Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, dzarro napisał:

czy dojdzie do meczu z Ostapienko i czy skończy się jak zawsze

Raczej nie dojdzie, ponieważ (jeśli nie będzie niespodzianek) pojedynek Ostapenko z Azararenką musiałby się nie skończyć jak zawsze🙂

11 godzin temu, soundchaser napisał:

Pierwszy mecz przeciwko słabej rywalce

Szkoda, że ta Rumunka tak słaba, chętnie bym ją częściej oglądał...bardzo "mój typ" 😊

9 minut temu, iro III napisał:

Szkoda, że ta Rumunka tak słaba, chętnie bym ją częściej oglądał...bardzo "mój typ" 😊

Uroda niczego sobie dopóki się nie odezwie. Ma bardzo śmieszny głos.

Godzinę temu, dzarro napisał:

Rywalka, która w formie (a w złej formie nie jest) potrafi rywalizować i wygrywać z top 5 - jest „słaba”.

Ty o tej Rumunce piszesz, która ma już 34 lata, nic nie osiągnęła, a najwyżej w rankingu była na 21 miejscu 10 lat temu?

Ty o tej Rumunce piszesz, która ma już 34 lata, nic nie osiągnęła, a najwyżej w rankingu była na 21 miejscu 10 lat temu?

W tej chwili jest na 22 miejscu. Na rozkładzie w tym sezonie ma Garcię i Sakkari, w zeszłym Rybakinę i Sabalenkę. To, że nie ma papierów na „galerię sław” nie oznacza, że jest słaba - zwłaszcza jako rywalka w 1 meczu po kilku tygodniach przerwy.
Godzinę temu, dzarro napisał:

nie oznacza, że jest słaba

Aha, czyli to Iga jest taka świetna skoro wygrała z też dobrą rywalką oddając tylko 2 gemy.
No to powinna w cuglach wygrać cały ten turniej i zainkasować 1000 pkt.

Aha, czyli to Iga jest taka świetna skoro wygrała z też dobrą rywalką oddając tylko 2 gemy.
No to powinna w cuglach wygrać cały ten turniej i zainkasować 1000 pkt.

Do końca tygodnia się przekonamy.
7 godzin temu, Zbig napisał:

Wygląda na niezłą jędzę 😜

Jędzowatości faktyczne trudno odczuć z samego wyglądu i na odległość bezpieczną w tv.  😋

8 godzin temu, Zbig napisał:

Brawo Hubi!  Wyglądało, że będzie łatwo a zrobił się mecz na żyletki.

Jak często z Hubim bywa. Stwarza sobie problemy po to żeby później dzielnie je rozwiązywać. Bilans szczęścia i baboli wyszedł na remis. Najpierw Hubi zepsuł dość prosty forehand przy pierwszej piłce meczowej przy własnym serwisie, a potem za ten prezent Jiri odwdzięczył się Hubiemu podwójnym błędem serw.  jak sam mógł skończyć. Chłopaki powinni dostać jakąś nagrodę fair play.

4 godziny temu, audiofan01 napisał:

Jak często z Hubim bywa. Stwarza sobie problemy po to żeby później dzielnie je rozwiązywać. Bilans szczęścia i baboli wyszedł na remis. Najpierw Hubi zepsuł dość prosty forehand przy pierwszej piłce meczowej przy własnym serwisie, a potem za ten prezent Jiri odwdzięczył się Hubiemu podwójnym błędem serw.  jak sam mógł skończyć. Chłopaki powinni dostać jakąś nagrodę fair play.

Ale z tego Czecha to może jeszcze coś wyrosnąć.

Teraz, Zbig napisał:

Ale z tego Czecha to może jeszcze coś wyrosnąć.

On gra taki porządny wyuczony tenis coś w stylu Ruuda, bez błysku ale bardzo solidnie.

Ładnie dzisiaj Iga serwowała. Podobało mi się to.

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

19 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Akurat jej drugi serwis w drugim secie nie zachwycał.  Ale ponieważ pierwszego było 77%, nie miało to znaczenia.

1 godzinę temu, (nie)przecietniak napisał:

Cokolwiek napiszesz to zawsze natkniesz się na zdanie przeciwne.
Tutejsi znafcy już tak mają...uwielbiają wdawać się w polemikę.
Skrytykujesz konstruktywnie Igę, czy Huberta to znajdą Ci szereg argumentów, że nie masz racji.
Jak pochwalisz, to również znajdzie się np. taki Zbig, który zbije Cię z tropu...bo on zawsze musi mieć rację i wiedzieć najlepiej.

Taka karma. 😉

Jakoś to przełknę. Gdyby napisał, że jemu serwowanie się nie podobało i ma zastrzeżenia, to mógłbym zamartwiać się, że nie mam może racji, a tak - "niewypowiedzianie" zgodził się w sumie ze mną, że serwis Igi mógł się tym razem podobać. 🙂 

12 godzin temu, Zbig napisał:

Akurat jej drugi serwis w drugim secie nie zachwycał.  Ale ponieważ pierwszego było 77%, nie miało to znaczenia.

