Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe czy TEAM IGA to "oleje", czy niestety kolejny raz będzie musiała zmieniać wdzianko🤔:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z drugiej strony to wybiórcza krytyka, bo chyba nie ma światowego producenta odzieży sportowej, który nie korzysta z taniej azjatyckiej siły roboczej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez audiofan01

Pewnie nie uwierzycie ale chciałem wczoraj napisać po meczu Karoliny, że odda Idze mecz walkowerem, bo baterie się wyczerpały i odjazd na rowerze się jej nie uśmiechał.

Korolina chyba cały czas w głowie ma rzymską traumę, bo to już drugi WO od tego czasu przed meczem z Igą.

Edytowane przez audiofan01
5 godzin temu, audiofan01 napisał:

Pewnie nie uwierzycie ale chciałem wczoraj napisać po meczu Karoliny, że odda Idze mecz walkowerem, bo baterie się wyczerpały i odjazd na rowerze się jej nie uśmiechał.

Geniusz jesteś po prostu. 😉

Wypadałoby, żeby Iga w końcu zmiotła z kortu Rybakinę, by w ten sposób obalić mit o niewygodnej rywalce.

7 godzin temu, audiofan01 napisał:

Ciekawe czy TEAM IGA to "oleje", czy niestety kolejny raz będzie musiała zmieniać wdzianko🤔:

Ukryta Zawartość

Z drugiej strony to wybiórcza krytyka, bo chyba nie ma światowego producenta odzieży sportowej, który nie korzysta z taniej azjatyckiej siły roboczej.

Takie są tam stawki rynkowe, co ma do tego Roger?  260 CHF miesięcznie w Wietnamie, to licząc proporcjonalnie do osiąganego PKB, odpowiednik 5900 zł w Polsce.

Ukryta Zawartość

Oglądałem spore fragmenty dzisiejszego meczu Ryby z Pawluczenkową, która grała calkiem dobrze ale nic nie mogła poradzić. Czarno widzę jutrzejszy finał. gdym miał obstawić wynik to na Rybę. Oczywiście bardzo chciałbym się mylić i jeśli Iga wygra to będzie na prawdę coś.

5 minut temu, audiofan01 napisał:

Oglądałem spore fragmenty dzisiejszego meczu Ryby z Pawluczenkową, która grała calkiem dobrze ale nic nie mogła poradzić. Czarno widzę jutrzejszy finał. gdym miał obstawić wynik to na Rybę. Oczywiście bardzo chciałbym się mylić i jeśli Iga wygra to będzie na prawdę coś.

Cirstea, Alexandrowa i Azarenka też grały całkiem dobrze...  Dwie ostatnie porażki Igi z Rybą to była infekcja i kontuzja w IW i potem krecz w Rzymie.  Oczywiście to nie będzie łatwy mecz, ale chyba nie o to chodzi, aby Iga tylko łatwo wygrywała.

27 minut temu, Zbig napisał:

Cirstea, Alexandrowa i Azarenka też grały całkiem dobrze...  Dwie ostatnie porażki Igi z Rybą to była infekcja i kontuzja w IW i potem krecz w Rzymie.  Oczywiście to nie będzie łatwy mecz, ale chyba nie o to chodzi, aby Iga tylko łatwo wygrywała.

Oczywiście, prawdziwa mistrzyni nie powinna mieć żadnych nemezis, więc liczę, że predzej czy póżniej wyrówna rachunki z Rybą, Ostapenką i świeżym nabytkiem Noskovą, bo takich emerytek  jak Cornet to już nie liczę.

6 minut temu, tadeo napisał:

Jednak u Pliskovej to chyba coś poważniejszego ,wycofała się z następnego tysięcznika w Katarze.

Pewnie przeciąźenie wszystkiego. Grała 9 trudnych, w tym 3 trzysetowe mecze w 10 dni.

20 godzin temu, audiofan01 napisał:

Uwielbiam się tak wspaniele mylić. Podwójny sukces. Zwycięstwo to raz z Ryba to dwa. Brawo👏👏👏

Pisz tak zawsze, to Iga będzie wygrywać. 😉

Nie oglądałem bo nie miałem gdzie. Śledziłem relację na Onecie i z tego można wywnioskować, że Iga jest Wojowniczką, co zresztą pokazała wiele razy.
Kluczowy był moim zdaniem tie-break wygrany o włos (na żyletki) i to, że podniosła się przegrywając 1:4 z podwójnym przełamaniem.

Tak czy siak - jestem bardzo zadowolony i marudzić nie będę. Trzeci raz z rzędu wygrać prestiżowy turniej WTA-1000 w Doha to jest coś!
Brawo Iga i czekamy na kolejne sukcesy. Kompleks Rybakiny chyba masz już za sobą.

