Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 25.05.2023 o 11:00, Less napisał:

To słabe oglądanie

Ja mam kompa podpiętego do telewizora. 

W dniu 24.05.2023 o 16:00, audiofan01 napisał:

Jak się nie da na smartTV to jak dla mnie odpada😏

Przecież się da!!!

Jest nawet film:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 23.05.2023 o 14:22, audiofan01 napisał:

a koszt amazon na m-c?  nie mogę znaleźć, chyba nie pokaże się bez rejestracji

Teraz rzeczywiście możesz mnie "schepać"...

Na Amazonie nie obejrzysz Wielkiego Szlema.

Źle! Obejrzysz, ale tylko na francuskim.

A co z Wimbledonem? No cóż... Dzięki VPN można go obejrzeć na Eurosporcie UK lub poprzez BBC iplayer. 😁

Edytowane przez Meloman

Kto inny ma prawa do WTA, kto inny do ATP i kto inny do szlemów(nie wiem czy do każdego osobno - Wimbledon na pewno robi wszystko po swojemu). To biznes. Na SkyShowtime nie można w Polsce obejrzeć wszystkich ich produkcji własnych - bo wcześniej sprzedali prawa na Polskę innemu nadawcy. Akurat obsługa tenis nie jest w Polsce najgorsza - trzeba się modlić, żeby Polsat albo TVP nie podkupiło WTA.

Nie ma rzeczywiście chyba żadnego serwisu w żadnym kraju, który oferowałby wszystkie mecze tenisa lub choćby te najważniejsze.

Amazon brytyjski oferuje większość ważniejszych turniejów WTA oraz ATP, ale bez szlemów.

Z kolei francuski oferuje tylko Rolland Garros, jeżeli chodzi o tenis.

Zasadniczo obsługa tenisa w Polsce jest zbliżona do średniej europejskiej lub może ciut poniżej. Ale w żadnym zachodnim serwisie nie doświadczyłem reklam co drugi gem. Zwłaszcza słabo to świadczy o C+, zawsze chcącym uchodzić za elitarny...

Oczywiście - rozumiem, że komuś może to nie przeszkadzać (te reklamy), ale mnie tak i to mocno. 

W dniu 23.05.2023 o 16:22, dzarro napisał:

Wszystkie usługi internetowe pozwalają na wykupywanie abonamentu na miesiąc.

Nieprawda. Amazona, Disneya możesz kupić na rok. To samo np. z HBOMax.

Nieszczęsnego Playera (TVN), który zastąpił europlayera też masz możliwość wykupienia na rok.

Zresztą - po co ta uwaga? Co by to zmieniało, jeżeli usługi by te były płatne miesięcznie, co?

Edytowane przez Meloman
Nie ma rzeczywiście chyba żadnego serwisu w żadnym kraju, który oferowałby wszystkie mecze tenisa lub choćby te najważniejsze.
Amazon brytyjski oferuje większość ważniejszych turniejów WTA oraz ATP, ale bez szlemów.
Z kolei francuski oferuje tylko Rolland Garros, jeżeli chodzi o tenis.
Zasadniczo obsługa tenisa w Polsce jest zbliżona do średniej europejskiej lub może ciut poniżej. Ale w żadnym zachodnim serwisie nie doświadczyłem reklam co drugi gem. Zwłaszcza słabo to świadczy o C+, zawsze chcącym uchodzić za elitarny...
Oczywiście - rozumiem, że komuś może to nie przeszkadzać (te reklamy), ale mnie tak i to mocno. 
Nieprawda. Amazona, Disneya możesz kupić na rok. To samo np. z HBOMax.
Nieszczęsnego Playera (TVN), który zastąpił europlayera też masz możliwość wykupienia na rok.
Zresztą - po co ta uwaga? Co by to zmieniało, jeżeli usługi by te były płatne miesięcznie, co?

