Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Brawo Hubi.

Oczywiście nie był sobą gdyby nie stworzył sobie problemów, które potem dzielnie rozwiązywał. Przy 5:4 w 2. secie serwował ale pomyślał: kurde, dawno nie grałem TB, potem prowadził w nim 6:0 i było blisko by Hugo wrócił do życia ale na szczęście skończyło się 7:4. To samo z serwowaniwm na mecz z 40:0 zrobiła siè równowaga ale znowu skończylo dobrze. Uff.

25 minut temu, audiofan01 napisał:

Brawo Hubi.

Oczywiście nie był sobą gdyby nie stworzył sobie problemów, które potem dzielnie rozwiązywał. Przy 5:4 w 2. secie serwował ale pomyślał: kurde, dawno nie grałem TB, potem prowadził w nim 6:0 i było blisko by Hugo wrócił do życia ale na szczęście skończyło się 7:4. To samo z serwowaniwm na mecz z 40:0 zrobiła siè równowaga ale znowu skończylo dobrze. Uff.

Odnoszę wrażenie, że jesteś trochę przewrażliwiony... 😁

Tymczasem Aza leje Jelenę...

4 godziny temu, tadeo napisał:

Nazwisko kojarzyłem ale jak zobaczyłem tego pająka 'dzwonnika z Roterdamu" na korcie to wiedziałem,że Hubert nie będzie miał łatwo.

Humbert...Humbert...mam skojarzenie z "Lolitą" 🤔

Brawo Hubi 👍

2 godziny temu, Zbig napisał:

Odczarowanie Jeleny odkładamy na później.

"Koszmar z ulicy Wiązów" znikł z oczu.

Oglądam dopiero pierwszy mecz Igi w tym turnieju z Noskovą.
6:3 i 2:2 na razie, ale nie jestem zachwycony grą Polki. 
To nie jest ta gra, z którą wygrywa się turniej wielkoszlemowy.

11 minut temu, soundchaser napisał:

To jest gra, którą wygrywa się na spokojnie, 3 rundę w turnieju wielkoszlemowym.

Oglądam dopiero pierwszy mecz Igi w tym turnieju z Noskovą.
6:3 i 2:2 na razie, ale nie jestem zachwycony grą Polki. 

To wg Ciebie w US Open 2022 grała lepiej?
Pomijam poziom rywalek. Wtedy nawet Niemeier nie grała na tym poziomie co każda z rywalek Igi teraz.
21 minut temu, dzarro napisał:

To wg Ciebie w US Open 2022 grała lepiej?
Pomijam poziom rywalek. Wtedy nawet Niemeier nie grała na tym poziomie co każda z rywalek Igi teraz.

Poziom rywalek to jedno, a poziom gry Igi to drugie.
Gdyby grała na swoim poziomie z najlepszego okresu, to okazałoby się, że rywalki nie mają nic do powiedzenia.
Noskova gra przeciętnie, Iga też - dlatego znów mamy horror, który nie wiadomo jak się skończy.

15 minut temu, Tyrion.L napisał:

Nie da się tego oglądać bez irytacji 

Zwłaszcza irytujące są te regularne problemy z trafieniem w kort.
Powróciły stare błędy.

Śmieszą mnie komentujący na Eurosporcie, którzy dopatrują się meczu na wysokim poziomie.

Koniec przygody w krainie kangurów.
Szkoda że w tak kiepskim stylu. Limit szczęścia z poprzedniego meczu został wyczerpany.

Już widzę, że wielbiciele Igi, nieobecni w czasie ostatnich 18 zwycięstw Igi, znów się uaktywniają. (to nie do Ciebie Sound).
Iga 34 winnery i 33 niewymuszone. Linda 35/37. Słaby mecz to to nie był.

Dzisiaj Iga przegrała mecz swoją największą bronią forhendem, który stał się jej zmorą. To martwi na przyszłość bo już od pewnego czasu wiekszość UE ma z tej strony. Trenowali w przerwie serwis, wolej, slajsy i przy tym wszystkim może zapomnieli o największym atucie, że cały czas trzeba go pielęgnować.

Edytowane przez audiofan01

Błąd strategiczny.  Powinna przyspieszyć w połowie drugiego seta i mocno docisnąć Noskovą, zamiast tego grała swoje i nagle okazało się, że przeciwniczka ma ukryte rezerwy.

Ciekawe, czy Murphy się już nasycił, czy się teraz przeniesie do dolnej połówki drabinki.

"Znawcy" w studio zachwycają się grą Noskovej...ach, och...jaki wspaniały backend, itp...
A prawda jest taka, że gdyby Iga zagrała "swoje", to wynik oscylowałby około 6:2, 6:2 i wtedy zachwytów nad grą Czeszki nie byłoby.

Tak się gra jak przeciwnik pozwala - kłania się stara prawda, aktualna zawsze i wszędzie.

