Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, YunnanTEA napisał:

O Świątek już zapomniałeś. A Noskova? Jak poczytać te nasze przewidywania to widać, że to się tylko nam wydawało. Mówię o WTA.

Ale o czym zapomniałem?  Iga ma ewidentnie lekki spadek formy, który jednak wystarczył do porażki z zawodniczką, która zdaje się zagrała najlepszy mecz w dotychczasowej karierze.  Na to, wg mojej wiedzy, nie ma metody.  Trenerzy wiedzą jak zawodnika przygotować, natomiast w pewnym momencie nadchodzi załamanie, i nikt do końca nie wie, dlaczego, a jedynym znanym remedium jest dłuższa przerwa, reset, i przygotowanie od nowa.

Co do Noskovej, to ona pozostaje znakiem zapytania.  Skoro Kotyza z nią pracuje, to znaczy że jest jedną z lepiej rokujących z całego stada młodych Czeszek, ale żadnej gwarancji nie ma.  Ja z tego co do tej pory widziałem jakoś jej na fotelu liderki nie widzę, wydaje mi się być lekko przekoksowana.

53 minuty temu, Zbig napisał:

Iga ma ewidentnie lekki spadek formy, który jednak wystarczył do porażki z zawodniczką, która zdaje się zagrała najlepszy mecz w dotychczasowej karierze.

Taaa...wszystkie te porażki Igi z niżej notowanymi to dlatego, że zagrały najlepszy mecz w karierze, albo miały dzień konia.

Stara śpiewka, w kółko powtarzana.

4 minuty temu, YunnanTEA napisał:

W tym sensie mecz życia, że wygrała z jedynką. Ale czy pokonała jedynkę, czy jedynka potknęła się o pięćdziesiątkę?

Jedno i drugie.  Różnice punktowe były minimalne.  Tak jak pisałem, wg mnie Iga popełniła błąd w ocenie taktycznej w 2 secie, bo już ją prawie miała na widelcu ale nie docisnęła a potem zdarzył jej się słabszy gem i wszystko trzeba było zaczynać od nowa.  Grała z opaską pod kolanem, nie wiadomo czy i jaki wpływ to miało, może dlatego grała odrobinę bardziej zachowawczo.

Trzeba kibicować zwycięzcom a nie fajtłapom 😉

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

Ciekawostka taka z meczu Hubiego:Wygrał prawie 10 więcej piłek, wszystkie statystyki mial lepsze, poza ilością wykorzystanych BP co okazało się kluczowe. Szkoda, bo Kulfon był dzisiaj spokojnie do ogrania.

To tylko dowód na to, że nie zawsze te statystyki są zgodne z przebiegiem meczu.
Zresztą sami komentujący na Eurosporcie dziwili się, że Hubi przegrał 3 seta, mimo iż Medvedev nie grał wcale nadzwyczajnie, a po drugim secie mogło się wydawać, że ma Rosjanina już prawie "na widelcu", bo zaobserwowali u niego objawy dużego zmęczenia.
Ale to była chyba sprytna gra chytrego Liska obliczona na uśpienie czujności przeciwnika.

Zverev wygrał z Alcarazem. Tym bardziej żałuję, że Hurkaczowi nie udało się awansować do 1/2 finału. Byłby ciekawy rewanż za United Cup.

"

O obu naszych eksportowych personach ciekawie wypowiedział się Karol Stopa, w tenisowym światku uchodzący od lat za komentatorską ikonę. 

- Hubert potrafi dość dobrze grać wolejem, niektóre jego zagrania spod siatki są rewelacyjne. Idze tego zdecydowanie brakuje, nie umiała woleja i nie umie. Wiem, że się uczy, ten element w jej grze się pojawia. Pod tym względem rok temu była bardzo nudną tenisistką. Na zachodzie pojawiły się głosy, że od czasu Marii Szarapowej jest najnudniejszą liderką rankingu - oznajmił dziennikarz w podcaście Eurosportu. 

