walczy o awans, a cała reszta kandydatek wycina się wzajemnie w dolnej.

Dlatego stawiam, że dzisiaj się wszystko wyjaśni 🙂

Już tylko te dwie pierwsze, i wszystko rozstrzygnie się w ich bezpośrednim pojedynku w ćwierćfinale.

Szkoda Danieli, gdyby nie kontuzje, prawie na pewno by się załapała (z całej czołówki ona grała w 2022 najmniej turniejów).

1 godzinę temu, dong napisał:

Szkoda Danieli

Tylko z tego względu, że może nadarzyłaby się okazja do rewanżu z Igą ale poza tym to jedna z najbardziej nielubianych tenisistek, głównie za swoje zachowania no korcie.

Edytowane przez audiofan01
11 minut temu, audiofan01 napisał:

Tylko z tego względu, że może nadarzyłaby się okazja do rewanżu z Igą ale poza tym to jedna z najbardziej nielubianych tenisistek, głównie za swoje zachowania no korcie.

Tak, ona robi przyjemne wrażenie dopóki się nie odezwie.  Dość powszechny przypadek u kobiet 😉

33 minuty temu, dong napisał:

Jako że sport oglądam zawsze bez dźwięku, ta warstwa mi szczęśliwie umyka :).

Ale jak Danielle nie przeprosiła za zwycięską piłkę po siatce, wręcz wrzasnęła z radości to można było zobaczyć bez dźwięku nawet🙂

Takie przepraszanie to zwyczaj miły, ale nie powinno się go uważać za obowiązkowy.

Strzał w słupek jest strzałem niecelnym, piłka po siatce jest piłką przepisową. W siatkówce np. nikt za to nie przeprasza.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.