To chyba jasne - kupujesz kiedy potrzebujesz. Akurat Player miał chyba falstart na zeszłorocznym RG - używałem go tylko na tegorocznym AO i wg mnie działa lepiej niż wygaszona apka EuroSport. To mogą być kwestie względne - zależne np. od softu danego urządzenia. Na moim Samsungu generalnie wszystko chodzi dobrze - przynajmniej na razie.

Jeśli chodzi o Amazon Prime to cena abonamentu za rok jest tak śmiesznie niska, że nie ma co się zastanawiać nad tym dlaczego nie ma miesięcznych opłat. Nawet dają miesiąc gratis by sprawdzić ofertę i ewentualnie zrezygnować bez konsekwencji.

Ukryta Zawartość

Kolejny ekspert. Takie wróżenie to każdy może sobie wymysleć. Oczywiście...po tym co ostatnio widzieliśmy to największymi rywalkami Świątek są Sabalenka i Rybakina.
Amerykę odkrył ten ekspert. 😆
Tak samo jak opinia, że Idze w głowie siedzą porażki i ostatnia kontuzja.
Wybitny psycholog!
Każdy chyba widzi, że Iga ma problem psychiczny z panowaniem nad emocjami. Poza tym widać, że nigdy nie jest wyluzowana. Bardzo się stresuje i denerwuje w każdym meczu. Za bardzo się przejmuje. Nad tym sztab powinien popracować. Ona musi czuć się najlepszą i na luzie wygrywać ze słabszymi niekoniecznie grając zawsze na 100%. Później brakuje czasem tej niepotrzebnie zmarnowanej energii w meczach ważnych.
Czy inne wielkie tenisistki też grały w ciągłym stresie? Jak pamiętam mecze np. Graff, Hingis, Seles, Szarapowej, czy Sereny Williams to nigdy nie widziałem na ich twarzach takiego napięcia nerwowego jak na twarzy Igi. Owszem czasem złość...zwłaszcza u Sereny, ale to ją tylko motywowało do lepszej gry. Iga jak traci kontrolę nad meczem idzie na przerwę techniczną i ma łzy w oczach.

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, Meloman napisał:

reklam co drugi gem. Zwłaszcza słabo to świadczy o C+, zawsze chcącym uchodzić za elitarny.

Powtórzę po raz setny: canal+ online masz opcję bez reklam!

10 godzin temu, soundchaser napisał:

Jak pamiętam mecze np. Graff, Hingis, Seles, Szarapowej, czy Sereny Williams to nigdy nie widziałem na ich twarzach takiego napięcia nerwowego jak na twarzy Igi. 

Graff nigdy nie graĺa na luzie. Dlatego jej nie lubiłem. A po ataku nożownika na Seles to już wogóle.

55 minut temu, YunnanTEA napisał:

A po ataku nożownika na Seles to już wogóle.

Ale że co? Stefii ją dźgnęła czy jak?

11 godzin temu, soundchaser napisał:

Ona musi czuć się najlepszą i na luzie wygrywać ze słabszymi niekoniecznie grając zawsze na 100%. Później brakuje czasem tej niepotrzebnie zmarnowanej energii w meczach ważnych.

Na luzie to nie zawsze się da. Ważne, żeby wygrywać, kiedy gra się słabo. Udowodniła to po mistrzowsku na ostatnim US Open. Jej pierwsze mecze to był dramat, a spotkanie z Niemką to jakiś koszmar. Ale właśnie tak wygrywają potem turnieje najwięksi. Myślałem, że taka mentalność u niej pozostanie, ale potem znowu się jakoś rozsypało.

Pamiętam jak w jednym z wywiadów 1ga wskazała, że przeżywała kiedyś bardzo porażkę jej idola - Nadala. Musiało to być już, kiedy grała, bo podobno spotkała gdzieś go w kuluarach i zapytała go o tą porażkę. Że jak to, że czemu on tego tak nie przeżywa. Że przecież powinien wygrać itp. A ten jej odpowiedział, że przecież to TYLKO SPORT.

Dzisiaj widzę, że te słowa jakoś nie trafiły do naszej 1gi... 

ps. też mam wrażenie, że niepotrzebnie się w każdym meczu tak spina.