Dokładnie to wygrała tylko 27% pkt po 2. serwisie, w sztukach 3:11. Podobnie słabo było z returnem po 2. serwisie, tylko 21%, 3:14. Aleksandrowa odwrotne statystyki miała, znacząco podniosła poziom w 2. secie ale za mało na Igę, a kluczowe było niewykorzystanie żadnego z 6 BP, tak nie da się wygrać. Z kolei Iga perfekcyjna w obronie BP, 100% skuteczności. Brawo.

10 minut temu, audiofan01 napisał:

a kluczowe było niewykorzystanie żadnego z 6 BP, tak nie da się wygrać. Z kolei Iga perfekcyjna w obronie BP, 100% skuteczności. Brawo.

Brawo, ale to jednak było sporo BP - przy tylu rzadko uda się wybronić wszystkie. A wtedy set robi się już na żyletki. 

Szkoda tylko, że pogromczynie Igi masowo rejterują przed ewentualnym rewanżem... znowu się nie uda z Ostapjenko, Nosková też odpadła... Może chociaż będzie Rybakina w finale.

15 minut temu, dong napisał:

Brawo, ale to jednak było sporo BP - przy tylu rzadko uda się wybronić wszystkie. A wtedy set robi się już na żyletki. 

Szkoda tylko, że pogromczynie Igi masowo rejterują przed ewentualnym rewanżem... znowu się nie uda z Ostapjenko, Nosková też odpadła... Może chociaż będzie Rybakina w finale.

Nie narzekałbym za bardzo.  Azarenka w obecnej formie, lejąca bezlitośnie Ostapenko, mimo że ta powróciła do top 10, też jest godną rywalką.  Takoż ewentualna Osaka w SF, której powrót do czołówki być może się uda, co cieszy.

4 minuty temu, Zbig napisał:

Takoż ewentualna Osaka w SF

Pliskova jest w gazie i raczej z nią wygra chyba, że padnie po tych wszystkich ostatnio granych trzysetówkach. Osaka na razie wielka niewiadoma, wygrana ze Garcią w słabej formie i WO od Tsurenko nic nie mówią, może tylko to, że jest wypoczęta. 

53 minuty temu, Zbig napisał:

Nie narzekałbym za bardzo.  Azarenka w obecnej formie, lejąca bezlitośnie Ostapenko, mimo że ta powróciła do top 10, też jest godną rywalką.  Takoż ewentualna Osaka w SF, której powrót do czołówki być może się uda, co cieszy.

Ale kiedyś trzeba w końcu zlać Jelenę - tu byłaby dobra okazja, bo kort sprzyja Idze. A tak znowu się odwleka. 

3 godziny temu, dong napisał:

Ale kiedyś trzeba w końcu zlać Jelenę - tu byłaby dobra okazja, bo kort sprzyja Idze. A tak znowu się odwleka. 

Iga się zameldowała w drabince, więc to problem Jeleny.  I dobrze bo niespecjalnie lubię ją oglądać.

6 godzin temu, audiofan01 napisał:

Z kolei Iga perfekcyjna w obronie BP, 100% skuteczności. Brawo.

Bardziej perfekcyjna byłaby gdyby nie dopuszczała do tych BP, bo jak sam zauważyłeś Aleksandrowa nie wykorzystała żadnego. Lepsza wykorzysta i znów będzie płacz.

Znowu w trakcie dzisiejszego meczu się zachwycałem! Nie, nie mam na myśli meczu H.H.

Hubi przegrał na żyletki. Tak bywa jak każdy set kończy się TB. Talon grał bardzo dobrze, publika go wspierała, a Hubiemu brakowało odwagi i aktywności, prawie w ogóle nie chodził do siatki nawet w ewidentnych sytuacjach.

Iga  - drugi set perfekcyjny z pomocą Viki, która po drugim przełamaniu odpuściła i nawet przestało jej zależeć by nie przegrać do zera. Iga słabiej serwowała, natomiast forehand, co się rzadko zdarza u niej, ewoluował w trakcie meczu. Pierwszy set-sporo błędów, za to w drugim prawie perfekcyjny. Przeważnie było tak, że jak lipa albo super to cały mecz podobnie.

23 minuty temu, pit66 napisał:

W wywiadzie powiedziała że dziś wiało i trwało nim sie dostosowała.

Też to slyszałem. To tym bardziej dobry sygnał, że forehand wraca tylko czasami trochę trwa zgranie muszki ze szczerbinką😀

Edytowane przez audiofan01
1 godzinę temu, audiofan01 napisał:

Hubi przegrał na żyletki. Tak bywa jak każdy set kończy się TB. Talon grał bardzo dobrze, publika go wspierała, a Hubiemu brakowało odwagi i aktywności, prawie w ogóle nie chodził do siatki nawet w ewidentnych sytuacjach.

Oglądałem od stanu 5:5 w decydującym secie. Holender znakomicie rozegrał tie-breaka. Agresywnie i skutecznie. Niestety Hubiemu właśnie wtedy zabrakło znów jaj. Przeciwnik miał większą wolę zwycięstwa...to było widać.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.