Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wygląda na to, że wszystko jest OK. 😉

Ukryta Zawartość

W dniu 31.01.2025 o 23:30, YunnanTEA napisał:

Reklamy, rekla, rek 

Menager part wie, co to kosmos...

Osaka nie grając, zarabiła więcej 🫡

Partick'u straszne? 

Zależy dla kogo. 

Naomi Osaka to zupełnie inna para kaloszy.

Celebrytka, wielokulturowa, oskonale wpisywała się w amerykańską wersję multi-kulti.

Ale ta narracja chyba też przemija wraz z odejściem  od woke przez wiele korporacji.

I wpływy zaczynają spadać.

Link do zdjęcia sympatycznej  Naomi .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

38 minut temu, kgr napisał:

Linette w ćwierćfinale 500 w Abu Dhabi. Będzie grała z Noskovą, która łatwo wyeliminowała Fręch w I rundzie.

Magda ma z Noskovą bilans 2:0, więc może da radę...

H.H. ...wygra szlema? 🤔

Cytat

(...) Polak zmienił nie tylko skład swojego sztabu, lecz także rakietę, buty i strój. Słowem: wszystko! - Chcę dać z siebie wszystko, chcę osiągnąć o wiele więcej niż dotychczas. Zamierzam wygrywać duże turnieje, triumfować w Wielkim Szlemie i wierzę, że jeśli poprawię pewne aspekty gry, będę mógł częściej osiągać sukcesy - mówił Hurkacz w rozmowie z ATP przed startem United Cup. (...)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

W Rotterdamie błysnął. Pokonał Rubleva po bardzo dobrym meczu i po równie dobrym przegrał z Alcarazem. Przy okazji wybrał odpowiedni turniej, by odrobić parę punktów w rankingu. Cwaniak. 😉

Nie oglądałem. Pozytywne jest to, że Iga wygrała z podobno świetnie dysponowaną Noskovą.
Ale zawsze są takie komentarze... wklejcie tu statystyki niewymuszonych błędów i serwisu, a będziemy wiedzieć skąd ta droga przez mękę.

Serwis Noskovej? Np. 4 kolejne asy w jednym gemie. 

Tyle, że to nie było w pierwszym, przegranym secie. Dobrze, że już zdołała uspokoić wtedy pantomimę po każdym swoim błędzie (wielkie oczy, pajacyk i pretensje w stronę sztabu).

Gdy to jeszcze robiła miałem ochotę wyłączyć, życząc porażki dotkliwej. 

Wytrzymałem, ona też. Powstrzymała tą irytującą gestykulację, zaczęła grać, sama też o tym mówiła po meczu. Dobrze, że ma tego świadomość, bo źle wtedy gra i bardzo brzydko z takimi minami wygląda a i przeciwniczki to widzą, co je tylko mobilizuje.

Edytowane przez iro III
17 minut temu, Zbig napisał:

No, w drugim secie mieliśmy dziś prawdziwą 1GĘ 🙂👍👏

Za wyjątkiem początku. Ale te 0:40 to musi wygrywać i oszczędzić sobie nerwów w końcówce. 

Na pierwszy set Rybakina nie dojechała, w drugim dobrze się stało, że Iga go domknęła bo R. zbiegiem czasu była coraz groźniejsza i trzeci set mógłby zakonczyć się nieciekawie.

Co dalej? Zmora z krainy łotewskiej?

Najwyższy czas odesłać ją do domku.

Z mamusią ona nadal?

Hmm, gdybym "musiał" wybrałbym bez chwili wahania jej mamusię...😋

Edytowane przez iro III

i już 3:6 , słabo to wygląda.

Słaby serwis Igi i atomowe returny Jeleny. J. gra z b.wysokim ryzykiem i większość trafia. Chyba nie było dłuższej wymiany jak 3-4 odbicia. 

Set 2 i już 0:2...return winners ...0:7

Tak obijanej Igi to ja dawno nie widziałem.

Łomot!

Iga płacze, J. się śmieje.

Kiedy Iga tak jeb***nęła rakietą o glebę? Nie pamiętam czy kiedyś w ogóle.

W między czasie 0:4

Będzie "bajgiel"?

Edytowane przez iro III

3:6, 1:6 

Tragedia, sam wynik jak i przebieg meczu.

Pobożne życzenia o wygraniu Igi z Jeleną trzeba raczej odłożyć ...na nigdy.

...winners 7:24 .

Edytowane przez iro III

Oto jak Iga Świątek poradzi sobie z Jeleną Ostapenko. Symulacja typuje

"Pierwszy set: Mecz rozpoczyna się od mocnego uderzenia Ostapenko, która jak zawsze gra bardzo agresywnie. Jej ryzykowne zagrania przynoszą efekt, szybko obejmuje prowadzenie 3:1, trafiając mnóstwo winnerów. Świątek, choć początkowo ma problemy z tempem rywalki, zaczyna grać bardziej defensywnie i zmusza Łotyszkę do błędów. Po kilku długich wymianach Polka przełamuje na 3:3 i stopniowo przejmuje kontrolę. Ostapenko zaczyna się frustrować, co skutkuje większą liczbą niewymuszonych błędów. Świątek pewnie kończy seta 6:4".

Drugi set: Ostapenko nie zamierza się poddawać. Wychodzi na kort z jeszcze większą determinacją i od razu przełamuje Świątek na 2:0. Polka stara się znaleźć rytm, ale Łotyszka gra na granicy ryzyka i trafia niesamowite uderzenia. Agresywna gra Ostapenko sprawia, że prowadzi już 5:2. Świątek zdoła jeszcze odrobić jedno przełamanie, ale przy 5:4 Łotyszka serwuje na seta i wykorzystuje trzecią piłkę setową. Drugi set dla Ostapenko 6:4".

Trzeci set: Decydująca partia zaczyna się od koncertowej gry Świątek. Polka wie, że nie może dać Ostapenko dyktować warunków i sama podkręca tempo. Szybkie przełamanie na 2:0 daje jej przewagę, a pewne serwisy pozwalają kontrolować wynik. Łotyszka nie wytrzymuje presji, popełnia więcej błędów i traci serwis ponownie na 1:5. Świątek nie marnuje okazji, serwuje na mecz i kończy spotkanie asem! 6:1!".

😉 Sztuczna inteligencja przygotowała hipotetyczną symulację, w której emocji nie brakuje!

Edytowane przez YunnanTEA

Przyznam, że przed meczem taki przebieg był dla mnie bardziej prawdopodobny.
Kolejny raz przekonuję się, że w tenisie (zwłaszcza kobiecym) wszystko jest możliwe. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.