10 godzin temu, audiofan01 napisał:

Powtórzę po raz setny: canal+ online masz opcję bez reklam!

Dziękuję. Wolę Amazona z MĘSKIM tenisem dodatkowo.

13 godzin temu, soundchaser napisał:

Jeśli chodzi o Amazon Prime to cena abonamentu za rok jest tak śmiesznie niska, że nie ma co się zastanawiać nad tym dlaczego nie ma miesięcznych opłat.

Otóż to. Rok temu za wykupiony na miesiąc(na czas wimbledońskiej trawki)  Polshit płaciłem coś ok. 40 zeta. Nigdy więcej. Nawet nie chodzi o kasę, ale o jakość i możliwości jakie wtedy oferował, a raczej, jakich nie oferował - np. możliwości oglądania spotkań z powtórek.

Edytowane przez Meloman
Godzinę temu, YunnanTEA napisał:
12 godzin temu, soundchaser napisał:

Jak pamiętam mecze np. Graff, Hingis, Seles, Szarapowej, czy Sereny Williams to nigdy nie widziałem na ich twarzach takiego napięcia nerwowego jak na twarzy Igi. 

Graff nigdy nie graĺa na luzie.

W pracy była.  Niemiecki pracownik nie może być w pracy na luzie.  

Szarapowa bez napięcia - a to dobre.  Przecież ona kroku normalnie nie umiała postawić.

15 godzin temu, dzarro napisał:

używałem go tylko na tegorocznym AO i wg mnie działa lepiej niż wygaszona apka EuroSport.

Tylko, że jak był euorplayer to wszystko co było na E1 oraz E2 leciało równoległe na E bez reklam.

Dzisiaj chciałem obejrzeć sobie GIro (taki wyścig) i okazuje się, że owszem jest, ale tylko jako transmisja E2. Więc mimo, że oglądasz on-line, to jako kanał telewizyjny z reklamami.

Tak to się "poprawiło" przy przejściu z europlayera na playera tvn.

I żeby nie było - wykupiłem pakiet extra, bez reklam.

Więc jeżeli wy macie takie podejście do usług, jako konsumenci, to ja się teraz nie dziwię, że nasz ruchują na każdym kroku. Polak wszystko łyknie.

Może źle się wyraziłem.

Samo Giro jest dzisiaj pokazywane w E (czyli bez reklam), ale tylko angielskim komentarzem, gdzie oczywiście równocześnie na E2 mamy nasz język.

Edytowane przez Meloman
7 minut temu, YunnanTEA napisał:

Chodzi o to, że nie odwiedziła jej w szpitalu a jej żal w mediach wypadł mętnie.

JA tego wtedy tak nie odebrałem, ale rozumiem...

Każdy Niemiec jest zły. Łącznie z Tuskiem. A Wanda i tak nie chciała za Niemca wyjść...

No i nie będzie Niemiec pluł nam w twarz. Typowe.

Godzinę temu, Meloman napisał:

JA tego wtedy tak nie odebrałem, ale rozumiem...

Każdy Niemiec jest zły. Łącznie z Tuskiem. A Wanda i tak nie chciała za Niemca wyjść...

No i nie będzie Niemiec pluł nam w twarz. Typowe.

Żenujące. Na tym forum niemców naleźy podziwiać? 😵‍💫

Na luzie to nie zawsze się da. Ważne, żeby wygrywać, kiedy gra się słabo. Udowodniła to po mistrzowsku na ostatnim US Open. Jej pierwsze mecze to był dramat, a spotkanie z Niemką to jakiś koszmar. Ale właśnie tak wygrywają potem turnieje najwięksi. Myślałem, że taka mentalność u niej pozostanie, ale potem znowu się jakoś rozsypało.
Pamiętam jak w jednym z wywiadów 1ga wskazała, że przeżywała kiedyś bardzo porażkę jej idola - Nadala. Musiało to być już, kiedy grała, bo podobno spotkała gdzieś go w kuluarach i zapytała go o tą porażkę. Że jak to, że czemu on tego tak nie przeżywa. Że przecież powinien wygrać itp. A ten jej odpowiedział, że przecież to TYLKO SPORT.