Iga od Pekinu praktycznie w ogóle nie grała z zawodniczkami spoza szerokiej czołówki ale i tak wygrała 18 meczów z rzędu. Jakaś porażka musiała wreszcie nastąpić. To co wypada gorzej to fakt, że gra długie serie zwycięstw, które zostają przerwane w najgorszym momencie czyli w środku szlema. Na Wimblu było podobnie.
Chyba trzeba zacząć przechodzić na tryb gwiazdy i selekcjonować turnieje - bo jak się wygrywa regularnie po kilka meczów pod rząd to porażki wypadają statystycznie - w niekoniecznie odpowiednich momentach. Paradoksalnie Iga wypadła dużo lepiej niż na US Open 2023 a odpadła wcześniej. Ogólnie jej bilans w szlemach od 2023 - jak na liderkę wypada tak sobie, poza RG w 4 turniejach tylko raz doszła do QF. To cena za intensywną grę w pozostałych turniejach. Biorąc pod uwagę, że celuje w Igrzyska to chyba rozsądnie byłoby potraktować na luzie rozgrywki na betonie i podkręcić tempo dopiero przed RG. Opaska pod kolanem to dobry pretekst, żeby nieco zredukować najbliższe występy - nawet za cenę utraty nr 1. Tym bardziej, że zwycięstwo w jednym WTA 1000 kalkuluje się lepiej niż solidna gra w 3 turniejach, ale bez zwycięstw.

Tzn. miało być, że od Pekinu grała niemal wyłącznie z szeroką czołówką.

No, to niezłe przygotowanie do AO zobaczylismy w tym roku, gratuluję sztabowi, P. Idze - ile to zawodniczek chciałoby dotrzeć do 3 rundy?, duży sukces. Brawo. No i ten serwis..., bajka. 

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

"Znawcy" w studio zachwycają się grą Noskovej...ach, och...jaki wspaniały backend, itp...
A prawda jest taka, że gdyby Iga zagrała "swoje", to wynik oscylowałby około 6:2, 6:2 i wtedy zachwytów nad grą Czeszki nie byłoby.
Tak się gra jak przeciwnik pozwala - kłania się stara prawda, aktualna zawsze i wszędzie.

Mylisz się - Noskowa jest jedną z najlepszych małolat. To jej 4 zwycięstwo z top 10 a nie ma 20 lat. Dziś grała bardzo pewnie. Z Collins Iga miała 35/35 winnerów do niewymuszonych, Collins miała 28/36.- a wszyscy Pile z zachwytu jaką to była świetna. Dziś przy podobnych parametrach Igi i lepszej grze Lindy przeważyły niuanse. Gra Lindy jest po prostu mało efekciarska i nastawiona na efekt końcowy.
Nie można też przyjąć, że gra typu 30 winnerów i 5 niewymuszonych to standard dla Igi bo nikt tak nie gra każdego meczu. Pomijam, że Iga na ogół ma mniej winnerów od mocnych rywalek i wykańcza je na ogół wybitną defensywą, W 3 ostatnich meczach dotrzymywała kroku agresywnym rywalką w ofensywnych parametrach gry. Widać wyraźną zmianę w stylu gry Igi i jest to zmiana na plus, ale to nie oznacza, że wszystko zawsze będzie szło po jej myśli.
Zobaczymy jak sobie Linda poradzi w tym sezonie - bo do tej pory takie zwycięstwa nad Igą były często początkiem do przełomu w karierze(przykłady - Garcia, Haddad, nawet Rybakina).
5 minut temu, dzarro napisał:

dotrzymywała kroku agresywnym rywalką

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

Przestańcie pisać o taktykach gry. Taktyka jest wtedy, kiedy mogę wybierać sposób gry w ramach swojego wahlarza umiejętności. Dalej nie będę rozwijał. No i nadzieja, że taka porażka może być początkiem przełamania się Igi? Rozmawiajmy poważnie. Tu nie ma co przełamywać. Okres przygotowawczy, odpoczynek, trening i turniej. Taki zawód.

Edytowane przez YunnanTEA
33 minuty temu, dzarro napisał:

Mylisz się - Noskowa jest jedną z najlepszych małolat

Tego nie neguję. Jednak w tym meczu po prostu pokonała słabo dysponowaną Igę.
Zauważ, że Iga wygrała pierwszego seta mimo bardzo przeciętnej gry i wielu charakterystycznych dla niej błędów. Później pozwoliła Czeszce rozwinąć skrzydła i uwierzyć w siebie, która do meczu przystępowała z prawidłową świadomością o swojej niższości i małej szansie na końcowy sukces. To Iga obudziła w niej wiarę w zwycięstwo swoją słabą grą i niestety tym razem nie doczekaliśmy włączenia trybu turbo, który często ratował ją w beznadziejnych sytuacjach.

Edytowane przez soundchaser
22 minuty temu, YunnanTEA napisał:

No i nadzieja, że taka porażka może być początkiem przełamania się Igi?

Chodziło o przełamanie się Lindy.

Zresztą przy okazji było wspomniane, że podąża  podobną ściężką. Pokonała faworytkę, z którą przegrała pół roku temu, może wygrać cały turniej. Analogia  do meczu Igi z Halep i RG 2020, Linda może być ( już jest) w tym turnieju taką sensacją jak wtedy Iga.

Edytowane przez audiofan01

Tutaj trochę bardziej stonowane wypowiedzi, zamiast zachwytów nad poziomem meczu i grą Noskovej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.