Edytowane przez soundchaser
15 minut temu, dzarro napisał:

I ten meczbol wygrany przy siatce „na złość” Panu Yunnan.

Ukryta Zawartość

Pewnie i tak napisze, że nie zagrała ani jednego skrótu.

Ukryta Zawartość

Dialog z Wiktorem pomógł Idze w przerwie medycznej, posłuchała, i jest Victoria ✌️👍

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

A to nie dlatego, że Ryba rąbnęła się rakietą w piszczel? Też mi się kiedyś zdarzyło, cholernie bolesne.

Teraz, audiofan01 napisał:

Pewnie i tak napisze, że nie zagrała ani jednego skrótu.

Ale przy siatce ładnie zagrała

Edytowane przez Less

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Teraz, Less napisał:

A to nie dlatego, że Ryba szczeliła się rakietą w piszczel? Też mi się kiedyś zdarzyło, cholernie bolesne.

To na pewno był to pkt zwrotny ale tylko na kilka gemów, bo przecież się ogarnęła i nawet serwowała na seta przy 6:5.

Dzisiaj kluczowa była lepsza obrona breakpointów. Obie musiały to robić dziesięciokrotnie, Iga wybroniła 7, Jelena 5.

Ciekawe, jak Idze pójdzie teraz w Dubaju. Dobrze, że blisko i w tym samym klimacie, ale przerwa będzie krótka.

Dzisiaj kluczowa była lepsza obrona breakpointów. Obie musiały to robić dziesięciokrotnie, Iga wybroniła 7, Jelena 5.
Ciekawe, jak Idze pójdzie teraz w Dubaju. Dobrze, że blisko i w tym samym klimacie, ale przerwa będzie krótka.

Osiągnęła to co nie udało się w zeszłym roku - praktycznie może nie grać do cegły i straci niewiele. Zagrała 4 mecze i ugrała tyle co zeszłym roku po 2 turniejach. To nie znaczy, że nie będzie grać - ale komfort będzie spory. Jeszcze jeden dobry wynik - i będzie mogła na luzie zarządzać siłami przed maraton Paryż-Londyn-Paryż.
13 minut temu, dzarro napisał:

Osiągnęła to co nie udało się w zeszłym roku - praktycznie może nie grać do cegły i straci niewiele. Zagrała 4 mecze i ugrała tyle co zeszłym roku po 2 turniejach. To nie znaczy, że nie będzie grać - ale komfort będzie spory. Jeszcze jeden dobry wynik - i będzie mogła na luzie zarządzać siłami przed maraton Paryż-Londyn-Paryż.

Odpuściłbym w tym roku trzecie Porsche i może jeden z sanszajndabul, najlepiej Indian Wells gdzie ma do obrony pkt za półfinał ale za to w Miami może tylko zyskać i będzie wypoczęta w przeciwienstwie do tych z czołówki które zagrają i daleko zajdą w Indian Wells.

Odpuściłbym w tym roku trzecie Porsche i może jeden z sanszajndabul, najlepiej Indian Wells gdzie ma do obrony pkt za półfinał ale za to w Miami może tylko zyskać i będzie wypoczęta w przeciwienstwie do tych z czołówki które zagrają i daleko zajdą w Indian Wells.

Raczej prędzej odpuści Miami bo w IW warunki jej pasują - no i przerwa po IW będzie w sam raz.

Porszawki bez musu nie odpuści - bo to jej sponsor. Co prawda tylko lokalny - ale Emcia jest passe więc opcja globalna może być na stole. Ten Infosys to też jakiś grubszy gracz - AO teraz obsługiwał. Jak widać potencjał na globalne zasięgi Iga ma. Kasa poza kortem i tak jest łatwiejsza od tej z kortu - i w czasie kontraktu zarabia się nawet jak na korcie nie idzie. Reasumując - jeśli już grać 500-ki to u Helmuta.
Duet Szostaczko&Stopa mają teraz trudny okres. Nikt ich nie poprosi o komentarz aż do następnej porażki Igi, a wiadomo: najgorzej być pominiętym.

Szostaczko da radę. Na pewno w niezbędniku kopiuj/wklej ma zapisane brylantowe sentencje w stylu „od pierwszego dnia wiedziałem, że ta dziewczyna osiągnie szczyt”.

Ekspert nie myśli. Ekspert wie.
Na pohybel Sabalence

Bez przesady. Dzięki temu, że Saba wygrała AO już 2 razy to Iga ma bilans 6-3 z 2 krotną mistrzynią, a dzięki temu, że Saba dała ciała w NY to Iga ma bilans 9-1 z inną mistrzynią szlemową. To zupełnie inaczej smakuje niż obijanie Kontaveit i Sakkari na początku 2022 r.
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.