Nic się rozsypało. Nie można grać cały czas na poziomie z zeszłego półrocza. Saba i Ryba grają sezon życia ale nadal nie ugrały razem tyle co Iga w tym samym okresie przed rokiem. Powiedzmy, że się to zmieni jeśli Saba wygra RG - co wg mnie jest mało prawdopodobne. Gdyby nie kontekst zeszłego roku to wszyscy by twierdzili, że Iga ma genialny sezon. Ma nadal dużą przewagę w umiejętności rozkładania sił bo gra bardzo równo - Ryba i Saba potrafią odpaść w pierwszym meczu turnieju. Nie można oczekiwać, że Iga będzie nr 1 bez przerwy. Może teraz nastąpić okres, że będą się wymieniać - choć wg mnie to raczej dopiero po Wimbledonie. Ryba i Saba mają dużo cięższe drabinki w RG - nie zdziwię się jeśli żadna nie dojdzie do SF.
16 minut temu, dzarro napisał:

Powiedzmy, że się to zmieni jeśli Saba wygra RG - co wg mnie jest mało prawdopodobne.

Nie przepadam za Sabalenką, ale jest niestety jedną z faworytek do wygrania RG. Dlaczego? Jak sama mówiła we wszystkich poprzednich turniejach Wielkiego Szlema mentalnie za bardzo chciała. Nie wytrzymywała więc głowa. Ale po AO to się przecież zmieniło, bo w końcu zdobyła upragniony tytuł. Więc wielu wskazuje, że białorusinka może być już mentalnie zupełnie inną zawodniczką. Jeżeli rzeczywiście zajdzie w niej taka zmiana, to będzie mega groźna.

Godzinę temu, YunnanTEA napisał:

Żenujące. Na tym forum niemców naleźy podziwiać?

A kto pisał, że ich należy podziwiać. Nie rozumiem jak po prostu łączysz Steffi z wypadkiem Seles. Owszem zrobił jakiś d*bil, który przyznał, że jest fanem Graff, ale jaki w tym bezpośredni udział miała sama Niemka.

Poza tym mój post o Niemcach traktujesz zbyt poważnie. 🙃

A ja tam lubiłem i Graff, i Seles.

Edytowane przez Meloman
A kto pisał, że ich należy podziwiać. Nie rozumiem jak po prostu łączysz Steffi z wypadkiem Seles. Owszem zrobił jakiś d*bil, który przyznał, że jest fanem Graff, ale jaki w tym bezpośredni udział miała sama Niemka.
Poza tym mój post o Niemcach traktujesz zbyt poważnie. 
A ja tam lubiłem i Graff, i Seles.

Moim zdaniem to Ryba jest groźniejsza - co potwierdza wynik z Rzymu. Zresztą jej pierwszy poważny wynik w szlemie to QF właśnie z RG. Saba jest dobra na Stuttgart i Madryt. W RG zawsze grała słabo - w R1 czeka Kostiuk, Saba po przerwie bywa rozlazła. Pieniędzy na Martę bym nie postawił, ale…
41 minut temu, dzarro napisał:

Ryba i Saba mają dużo cięższe drabinki w RG - nie zdziwię się jeśli żadna nie dojdzie do SF.

No i RG nie rozpieszcza w kwestii liczby wysoko rozstawionych dochodzących do półfinału.

3 godziny temu, dzarro napisał:

Moim zdaniem to Ryba jest groźniejsza

Cay czas ma tendencję do intepretowania innych wypowiedzi niezgodnie z ich treścią. Przodujesz na tym forum w tej kwestii na pewno.

Czy jak gdzieś napisałem, że Sabalenka jest groźniejsza od Rybakiny dla Igi? A piszesz znowu tak, jakbyś tylko chciał zaprzeczyć mojej opinii. Nieważne jak.