Trzeba przyznać - tyleż szczera, co bezpardonowa opinia. Kilka cierpkich słów popłynęło też pod adresem Hurkacza. Odnosiły się jednak nie do jego warsztatu, lecz do sfery pozasportowej.  

- Hubert powinien uczyć się od Igi zadziorności - uważa Stopa. - Nie chodzi nawet o mentalność, bo ma ją nienajgorszą. Brakuje mu pazura, instynktu zabójcy, a Iga to ma. Hubert jest grzecznym, ale niestety trochę rozlazłym młodzieńcem, który przeprasza, że żyje. To nie jest dobre podejście do uprawiania współczesnego sportu."

Ja bym nie miał nic przeciwko temu, jakby Hubi od czasu do czasu dał w ryj jakiemuś dziennikarzynie 😉

Janowicz swego czasu wyrzucił jednego z konferencji i ogólnie był zadziorny, ale jakoś mu to w karierze nie pomogło.

Karol Stopa na Interii przejechał się po Idzie i Hubercie.

Pan Karol całe życie spędził na lizaniu lodów przez szybę. Jak wreszcie dostęp do lodów jest - to okazuje się, że są za zimne, za słodkie, myślał o truskawkowych, a dostał waniliowe. Ja tak mam z pogodą - zawsze jest za ciepło, albo za zimno, słonecznie kiedy chcę chmur, pochmurno kiedy chcę słońca.

Hubi zagrał bardzo dobre zawody - i dłużej był w meczu niż artysta Carlitos. Na AO zrobił najlepszy wynik wśród rodaków jedynie słusznej płci, którzy znają się na wszystkim. Należy mu pogratulować.

SF kobiet są ciekawe - bo średnia wieku wynosi 22 lata. To raczej inna sytuacja niż zawodniczkami typu Magda. 3 pretendentki mają spore albo duże doświadczenie - więc ten wynik to nie przypadek i może mieć trwalsze konsekwencje. Udział młodych zawodniczek był znaczący już od R4 . 25-letnia Sabalenka w tym towarzystwie zaczyna mieć status weteranki.

1 godzinę temu, tadeo napisał:

Świetny komentarz. Zgadzam się z nim w 100 %.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Godzinę temu, Zbig napisał:

Ja bym nie miał nic przeciwko temu, jakby Hubi od czasu do czasu dał w ryj jakiemuś dziennikarzynie 😉

Janowicz swego czasu wyrzucił jednego z konferencji i ogólnie był zadziorny, ale jakoś mu to w karierze nie pomogło.

Tobie też przydałoby się od czasu do czasu podobne doświadczenie.
Za Twój niewyparzony jęzor i ataki personalne.

Godzinę temu, dzarro napisał:

Hubi zagrał bardzo dobre zawody - i dłużej był w meczu niż artysta Carlitos.

No i co z tego? Ja też to zauważyłem. Dlatego zarzucasz Stopie nietrafny komentarz?

Ukryta Zawartość

Stopa długo nie wytrzymał. Co prawda Szostaczko był pierwszy ale tylko o wlos. Ciekawe czy jak Iga znowu coś wygra, np. 4 raz RG to czy zdobędzie się na odszczekanie. Po Pekinie i WTA finals milczał bo mu jednak chyba bylo głupio za te kocopały po US Open.

Edytowane przez audiofan01
Stopa długo nie wytrzymał. Co prawda Szostaczko był pierwszy ale tylko o wlos. Ciekawe czy jak Iga znowu coś wygra, np. 4 raz RG to czy zdobędzie się na odszczekanie. Po Pekinie i WTA finals milczał bo mu jednak chyba bylo głupio za te kocopały po US Open.

RG się nie liczy - każdy głupi to potrafi wygrać..,
2 godziny temu, tadeo napisał:

W tym wieku to normalne. Trzeba zaistnieć...

Źeby Hubert po stopie Stopy się nie przjechał 😀 

Karol Stopa w tym wieku to maruder i malkontent ale zna się na tenisie i trochę racji ma. Wiem ,że nie można deprecjonować osiągnięć naszych najlepszych w historii tenisistów ale trochę prawdy zawsze się przyda.

