Skocz do zawartości
IGNORED

Które monitory lepsze...

Mathia74

Rekomendowane odpowiedzi

I znowu Yamaha A-S110. Jak sądzicie którymi monitorami Z TEJ TRÓJKI warto się zainteresować:

Dali Ruby 2

Vienna Acoustics Haydn SE

PYLON Diamond monitor

Proszę nie patrzcie na ceny, że Pylon dwa razy tańszy od dwóch pozostałych. 

Chodzi mi o zestaw, który stworzy synergię do w/w wzmacniacza. Muzyka różna głównie rock, klasyka elektroniki. Pomieszczenie 16m.Chciałbym aby kolumny  utemperowałyby nieco rozjaśniony dźwięk Yamahy. Zatem, które odsłuchać. Ktoś z Was słyszał je wszystkie i potrafi scharakteryzować ich brzmienie? 

https://www.audiostereo.pl/topic/142421-kt%C3%B3re-monitory-lepsze/

1 i 3 bez chwili zastanowienia skreśliłbym z listy. Pozostaje 2 tylko nie wiem, czy to głośniki do muzyki, jaką wskazałeś.

Dla mnie

1 Amphion Argon 3S

2 KEF R3 (nie słuchałem nowej serii, znam jedynie starą R w duecie z Yamaha)

3 Coś z oferty ProAc

59 minut temu, Mathia74 napisał:

I znowu Yamaha A-S110. Jak sądzicie którymi monitorami Z TEJ TRÓJKI warto się zainteresować:

Dali Ruby 2

Vienna Acoustics Haydn SE

PYLON Diamond monitor

Vienna Acoustics Haydn - świetne kolumny, zdecydowanie lepsze od pozostałych. Złagodzą nie co Yamahę na pewno na wokalu.

Pozdrawiam.

Mathia74 możesz mi wyjaśnić cel Twojego pytania skoro jak mi pisałeś miałeś u siebie wszystkie te monitory? Nie chce mi się szukać w poczcie ale na 100% Dali i potem Vienny miałeś już "pod" Yamahą. Znasz wszystkie te monitory,  po co Ci opinie innych?

-Salva Mea-

Bardzo dobrze... kto pyta nie błądzi... od tego jest to forum

Ja niestety nie pomogę:( nie miałem tych monitorów

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.