Edytowane przez Meloman
4 godziny temu, dzarro napisał:

Nic się rozsypało. Nie można grać cały czas na poziomie z zeszłego półrocza. Saba i Ryba grają sezon życia ale nadal nie ugrały razem tyle co Iga w tym samym okresie przed rokiem. Powiedzmy, że się to zmieni jeśli Saba wygra RG - co wg mnie jest mało prawdopodobne. Gdyby nie kontekst zeszłego roku to wszyscy by twierdzili, że Iga ma genialny sezon. Ma nadal dużą przewagę w umiejętności rozkładania sił bo gra bardzo równo - Ryba i Saba potrafią odpaść w pierwszym meczu turnieju. Nie można oczekiwać, że Iga będzie nr 1 bez przerwy. Może teraz nastąpić okres, że będą się wymieniać - choć wg mnie to raczej dopiero po Wimbledonie. Ryba i Saba mają dużo cięższe drabinki w RG - nie zdziwię się jeśli żadna nie dojdzie do SF.

Ta klasyfikacja pokazuje realną siłę w tym roku:

Ukryta Zawartość

Idą łeb w łeb, ale Iga ostatnio odzyskała prowadzenie - pomimo kreczu w Rzymie.

A że ubiegły sezon (a właściwie jego pierwsza połowa) będzie trudny do powtórzenia, to było i jest oczywiste. Nie należy zapominać, że droga ze szczytu wiedzie niestety wyłącznie w dół.

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, Meloman napisał:

A ten jej odpowiedział, że przecież to TYLKO SPORT.

Czy tenisistki w ogóle stać na luz? Czy widział ktoś wśród pań wygłupy na miarę Nicka Kyrgiosa? Tweenera w poważnym meczu o punkty? Czy jakaś piekliła się jak McEnroe?
Nie, one wszystkie wykonują BARDZO POWAZNĄ ROBOTĘ.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

1 minutę temu, Less napisał:

Czy tenisistki w ogóle stać na luz? Czy widział ktoś wśród pań wygłupy na miarę Nicka Kyrgiosa? Tweenera w poważnym meczu o punkty? Czy jakaś piekliła się jak McEnroe?
Nie, one wszystkie wykonują BARDZO POWAZNĄ ROBOTĘ.

Stąd te chłodne pożegnania przy siatce?

Z wyjątków to akurat Steffi wykazała się poczuciem humoru

Edytowane przez Less

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Cay czas ma tendencję do intepretowania innych wypowiedzi niezgodnie z ich treścią. Przodujesz na tym forum w tej kwestii na pewno.
Czy jak gdzieś napisałem, że Sabalenka jest groźniejsza od Rybakiny dla Igi? A piszesz znowu tak, jakbyś tylko chciał zaprzeczyć mojej opinii. Nieważne jak.

Nie rozumiem - z czym masz problem. Na tym polega dyskusja, że każdy ma trochę inne zdanie. Nie neguję, że Sabalenka jest jedną z faworytek. Nr 1 w Race zawsze nim jest, zwłaszcza po wygraniu 3 turniejów i rozegraniu 5 finałów. Nie zmienia to faktu, że na klasycznej mączce Saba gra - tak jak Iga na trawie. Rybakina wg mnie jest mniej charyzmatyczna ale bardziej uniwersalna, bardziej ułożona. W dodatku ma lepsze wyniki na tej nawierzchni. Ponadto cała połówka Igi i Jeleny jest łatwiejsza.

Po prostu nie wieżę, że Sabalenka ugra coś dużego w RG. Podejrzewam zresztą, że nastawia się bardziej na Wimbledon gdzie odniosła pierwszy istotny wynik w szlemie. A RG i Wimbledon w jednym roku w XXI w. to wygrała tylko Serena i długo tego wyczynu nikt może nie powtórzyć. Tzn. po cichu obstawiam Igę w tym roku - ale po prostu lubię fantastykę.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.