Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, audiofan01 napisał:

Jeśli ona wygra z Kalinskają, która w tym roku ją dość łatwo pokonała w Adelajdzie.

Znowu Kalinskaja górą, mimo że pierwszym secie Ostapenko prowadziła nawet 4:1 żeby przegrać go do 4. Nie będzie więc znowu szansy na zmazanie klątwy.

Za to Karolina, która zasłoniła się kontuzją przed meczem z Igą, chyba ze strachu żeby nie odjechać na rowerze, w Dubaju nagla cudownie ozdrowiała i dzielnie walczy z Coco.

4 godziny temu, Ironista napisał:

decydujących momentach "obsrała zbroję".

🤣🤣🤣👍 dawno się tak nie uśmiałem, działa na wyobraźnię.

Edytowane przez audiofan01
4 godziny temu, audiofan01 napisał:

Za to Karolina, która zasłoniła się kontuzją przed meczem z Igą, chyba ze strachu żeby nie odjechać na rowerze, w Dubaju nagla cudownie ozdrowiała i dzielnie walczy z Coco.

Twierdzisz, że to kalkulacja była? Myślałem, że tylko Radwańska tak potrafiła. 😆

32 minuty temu, audiofan01 napisał:

🤣🤣🤣👍 dawno się tak nie uśmiałem, działa na wyobraźnię.

Że piłka kopana i inne podobne dyscypliny robią za ekwiwalent napier******* się, to rozumiem, ale żeby tenis? 😜

12 minut temu, Zbig napisał:

Że piłka kopana i inne podobne dyscypliny robią za ekwiwalent napier******* się, to rozumiem, ale żeby tenis? 😜

Anglosasi mówią na to „choking” , zdecydowanie kulturalniej  adekwatnie do dyscypliny ale nie tak śmiesznie😉

Edytowane przez audiofan01
45 minut temu, Ironista napisał:

Trochę emocji nie zawadzi. Jakieś dwa tie-breaki mogły by być, najlepiej tak do kilkunastu punktów.

Wolę tradycyjny rowerek. 😉

42 minuty temu, soundchaser napisał:

Wolę tradycyjny rowerek. 😉

Ja też 😉 

spacer.png

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

1 godzinę temu, Zbig napisał:

To jak, przewidujemy jutro o 16:00 jakieś emocje?

Oglądałem ją trochę dzisiaj z Potapową. To było takie ostre przebijanie, która mocniej, sporo przez środek, mało gry  katowej. Teoretycznie na Igę taka gra to za mało ale Chinka kilka setów jej urwała, a w trzecim zawsze opadała z sił, więc jeśli miałaby być niespodzianka to w 2 setach. Jednak musiałaby się stać jakaś katastrofa żeby Iga to przegrała.

48 minut temu, jamelo napisał:

Nie należy lekceważyć Qinwen Zheng, jest już 7 rakietą i to chyba nie koniec jej sukcesów.

Wcale nie lekceważę ale to jej 7 miejsce trochę na wyrost.  Tak jej się drabinka ułożyła, że w drodze do finału AO 2024 nie napotkała ani jednej rozstawionej przeciwniczki.  Wim Fisette ją porzucił wracając do Osaki, też znamienne. 

1 godzinę temu, audiofan01 napisał:

Oglądałem ją trochę dzisiaj z Potapową. To było takie ostre przebijanie, która mocniej, sporo przez środek, mało gry  katowej. Teoretycznie na Igę taka gra to za mało ale Chinka kilka setów jej urwała, a w trzecim zawsze opadała z sił, więc jeśli miałaby być niespodzianka to w 2 setach. Jednak musiałaby się stać jakaś katastrofa żeby Iga to przegrała.

Dzisiaj Iga w drugim secie też sporo wymian grała ostro na przebijanie i mało kątowo.

Ma dopiero 21 lat, a w zeszłym roku WTA wyróżniła " Zheng still finished the season by being voted the tour's Most Improved Player speaks volumes of her innate talent and will to win."

8 godzin temu, jamelo napisał:

Dzisiaj Iga w drugim secie też sporo wymian grała ostro na przebijanie i mało kątowo.

Kątomierza nie miałem przy sobie, ale widziałem jak Switolina co chwila biegała od prawej do lewej... 🙂 

8 godzin temu, jamelo napisał:

Ma dopiero 21 lat, a w zeszłym roku WTA wyróżniła " Zheng still finished the season by being voted the tour's Most Improved Player speaks volumes of her innate talent and will to win."

Ale to chyba raczej nie za serwis 🙂 

26 minut temu, tadeo napisał:

Ryba poddała mecz ,pewnie odnowiła się jej kontuzja albo przemęczenie.

W 2020 poddała mecz raz.

W 2021 - 2 razy.

W 2022 - 3 razy.

W 2023 - 4 razy.

Waleczna ta Cristea ,wyszła z takich opresji.

Nie oglądałem meczu w TV tylko śledziłem relację teksową na komórce a tam było 1:0 dla przeciwniczki i chyba 5:0 dla Czeszki w drugim secie.

Edytowane przez tadeo
31 minut temu, tadeo napisał:

5:0 dla Czeszki w drugim secie.

Dokładnie to 5:1 i miała 6 piłek meczowych. Powinni za ten "wyczyn" odebrać Markecie tytuł na Wimbledonie😉

29 minut temu, tadeo napisał:

Waleczna ta Cristea

Jak jej nie lubić? No jak!?

Nie dość, że urodą cieszy oko, to  jeszcze co ona zrobiła!?

Patrzę ja sobie dziś w rozkład jazdy i widzę że gra Sorana, włączam a tu już po meczu, myślę sobie, bo jest Markieta- Sorana 6:2, 4:1...5:1...u słabo, nie pooglądam sobie za długo...

Wtem Sorana odebrała chyba info, że zacząłem ją oglądać i postanowiła, że da mi radochę...😍

(W drugim secie obroniła 6 meczboli i go wygrała 🤗) no i wygrała cały mecz. Brawo dziewczyno 30+, o głosie10+ ...

Ale jak pięknie się uśmiecha.

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.