Można tak jak teoretyk Karol Stopa, a można też tak jak ktoś kto faktycznie się na tym zna (Grzybowska):

„Iga w swojej najlepszej formie jest nie do zatrzymania, można to zobaczyć w solidności uderzeń i parciu w przód. Ma w sobie ogień. Niestety w Australii były momenty w jej meczach, że nie szło, uderzenia nie funkcjonowały, forhend wylatywał poza kort. To, co w najlepszych momentach działa, w Australii nie funkcjonowało. Forma Igi była słabsza. Tenis jest wymagającym sportem, w którym bardzo trudno jest utrzymać topową formę. Utrzymanie jej przez cały sezon jest praktycznie niemożliwe. Teraz taką zawodniczką, która gra cały czas na przyzwoitym poziomie, jest Sabalenka. Do tej pory Iga pokazywała, że potrafi grać bez przystanku, bez potrzeby odpoczynku. To w Australii nie wyszło, ale uważam, że to nie koniec świata, że to krótka, chwilowa gorsza dyspozycja naszej zawodniczki. Ona umie grać, to był na pewno wypadek przy pracy”
Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A w AO mamy finał w półfinale .Fizyczna nap..dalanka ,gra na wyniszczenie ale fajnie się to ogląda.

U Magdy analiza z pozytywnym nastawieniem a u Karola ostra krytyka z dużą dozą malkontenctwa .

W sumie fajny mecz ,godny finału ,szkoda,że nie było tam Igi zamiast Coco.z Igą nie poszło by jej tak łatwo a jak wspomniała Magda jak by Iga była w swojej lepszej dyspozycji to by potrafiła skuteczniej odgryżć się Sabie niż Coco.

22 minuty temu, tadeo napisał:

W sumie fajny mecz ,godny finału

Finezji tyle co w skuwaniu płytek podłogowych...  Wygrała lepiej serwująca - bilans A/DF Sabalenka +2 Coco -3 plus Saba 76% pierwszego serwisu a Coco 57%

14 godzin temu, dzarro napisał:

RG się nie liczy - każdy głupi to potrafi wygrać..,

Ukryta Zawartość

Radwańska w takim razie jest mądra. 😜

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Zbig napisał:

Finezji tyle co w skuwaniu płytek podłogowych...  Wygrała lepiej serwująca - bilans A/DF Sabalenka +2 Coco -3 plus Saba 76% pierwszego serwisu a Coco 57%

A co w takim razie powiedzieć o drugim półfinale ? Magda Linette w formie ,ograła by je obie.

6 godzin temu, Less napisał:

No i w zasadzie nie napisał niczego ponadto, o czym już w tym wątku pisaliśmy 

Czytał nasze komentarze. 😉

3 godziny temu, audiofan01 napisał:

można też tak jak ktoś kto faktycznie się na tym zna (Grzybowska)

Ameryki nie odkryła i nie napisała niczego, czego my tu nie pisaliśmy.

9 minut temu, tadeo napisał:

A co w takim razie powiedzieć o drugim półfinale ? Magda Linette w formie ,ograła by je obie.

Magda w zeszłym roku w półfinale wypadła wcale nie gorzej od Coco dzisiaj.

2 godziny temu, Zbig napisał:

Finezji tyle co w skuwaniu płytek podłogowych... 

Bardzo celne zdanie. Niestety, do stylu Igi również. 

I jeszcze opinia Grzybowskiej o Idze. Po co takie pirdoły pisać. Jak będzie w formie, to.. czyli wszystko OK, tylko nie była przygotowana. 😵‍💫

To Stopa jednak coś Idze zaproponował.

2 godziny temu, YunnanTEA napisał:
5 godzin temu, Zbig napisał:

Finezji tyle co w skuwaniu płytek podłogowych... 

Bardzo celne zdanie. Niestety, do stylu Igi również. 

Stęskniłeś się za Radwańską?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.